Jer je 0:0 jako aktivan rezultat, ustvari najbitnije je mrezu sacuvati u prvoj tekmi, to je prioritet, nako ako ga primis nema te nigdje, 1:0 bi bilo fanstacno, vidjeli smo to i sa Portugalom u barazu, ljudi n svom 1:0 dobili, gadan do jaja rezultat, ovdje dali gol i automatski ubijes protivnika u pojam, jer mora tri komada zavalit! S 0:0 nije drama, u gostima das gol, oni moraju 2 itd...Uglavnom, ovdje je najbitnije ne primit ga!denimb wrote:Bosanski_kralj wrote:Mene je strah prve utakmice. Samo da nam se tu provući sa 0:0, a onda ih tamo u Lisabonu satrati.Sezam wrote:Realno ispadamao vec u prvoj utakmici.
Ne kontam ovu logiku
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#551 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
- Charuga
- Globalni moderator
#552 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje sugovornika”
» Maystor
7 dana
» Maystor
7 dana
- ultima_palabra
#553 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Brašnić za Ćoškovića, filigranski točno i to je bio vodeći zgoditak za labudove sa Savenista onda...ide mravac u prvih 11
pa cemo cekat i da dzeko promasi kakvu sansu da ubacimo zeca
i pjanica da odigra los pas pa nek ga zamjeni luka brasnic...
hebo ti nas
- slobodni armirach
#554 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ja bih ostavio jedan Kurban pa da ga zakoljemo ko Turci na sred terenaudrch wrote:U Zenici ćemo ih sasjeći 4:0..
I čujem žale sa da nam je teren u Zenici kao močvara..lažu Bogami, nije..ali će da bude 11. novembraako Bog da..
Kristina neće igrati bar jednu tekmu u baražu..njemu je vrijeme da se povrijedi, u ovo doba je svake godine povrijeđen..
pod izgovorm da nam je pobjego 6 novembra i tek ga ufatili heftu dana kasnije na Bilinom
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#555 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
10.06.1992 godine, lijep dan u razvaljenom Sarajevu. Na trgu pucam svoju smjenu do pred samu zoru i jedva cekam da dodje smjena pa da malo odspavam. Sa jedne strane vojska u patikama a sa druge tada 4'-ta vojna sila u Evropi sa svom mogucom i nemogucom tehnikom. Borba Davida i Golijata. Tisina koja mi nikako ne sluti na dobro i kao da sam predosjecao zagrlih svoga sarca, jebo te imali smo sarca. U samo svitanje poce da grmi kao da su se nebesa otvorila...s jedne strane vojska u patikama, na Zeljinom Niske kornjace a iznad Zeljinog tenkovi........borba skoro pa citav dan i patike pobjedise. Nije u pitanju kvalitet patika nego hrabra srca onih koji su bili u njima. I na hiljadu strana u BiH patike dobise vojnicke cizme i tone celika. Ne kaze se dzaba "boj ne bije svijetlo oruzje nego srce u junaka".
Sto bih ja sad trebao da povjerujem ovim pesimistima da smo mi autsajderi kad sam nisam dozvolio da budem autsajder u utakmici gdje se gube glave. Njihova jedinica kornjaca je vrijedila milion a nasa ni pet para ali ipak su ih izvlacili iz 11 Plavih. Srce nema vrijednost i jednostavno ili ga imas ili ga nemas. Bolji postoji samo ako mu dozvolis da bude bolji. Kad steknes pobjednicki mentalitet onda vise ne posotji bolji. Kad zabijes za 45 minuta 2-3 gola onda sudija nek silji zajedno sa Platinijem.
Ali ovdje se tacno vidi razlika izmedju onih iz 92 i onih poslije, izmedju onih koji su bili ovdje i onih koji nisu ali zapamtite svi samo jednu stvar: ovi iz 92 nisu navikli da gube i nikada nece priznati da je neko jaci, jer jebiga, BOSANCI su to i HERCEGOVCI i samo neka to budu i oni na terenu. Nase patike (kopacke) su magicne,vjerujte mi.
Sto bih ja sad trebao da povjerujem ovim pesimistima da smo mi autsajderi kad sam nisam dozvolio da budem autsajder u utakmici gdje se gube glave. Njihova jedinica kornjaca je vrijedila milion a nasa ni pet para ali ipak su ih izvlacili iz 11 Plavih. Srce nema vrijednost i jednostavno ili ga imas ili ga nemas. Bolji postoji samo ako mu dozvolis da bude bolji. Kad steknes pobjednicki mentalitet onda vise ne posotji bolji. Kad zabijes za 45 minuta 2-3 gola onda sudija nek silji zajedno sa Platinijem.
Ali ovdje se tacno vidi razlika izmedju onih iz 92 i onih poslije, izmedju onih koji su bili ovdje i onih koji nisu ali zapamtite svi samo jednu stvar: ovi iz 92 nisu navikli da gube i nikada nece priznati da je neko jaci, jer jebiga, BOSANCI su to i HERCEGOVCI i samo neka to budu i oni na terenu. Nase patike (kopacke) su magicne,vjerujte mi.
- slobodni armirach
#556 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
@hrasno da se malo nadovezem,
ko se sjeca proslih kvalifikacija za svjetsko, ona Slovenija izvali Rusiju u Barazu,
ko se sjeca proslih kvalifikacija za svjetsko, ona Slovenija izvali Rusiju u Barazu,
-
Balkanski_sindrom
#557 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ma mi ispadamo iz baraza na ovaj ili onaj nacin i tako bi bilo da nam je dosla cak i estonija, to su ona nepisana sportska pravila...
Sada tek gledam snimak utakmice protiv Francuske, sa tribina se ne vide svi ovi detalji...Pa mi smo njih oderali, totalno ih nadigrali i rasturili....Ne mozemo vi vise...daj Boze da nisam u pravu..
Sada tek gledam snimak utakmice protiv Francuske, sa tribina se ne vide svi ovi detalji...Pa mi smo njih oderali, totalno ih nadigrali i rasturili....Ne mozemo vi vise...daj Boze da nisam u pravu..
-
solo2
#558 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Strasnohrasno38 wrote:10.06.1992 godine, lijep dan u razvaljenom Sarajevu. Na trgu pucam svoju smjenu do pred samu zoru i jedva cekam da dodje smjena pa da malo odspavam. Sa jedne strane vojska u patikama a sa druge tada 4'-ta vojna sila u Evropi sa svom mogucom i nemogucom tehnikom. Borba Davida i Golijata. Tisina koja mi nikako ne sluti na dobro i kao da sam predosjecao zagrlih svoga sarca, jebo te imali smo sarca. U samo svitanje poce da grmi kao da su se nebesa otvorila...s jedne strane vojska u patikama, na Zeljinom Niske kornjace a iznad Zeljinog tenkovi........borba skoro pa citav dan i patike pobjedise. Nije u pitanju kvalitet patika nego hrabra srca onih koji su bili u njima. I na hiljadu strana u BiH patike dobise vojnicke cizme i tone celika. Ne kaze se dzaba "boj ne bije svijetlo oruzje nego srce u junaka".
-
mostarac
#559 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
hrasno38 wrote:10.06.1992 godine, lijep dan u razvaljenom Sarajevu. Na trgu pucam svoju smjenu do pred samu zoru i jedva cekam da dodje smjena pa da malo odspavam. Sa jedne strane vojska u patikama a sa druge tada 4'-ta vojna sila u Evropi sa svom mogucom i nemogucom tehnikom. Borba Davida i Golijata. Tisina koja mi nikako ne sluti na dobro i kao da sam predosjecao zagrlih svoga sarca, jebo te imali smo sarca. U samo svitanje poce da grmi kao da su se nebesa otvorila...s jedne strane vojska u patikama, na Zeljinom Niske kornjace a iznad Zeljinog tenkovi........borba skoro pa citav dan i patike pobjedise. Nije u pitanju kvalitet patika nego hrabra srca onih koji su bili u njima. I na hiljadu strana u BiH patike dobise vojnicke cizme i tone celika. Ne kaze se dzaba "boj ne bije svijetlo oruzje nego srce u junaka".
bas to
Nismo mi jbt ekipa iz premijer lige pa da im skinemo gace i kazemo izvolite. Itekako mozemo, ali da bi mogli u to treba vjerovati.
- Mahalac
#560 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
SIMOD patike, stari moj dobri Hrasno38

- denimb
#561 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
[/quote]
Jer je 0:0 jako aktivan rezultat, ustvari najbitnije je mrezu sacuvati u prvoj tekmi, to je prioritet, nako ako ga primis nema te nigdje, 1:0 bi bilo fanstacno, vidjeli smo to i sa Portugalom u barazu, ljudi n svom 1:0 dobili, gadan do jaja rezultat, ovdje dali gol i automatski ubijes protivnika u pojam, jer mora tri komada zavalit! S 0:0 nije drama, u gostima das gol, oni moraju 2 itd...Uglavnom, ovdje je najbitnije ne primit ga![/quote]
To da, 1-0 bi bilo odlicno ali jbg ne treba sada toliko ih se bojati...u Zenici ce tijek utakmice odluciti nacin na koji mi od starta uđemo u nju, ako krenemo onako kao protiv Francuske ne bojim se za rezultat, ali ako nam Portugal uzme sredinu onda smo nahebali.
Jer je 0:0 jako aktivan rezultat, ustvari najbitnije je mrezu sacuvati u prvoj tekmi, to je prioritet, nako ako ga primis nema te nigdje, 1:0 bi bilo fanstacno, vidjeli smo to i sa Portugalom u barazu, ljudi n svom 1:0 dobili, gadan do jaja rezultat, ovdje dali gol i automatski ubijes protivnika u pojam, jer mora tri komada zavalit! S 0:0 nije drama, u gostima das gol, oni moraju 2 itd...Uglavnom, ovdje je najbitnije ne primit ga![/quote]
To da, 1-0 bi bilo odlicno ali jbg ne treba sada toliko ih se bojati...u Zenici ce tijek utakmice odluciti nacin na koji mi od starta uđemo u nju, ako krenemo onako kao protiv Francuske ne bojim se za rezultat, ali ako nam Portugal uzme sredinu onda smo nahebali.
- USAblues
#562 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
solo2 wrote:Strasnohrasno38 wrote:10.06.1992 godine, lijep dan u razvaljenom Sarajevu. Na trgu pucam svoju smjenu do pred samu zoru i jedva cekam da dodje smjena pa da malo odspavam. Sa jedne strane vojska u patikama a sa druge tada 4'-ta vojna sila u Evropi sa svom mogucom i nemogucom tehnikom. Borba Davida i Golijata. Tisina koja mi nikako ne sluti na dobro i kao da sam predosjecao zagrlih svoga sarca, jebo te imali smo sarca. U samo svitanje poce da grmi kao da su se nebesa otvorila...s jedne strane vojska u patikama, na Zeljinom Niske kornjace a iznad Zeljinog tenkovi........borba skoro pa citav dan i patike pobjedise. Nije u pitanju kvalitet patika nego hrabra srca onih koji su bili u njima. I na hiljadu strana u BiH patike dobise vojnicke cizme i tone celika. Ne kaze se dzaba "boj ne bije svijetlo oruzje nego srce u junaka".
Ali ovdje se tacno vidi razlika izmedju onih iz 92 i onih poslije, izmedju onih koji su bili ovdje i onih koji nisu ali zapamtite svi samo jednu stvar: ovi iz 92 nisu navikli da gube i nikada nece priznati da je neko jaci, jer jebiga, BOSANCI su to i HERCEGOVCI i samo neka to budu i oni na terenu. Nase patike (kopacke) su magicne,vjerujte mi.![]()
- ganjeta
#563 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
hrasno38 wrote:10.06.1992 godine, lijep dan u razvaljenom Sarajevu. Na trgu pucam svoju smjenu do pred samu zoru i jedva cekam da dodje smjena pa da malo odspavam. Sa jedne strane vojska u patikama a sa druge tada 4'-ta vojna sila u Evropi sa svom mogucom i nemogucom tehnikom. Borba Davida i Golijata. Tisina koja mi nikako ne sluti na dobro i kao da sam predosjecao zagrlih svoga sarca, jebo te imali smo sarca. U samo svitanje poce da grmi kao da su se nebesa otvorila...s jedne strane vojska u patikama, na Zeljinom Niske kornjace a iznad Zeljinog tenkovi........borba skoro pa citav dan i patike pobjedise. Nije u pitanju kvalitet patika nego hrabra srca onih koji su bili u njima. I na hiljadu strana u BiH patike dobise vojnicke cizme i tone celika. Ne kaze se dzaba "boj ne bije svijetlo oruzje nego srce u junaka".
- just principe
- Kinaski
#565 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ajmo na spavanje , pa sutra uz jutarnju pisemo o tome sta smo sanjali u kojoj minuti dzeko daje gol i sl

- slobodni armirach
- poznanik
#567 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Tvoj post treba s vremena na vrijeme ponavljati...hrasno38 wrote:... Srce nema vrijednost i jednostavno ili ga imas ili ga nemas. Bolji postoji samo ako mu dozvolis da bude bolji. Kad steknes pobjednicki mentalitet onda vise ne postoji bolji. Kad zabijes za 45 minuta 2-3 gola onda sudija nek silji zajedno sa Platinijem...
- just principe
#568 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/mou ... -bih/66136
koja glupost
nema Mourinho sve trci, stalo mu do Portugala ko lanjskog snijega

koja glupost
nema Mourinho sve trci, stalo mu do Portugala ko lanjskog snijega
-
Iker C
#569 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Na osnovu čega gradimo optimizam?Da li smo ikada i u jednom sportu dobili važnu utakmicu?U rukometu smo bezbroj puta gubili u baražu u fudbalu 4 šanse nismo iskoristili,u košarci na 5 EP nam je falila jedna pobjeda,U21 reprezentacija nije 2006 iskoristila šansu za EP, teniseri izgubili odlučujući meč za napredak u Davis cupu od nerangiranog tenisera.MI imamo gubitnički mentalitet i nikada nećemo pobjediti važnu utakmicu. A objektivno Portugal je mnogo jači, Ukoliko smo u stanju da pobjedimo Portugal i plasiramo se na EP samo nebo nam je granica.Realno ako bi prošli (ali nećemo) na EP bi bili među 3 reprezentacije.
- Romanista 101%
#570 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
just principe wrote:http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/mou ... -bih/66136
koja glupost![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nema Mourinho sve trci, stalo mu do Portugala ko lanjskog snijega![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
polako ulazi voda u usi
-
Korisničkoime
#571 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
HAHAHAHAHAH već sam na drugom topicu rekao ljudi kukaju skoro kao i mi kažu UEFA ih hoće izbaciti, namještaljka, čuj samo Mourinha zbog nas dovoditi a ljudi čudnih jbg. ja sve kontam oni će sami sebe gledati kao favorite, da su u mislima već na EURU da će im Bosna biti samo jedno zagrijavanje a oni jbt.gore od nas paniče.just principe wrote:http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/mou ... -bih/66136
koja glupost![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nema Mourinho sve trci, stalo mu do Portugala ko lanjskog snijega![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mejdan86
#572 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ako nemas nista pametno napisati ne pisi gluposti i ne zamaraj ostale svojim glupostimaIker C wrote:Na osnovu čega gradimo optimizam?Da li smo ikada i u jednom sportu dobili važnu utakmicu?U rukometu smo bezbroj puta gubili u baražu u fudbalu 4 šanse nismo iskoristili,u košarci na 5 EP nam je falila jedna pobjeda,U21 reprezentacija nije 2006 iskoristila šansu za EP, teniseri izgubili odlučujući meč za napredak u Davis cupu od nerangiranog tenisera.MI imamo gubitnički mentalitet i nikada nećemo pobjediti važnu utakmicu. A objektivno Portugal je mnogo jači, Ukoliko smo u stanju da pobjedimo Portugal i plasiramo se na EP samo nebo nam je granica.Realno ako bi prošli (ali nećemo) na EP bi bili među 3 reprezentacije.
- TAFKAP
#573 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa tako i jeste, barem sam takav dojam stekao na kratkom clanku koji je bo na Euronews-u... Trener BiH ekipu smatra rijesivim problemom
-
LSD
#574 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Opet podsjecam ove plašljivce i pesimiste što velicaju Portugal i koji se plaše Nanija, Ronalda i portugalske kompanije - da smo se vrlo dobro nosili i u prošlom baražu sa njima...kada nas je vodio ludak Ćiro sa svojom famoznom 3-5-2 formacijom
, kada smo bili neiskusniji nego danas, kada smo pogodili dvije precke u sred Lisabona (tj. kada su i Portugal pronosale vile) i tada smo pokazali da se možemo nadigravati sa njima.
Svoje strahove i pesimizam ostavite za sebe, nemojte iznositi ovdje...nema potrebe.
Svoje strahove i pesimizam ostavite za sebe, nemojte iznositi ovdje...nema potrebe.
Last edited by LSD on 14/10/2011 00:24, edited 2 times in total.
-
PeppermintSA
#575 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ja bih zvao Branimira Bajića da popuni mjesto Papca.
Momak igra standardno u Cvajti(čini mi se), poprilično je brz i skočan, tehnički je podosta potkovan i zna igrati lopte. Zatim, iskusan je, što je jako bitno za ovakve utakmice, uvijek je srce ostavljao na terenu u dresu reprezentacije, nije kikser(za razliku od nekih heroja nacije
)i, generalno, je odlična solucija. Takođe, igrao je dugo sa Spahićem u štoperskom tandemu, tako da se poznaju. Jebeno je izmišljati nove kombinacije koje nisu uigrane za ovakve utakmice - pogotovo u zadnjem redu!
Mravca ne treba ni pod razno stavljati!
Momak igra standardno u Cvajti(čini mi se), poprilično je brz i skočan, tehnički je podosta potkovan i zna igrati lopte. Zatim, iskusan je, što je jako bitno za ovakve utakmice, uvijek je srce ostavljao na terenu u dresu reprezentacije, nije kikser(za razliku od nekih heroja nacije
Mravca ne treba ni pod razno stavljati!
Last edited by PeppermintSA on 14/10/2011 00:28, edited 1 time in total.