BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Comrad

#5151 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Meni samo nisu jasni ovi likovi sa pricama Dzeko los bio, Vedo ovakav, onakav. Pa na Dzeki je visila ona harlovina cijelu tekmu, plus sto su mu i ostali pomagali, jer su mogli kad nije bilo druge opasnosti. Zato u portugalu moramo krenuti i sa Vedadom, da malo rastereti Edina. Vedo je brzi i zna sebi pronaci sansu, tako da njega moraju ganjat, a opet Dzeko je jak u duelima i zajedno vala moraju utrpati gol da ga hebes. Dzeko ionako daje golove samo na strani (8/10 u premiershipu). :D

Stadion za kvalifikacije za SP def. Kosevo. Ne mozemo vise tamo igrati, em mal stadion, em navijanje vise nije sto je bilo, karte su autom. skuplje...i uostalom, savez ce vise zaradit ako igramo na kosevu. Ako nam vec odgovara manji teren, je li postoji mogucnost da se se ocrtaju linije na kosevu malo drugacije, uzeti dimenzije sa bilinog i precrtati ih na kosevo :D bil to sta pomoglo :D :D
arzuhal

#5152 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Zna li neko kako naći onaj motivacijski video, sa stihovima na engleskom (traje možda nekih 5 minuta) koje neki lik izgovara? Neko ga je već par puta stavljao na ranijim temama, al' nemam pojma kako pronaći...
Edin H.

#5153 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

nekoeko wrote:
rashtiman wrote:Vedo da si ga dao sin bi mi se po tebi zvao :roll:
Nije ni Vedo kriv sto je teren katostrofalan. Lopta mu je u zadnji cas odskocila, vidi se dobro na ovom video snimku: http://youtu.be/imCC_4Lg4Qo?t=3m32s
Da odskocila je lopta (upravo sam ponovo pogledao utakmicu) i to vise nego Ronaldu.
Istina onu prvu sansu je mogao bolje ustopati, pa bi imao cistu situaciju za sut.
Onu drugu sansu mu je dodao Misimovic, ali nisam mogao vidjeti ko u nabaci loptu za prvu?

Interesantna izjava Misimovica.

"Rezultat nije loš. Nismo primili gol, a u takvim situacijama sam u europskim kupovima dva puta prošao, dok sam jednom ispao. Uvjeti za igru bit će mnogo bolji. Ne želim uspoređivati ovo danas sa onim od prije dvije godine. To je bilo tada i ne može se nikako usporediti", dodao je Misimović.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5154 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by pici »

Infaze Studio wrote:Ronaldo krvnicki i namjerno, koliko sam uspio vidjeti na manje nego prosjecnoj kvaliteti slike, udara Pjanica dok sudija to i ne "vidi".
ovo da je bilo obrnuto da je pjanić samo doHvatio il imo namjeru doHvatit plaĆku...bez dvoumljenja bi mu sudija crveni pokazo...zaista papetu i zmajevima svaka čast...bojim se da nam je sudija u ovim zadnjim tekmama protiv francuza a i portugalaca 12 protivnički igrač...u Lisabonu ćemo igrat protiv vjetrenjača :x :evil:
pirmin

#5155 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by pirmin »

nekoeko wrote:
Nije ni Vedo kriv sto je teren katostrofalan. Lopta mu je u zadnji cas odskocila, vidi se dobro na ovom video snimku: http://youtu.be/imCC_4Lg4Qo?t=3m32s
Bas naprotiv. Cak mu je i fino odskocila da je odvali punom.
Ne bih ja krivio teren, ovo bi on masio i na tepihu.Bolje opcija je bila plasirati al`hajd sad, lako je biti
pametan poslije svrsenog cina.

Nego ja sad vidim 1:1 u Portugalu.
Povest cemo golom iz kontre a onda ce oni navaliti svim raspolozivim snagama, pjesadija, avijacija,
artiljerija, mornarica...cak ce i Spaniju zvati u pomoc ali im ni to nece pomoci da daju vise od jednog gola jer ce
nas cijeli razred ultra-vila(ucenice generacije) nosati do konacnog cilja-ucesca na EM-u. 8-)
Edin H.

#5156 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

pici wrote:
Infaze Studio wrote:Ronaldo krvnicki i namjerno, koliko sam uspio vidjeti na manje nego prosjecnoj kvaliteti slike, udara Pjanica dok sudija to i ne "vidi".
ovo da je bilo obrnuto da je pjanić samo doHvatio il imo namjeru doHvatit plaĆku...bez dvoumljenja bi mu sudija crveni pokazo...zaista papetu i zmajevima svaka čast...bojim se da nam je sudija u ovim zadnjim tekmama protiv francuza a i portugalaca 12 protivnički igrač...u Lisabonu ćemo igrat protiv vjetrenjača :x :evil:

Sudija je sudio vrhunski :dance:
JThomas

#5157 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

ja sam inače vazda pesimista po pitanju reprezentacije, bio sam i prije ove utakmice. ali sad tripujem da prolazimo 8-)

nek' kaže ko šta hoće, ronaldo njima kvari protok lopte, to je živa istina.
dezurni_ucenik

#5158 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by dezurni_ucenik »

0:0.Spaha bez zutog kartona.Portugalci misle da su vec na Euru.

Sve ide u nasu korist....

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Edin H.

#5159 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

pirmin wrote:
nekoeko wrote:
Nego ja sad vidim 1:1 u Portugalu.
Povest cemo golom iz kontre a onda ce oni navaliti svim raspolozivim snagama, pjesadija, avijacija,
artiljerija, mornarica...cak ce i Spaniju zvati u pomoc ali im ni to nece pomoci da daju vise od jednog gola jer ce
nas cijeli razred ultra-vila(ucenice generacije) nosati do konacnog cilja-ucesca na EM-u. 8-)
Ma nema sansi da daju gol Begovicu, Spahicu i Papcu, jedino opet neki penal.

Ovo bi lako moglo ici u produzetke, zato selektore lagani trening danas - malo vjezbati penale :dance:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5160 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bordo gandalf »

Edin H. wrote:

Ovo bi lako moglo ici u produzetke, zato selektore lagani trening danas - malo vjezbati penale :dance:
Penala se i ja bojim....svaka cast momcima sinoc su se dobro borili malo nas je i Bog pogledao sa busenom trave :D
shalla

#5161 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

Vedo je samo trebao reagovati kao protiv želje u utorak, bila je ISTA pozicija kad ju je strpao u bliži ugao po zemlji...
Al jbg, važnost utakmice, jači protivnik i eto... Ma jbg, ne treba se sad vraćati na to, ja ću mu halaliti ako ga zabije na Luzu :mrgreen:

Ne znam ljudi dragi, ja nikad dosad nisam bio optimista, uvijek je u meni bila neka potajna nada (i protiv danske, i protiv srbije i prošli baraž i protiv francuza) ali nisam bio optimista ali sad me uhvatio neki žestoki optimizam :bih: Postiga je sa 7-8 metara promašio čitav gol, Ronaldo također, ma to se po nekom nepisanom pravilu mora kazniti :mrgreen:

P.s. Jel iko primijetio moderatora (rashtimanog) stihoklepca, ono je neki slobodni haiku šta li :mrgreen:
gonz0

#5162 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by gonz0 »

opet je fino vidjeti kako se svi zajedno u necemu slazemo i sanjamo isti cilj... i staro i mlado, i zdravo i bolesno... zmajevi nabusite ih u lisabonu.... sretno
Edin H.

#5163 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

rashtiman wrote:
Edin H. wrote:

Penala se i ja bojim....svaka cast momcima sinoc su se dobro borili malo nas je i Bog pogledao sa busenom trave :D
Da, ali i njih je, Vedi je vise lopta odskocila nego Ronaldu, bas sam ponovo gledao, vidi se na usporenom.
Atticus Finch

#5164 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Atticus Finch »

arzuhal wrote:Zna li neko kako naći onaj motivacijski video, sa stihovima na engleskom (traje možda nekih 5 minuta) koje neki lik izgovara? Neko ga je već par puta stavljao na ranijim temama, al' nemam pojma kako pronaći...

:)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5165 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bordo gandalf »

Ono vedi je tamam za volea :mrgreen:
Infaze Studio

#5166 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Infaze Studio »

Edin H. wrote:Sudija je sudio vrhunski :dance:
:shock: :shock: :-)
motorola01

#5167 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by motorola01 »

Sinoc losa tekma sa nase strane.Nismo odavno slabiju odigrali.Valjda zbog terena(ima nesto i do taktike) i trebalo bi u LIsabonu biti bolje.Grozno prvo poluvrijeme i dosta bolje drugo.Vjerovatno je razlog boljeg drugog poluvremena zato sto smo u drugom igrali sa dva napadaca.Cim je usao Vedo,bolji smo bili za dvije klase.

Eh sad da li je taktika Susica bila da u prvom onako zatvoreno odigra ili su nas ljudi ubili znanjem to ne znam,ali bice prije da je ovo drugo.TAcnije sami smo krivi za ono prvo poluvrijeme(jedva smo se izvukli bez primljenog gola) jer mi se ne znamo braniti i tesko da cemo ikome dati gol sa jednim napadacem.Mislim da bi Pape trebao tekmu u Lisabonu poceti sa dva napadaca i gledati da im uvalimo odmah gol,jer ce teren biti dosta bolji i bice brzi protok lopte i nadati se da ce jedna sjesti :) .Ako krenemo sa jednim napadacem mogli bi vrlo lako biti napunjeni odmah u prvom poluvremenu..
Radar71

#5168 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Radar71 »

Evo sta Kristina kaze na teren u Zenici :D :D

Image
zlajapravaraja

#5169 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

luckylaka wrote:Nego imal ko informacija gdje cemo igrati kvalifikacije za S.P. u Brazilu Bilino jal Kosevo :D
Kako god da se ove kvalifikacije zavrse, treba pod hitno organizovati proteste, facebook revoluciju, revolt, strajk, nerede; sta god pomaze da se ovim momcima izgradi normalan stadion, i to do pocetka novih kvalifikacija :x

Ako smo ljudi, sjescemo pa cemo priznati da im nismo stvorili ama bas nikakve uslove, a da ocekujemo nesrazmjerne rezultate.

Ako smo ljudi, priznacemo sami sebi da cak ni mi sami ne bi ni igrali za takvu reprezentaciju i drzavu da smo na njihovom mjestu.

Ako smo ljudi, moramo sebi priznati da mozemo biti samo neizmjerno zahvalni sto se vecina tih momaka uopste sjeca svog "porijekla", jer su rodjeni i odrasli negdje drugo, a kamoli sto ginu bez ikakve premije na terenu za navijace koji vecinom ne zasluzuju da gledaju ni reprezentaciju San Marina, a kamoli zvijezde Man Citija, Rome, Seville, Stoke-a, Hoffenheima, Lazia... :x

Ako smo ljudi, priznacemo da nam oni vise znaci nego pojedini clanovi uze i sire familije.

Ako smo ljudi, priznacemo da se brinu o nasem i te kako potrebnom pozitivnom imidzu u svijetu, kad se vec mi sami ne znamo o njemu pobrinuti (zvizdanje himni, Messi, laseri, krkanluk, pasivnost duha na tribinama, postavljanje Mevlida u istu sliku s najboljim fudbalerom na svijetu :x , i sta jos sve ne) i kad nismo svjesni ko smo, gdje smo i sta smo :x

Znam da ugradjivanje grijanja pod travnjak, komplet sa tehnikom, novom travom i svim pratecim cakama ne kosta vise od 100.000 €! Dovedu se strucnjaci i radnici iz Njemacke, smjeste u taj hotel s 5 zvjezdica na sedmicu dana, i gotova prica! :x

Barem toliko svijesti i savjesti je morao imati bilo ko se imalo bavi ovom reprezentacijom. Ako je sjeban teren vec bio taktika protiv Portugala, ne zelim da nam to ikad vise bude taktika u buducnosti - jer nam se zbog onog sranja dugorocno ni novi (bil' malo da vam Seferovic i Hajrovic eventualno dodju na onu oranicu...? doci ce, al' u qrcu), a ni "stariji" igraci (Dzeko, Begovic ili Pjanic 2013-te: "Umoran sam od reprezentacije, zelim se skoncentrisati na klub") vise nece odazivati, budite sigurni u to.

U sljedecim kvalifikacijama imamo kao goste sve ekipe koje mozemo nadigrati i razvaliti, ali se to sigurno nece desiti na onakvom Bilinom Polju (ni sa onakvim odronom na tribinama), a ni na Kosevu (max 15.000 ljudi bi doslo) pa cemo se opet sami zajebat, odigrat 0:0 s Grckom i izgubiti 0:1 od Slovacke u 90. minuti, i bice nam kriva UEFA sto gura Papadopoulosa i Hamsika na WorldCup (we care about money...yeah, yeah :roll: ), jer su eto oni isplativiji nego Dzeko.

Napravite Zmajevima novi jebeni stadion od zeljeza, betona i drveta, kako god znate i umijete, pa makar i u Hrasnici, kad vec niste dovoljno pametni da se dogovorite s nekim investitorom i Zeljom da izlijete barem dvije jebene betonske tribine na Grbavici ili ugradite jebeno grijanje ispod trave u Zenici, kad je vec rekonstrukcija Koseva u pravi fudbalski stadion preskupa, a natkrivanje besmisleno.

I potrudite se da pravi navijaci dodju do karata! :x

Fuj :x
juventus

#5170 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

Begović
Jahić-Spahić-Pandža-Papac
Pjanić-Rahimić-Zahirović
Medunjanin-Misimović
Džeko

Ovako početi u Portugalu i nema zime... :thumbup: :-D
motorola01

#5171 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by motorola01 »

zlajapravaraja wrote: Znam da ugradjivanje grijanja pod travnjak, komplet sa tehnikom, novom travom i svim pratecim cakama ne kosta vise od 100.000 €! Dovedu se strucnjaci i radnici iz Njemacke, smjeste u taj hotel s 5 zvjezdica na sedmicu dana, i gotova prica! :x
Kakvih 100 000 eura :-) .Gledao sam prije par godina emisiju u kojoj se govorilo o mijenjanju trave na poznatim evropskim stadionima.Najskuplja i najbolja trava je tada postavljena na cini mi se Ajaxov stadion.Cijena je bila,kako su rekli u toj emisiji 450 000Eura (cini mi se).Cijena ukljucuje nabavku i postavljanje trave od strane te firme(najjaca firma sto se toga tice).Koliko kosta posao drenaze to ne znam,ali vala ako drzava ne moze odvojiti neka 2-3 miliona KM da se to sve odradi jednom za sva vremena na BP,onda se trebamo mi svi kolektivno roknuti...
Gandalf

#5172 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Samo bih napomenuo da zadnje dvije utakmice protiv "velikih" ekipa nismo izgubili - prije bi to bila dva glat poraza i ajd zdraoooo - ova ekipa ima ono nešto - vidjeti Ronalda kako se muči da pređe Zahirovića, kako gotovo zaboravljeni Jahić igra simultanku na bilo kojoj poziciji, vidjeti u kakvu je zvijer izrastao Džeko da na leđima nosa onakve dvije strvine a da se ne oznoji, zaista sjajno, ja sam prezadovoljan igrom protiv 8. reprezentacije svijeta i neutralisanjem 2. najboljeg igrača svijeta.
zlajapravaraja

#5173 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

juventus wrote:Begović
Pjanić-Rahimić-Zahirović
Medunjanin-Misimović
Džeko

Lulic umjesto Medunjanina :wink:
Gandalf

#5174 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

juventus wrote:Begović
Pjanić-Rahimić-Zahirović
Medunjanin-Misimović
Džeko

Ja bih samo gurnuo Lulića u prvih 11 umjesto Misimovića - trebaće nam trka po terenu, Misketa uvest, kada se šahtari malo umore da ih jednim potezom u finišu nokautira :bih:
bahonnen

#5175 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

Što se sudije tiče: Zvanično je.

Sinoć sam u neka doba (kad su oni objavili, a i kasnije) gledao na UEFA-inoj stranici i bilo TBD, a sad već stoji:

Croatia -Turkey
20:05
Referee: Pedro Proença (POR) – Stadium: Stadion Maksimir, Zagreb (CRO)

Montenegro - Czech Republic
20:15
Referee: Nicola Rizzoli (ITA) – Stadium: Stadion Podgorica, Podgorica (MNE)

Republic of Ireland - Estonia
20:45
Referee: Björn Kuipers (NED) – Stadium: Dublin Arena, Dublin (IRL)

Portugal - Bosnia and Herzegovina
22:00
Referee: Wolfgang Stark (GER) – Stadium: Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisbon (POR)

http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
(kliknuti na 15. da se raširi)

Btw., ko kaže da Portugalci neće na EP... Ide ovaj Pedro Proença, što sudi HR-TR najvjerovatnije :D
Locked