BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#4951 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

Ja još ne vjerujem da smo usojeli sačuvati mrežu našu. Rekao bih da su nam sada šanse veće nego prije zenice.
Samo ako budemo strpljivi,Portugal je toliko puta pokazao da ne zna igrati pod pritiskom i mi imamo šansu. Samo,ipak treba reći mnogo su dobra ekipa i jebem ti našu sreću u ždrijebu. One čehe bi žmireći prošli.
Da ne ocjenjuejm sad naše igrače, neki su bili bolji, neki lošiji........al svima petica za trud, zalagnej i borbenost.
Pape je uradio sve što je trebalo.
Malo pretjerujete sa kritikom navijanja, to je to ne samo kod nad, nego u čitavom svijetu, ne igra se fudbal samo zbog navijačkih grupa.
Bosnolog

#4952 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

N(F)S BiH treba imati organizovane navijecke grupe koje ce saradivati medusobno i sa nogometnim savezom BiH preko svojih predstavnistva van BiH u Evropi.Preko njih kordinirati putoivanja i sve druge stvari i oko karata.Svaki clan bi imao zagarantovanu kartu po cak povoljnijim cijenama do 10% popusta od onih koje dobijajau na prodajnim mjestima kao neka kvalifikaciona ulaznica,stim da bi se ulaz na stadion s tim kartama kontorlisao i provjeravao pokazivanjem clanske kartice navijacke grupe primjera radi BHF-a.

Navijacke grupe trebaju imati bubnjeve,trube i megafone,

Tako je lakse imati sve te navijecke grupe pod kontorlolom sa zajdnickim repertuarom navijackih pjesama.

Ovo Bosnom Behar probeharao je osip pjesma i slicne koje se pjevaju,.

Neorganizovana rulja navija i nastavi pjevati ono sto neko zapocne,Navijanje na domacim utakmicama je gore nego van BiH,nesto ne stima a Zenica je zbog ogranicenog broj karata i desetorostrukih cijana omogucili tapkarosima i onima koji vide licnu i materijalnu korist od Zenice otjerao, odnosno ostavio iskrene nacijace van stadiona,

Ovo se mora mijenajti pod hitno i zato treba da se igraju sve utakmice na Kosevu ili nekom vecem stadionu, preko 25 hiljada mjesta,.... :roll:
burek_in_space

#4953 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

Bosnolog wrote:N(F)S BiH treba imati organizovane navijecke grupe koje ce saradivati medusobno i sa nogometnim savezom BiH preko svojih predstavnistva van BiH u Evropi.Preko njih kordinirati putoivanja i sve druge stvari i oko karata.Svaki clan bi imao zagarantovanu kartu po cak povoljnijim cijenama do 10% popusta od onih koje dobijajau na prodajnim mjestima kao neka kvalifikaciona ulaznica,stim da bi se ulaz na stadion s tim kartama kontorlisao i provjeravao pokazivanjem clanske kartice navijacke grupe primjera radi BHF-a.

Navijacke grupe trebaju imati bubnjeve,trube i megafone,

Tako je lakse imati sve te navijecke grupe pod kontorlolom sa zajdnickim repertuarom navijackih pjesama.

Ovo Bosnom Behar probeharao je osip pjesma i slicne koje se pjevaju,.

Neorganizovana rulja navija i nastavi pjevati ono sto neko zapocne,Navijanje na domacim utakmicama je gore nego van BiH,nesto ne stima a Zenica je zbog ogranicenog broj karata i desetorostrukih cijana omogucili tapkarosima i onima koji vide licnu i materijalnu korist od Zenice otjerao, odnosno ostavio iskrene nacijace van stadiona,

Ovo se mora mijenajti pod hitno i zato treba da se igraju sve utakmice na Kosevu ili nekom vecem stadionu, preko 25 hiljada mjesta,.... :roll:
Za pochetak, popij bobe i povezhi se sa realnoshcu, umjesto shto tu trabunjash bezveze sa ogromnim postovima, koji veze s vezom nemaju.
campa_xxx

#4954 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

....
Korisničkoime

#4955 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Korisničkoime »

Teška tekma ali nije ni bilo za očekivati drugačije to što su se mnogi zanjeli kako ćemo mi rasturiti Portugal je iovako bilo nerealno. Meni se čini da su se i oni i mi izgubili nekako smo i mi i oni cijelu utakmicu tražili neku svoju igru ali bez uspjeha. Ne znam nisu bili bolji ali ni mi nismo nešto posebno pokazali. Teren mislim da je već sve rečeno. U Portugalu će po meni ipak teže biti Portugalcima. Ipak većina njihove javnosti, osim onih malo upućenijih, su očekivali da nas već u Zenici razbiju a u Portugalu je pobjeda imperativ za njih. Pritisak ako je do sada bio ravnomjerno raspoređen od večeras je sigurno znatno veći na strani Portugala.
Sasvim_Obican

#4956 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Kad je to rekao komentator Eurosporta, postalo mi je jasno - BiH odgovara bilo kakva pobjeda i bilo kakav remi sa postignutim golom. Portugalu odgovara samo pobjeda.

:bih:
udrch

#4957 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by udrch »

Jack Be Nimble wrote:Jel ovo sedma utakmica a da nismo izgubili?
4 pobjede i 3 remija, bez primljenog gola iz igre..jedini gol je onaj nepostojeći penal u parizu..
Dead Man Walking

#4958 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Dead Man Walking »

Ma dobro je opet, meni je na pocetku pocelo izgledati da nece biti potrebe da gledam revans uopste... Cijelo vrijeme mi ona Konjiceva analiza, on je rekao da prizeljkuje 0-0 i da je to (realan) rezultat koji nam daje najvise sanse u revansu. Imamo sanse, vazno je da nije bilo kartona na kljucnim pozicijama, idemo sa istim sastavom kao u Parizu, Jahic umjesto Mujdze. Volio bih da Safet uvali i Vedada u vatru od pocetka, ali sumnjam da ce. Oni u revansu moraju pobjediti, mi ne moramo.
ultima_palabra

#4959 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Acheron wrote:Begovic - pouzdan. Odlicno odbranio onaj sut Meirelesa. Neke lopte hvatao, koje bi Keno sigurno boksovao. Jedina zamjerka - nekoliko puta je mogao rukom baciti loptu u kontru, a ne pepkati loptu pa je degazirati nikome.
Spahic - kapitenski. Nekad mu zamjerim sto brzo izbije loptu, da bi se se poslije ustanovilo da je i to puno bolje rijesenje negoli da napravi kiks nonsalancijom. (a bio je blizu jednom)
Jahic - odlican.
Salihovic - prespor igrac na neprirodnoj poziciji; na zalost ima samo jednu nogu. Srecom portugalci nisu exploatisali njegove mane. (sporost i neopreznost) Jednu vrlo vaznu loptu presjekao...Vjerujem da svi jedva cekamo da se tu Papac vrati.
Zahirovic - odlican na neprirodnoj poziciji. (i to kontra mocnog Ronalda) Imao nekoliko nesretnih kikseva, ali, u biti, vrlo dobar. Pametno sakriva svoje mane.
Lulic - ubjedljivo najgori igrac utakmice. Ova pometina je prodala minimum 10-15 lopti. Ja ne znam sta se desava u njegovoj glavi; upropastio je sve i jedan napad. Moraju ga psiholoski spremit za ovakve utakmice.
Rahimic - generalski. Jedini se ne odbija u duelu. Cesto uzimao loptu i bez faula.
Pjanic - 'nako. Nesto je poslije uvezao. Naravno da i njega jebe sto igra krilnu poziciju. U jednoj prilici trebao traziti samog Dzeku na drugoj stativi a on pokusao uposliti Misimovica.
Medunjanin - lose. Cini mi se da i on koristi samo jednu nogu. Digni malo glavu; rasiri malo po krilu...Bio pod tremom da ne izgubi fatalnu loptu na sredini.
Misimovic - Miske ko Miske. Nema ga nigdje, ali onda stvori dvije najbolje (i jedine) sanse na utakmici.
Dzeko - odsjecen; hrvanje sa trojicom tesko da moze proci (pogotovo ako se jedan zove Pepe) i ako se to desava na jebenom centru igralista. Nije lik Messi da krene u slalom. Falili Mujdzini centarsutevi, i generalno bolji servis iz veznog reda u 'njegovim situacijama'. (ne na centru)
Maletic - propuh.
Ibisevic - jednostavo - nisam ni trepnuo kad se nasao u onoj drugoj sansi. Prosto znas da ce to fuliti. Znas da on nije ta marka koja zabija u ovakvim utakmicama. Da je na drugoj strani bio Zeljo ili Luxemburg, zavrsio bi. I pored svega, igrao bi mi u revansu u prvih 11. Ima on dosta drugih kvaliteta.

Susic - u startu napravio los potez sa Ibisevicem na klupi. Nema veze sto ce Ibisevic zapucat tri sanse - nije to bitno - bitno je da se pravi pritisak na njihovu zadnju liniju; unese panika konstantnim presingom. Da se konacno malo rastereti Dzeko i otvori mu se prostor. Vedo je igrac koji grize, i sigurno ga Portugalci nece ostaviti samog, samo zato da bi trojica cuvala Dzeku. Ako nije poceo, trebao uci minimum u 60-oj min. Izmjene su, dakle, zakasnile. Ali hajde sto su zakasnile, nego kad vidjeh da Maletic pri ulasku ode da cuva Ronalda a Zahirovic, koji je bio vrlo dobar u duel igri s Ronijem, u vezu !?! Sadaka nas spasila sto Ronaldu nije ostalo puno vremena da rasturi Maletica u paramparcad.

teren i publika - nula.
-------------------------------------------------------------------------------

U revansu ici sa Vedom i Dzeko, bez dileme. Pa idemo po taj gol-dva. A obzirom na prikazano u prvih 70 min. vecerasnje utakmice, mozemo biti itekako zadovoljni rezultatom.

Dakle, do utorka... ;-) Ima nade.
Slažem se, ovo je odličan rezime :thumbup:

Mislim da smo odigrali u skladu sa terenom i oslabljenim sastavom kakvog smo imali... lošim terenom i nabijenom sredinom smo uspjeli Portugalcima nametnuti igru kakva im ne odgovara. Ako je neko očekivao tiqui-taca na BP, prevario se.

Pape je odradio taktički ok, na vrijeme je prepoznao momenat kad su Portugalci izgubili momentum... tad je ubacio Vedu koji je zajedno sa probuđenim Pjanićem i Džekom unio malo panike u odbranu Portugala. Šteta za one dvije šanse, ali ipak nije Vedad ta klasa... mada mu je teren odmogao kod one druge šanse.

I prije tekme sam priželjkivao 0-0, još kad skontamo da su se Spahić, Rahimić i ostali sačuvali od kartona... ovo je odličan rasplet :thumbup: Salihović objektivno nije spreman za ovakve utakmice, tako da to nije prevelik gubitak. U revanšu ponoviti sastav iz Pariza sa Zahirovićem ili Jahićem na desnom boku... pokušati im uzeti sredinu i zabiti gol. Mislim da je to sasvim moguće ;-)
Bosnolog

#4960 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

burek_in_space wrote:
Za pochetak, popij bobe i povezhi se sa realnoshcu, umjesto shto tu trabunjash bezveze sa ogromnim postovima, koji veze s vezom nemaju.
Za tebe je realnost pomirenje sa losim rjesenjima i nista ne mijenjati,........
LSD

#4961 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Jest igra živnula kad je Vedo ušao i jest se borio , zato mu svaka cast :thumbup: ali one dvije šanse je MORAO pogoditi, jednostavno morao u ovakvim utakmicama :x ....ne mogu nikako to da osaburim :oops:
Tvrdokorna mrlja

#4962 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tvrdokorna mrlja »

ja misli da sam i ja kriv zbog sabanluka u zenici.znam dosta raje koja idu vani i imaju gostovanja u zadnjih 15 godina mnogo,al u zenicu ne idu..od jetseta,halida,enisa,selmi..belajbojsa,kiceta i enesa begovica...glava zaboli.

vrijeme je da se suocimo sa tim.
vrijeme je da nase najjace navijacke grupe prestanu da se distanciraju od repke i da se bore za tribinu.
burek_in_space

#4963 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

Bosnolog wrote:

Kad shvatish da je teren namjerno onakav bio vecheras, kad shvatish da nemamo pare za Bilino polje od 60 hiljada gledalaca, kada utuvish u tu svoju glavu da bi prvi remi opet ispraznio Koshevo, i da pored svega navedenog sami IGRACHI trazhe da se igra u Zenici, onda cu ti priznati da si ipak neshto vishe od obichnog mudrosera koji se razumije u fudbal ko Mara u kriv qratz.
nidokralj

#4964 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by nidokralj »

ma u zenici samo teren promjeniti,srediti drenazu,malo usminkati i to je to :D nisu to neke pare :bih:
dert

#4965 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by dert »

Sad kad se sve sleglo ja zadovoljan :)
Nismo primili go a abd tamo cemo ga dati :D
Ne moramo pobijediti i sav pritisak je na Portugalu
Ideeeeemo :bih:
koop

#4966 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by koop »

burek_in_space wrote:
Bosnolog wrote:

Kad shvatish da je teren namjerno onakav bio vecheras, kad shvatish da nemamo pare za Bilino polje od 60 hiljada gledalaca, kada utuvish u tu svoju glavu da bi prvi remi opet ispraznio Koshevo, i da pored svega navedenog sami IGRACHI trazhe da se igra u Zenici, onda cu ti priznati da si ipak neshto vishe od obichnog mudrosera koji se razumije u fudbal ko Mara u kriv qratz.
:thumbup:
stvarno neki k'o da su s Marsa pali.
Gandalf

#4967 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Najjači naš igrač je Pape - nije dozvolio da se izletamo i potrošimo u prvom poluvremenu, pa da nas od 60. minute sabijaju u naš šesnaesterac, jer je nama ponestalo snage - jest da smo u prvom poluv. bili anemični i slinavi na terenu, ali zato u drugo nismo ušli dišući na škrge ( što nam se desilo u Francuskoj ) - svi bi tika taka igru kao protiv Francuza iz prvog pol. a zaboravlja se da utakmica traje 90. minuta - to je najbolje pokazao Vedo koji ih je sa dva gola mogao potopiti u finišu tekme ( na žalost nije :( :( :( )

Zahirović :thumbup: protiv onakvog Ronaldam, mislim da je odigrao fantastično, Lulić je bio očajan, ne mogu da vjerujem koliko je lopti upropastio - ne da ne zna, već je to sve u glavi, pritisak utakmice, fakat bi nam u ekipi dobro došao neki psiholog da ekipu učini mentalno jačom - Portugal ima mana i ako ih iko može navući na tanak led to je Pape :thumbup:
shalla

#4968 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

Ja sam priželjkivao 0:0 ovdje i 1:1 tamo, prvi dio mi se ispunio :mrgreen:
Jbt ga, samo se potvrdilo ono što sam prije 20 dana pisao, igri kakvoj mi težimo sa Papetom nikako ne odgovara loš travnjak (ono večeras je gore od lošeg), zato se iskreno nadam i ubijeđen sam da će u Lisabonu biti aBd bolje...

Maloprije dobih SMS od jednog igrača koji kaže "dobar rezultat" što znači da su i oni zadovoljni. A realno moramo biti zadovoljni, sa ovako skrpljenom odbranom nismo primili gola, EXTRA!!!

Asmir, Rahimić, pa i Spahić i Zahirović večeras super. Zabrinjava izdanje Lulića i pogotovo Medunjanina, igrača koji je u francuskoj bio naša glavna karika u prvom poluvremenu, ne znam šta je bilo ovo večeras ali jako jako loše, prodao je 5-6 lopti, sreća pa nas nisu kaznili.

P.S. Opet, po 643 put, Sejo gubi loptu uz aut liniju tako što pokušava da predribla nekoga na 30 cm prostora... Smatrajte me ludim ali je meni drago što ga neće biti u Lisabonu. Ovo govorim zbog solucije igranja na beku a on je tu loš, loš, loš... Da igra umjesto Medunjanina e tad bi mi već bilo žao što ga nema a ovako...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4969 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

burek_in_space

#4970 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

shalla wrote:Ja sam priželjkivao 0:0 ovdje i 1:1 tamo, prvi dio mi se ispunio :mrgreen:
Jbt ga, samo se potvrdilo ono što sam prije 20 dana pisao, igri kakvoj mi težimo sa Papetom nikako ne odgovara loš travnjak (ono večeras je gore od lošeg), zato se iskreno nadam i ubijeđen sam da će u Lisabonu biti aBd bolje...

Maloprije dobih SMS od jednog igrača koji kaže "dobar rezultat" što znači da su i oni zadovoljni. A realno moramo biti zadovoljni, sa ovako skrpljenom odbranom nismo primili gola, EXTRA!!!

Asmir, Rahimić, pa i Spahić i Zahirović večeras super. Zabrinjava izdanje Lulića i pogotovo Medunjanina, igrača koji je u francuskoj bio naša glavna karika u prvom poluvremenu, ne znam šta je bilo ovo večeras ali jako jako loše, prodao je 5-6 lopti, sreća pa nas nisu kaznili.

P.S. Opet, po 643 put, Sejo gubi loptu uz aut liniju tako što pokušava da predribla nekoga na 30 cm prostora... Smatrajte me ludim ali je meni drago što ga neće biti u Lisabonu. Ovo govorim zbog solucije igranja na beku a on je tu loš, loš, loš... Da igra umjesto Medunjanina e tad bi mi već bilo žao što ga nema a ovako...
Jelde da ti je jasno da sad ide pitanje: A koji igrach je u pitanju?! :oops: :D
slobodni armirach

#4971 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by slobodni armirach »

da smo kojim slucajem uvalili jedan go, ovi bi se nasi opustili u Portugalu i onda bi bio belaj,
pvako imaju motiv vie da deru .

dobro je da englez ne posdijeli nam zute kartone, svi su aktivni za portugal,.. a i Pape nema sta vise kalkulisat sa dva napadaca od prve minute

kako je moglo bit, dobro je i ovako :D :bih:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4972 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

burek_in_space wrote:Jebo ga i teren vishe. :-)
Odmogao nam jeste, ali nam je i puno vishe pomogao, jer bi nas na proste faktore rastavili da su poveli nakon Ronaldovog shuta.
džaba ljudima to govorit
slobodni armirach

#4973 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by slobodni armirach »

odesveuhonduras wrote:
burek_in_space wrote:Jebo ga i teren vishe. :-)
Odmogao nam jeste, ali nam je i puno vishe pomogao, jer bi nas na proste faktore rastavili da su poveli nakon Ronaldovog shuta.
džaba ljudima to govorit
:thumbup:

naravno, ko konta znat ce, ko ne konta srat ce :D
LSD

#4974 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

shalla wrote:Ja sam priželjkivao 0:0 ovdje i 1:1 tamo, prvi dio mi se ispunio :mrgreen:

Što bi te neko smatrao ludim , kad sam selektor kaže - citiram: "„Istina je da smo ostali bez Salihovića, možda je i bolje, jer on nije igrao dugo vremena" ;-)
Ne sporim Saihovića uopšte, naprotiv - smatram ga odlicnim igracem ali kad igra u vezi, u sredini ili na krilu lijevom...ali na boku je totalno izgubljen slucaj i to je onda improvizacija gdje guramo igraca koji to nikad ne igra u svom klubu (jer nažalost nemam rezervnih bekova ni stopera, pa se te nastale rupe moraju krpiti sa veznjacima :( )

Joj necu moci zadugo zaboraviti one Vedine promašaje :oops: :oops: Bože dragi, pogledaj nas jednom
Last edited by LSD on 12/11/2011 00:21, edited 1 time in total.
medoIL

#4975 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by medoIL »

Evo sad iz Zenice.

Navijanje jedna velika nula , kad se samo sjetim navijanja u parizu 8-) . Sokiran sam stanjem travnjaka na B,onaj teren ne zadovoljava minimalne kriterij cevljanovicke koride . Zamjeniti te proklete :x stolice na AFH i hem sto je bolji teren hem cemo vise zaraditi.
Locked