BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Sezam

#4826 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

mire - ložač wrote:GLEDAJUĆI OVU TEKMU MORAM DA PREDLOŽIM OTVARANJE TEME : ELVIR RAHIMIĆ - ČOVJEK KOJEM JE PUTIN LIČNO DODIJELIO ČIN PUKOVNIKA / ZBOG HUMANITARNOG RADA/

"ABRAMOVIČ NUDIO KAPITENSKU TRAKU" - NEZVANIČNO SAMO DA SE PRESELI IZ CSK U ČELSI ....

ČOVJEK KOJEG NEMA U NOVINAMA SA MANEKENSKIM GUZICAMA ALI JE KRALJ OVE REPKE !!!
Eeeee buraz, neki od nas to znaju vec duze vrijeme...najbolji! :thumbup: :bih:
Klon

#4827 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Klon »

mozemo biti zadovoljni.
ipak nam je zadnja linija bila puna rezervista.
i uostalom niko osim salihovica nije dobijo drugi zuti, tako da cemo
u lisabonu biti skoro u punom sastavu.

sto je jos interesantno: Turci, Crnogoric i Estonci su vec ispali.
tako da ce cjela Evropa gledati sta se desava u Lisabonu.
atko

#4828 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by atko »

momci svaka cast :thumbup: ... idemo dalje ... nova tekma nova nafaka :D :bih:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4829 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

konačno smo došli u situaciju da po prvi put u odlučujućoj utakmici ne trebamo pobjedu za prolaz dalje... akoBogda da tako i bude i da nam remi ovaj put donese euro
ludimilojko

#4830 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ludimilojko »

Ovako!!!! Travnjak je bio katastrofa mislim prvo da je zbog loseg stanja istog bila i losa utakmica....Rezultat nije los,s obzirom da ce portugalci SIGURNO zabiti gol u Lisabonu, al ne kazem da ce proci...Ibisevicuuuuu kad mi se daljinski nije s..ebao zbog tebe...A drugoooo BHT je KATASTROOOFA...prebacio sam na RTS i gledao pregled jer je bio mnogo bolji slika extra a i miran komentator..sve u svemu ok ...I jos nesto ono sa laserima je BRUKA
Mr. Brightside

#4831 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

medunjanin, zahirovic, rahimic :-D
a grehota je da jedan od njih ne igra :roll:
zato se pandza vraca, jahic ide desno, a vedo u napadu :D :bih:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4832 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

redred wrote:
Sasvim_Obican wrote:Ja ne znam jeste li vi svjesni protiv kakve smo mi ekipe igrali i kakav je uspjeh što smo sačuvali nedirnutu mrežu ? Ljudi moji, pa svaku bi reprezentaciju u baražu Portugal natankao makar dva razlike, a mi uspijemo i napraviti neke šanse. Prema tome, ponos do neba ! Mir i staloženo spremanje taktike ! Euforija će splasnuti !

Velid Spaho : "Stvarno se nije čuo nijedan žvižduk na račun himne Portugala"

Možda je mislio reći da se himna Portugala nije čula od žvižduka ?! :shock: :D
Protiv one ekipe koja je u Lissabonu izgubila sa 3-1 od Danske... :D
Protiv malte primila 3 gola :D
I protiv skotske igrala nerijeseno :D
pa baš da je u lisabonu izgubila od danske, i nije, al eto :D
fosil

#4833 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by fosil »

Igrali smo u grcu i strpljivo se branili. Najbolji Spaha, zbog ne dobijanja drugog zutog, Rahimic i Bega. Mislim da smo uspijeli prebaciti pritisak na Portugal. I draze mi je ovo 0-0, nego 2-2 sto bi bilo realno po sansama. :bih:
mrtva kokoš

#4834 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mrtva kokoš »

Comrad wrote:Na presici je izjavu dao i Busen Trave.

Image
"Iako ne igram previse, ovo je bila utakmica mog zivota. Cekao sam priliku i kada sam vidio da Kristina zeli da sutira loptu, odlucio sam da odbranim nas gol. Nadam se da su skauti vidjeli moj kvalitet, te da cu jednoga dana biti posađen i na velikim terenima u Parizu, Barceloni itd."
:sax:
:lol: :lol: :sax: :bih:
doboj71

#4835 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by doboj71 »

suncica24 wrote:
Comrad wrote:Na presici je izjavu dao i Busen Trave.

Image
"Iako ne igram previse, ovo je bila utakmica mog zivota. Cekao sam priliku i kada sam vidio da Kristina zeli da sutira loptu, odlucio sam da odbranim nas gol. Nadam se da su skauti vidjeli moj kvalitet, te da cu jednoga dana biti posađen i na velikim terenima u Parizu, Barceloni itd."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:sax:
svaka cast ,oplakah. :lol: :lol:
Janjicar

#4836 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Janjicar »

Vedad Ibisevic :bih: :bih:
Nedostatak srece i takodje nemam rijeci za Begovica,Zahirovica i Spahica naravno
A nismo svjesni koja je igracina Pjanic ( u onom momentu uvijek povuce loptu i krene kao da ima iskustva barem 10 godina vrhunskog fudbala)
Sve u svemu svaka cast Pape , Svaka cast Zmajevi ;)
LSD

#4837 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Realno, dobro je završilo kako je moglo biti tako da po tom pitanju može biti zadovoljni na kraju...mi imali strogi zicer preko Vedada, s druge strane oni preko Ronalda ali busen ne dade šminkeru :-) u svakom slucaju bolje 0-0 nego 1-1 ili 2-2...nismo primili gol i to bitno napomenuti radi revanša, što je i sam Sušić naglasio na kraju...u revanš idemo bez Salihovića (koji je veceras bio izgubljen na boku) ali sa kompletnijom odbranom jer se vracaju i Papac i Pandža, odlicna stvar je što Spahić nije zaradio žuti karton....mi ako zabijemo gol u Lisabonu, njima ce trebati dva gola - što otvara šanse da ih kontrama dotucemo.
Zaboravih napomenuti Jahića koji je veceras bio odlican :thumbup: s obzirom da mu je ovo prva tekma u ovim kvalifikacija u ovako bitnoj utakmici i da ga je Pape pozvao u 5 do 12...dva puta je veceras pocistio vrlo opasne situacije pred našim golom....cak je jednom otresao Ronalda od sebe ko amatera.
Vjerujem da ce Pape u Lisabonu krenuti sa Vedadom i Džekom u prvih 11, pa nek ide sve u PM.
Last edited by LSD on 11/11/2011 22:42, edited 1 time in total.
oridjidji

#4838 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oridjidji »

Ne treba nikoga nočas kritikovati 9 igrača je bilo pred mogućom suspenzijom. Dobro je pa su kartone dobili Salihović i Jahić. U sljedečoj utakmici igrači mogu da se neštede i ići do svoga maksimuma. Ovo je bila utakmica u kojoj smo odigrali taman koliko nam je trebalo da ne izgubimo. Svoju šansu trebamo da tražimo u Portugalu, gdje mislim da će igrači odigrati puno bolje nego nočas jer neće biti opterečeni time da će neko dobiti drugi žuti karton i time zadobiti suspenziju.

Džeko je klasa, ali neće da se kreće. Kad bi se kretao kao Ibišević, on bi bio 10 puta veća klasa od onoga što jeste. Definitivno je naš najbolji igrač, ali mora mora više trčati.Nekad toliko nezainteresovano djeluje na terenu. Ibišević je otvorio sebi svojim trkom tri prilike, dosta je i Džeki pomogao svojim kretanjem. On je onaj tip napadača koji svojim trkom dosta prostora napravi za sobom drugom napadaču i definitivno zaslužuje pohvale, umjesto psovki. Šteta što nijednu svoju priliku nije realizovao. Mislim da kad se vrate Papac i Pandža, moći ćemo odigrati čvršće. Jahić večeras odigrao dobro.

Ono što je moja primjedba na našu igru jeste to da vezna linija nije dovoljno dobro prilazila odbrani kada se lopta lagano trebala prenjeti na polovicu Portugala. Istina je da su nas onemogučavali u tome svojim presingom na zadnju liniju, ali definitivno treba nam dosta trke u vezi. Rahimić i Pjanić su odigrali odlično. Šteta što i Miske nije odigrao tako dobro. Pjana je večinu dobrih lopti podmetnuo nočas.

Zahirović je pokazao da se na desnoj strani odbrane snalazi odlično, abd nadam se da će u Lisabonu biti još bolji.

Uglavnom sretno Zmajevi, idemo po pobjedu ili remi vrijedan prolaza na EP.
redred

#4839 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by redred »

Image

Za klasu bolji od onog boksera... :lol:
gonz0

#4840 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by gonz0 »

zasto nedostatak srece, mogli smo i mi koji gol popusiti... svejedno, sta bi sa ovima sto su po stoju na keca odigrali, sigurno ce jesti poparu do nove :D
zlajapravaraja

#4841 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

Asmire Begovicu JUNACE !!!

Svi su junaci! Koja pozrtvovanost! Bacanje u suteve! Sprintovi na granici izdrzljivosti misica!

Samo 2 zuta kartona! (Steta za Seju :( ) Ali se nadam da je onaj start ostavio barem nekakvu negativnu posljedicu po Ronalda :mrgreen:

Ovo dobija ko bude vise htio! A to smo definitivno mi!

SVI U LISABON!!! :mrgreen:
Last edited by zlajapravaraja on 11/11/2011 22:45, edited 1 time in total.
just principe

#4842 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

Image
Mr. Brightside

#4843 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

nije nezainteresovan nego, dojadi mu Pepe na leđima pa uzme malu pauzu i djeluje kao da mu nije stalo :roll:

kad ces vidjeti centarfora da uzme na polovici do aut linije i pokusa nesto :D
samo on :bih:
Last edited by Mr. Brightside on 11/11/2011 22:46, edited 1 time in total.
Sasvim_Obican

#4844 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Tobe jarabi, onaj Pepe i Alves su prespavali na Džekinim leđima. Strahota ! Scena kad Misimović stoji kao ukopan, a Alves ga doslovno prejaše i prevali se preko njega, a Webb mrtav-hladan svira prekršaj za Portugal je nešto prebolesno. :lol:
Riddle

#4845 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Riddle »

Dobar ovaj pijesak iz Slovenije. Apsorbuje vlagu znate.

Bili smo ocajni u prvom poluvremenu. NULA. U drugom je bilo nesto bolje, ali i Portugal nam je malo prepustio sredinu i pustili su nas da disemo. Ne mogu ni oni izdrzati takav tempo cijelu utakmicu. Ulazak Ibisevica je donio vise posla za Alvesa i Pepea koji su u prvom poluvremenu imali vise skokova nego u bilo kojoj utakmici ikad. Nista drugo nismo ni radili nego nabijali loptu na Dzeku. Ipak Ibisevic iz nekog razloga ima svezane noge u reprezentaciji. Ne moze covjek gol dati da se na glavu nasadi. Ovo se toliko puta ponavlja, ali stvarno ne smijemo dozvoliti da promasimo onakve prilike. Pogotovo u mecevima ovog ranga. Odbrana na celu s Begovicem je opet bila na vrhunskom nivou i jedino sto me je malo brinulo je bio Salihovic u duelu s Naniem. Na srecu, sve se dobro zavrsilo. Vezni red se kasno upalio, ali uradili su ono sto se od njih i trazi - stvorili su dvije sanse napadacima. Dzeko i nije mogao vise, jer je bio konstantno izolovan i udvojen. Ona dvojica tornjeva jasu li jasu. Sve u svemu, na kraju i jesam i nisam zadovoljan. Mislim da smo svi nekako ocekivali da cemo u gostima traziti taj plasman. Cim smo izvukli Portugal, odmah sam rekao da nas nece razvaliti, ali da ce ih biti jako tesko proci. Gotovo nemoguce. U Lisabonu cemo dobro igrati, u to sam siguran, ali stvarno mi je dosta herojskih poraza. Volio bih i da jednom prezivimo bitku. Nismo mi vise tako mali da se zadovoljavamo susretima s najboljim reprezentacijama. Red je vise da se nekom velikom timu skine skalp. Ceka nas historijska utakmica. Vjerovatno deseta po redu

Teren je sramota. Srce mi se stegne kad vidim gdje nas drzavni tim igra. Ipak, da ne budem bas toliko strog, veceras onaj jedan busen volim kao mati rođenu.

I konacno da opet vidim imena na dresovima igraca. Jeste da je to bilo zalijepljeno na nekoj traci, ali negdje se ipak mora poceti. Napredujemo.
Tvrdokorna mrlja

#4846 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tvrdokorna mrlja »

slaze se s lsdom

poprilicno dobro odigrana tekma,gdje smo trazili gol koji je vedo zapucao...i to je to ,zadovoljan sam rezultatom :)

sudjenje savrseno :thumbup:
Mr. Brightside

#4847 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

jedina repka koja nema dresove sa dugim rukavim :roll: :-?
Bosnolog

#4848 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

Comrad wrote:
Bosnolog wrote:Ulaskom Ibisevica zaigrala je neka druga reprezentacija.Pitam se zasto nije igrao od ocetka ili nakon poluvremena :?: Vedo rasterecuje Dzeku koji je pod velikim teretom i dobro cuvan,cime razvlaci odbranu protivnika kada se stvaraju pukotine i sanse za golove.

Ovo je bruka od stadiona sa sumom iza tribina koje imaju pet redova stolica kao da je neka africka zemlja.Bitno je da tapkarosi zarade zbog ogranicenosti sjedista cime se cijene udeseterustrucuju,umjesto da se igra na Kosevu jer od ovih navijaca kakvi su bili veceras svakao nema nista :x :x :x :x :x pa nasi navijaci van BiH deset puta bolje i srcanije navijaju,..... :oops:
Vedo vjerovatno nije igrao ispocetka, jer mi nismo smjeli primiti gol u ovoj utakmici. U portugalu pocinje sigurno.

Sto se tice terena Pape i igraci su zahtjevali da se igra u Zenici. Mislim smijesno je uopste i pomisliti da bi neki tapkarosi mogli odredjivati gdje ce se igrati. A takodjer i savezu je bolje da se igra na kosevu nego u zenici. Sto ce se patiti i prodavati karte tapkarosima, kad moze na kosevu regulara uzeti te pare...
Ziasta je ovaj stadio u Zenici nacionalno ruglo i sramota,izgledamo jadno i nakaradno od trave do tribina.Nasih navijaca ce uvijek biti vise na Kosevu a i teren je mnogo bolji.

Ovaj u Zenici je katastrofa,pa da su mamlazi bacili par dzakova vjestackog dubriva ovaj mjesec i nesto trava bi bolje izgledala.Onaj teren je smor za nase moke ali i saveznik gostima jer nema sanse da igramo loptom pasove po zemlji.

Nasi momci igraju u Evropi mnogo bolje jer su im travnjaci mnogo bolji.Ovo kod nas je mucenje od igre u zivobari i nezagrnutim grobovima,....Pa Salihc je doskoku syebao nogu (koljeno) upravo u Zenici jer jos uvijek koriste onaj valjak za valjanje terena iz Titina vakta. :roll: :roll: :roll:

Prosla utakmica sa Portugalom za svjetsko u barazu nas je kostal kvalifikacija uprvo zbog ovog terena,isto se ponovilo nocas samo sto smo sada mi jaca ekipa od njih i igrali smo rasterecenije.

Nocas smo propustili priliku da sa dva gola razlike idemo u Lisabon na spektakl,.

Ovako nam se valja jos vise pripremiti i napasti ih jace nego u Zenici,.....

Tamo nas ceka bolji teren i njihova otvorenija ofazivnija igra,....

Zna li neko ko nama sudi i o kakvom se sudiji radi.?Ovaj veceras je bio jedan od najkorektnijih sudija,.... :thumbup:
BiH-x

#4849 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BiH-x »

Jos da mi neko objasni zasto nam je dovoljan remi u Portugalu za prolazak?
Last edited by BiH-x on 11/11/2011 22:49, edited 1 time in total.
bordo_boy

#4850 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bordo_boy »

Image

Gdje ima radnja da više kupim ovaj bager/lager, da ga više ne reklamiraju? Pola prilika nisam vidio od marketinških trikova BHT1, i animacija, kad bager počne u dnu ekrana utovarat...

Utakmica?

ELVIR RAHIMIĆ Čovjek koji nas je ostavio u igri u ključnim trenucima...
Begović je djelovao dosta sigurno,mada nije imao neke kolosalne intervencije...
Ostali, ispod svojih mogućnosti...

Kako god, 0-0 je super rezultat kako je moglo biti... Da je teren bio idealan, po prikazanom bi bilo 1-1 ili 2-2... i šta onda?

Suđenje? Po meni korektno, nepristrasno i bez većih grešaka :thumbup:

Navijanje?
Zviždanje na himnu protivnika se u svijetu smatra najvećim primitivizmom. Ne kaže niko da trebamo pjevati tuđu himnu, ali je možemo prešutjeti bar, kao što svi drugi našu prešute i pozdrave ustajanjem...

Povici "Messi, Messi,...
(uvijek sam mrzio navijanje koje ide protiv protivnika, umjesto da se baziramo na naše momke)
Da smo igrali sa Izraelom, pjevali bi Deutschland jel?! - ODRON

laseri ?! jadno i smiješno u istom trenutku...

Dobro se vidjelo da je bilo još sigurno 1000 slobodnih stolica na Bilinom polju, i neka je. Kada dozvolimo tapkarošima da uzimaju po 100 karata, koje preprodaju za 10x veće pare... Na kraju pravi navijači iz inata ostaju uz TV, dok razni PR-ovi, "VIP" osobe, jet-set dobije svoju kartu. Pravi navijači, oni koji prave zastave, ruše rekorde, idu na kraj svijeta za reprezentaciju ostaju pred stadionom.

Samo se pitam:
Kad ćemo prestati pjevati "Bosnom behar... ", "Sa Bosnom tugujem... " i "Bosna je šampion" ?!! čega šampion? (ovo je pretpostavljam uzeto sa navijanja HZ na košarci u Skenderiji oko 2003. /2004.g.). "Ovo je Bosna" ? koje?? šta?
Last edited by bordo_boy on 11/11/2011 22:52, edited 1 time in total.
Locked