Pa bicemo dvostruko bolji, ili taman onoliko koliko je potrebno,erni3 wrote:Moze li EP bez Dzeke, Spahica, Hasagica, Pjanica i kompanije? Moze.
Moze li EP bez Ronalda, Nanija, Pepea, Coentra, Brune Alvesa i kompanije? NE MOZE.
Reprezentacija BiH mora biti dvostruko bolja jer iz gore navedenih cinjenica moze se zakljuciti da protiv BiH nece igrati samo 11 naturalizovanih Brazilaca, nego i 3 sudije.
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mikogoago
#451 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
- bingov buraz
#452 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Jel' ovo sa Bracom loziona samo,zar on nije izgubio nase sportsko drzavljanstvo?A valj'o bi nam!
Da smo kompletni mislim da bi sanse za prolaz bile 50-50.Treba odigrati hrabro i napadacki prvu utakmicu po cijenu primljenog gola,ponoviti 60 min. protiv Fra.i prvih 30.min. protiv Spanije,u uzvratu sigurno zabijamo bar jedan pa sta bog da!
I samo dostojanstveno,jebo firaunske metode,cristina se najlaske iznervira kad mu kulturno uzmes 2-3 lopte a onda ga mogu cuvati i ja
krljanje po zglobovima samo prozvodi kontra efekat.
Da smo kompletni mislim da bi sanse za prolaz bile 50-50.Treba odigrati hrabro i napadacki prvu utakmicu po cijenu primljenog gola,ponoviti 60 min. protiv Fra.i prvih 30.min. protiv Spanije,u uzvratu sigurno zabijamo bar jedan pa sta bog da!
I samo dostojanstveno,jebo firaunske metode,cristina se najlaske iznervira kad mu kulturno uzmes 2-3 lopte a onda ga mogu cuvati i ja
- moa
#453 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nije to poenta - realno mislim da su sanse 65/35 na njihovoj strani ali daleko da je 80-20 kako se mislisolo2 wrote:'ta ce Portugal.....
Po cemu mislis da su sanse 65/35 ja mislim da su sanse 50/50 i vjerujem da ces gledati najbolju utakmicu ikad.
Mislis da su portugalci jaci od Francuza, mislis da smo mi losiji od Francuza...
Dobijamo mi njih 2:1 u Zenici i 1:1 i portugalu samo ovaj put sudija nece svirati penal.[/quote]
Malo si pretjerao.. Francuzi jesu bolji od nas i to je cinjenica isto kao i Portugal
ali moze se pokusati uz dobro postavljenu igru, disciplinu i pozrtvovanost haman da mozemo da im pariramo
a da bi ih pobjedili i prosli baraz trebat' ce nam srece i pravedno sudjenje od kojih nemamo nista i odatle 65/35[/quote]
Zasto mislis da su Portugal i Fransuka bolja od nas.
Samo zato sto im drzava postoji milion godina i zbog toga su bolji na papiru. U tome i jest nas problem
sto mislimo da je Ronaldo bolji od Pjanica. Nije drug vec je stvar u tome sto je propagadna, mrketing i silovanje
nasih mozgova ucinila da ti mislis da je Portugal bolji.. Ko je bolji od Dzeke, ko je bolji od Pjanica, ko je bolji od Misimovica, ko je bolji od Papca, ko je bolji od Harisa, ko je bolji od Spahica.. Niko nije bolji i kad pocnes ovako razmisljat onda cemo imati i pobjede a sve dok mislimo da je neko bolji od nas i unaprijed misliti da smo izgubili posrat nas...
Mene jedino brine da sudija ne bude produzavao utakmice po 10 minuta i da nebude laznih penala.
- Gandalf
#454 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
realno, i ja kažem smanjite euforiju, volio bih i ja preko Kristine na EP, to bi stvarno bilo spektalarno, ali de malo sabura i bez euforije, da se ne bi poslije baraža danima pjevalo "mene život razočarao" . Na papiru Portugalci ne izgledaju impresivno - Island im zabio 3 gola, Danska ih otresla laganini prije neki dan, dakle nisu oni nešto posebno - ALI U OVU UTAKMICU ĆE ZAPETI S 300% JER IM TREBA KO I NAMA.jeza u ledja wrote:Nemate se vi sta trsiti i puhati sto je neko "pesimista". Cinjenica je da su nam sanse male.
Tako smo govorili i prije izvlacenja, tako govorimo i sad. Sanse su nam definitivno manje nego sto su bile da uzmemo Francusku.
Zato bez prevelike euforije da se grdno ne razočaramo.
- denimb
#455 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Joj, joj najgori su mi ovi sto su zeljeli Portugal...isto oni nesvjesni pederi, trube na sva zvona protiv njih a prizeljkuju da im ga neko metne
Kako mozete to misliti uopce, pored mrtve Ceske, Irske cak i Hrvatske koja evo od pocetka pocinje sa podcjenjivanjem i izletima tipa "pregazit cemo ih k'o plitak potok"...
Nije da nemamo sansi protiv Portugala, ali mali milion stvari se treba poklopiti da bi krajnji rezultat bio pozitivan, pogotovo ako uzmemo u obzir da nam je odbrana unistena u Parizu, i da cemo po svemu sudeci i u drugu utakmicu uci bez par prvotimaca.
Necemo ici iz krajnosti u krajnost, ali moramo biti realni i uci hladne glave u utakmicu inace ga pusimo samo tako, jer portugal vrlo dobro zna ko smo i kako mozemo odigrati ako nam dopuste, a oni su svu svoju zajebanciju i neozbiljnost ispucali u Danskoj.
Kako mozete to misliti uopce, pored mrtve Ceske, Irske cak i Hrvatske koja evo od pocetka pocinje sa podcjenjivanjem i izletima tipa "pregazit cemo ih k'o plitak potok"...
Nije da nemamo sansi protiv Portugala, ali mali milion stvari se treba poklopiti da bi krajnji rezultat bio pozitivan, pogotovo ako uzmemo u obzir da nam je odbrana unistena u Parizu, i da cemo po svemu sudeci i u drugu utakmicu uci bez par prvotimaca.
Necemo ici iz krajnosti u krajnost, ali moramo biti realni i uci hladne glave u utakmicu inace ga pusimo samo tako, jer portugal vrlo dobro zna ko smo i kako mozemo odigrati ako nam dopuste, a oni su svu svoju zajebanciju i neozbiljnost ispucali u Danskoj.
- jeza u ledja
#456 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Prije dvije godine u barazu protiv Portugala.moa wrote: Kad smo zadnji put izgubili u Zenici,
- winnie
#457 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
momci i pape imaju jedinstvenu sansu da sebi podignu cijenu makar za 50%
da ne govorim o patriotskim momentima i sl.
samo nek misle o svojoj buducnosti i imaju motiv da ih razvale u obje utakmice
da ne govorim o patriotskim momentima i sl.
samo nek misle o svojoj buducnosti i imaju motiv da ih razvale u obje utakmice
- Riddle
#458 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
jeza u ledja wrote:Prije dvije godine u barazu protiv Portugala.moa wrote: Kad smo zadnji put izgubili u Zenici,
-
LSD
#459 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Nikakvu oni svoju zayebanciju nisu ispucali u Danskoj (jer nema zayebancije u odlucujucoj utakmici za prvo mjesto u grupi)...vec je njih Danska ispucala po guzovima i dobro su prošli na kraju...Patricio ih je izvadio mnogo težeg porazadenimb wrote:Joj, joj najgori su mi ovi sto su zeljeli Portugal...isto oni nesvjesni pederi, trube na sva zvona protiv njih a prizeljkuju da im ga neko metne![]()
Last edited by LSD on 13/10/2011 20:46, edited 2 times in total.
-
mikogoago
#460 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Jednu stvar zaboravljate,a pomeni jako bitnu:Cijela je Evropa vidjela nasu igru protiv Francuske i kako su ovi opet ofirno prosli.Mislim da se svima vise gade,ako je od njih previse je.mislim da to vise nece moci ponoviti u nekom narednom ciklusu.Zar mislite da to moze da se ponovi i protiv Portugala? Da isti tim koji je tako perfidno pokraden od skota i da se ponovo neko usudi uraditi isto.Cisto sumnjam.Te markentiske teze nista ne znace.Uvijek ce biti novih zvijezda i svjezih faca za reklame(recimo sada DJeko)kasnije se pojavi neko drugi.Jer ne zaboravite dosadno je gledati jedno te isto.Pogotovo onu placpizdu CR.Ne zaboravite da je nasa utakmica poslastica baraza i mnogi ce je gledati.Nevjerujem da ce bilo koji sudija imati muda to uraditi,a ako se malo vrati film pokradeni smo i u Lisabonu od Atkinsona,ali on je predobar sudija i sve je radio na ivici regularnosti ifilovao nas kartonima.Ovaj put su neki drugi klinci stasali i nepomaze ni kartoniranje.Ali ni to nije bitno.Bitno je da je ovaj tim sazrio i da ce znati se oduziti portugalcima za baraz iz 2009,a imamo i selektora kojem je fudbalski uspjeh na prvome mjestu,a ne neke reklame i sl.Mislim uprkos svim problemima da suse stvari poslozile i ovaj put mi idemo dalje. 
- bingov buraz
#461 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Al bas onoRiddle wrote:jeza u ledja wrote:Prije dvije godine u barazu protiv Portugala.moa wrote: Kad smo zadnji put izgubili u Zenici,
- veljaca
#462 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Do utakmice ima skoro mjeseca dana ....Moguce su i nove povrede i kod nas ( ne dao Bog ) ali i kod njih ( dao Bog ) ....
Treba nadomjestiti neigranje: Mujdze, Pandze, Papca ....
Za Mujdzu moguce su zamjene: Maletic, Jahic, Salihamidzic ....
Za Pandzu moguce su zamjenje: Basic, Mravac, Cocalic, Torlak
Za Papca moguce su zamjene: Salihovic, ????
Sta vi mislite o zamjenama za ovu trojicu ?
Begovic
?? Salihovic
?? Spahic, Medunjanin
Pjanic, Zahirovic ( Rahimic ), Dzeko, Misimovic, Lulic
Treba nadomjestiti neigranje: Mujdze, Pandze, Papca ....
Za Mujdzu moguce su zamjene: Maletic, Jahic, Salihamidzic ....
Za Pandzu moguce su zamjenje: Basic, Mravac, Cocalic, Torlak
Za Papca moguce su zamjene: Salihovic, ????
Sta vi mislite o zamjenama za ovu trojicu ?
Begovic
?? Salihovic
?? Spahic, Medunjanin
Pjanic, Zahirovic ( Rahimic ), Dzeko, Misimovic, Lulic
-
solo2
#463 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Po cemu mislis da su sanse 65/35 ja mislim da su sanse 50/50 i vjerujem da ces gledati najbolju utakmicu ikad.moa wrote:nije to poenta - realno mislim da su sanse 65/35 na njihovoj strani ali daleko da je 80-20 kako se mislisolo2 wrote:'ta ce Portugal.....
Mislis da su portugalci jaci od Francuza, mislis da smo mi losiji od Francuza...
Dobijamo mi njih 2:1 u Zenici i 1:1 i portugalu samo ovaj put sudija nece svirati penal.[/quote]
Malo si pretjerao.. Francuzi jesu bolji od nas i to je cinjenica isto kao i Portugal
ali moze se pokusati uz dobro postavljenu igru, disciplinu i pozrtvovanost haman da mozemo da im pariramo
a da bi ih pobjedili i prosli baraz trebat' ce nam srece i pravedno sudjenje od kojih nemamo nista i odatle 65/35[/quote]
Zasto mislis da su Portugal i Fransuka bolja od nas.
Samo zato sto im drzava postoji milion godina i zbog toga su bolji na papiru. U tome i jest nas problem
sto mislimo da je Ronaldo bolji od Pjanica. Nije drug vec je stvar u tome sto je propagadna, mrketing i silovanje
nasih mozgova ucinila da ti mislis da je Portugal bolji.. Ko je bolji od Dzeke, ko je bolji od Pjanica, ko je bolji od Misimovica, ko je bolji od Papca, ko je bolji od Harisa, ko je bolji od Spahica.. Niko nije bolji i kad pocnes ovako razmisljat onda cemo imati i pobjede a sve dok mislimo da je neko bolji od nas i unaprijed misliti da smo izgubili posrat nas...
Mene jedino brine da sudija ne bude produzavao utakmice po 10 minuta i da nebude laznih penala.[/quote]
Evo mali povratak u stvarnost:
Dzeko je dobar ali nije bolji ni od Benzeme (koji na srecu nije igrao) ni od Ronalda
Pjanic je perspektivan i dobar igrac ali nije ni blizu Nasrija, Riberija ili Nanija - Misimovic pogotovo
Papac mi je pravo drag igrac i ima iskustvo ali nije u klasi sa Evrom i ostalim Francuskim i Portugalskim bekovima
Meireles, Diarra su naravno puno bolji nego Rahimic i Medunjanin
a Lloris je za klasu bolji od Begovica
Mi smo tek od ovih kvalifikacija (cast Papetu) stvorili dobru i kompaktnu reprezentaciju, smatram da smo zreli za drugi sesir i da trebamo da budemo u top 20 ali nismo jos dorasli ekipama kao sto su FRA i POR.
Mozemo odigrati jako dobro, parirati jedan dio utakmice pa cek biti i bolji na momente ali reci da smo bolja reprezentacija od navedene dvije je previse naivno.
- denimb
#464 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
LSD wrote:Nikakvu oni svoju zayebanciju nisu ispucali u Dnaskoj (jer nema zayebancije u odlucujucoj utakmici za prvo mjesto u grupi)...vec je njih Danska ispucala po guzovima i dobro su prošli na kraju...Patricio ih je izvadio mnogo težeg porazadenimb wrote:Joj, joj najgori su mi ovi sto su zeljeli Portugal...isto oni nesvjesni pederi, tru[youtube][/youtube]be na sva zvona protiv njih a prizeljkuju da im ga neko metne![]()
Necemo ici iz krajnosti u krajnost, ali moramo biti realni i uci hladne glave u utakmicu inace ga pusimo samo tako, jer portugal vrlo dobro zna ko smo i kako mozemo odigrati ako nam dopuste, a oni su svu svoju zajebanciju i neozbiljnost ispucali u Danskoj.![]()
Recimo da smo bili na mjestu Danaca u utorak i ja bih bio siguran da cemo ih dobiti, to je skroz drugacija utakmica od ove dvije koje cemo igrati u barazu.
Ne kazem uopce da ih ne mozemo proci, ali dizati se sad u nebo bi bilo ubitacno za nas, jer je to ekipa koja vec ima tradiciju igranja na velikim turnirima, po svoj prilici ce imati i sudce koji ce za njih siljiti tako daaa....
-
Djuro
#465 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ovako, gledajući "preko ograde" mislim da imate dobre šanse.
Sjećam se dobro gostovanja BIH u Portugalu, promašenih prilika, i pogođenih greda.
Malo je trebalo da tekma ode u drugom smjeru.
Zašto bi Portugalci opet imali sreće.
A BIH ja danas puno jača i kompaktnija nego prije par godina.
Bolji ste nego što sami mislite.
Sjećam se dobro gostovanja BIH u Portugalu, promašenih prilika, i pogođenih greda.
-
shillen
#466 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Recite nam vi , kad ni dio nas toga nije svjestanDjuro wrote:Ovako, gledajući "preko ograde" mislim da imate dobre šanse.
- kamen spoticanja
#467 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
dakle najvise bi volio da kristina igra obe tekme...upravo zbog onog loseg uticaja koji isti ima na cijelu ekipu portugala...kad je on u sastavu,samo on igra...a na zenickoj oranici sumnjam da ce se naigrati...
onda igrati na nulu u zenici(napasti furizono u prvih 15 minuta dok publika konta fol) sto duze i probat ga uvaljat ko rumunima onomad...
a onda igrati u portugalu srcem i mudima kao i protiv francuza...objektivno portugal je mnogo losiji takmac od francuza
i eto ga finale EP-a
onda igrati na nulu u zenici(napasti furizono u prvih 15 minuta dok publika konta fol) sto duze i probat ga uvaljat ko rumunima onomad...
a onda igrati u portugalu srcem i mudima kao i protiv francuza...objektivno portugal je mnogo losiji takmac od francuza
i eto ga finale EP-a
-
mikogoago
#468 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Bas Ti hvala,a tuzno je da nas komsije vide i cijene vise nego mi sami sebe.To ti je izgleda nase prokletstvo.Djuro wrote:Ovako, gledajući "preko ograde" mislim da imate dobre šanse.
- jeza u ledja
#469 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Jest, ali smo zato u Zenici igrali ko kite.Djuro wrote:Ovako, gledajući "preko ograde" mislim da imate dobre šanse.
-
shillen
#470 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
kamene , aj ti zasadi krompir na bilinom 
-
LSD
#471 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
@denimb brate...naravno da su velika ekipa (pa samo je dovoljno pogledati sastav i njihova imena : Ronaldo,Nani, Pepe,Meireles,Bosingwa i ostali...svi igraju u najjacim klubovima svijeta i sve to...jesu blagi favoriti, kad se sabere sve - to priznajem...sve je to fino, ali oni sve to moraju dokazati na terenu u dvije utakmice baraža
...a vidio si i sam, da nismo ni mi više ona ekipa iz prošlog baraža...i mi rastemo kao reprezentacija, to je ocigledno...i imamo i mi svoje racunice i šanse...nismo baš maciji kašalj pa da mogu unaprijed upisivati prolaz sebi, kao da igraju protiv Andore ili Farskih otoka...imamo i mi Džeku, Pjanića, Misketa,Lulića, Vedad,Medunjanina - vrlo dobre igrace koji mogu svakome zabiti gol, pa i u Lisabonu...znaju i oni to, nisu ni oni tolike ovce da nas podcijene do te mjere...sigurno da su i oni nezadoovljni baražom jer su dobili najtežeg NEnositelja, a mogli su dobiti daleko lakše od nas.
Last edited by LSD on 13/10/2011 20:58, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#472 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Komsije vide sebe u nama.mikogoago wrote:Bas Ti hvala,a tuzno je da nas komsije vide i cijene vise nego mi sami sebe.To ti je izgleda nase prokletstvo.Djuro wrote:Ovako, gledajući "preko ograde" mislim da imate dobre šanse.
Ne samo komsije nego sve male reprezentacije i zemlje. Da pitas nekog Irca on bi rekao isto ovo.
-
mikogoago
#473 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Prije dvije godine,a od tada i jebavanja majke se svasta nesto promjenilo u nasem timu i igri ili mozda mislis da je sve isto?jeza u ledja wrote:Jest, ali smo zato u Zenici igrali ko kite.Djuro wrote:Ovako, gledajući "preko ograde" mislim da imate dobre šanse.
- Hantraga
#474 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Treba da se igra u Vrapcicima, da neigra ni pola njihove reprezentacije...
Ma hajde ako im je Kipar u jednoj utakmici zabio 3, mozemo i mi iz dvije...
Ma hajde ako im je Kipar u jednoj utakmici zabio 3, mozemo i mi iz dvije...
-
doboj71
#475 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Da li igra Sevilla protiv reala iduci mjesec dana?Ako igra ,neka Spaha slomi nogu onom shupku ronaldu ,i jedan problem manje.