Djelomično oblačno nebo.Koshpa wrote:sumirprimus wrote:kakva je prognoza za bilino sutra navece?ocekuje li se kisa ili ne???
Nema kise narednih 7 dana
19:00h 7.1 °C SSI 7 Km/h
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Djelomično oblačno nebo.Koshpa wrote:sumirprimus wrote:kakva je prognoza za bilino sutra navece?ocekuje li se kisa ili ne???
Nema kise narednih 7 dana
naravno da ima, zato mi idu na zivce ova napamet generalisanja o "zdusnom navijanju"...bice i takvih, ali bice i onih drugih.Comrad wrote:Nemojte tako, vjerovatno da dosta raje u RS-u zaboli neka stvar za ovom utakmicom, ali jbt nadam se da ima normalnih ljudi koji BiH smatraju svojom drzavom.
I et jos jedan od razloga da prodjemo dalje, ako hrvati ispadnu...onda srbima i hrvatima u nasoj zemlji nista ne preostaje do navijati za![]()
![]()
![]()
Shefe, nisi u pravu.LSD wrote: Ne treba nikakva anketa, care...pogledaj snimak sa Marakane (utakmica Srbija -BiH) i zastave u trobojci naravno iz gradova Prijedor, BL, Gradiška, Sokolac itd....ko je napadao BHF nego naši domaci urođenici iz RS-a.
Kaže Kant : najbolja spoznaja je ona putem vlastitog iskustva...ako si bio u ratu u Sarajevu ,znaš o cemu pricam.
Primati sa brda su 4 godina rokali po gradu, zavrnuli sve pipe (i vodu i plin i struju) ne daju uci konvojima sa hranom u grad, selektivno te snajperaju svaki dan i kolektivno granatiraju...i sad da ocekujemo da Gojko, Mitar i Obrad koji su 4 godine štemali PAT-om po gradu ,odjednom progledaju i pocnu navijati za BiH....to ni u najluđim snovima ne može.
Oni su i svoju djecu naucili da navijaju za Orlove i da im je jedina himna Bože pravde...i za to ne trebaju nikakve ankete ni generalizacije...to je jednostavno tako, nažalost.
Istina! To je jednostavno tako i gotovo. Nije da nema normalnih i onih koji navijaju za BiH ali ne izlazu se puno jer su veeeeeeeelika manjina.LSD wrote:[
Kaže Kant : najbolja spoznaja je ona putem vlastitog iskustva...ako si bio u ratu u Sarajevu ,znaš o cemu pricam.
Primati sa brda su 4 godina rokali po gradu, zavrnuli sve pipe (i vodu i plin i struju) ne daju uci konvojima sa hranom u grad, selektivno te snajperaju svaki dan i kolektivno granatiraju...i sad da ocekujemo da Gojko, Mitar i Obrad koji su 4 godine štemali PAT-om po gradu ,odjednom progledaju i pocnu navijati za BiH....to ni u najluđim snovima ne može.
Oni su i svoju djecu naucili da navijaju za Orlove i da im je jedina himna Bože pravde...i za to ne trebaju nikakve ankete ni generalizacije...to je jednostavno tako, nažalost.
Istina je da nam je klupa slaba, i u tom kontekstu si u pravu. Samo, koliko mene sjećanje služi, Vedo nikako nije ighrač koji kad uđe sa klupe donosi onaj potrebni impact i promjenu. On je čini mi se više igrač za početka nego za zamjene. Ako već na ovaj način razmišljamo i ako nam treba zamjena koja može unijeti nešto novo u igru, onda bi najbolje bilo Misketa ostaviti na klupi, i ubaciti ga oko 65 minute.shalla wrote:Ja se nadam da ako će već krenuti sa dva špica da će to onda definitivno biti dva ŠPICA a ne Džeko u napadu a Vedo na nekom krilu (kao što je bilo protiv francuza na Koševu), ništa neće sa tim postići, čak naprotiv...
Iako, iskreno ne znam koliko je pametno krenuti sa obojicom, čisto iz razloga što ako Vedo bude igrao od početka onda nemaš APSOLUTNO nikoga na klupi ko je u stanju nešto promijeniti...
'bemti tekmu, već sam se uznervozio, grizem kosti na prstima jer sam nokte već oglođao, sanjam samo BP, jednu noć pobijedimo, drugu noć zijanimo (gluho bilo)... UH!!!
Pa bureče majka mu stara, je li se ikad pojavio taj Obrad i sl. negdje i samo rekao da voli i navija za BiH' Eto, ne mora dolaziti na tekme reprezentacije i promuknuti, ali barem da se oglasio i rekao da voli ovu zemlju i da navija za istu..je li to negdje zabilježeno?burek_in_space wrote:Shefe, nisi u pravu.LSD wrote: Ne treba nikakva anketa, care...pogledaj snimak sa Marakane (utakmica Srbija -BiH) i zastave u trobojci naravno iz gradova Prijedor, BL, Gradiška, Sokolac itd....ko je napadao BHF nego naši domaci urođenici iz RS-a.
Postoji odredjeni broj Gojka, Mitara i Obrada koji simpatishu nashu reprezentaciju. Nisu glasni, jer realno ni ne mogu biti, ali nije bash sve toliko crno kako se chini na prvu. Iz poshtovanja prema takvim ljudima, ne treba sve generalizirati.
ma vedo ide s djekom otpocetka,nema tu price,jedan nek navlaci drugi nek probija,nek mijenjaju strane,okomito,sa strane,nabac,kako god,samo gazi tu mucku firaunsku djubrad...palermo wrote:Istina je da nam je klupa slaba, i u tom kontekstu si u pravu. Samo, koliko mene sjećanje služi, Vedo nikako nije ighrač koji kad uđe sa klupe donosi onaj potrebni impact i promjenu. On je čini mi se više igrač za početka nego za zamjene. Ako već na ovaj način razmišljamo i ako nam treba zamjena koja može unijeti nešto novo u igru, onda bi najbolje bilo Misketa ostaviti na klupi, i ubaciti ga oko 65 minute.shalla wrote:Ja se nadam da ako će već krenuti sa dva špica da će to onda definitivno biti dva ŠPICA a ne Džeko u napadu a Vedo na nekom krilu (kao što je bilo protiv francuza na Koševu), ništa neće sa tim postići, čak naprotiv...
Iako, iskreno ne znam koliko je pametno krenuti sa obojicom, čisto iz razloga što ako Vedo bude igrao od početka onda nemaš APSOLUTNO nikoga na klupi ko je u stanju nešto promijeniti...
'bemti tekmu, već sam se uznervozio, grizem kosti na prstima jer sam nokte već oglođao, sanjam samo BP, jednu noć pobijedimo, drugu noć zijanimo (gluho bilo)... UH!!!
Mnogo je stresno, joj da nam je jednom proći pa da ove nervoze ostavimo iza sebe.....nekako mi se čini da bi sliedeći put sve to bilo lakše, jednostavnije, i pobjeda i poraz..........
Mozda i nisu tolika manjina, koliko je u pitanju klima neslobode da javno u svojoj sredini iskazu svoj stav.100tnukmova wrote:Istina! To je jednostavno tako i gotovo. Nije da nema normalnih i onih koji navijaju za BiH ali ne izlazu se puno jer su veeeeeeeelika manjina.

Gandalf wrote:erik2 wrote:hz__semir wrote:
Ma ovo su naši likovi - s ovom crnom sam išao nekad u školu - ne vidim je 100 godina, kad vidi sad - il' joj je ovo neko ono baš, baš, baš sličan.
aman,kad bismo ih ubili 4-1 halalio bih ženi i da cijeli stadion sanjatcz wrote:dobro je kad ga zena ne sanjakrompir i riza wrote:ma da hoće više doći petak, već par noći zaredom sanjam džeku, isprepadah ženu skačući u snu![]()
ubicemo ih 4-1
Oprosti, ali ovo su ciste nebuloze. Ko se upecao na njihove provokacije? Jel' se mozda upecao nas strucni stab ili mozda igraci?Sezam wrote: To je vjerovatno tacno, ali umjesto da iskoristimo tu psiholosku prednost, mi smo se opet upecali na tudje provokacije i spustili se na njihov nivo.
Nesto i mene to puno strah.sumirprimus wrote:..., da djubre pepe ne povrijedi djeksona, ...
Pa da. Hocu reci nije lako se takvoj sredini izjasniti da si "drugaciji"...odma dobijas etiketu i budes izolovan...zato mislim da ima ljudi koji navijaju za BiH (mali dio) ali vise ono sto bi se reklo "u sebi".ja71 wrote:Mozda i nisu tolika manjina, koliko je u pitanju klima neslobode da javno u svojoj sredini iskazu svoj stav.100tnukmova wrote:Istina! To je jednostavno tako i gotovo. Nije da nema normalnih i onih koji navijaju za BiH ali ne izlazu se puno jer su veeeeeeeelika manjina.
Shto poslovno, shto privatno u kontaktu sam sa 50-ak ljudi iz RS-a, i vjeruj mi na rijech da nam svaki razgovor u zadnjih 7 dana pochinje: "Kako cemo proci u Zenici? ".north wrote: Pa bureče majka mu stara, je li se ikad pojavio taj Obrad i sl. negdje i samo rekao da voli i navija za BiH' Eto, ne mora dolaziti na tekme reprezentacije i promuknuti, ali barem da se oglasio i rekao da voli ovu zemlju i da navija za istu..je li to negdje zabilježeno?
Pa realno, ima više u Srbiji ljudi koji simpatišu BiH, nego u RS-u, što je svjetski paradoks koji je nezabilježen i nezapamćen....
RS je posebna sorta ljudi, i tu realno nema više od 0,5% ljudi koji žele dobro ovoj zemlji......
Lijepo nego sta..sumirprimus wrote:...All would be sundry if the Portugese defense would be up against some mediocre striker but add to the mix a 6ft 4in frame, an amazing record of almost a goal every two games for his country and deadly form for his club, and it spells TROUBLE for Portugal’s chances. The man in question is Manchester City star Edin Dzeko who leads Bosnia’s frontline...
ljepo brate,kad stranci ovako pricaju o nasim ljudima,nema govora ,e zato je djeko djeko![]()
eh onda bih ja njima hebo nanu nanulicu i kreno za upropastavanjem projekta CR7 9 koji vec broj, i pomocnog objekta koji se odaziva na ime firaun nani!!!ja71 wrote:Nesto i mene to puno strah.sumirprimus wrote:..., da djubre pepe ne povrijedi djeksona, ...
Ne mora to biti Pepe, prije ce biti neki anonimus koji ce uci u 85 min.
Tek toliko da Dzeko ne igra u Lissabonu
sa fudbalskog ekspresazlatanko wrote:Lijepo nego sta..sumirprimus wrote:...All would be sundry if the Portugese defense would be up against some mediocre striker but add to the mix a 6ft 4in frame, an amazing record of almost a goal every two games for his country and deadly form for his club, and it spells TROUBLE for Portugal’s chances. The man in question is Manchester City star Edin Dzeko who leads Bosnia’s frontline...
ljepo brate,kad stranci ovako pricaju o nasim ljudima,nema govora ,e zato je djeko djeko![]()
![]()
Odakle je ovo?
Isti slučaj, samo manji broj ljudiburek_in_space wrote:Shto poslovno, shto privatno u kontaktu sam sa 50-ak ljudi iz RS-a, i vjeruj mi na rijech da nam svaki razgovor u zadnjih 7 dana pochinje: "Kako cemo proci u Zenici? ".north wrote: Pa bureče majka mu stara, je li se ikad pojavio taj Obrad i sl. negdje i samo rekao da voli i navija za BiH' Eto, ne mora dolaziti na tekme reprezentacije i promuknuti, ali barem da se oglasio i rekao da voli ovu zemlju i da navija za istu..je li to negdje zabilježeno?
Pa realno, ima više u Srbiji ljudi koji simpatišu BiH, nego u RS-u, što je svjetski paradoks koji je nezabilježen i nezapamćen....
RS je posebna sorta ljudi, i tu realno nema više od 0,5% ljudi koji žele dobro ovoj zemlji......