BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Simply_Red

#3276 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Simply_Red »

hajde vidjećemo, igrat se mora :D
siki_sa

#3277 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by siki_sa »

kreco hakija

#3278 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kreco hakija »

jesul dinamovci dobro zatvorili ronalda sad kad su skoro igrali sa realom? nisam gledo utakmicu, al sam čuo da se nije baš naigro, možemol to prekopirat?...danska ih uze, koja nije nešto jača od nas...to mi daje neku nadu, al će bit gutavo... :bih:
Static-X

#3279 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Static-X »

I meni se krv zaledi kad vidjeh one slike, al nije kako izgleda. Na dnevniku se vidi, bacaju nesto da pokupi vodu. Znaci trava je tu, ispod, ono se samo pokupi i trebalo bi da ostane trava i to suha i spremna. Bice to sve super :thumbup:
ortega

#3280 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ortega »

idemo momci u petak, po jedan povoljan rezultat, a to je svaka pobjeda ili nerjeseno, jako je tesko ocekivati da necemo primiti gol, jer oni imaju strasne igrace i kolektivno i individualno, vidjeli smo prosle godine koliko je nani brz prodoran i jak, a sada je tu sa lijeve strane i ronaldo, vjerovatno najbolji igrac koji je ikada sutao loptu, sredina im je rekao bi ne mnogo bolja od nase, samo se mora ici agresivno i stajati blizu igraca, nedat im da loptu lagano isporucuju naniju i ronaldu na krila, nego njih tjerati da idu ka sredini po loptu..nas napad je mislim jaci od njihovog, s tim sto bih ja stavio i dzeku i ibisevica u prvih 11, jer treba sada vedu iskoristit, mnogo je svjez odmoran, a na terenu je kao krtica, zna dosta zaganjat igrace i to moze biti od vellike koristi, na sredini bi bilo pametno poceti sa misimovicem, a tu obavezno do njega kao destruktivce poslozit zahirovica i rahimica, i oni bi mogli biti kljuc, kao i medunjanin..pjanica bi valjalo ostavit na klupi, kad se miske umori, onda bi ja posegnuo za njim, veoma ce bitna biti i uloga salihovica, i njegovo raspolozenje..problem bi mogao biti i begovic, jer koliko god ga mi hvalili, on po meni zna jako cesto kiksati, isto tako zna cesto imati i lud dan da sve brani..uglavnom treba ici strpljivo bez srljanja, i drzat se blizu igraca, jer bilo bi fatalno ostavljat njihove igrace da su u poziciji suta na nekih 30 metara i manje od gola..tu su veoma jaki, treba se paziti i prekida, i tu imaju prednost, posebno jer su prefirgani strah me kako ce tu reagovat mravac, mozda bi tu idealan bio u ovoj situaciji nadarevic, ali..uglavnom hrabro, i pametno, pa sta bog da...
Corola

#3281 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

Cuj Clabka Bacape :lol: ,grdne rane
Last edited by Corola on 10/11/2011 07:27, edited 1 time in total.
Sezam

#3282 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

horion_bosona wrote:
Ma dajte molim vas... fudbal jest jednako emocija ili što Orhan Pamuk reče uslovni refleks... kad nestane te emocije i kad svi navijači uzmu klepetala na stadionima, fudbal će biti rahmetlija...
Jeste, zato je u nas fudbal vrh vrhova bas zbog emocija. Stadioni puni, klubovi ne znaju sta ce od para, od nasih klubova strahuju svi u Evropi, sve zbog emocija... :-?

Kod nas ne znas hoces li se ziv vratiti sa tekme, sve zbog emocija...

Jedno su emocije, drugo je krkanluk...

I mi dok smo hodali po Parizu, uzvikivali smo Edin Dzeko Edin Dzeko, nismo uzvikivali Irska Irska ili spominjali Tony Schumachera...

Svi ovi sto su zvizdali Portugalcima i skandirali Messi messi kao i svi vi kojima je to smijesno i simpaticno, samo pokazujete koliko vas je strah i Portugala, a pogotovu Ronalda, samo sto necete da priznate, pa glumite face...
LSD

#3283 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Strah je portugalaca nas, dok su se zvanicno žalili UEFI, slali nekakve inspektore da provjeravaju stadione nadajuci se da ce nam suspendovati stadion - sve u cilju igranja negdje vani na neutralnom terenu, jedini oni nazivali stadion u Zenici "močvarom" i slicni hinjski udarci.
Sezam

#3284 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

LSD wrote:Strah je portugalaca nas, dok su se zvanicno žalili UEFI, slali nekakve inspektore da provjeravaju stadione nadajuci se da ce nam suspendovati stadion - sve u cilju igranja negdje vani na neutralnom terenu, jedini oni nazivali stadion u Zenici "močvarom" i slicni hinjski udarci.
To je vjerovatno tacno, ali umjesto da iskoristimo tu psiholosku prednost, mi smo se opet upecali na tudje provokacije i spustili se na njihov nivo. Zamisli samo da ih NIKO nije docekao u Sarajevu, pa da ih NIKO nije doceko u Zenici, kontali bi da su stigli u zemlju duhova. Kako bi im tek onda bilo nelagodno. Ovako se sve fino pretvorilo u jedan cirkus u kojem je Ronaldo najveca zvijezda kojem se poklanja najveca paznja. Upravo ono sto nam nikako nije trebalo.

Ali nikad mi nismo znali igrati te "mind games", jebiga.

edit:

a evo vam i dokaz onog o cemu pricam:

http://sports.yahoo.com/soccer/blog/dir ... sow-wp6507

Portugal arrived for their Euro 2012 playoff against Bosnia-Herzegovina and they were greeted by a local welcoming committee in the airport. As the players made their way through the terminal, the crowd chanted "Messi, Messi" at Cristiano Ronaldo.

At this point, Ronaldo is probably so used to hearing that chant that he sometimes thinks that is, in fact, his own name. But the fans' attempts to put him off his game probably won't work. After all, this is how Ronaldo explains jeers for him:

"It is because I am handsome, rich and a great player, because I am envied. I have no other explanation."

So I'm sure Ronaldo appreciated these jeers he considers compliments about his wealth and facial symmetry
Last edited by Sezam on 10/11/2011 08:07, edited 1 time in total.
Obuca9

#3285 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

Image

Zbog ovakvih jadova, supaka i poltrona i ne zasluzujemo da idemo na EP. Bog zna koliko će ih još biti na stadionu koji će samo gledati u ovog manekena i uzdisati, umjesto da bodre svoju reprezentaicju. Jebo vas on u supak.
burek_in_space

#3286 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

hz__semir wrote:
Zbog ovakvih jadova, supaka i poltrona i ne zasluzujemo da idemo na EP. Bog zna koliko će ih još biti na stadionu koji će samo gledati u ovog manekena i uzdisati, umjesto da bodre svoju reprezentaicju. Jebo vas on u supak.
Sa ovom konstatacijom se ne bih slozhio, nego bih radije njih sa slike slozhio u vuglash :mrgreen:

Jebo njih, ne treba se obazirati na dio populacije koji pokushava furati taj neki zapadnjachki stil zhivota, gdje svako ima svoje polubozhanstvo otjelotvoreno u vidu fudbalera/glumca/manekena, i gdje se netremice prati da li je prdnuo na vrijeme i je li uredno penetrirao u najaktuelniju manekenku/glumicu.
Sezam

#3287 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

burek_in_space wrote:
hz__semir wrote:
Sa ovom konstatacijom se ne bih slozhio, nego bih radije njih sa slike slozhio u vuglash :mrgreen:

Jebo njih, ne treba se obazirati na dio populacije koji pokushava furati taj neki zapadnjachki stil zhivota, gdje svako ima svoje polubozhanstvo otjelotvoreno u vidu fudbalera/glumca/manekena, i gdje se netremice prati da li je prdnuo na vrijeme i je li uredno penetrirao u najaktuelniju manekenku/glumicu.
jel to isto vazi i za desetine hiljada fanova Edina Dzeke?
phillie

#3288 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by phillie »

burek_in_space wrote: Jebo njih, ne treba se obazirati na dio populacije koji pokushava furati taj neki zapadnjachki stil zhivota, gdje svako ima svoje polubozhanstvo otjelotvoreno u vidu fudbalera/glumca/manekena, i gdje se netremice prati da li je prdnuo na vrijeme i je li uredno penetrirao u najaktuelniju manekenku/glumicu.
bra'o bureche :D eto nek placu s njim u petak u 22:00, yebo ih on u zvalje...
burek_in_space

#3289 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

Sezam wrote:
jel to isto vazi i za desetine hiljada fanova Edina Dzeke?
Naravno da vazhi, jer njih ne zanima Edin Dzeko kao fudbaler, nego kao pojava/medijska lichnost.
Oni nece zhderati svoje dzigerice ako vide Edina u gradu iza pola noci, kao shto se meni desilo u proshlim kvalifikacijama, pa mi nije bilo dobro 3 dana nakon toga. Njima ce chak shtavishe, biti drago ako ga ugledaju u ta doba, i josh ce pomisliti "Wow, on je kralj, car, shah, idol....nije zaboravio svoje korijene i onaj bosanski fakinluk da izadje s rajom, iako zaradjuje milione".
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#3290 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by prljavi Hare »

Prijedlog kako da zabavimo goste iz Portugala u hotelu gdje borave,00-24h! :D

Image :oops:
Pitarrr82

#3291 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

Vec mi scena u glavi kako sviraju 24h i ne odlaze nikako iz hotela :lol: :lol:
bingov buraz

#3292 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bingov buraz »

hz__semir wrote:Image

:x :x
mikogoago

#3293 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Ajmo se mi okrenuti nasim momcima jebo vas vise portugalci.Vidjecete kako ce proci u petak(dan za metak)
sumirprimus

#3294 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

11.11.2011 igramo 11 utakmicu u ovim kvalifikacijama,sa 11 igraca,a dzeko je broj 11,jos da oce zabit u 11 minuti :D :D :D sejtanska posla :bih: :bih: :bih:
north

#3295 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

Pogledati samo ovog rumenka na šta liči i nije ni čudo što nema grama mozga u glavi, kao ni nejgova pratnja....

Žalosno što u ovako prevažnoj utakmici ponovo neće biti prave atmosfere i navijanja zbog ušminkanih likova...Par puta Bosna, Bosna.... i poznati merlinovi hitovi i to je to što se tiče "paklene" atmosfere...Ali za to nije kriva Zenica da me se pogrešno ne shvati, nego što pravih navijača koji su spremni za 90 minuta sutra grlo poderati skoro da neće ni biti...izuzev možda par stotina BH Fanaticosa....

Ali dobro, to je nešto sa čim se za sada moramo pomiriti i jedino je važno šta će se sutra dešavati na terenu....

Sa svakim rezultatom osim poraza sam zadovoljan, jer ćemo mi po našoj navici lakše i bolje odigrati u revanšu u gostima..pobjeda bi bila idealna, naročito bez primljenog gola, ali ni 0-0 nije loše, koliko god Pape rekao da ga to ne zadovoljava, iako mi je naravno drago što tako razmišlja.....kažem samo ne smijemo izgubiti....

Da li je vrijeme da nas dragi bog konačno pogleda i usreći ovaj naš napaćeni narod, ne smijem ni pomisliti šta bi se dešavalo u utorak naveče da prođemo.....hladno u srijedu proglasiti neradni dan.....
madFlava

#3296 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by madFlava »

ovaj nije dobar nikako ;) :lol: raja iz manjeg entiteta puna nekakvih zavjera i urota :)
juventus

#3297 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

Pa ljudi isušuju travu, kakav bolan izrovan stadion, ne brukajte se.
juventus

#3298 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

madFlava wrote:

ovaj nije dobar nikako ;) :lol: raja iz manjeg entiteta puna nekakvih zavjera i urota :)
Šta će ljudi, ne igra im Smrdija u baražu, pa moraju o nekom pisati... :D
oridjidji

#3299 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oridjidji »

bingov buraz wrote:

:x :x
Daj Sema ti ko pravi klip :) vidis da je šal okrenut naopačke :D
A Bingo supaka koji nevole Bosnu je puno... Ali zbog njih bas zasluzujemo da idemo dalje....
Obuca9

#3300 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

BHF_Manijak wrote:
Simply_Red wrote:ja se samo nadam da je svima jasno da se trava na stadionima ne sije na zemlji nego se postavlja u trakicama :D :D

Image
Image
Jesus Christ
Buraz, u Evropi DA, kod nas NE, vjeruj mi! Ono sto sam na Grbavici na terenu vidio(o drugim stadionima ne znam, nisam ulazio na teren :mrgreen: ) je klasicna trava koja jal ce niknuti jal nece, puno zemlje itd, samo sto maslasci ne pocnu rasti i djetelina...Kakve trakice kakva rolovana trava, za BP kazem ti opet ne znam, ali sumnjam da je i tamo, da je tako, ne bi bilo apsolutno nikakvih problema sto se tice terena, zamjeni ostecene dijelove, donesi nove trake i rijesen problem!
Kralju i kod nas ti je isto. Sto puta sam bio na Koševu na treningu, dok su mijenjali travu, na identičan način. Evo i na ovoj slici sa BP isto se vidi da se trava "postavlja" na taj način:

Image

P.S.
Zanemari Mevlida u pozadini :)
Locked