vec je odigrao jednu utakmicu za BiH i dobro bi dosao ako nista na klupu ili na siri spisak za nedaj Boze, momak moze odigrat vrhunski ja mislim da je vec pokazaoDr. Octagon wrote:Naravno da bi.....Torlaka bih dodao na ovu listu..........johnny_blazze wrote:Safet Nadarevic (Eskisehirspor-9 na tabeli nakon 5 kola) 30 utakmica za BiH, ove sezone odigrao 3 utakmice u turskoj ligi na terenu ukupno 239 minuta
Edin Cocalic (Panionios-7 na tabeli nakon 5 kola) 9 utakmica za maldje kategorije BiH dao 1 go, ove sezone odigrao u grckoj 5 utakmica 450 minuta na terenu
Sanel Jahic (APOEL Nikosia- 1 na tabeli nakon 5 kola) 18 utakmica za BiH postigao 1 go, u ligi prvaka ove sezone 2 puta nastupio ukupno 82 minute, u prvoj ligi kipra 5 puta igrao i na terenu proveo 417 minuta
ja mislim da bi neko od njih mogao nam dobro doci....
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- johnny_blazze
#276 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
- quasar
#277 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Sta vam je ljudi ne mogu ni da vas citam. Prvih 9 strana kuku majko svi!
Kad se to Bosanac predao bez borbe, KAD?!
NEMA PREDAJE!
NEMA PREDAJE!
- BHF_Manijak
#278 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Vranjesa i Jahica, obavezno, ali bas obavezno zvati, polivalentni obojica, Vranjes moze beka moze stopera, sto nam sad i treba, JAhic moze bukvalno sve u defanzivi, a i zadnjeg veznog! Safet molim te!

- denimb
#279 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
quasar wrote:Sta vam je ljudi ne mogu ni da vas citam. Prvih 9 strana kuku majko svi!
NEMA PREDAJE!
ma nije se predao niko jarane, samo je narod skrhan fortunom...u vreci punoj p. mi bi opet za k. uhvatili
- zeko071
#280 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Da nemo ko linkove utakmice Danska - Portugal??hvala dobrim ljudima unaprijed!!
- Romanista 101%
#281 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja sam njih i prizeljkivao. Samo ne znam zbog cega ovoliki pesimizam. Procitajte jos jednom izjavu H. Medunjanina nakon izvlacenja. Vi mislite da su Portugalci sretni sto su izvukli Bosnu?? Imamo vece sanse nego prije dvije godine. Zreliji smo, bolji i kvalitetniji nego ranije. Dokazali smo da mozemo igrati protiv najacih. Baraz smo vec jednom osjetili na svojoj kozi tako da nas ne moze nista vise iznenaditi...ni sudije, ni Kristina, ni Platini. Znaci prosli smo sve i svasta ove godine, tolike nepravde protiv nas ali sada treba da proradi onaj nas motiv i zelja za osvetom. Baraz se igra 180 minuta a ne 90. U revansu ce biti Papac i Pandza opet u timu. Vazno je prvu NE izgubiti ali ja sam siguran da ih uzimamo u Zenici...ili na Kosevu, sve zavisi gdje se bude igralo. Ako ponovimo onakvu igru kao u Parizu siguran sam u prolaz. I ranije smo pred najvaznije utakmice UVIJEK imali problema sa kartonima i povrijedjenim igracima tako da ovo nije nista novo. Vazno je da igraci i trener vjeruju da mogu ovaj put zaviti Portugal i UEFU u crno. Nadam se da cemo i mi navijaci dati punu podrsku jer nakon Pariza i svih ovih partija u ovim kvalifikacijama ovi igraci zasluzuju da budu tretirani na najvisem nivou.
BiH - POR 2:1
POR - BiH 1:1
BiH - POR 2:1
POR - BiH 1:1
Last edited by Romanista 101% on 13/10/2011 16:20, edited 1 time in total.
- fosil
#282 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja mislim da ni nasi nisu navikli igrati na onakvom terenu. Po meni najbolje partije smo pruzili na pismenim travnjacima.Ponosan wrote:Imamo sansi,pogotovo u prvoj utakmici! u odnosu na zadnju utakmicu baraza u Zenici,ovaj put smo jaci za 7 igraca! oni ce nas potcjeniti,i tu vidim nasu sansu,pogotovo sto oni nisu navikli igrati na Zenickoj mocvari,katastrofi od terena... oni su favoriti,ali favoriti uvijek ne pobjedjuju!..
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#283 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Nakon utakmice sa Francuskom i ovih kvalifikacija vise nikome necu priznati da je favorit. Godinama unazad sa puno slabijom reprezentacijom, lopovima u savezu, pa i losijim selektorima jednoj velikoj Spaniji smo znali zadavati velike muke, Danskoj, Norveskoj, Turskoj, Belgiji...... Zasto uvijek sami sebi govorimo da smo autsajderi jer to vise nismo ni rezultatski ni po igracima koji nam igraju za reprezentaciju. Po cemu je to toliko Portugal bolji od nas? Sto imaju najskupljeg igraca u istoriji a koji godinama pusi od Barcelone. Koliko je relano trenutno Ronaldo bolji od Dzeke? Za 40 ili 50 miliona eura sigurno nije. Pa ne izlazimo im na megdan sa igracima premier lige. Pokazalo se protiv Francuske koja je preksinoc bila najmanje 3x skuplja od nas da ne igra utakmicu to koliko je placen koji igrac. Ja recimo mislim da cemo u barazu imati normalno sudjenje ili makar normalno u Zenici gdje i treba da napravimo prednost. Zasto nasi igraci ne mogu dati najmanje 2 gola Portugalu u Zenici a ne primiti nijedan. Tesko je na malom terenu igrati i Ronaldu i Naniju jer njihova brzina trazi velike i idealno ravne terene. Imamo i mi majstora slobodnih udaraca nista losijeg od Ronalda, Seju Salihovica zato treba padati sto vise na onoj strani koja njemu odgovara. Imamo sad i odlicnog golmana i veznu liniju. Ma i odbrana ce se skrpiti ne bojte se jer ko god bude igrao siguran sam da ce ginuti. Za mene u ovoj utakmici nije niko favorit ali opet ponavljam prva utakmica moze rijesiti sve.
- JThomas
#284 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
jebiga, najteži protivnik. al' šta sad. ako mislimo da smo mudonje i igračine - red je da više prođemo.
a sa igrom iz pariza - imamo itekako šanse.
a sa igrom iz pariza - imamo itekako šanse.
-
Goblin
#285 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Realno nemamo apsolutno nikakve sanse protiv Portugala. Neki spominju igru protiv Francuske,ne znam nisam gledao prvo poluvrijeme,no drugo su nas sabili u 16 i igrali viktorije sa nama,razlika u klasi,ogromna,poslije izjednacenja su utakmicu priveli kraju rutinski. Tako se ne prolazi dalje. Za prolazak dalje treba cudo ,fudbalsko cudo. Kao recimo finale lige prvaka Barcelona-Steaua,kada golman Ducadan odbrani 4 penala Barceloni. Da bi pobijedio jacega od sebe,neki igrac mora odigrati utakmicu zivota,kakvu vise nikada nece moci ponoviti. Recimo da je Begovic skinuo penal u Parizu. Prosjecnom,solidnom igrom se ne prave sportski podvizi a nas tim za vise od prosjeka i pobjedzivanja malih ekipa nije sposoban,
Evo rezultata sa velikima u zadnja 2 ciklusa:
Turska 1:2,1:1
Spanija 0:1,2:5
Rumunija 2:1,0:3
Francuska 0:2,1:1
+ Portugal 0:1,0:1
Znaci mi zadnje 4 godine nikako malo jaceg ne bi izbacili u dvije utakmice. Pa kako ocekivati da izbacimo Portugal,koji je trenutno mnogo jaci od Francuske.
Nase kvalifikacije su se zavrsile danas u 13,10 po srednjeevropskom vremenu.
Naravno,treba igrati hrabro i muski ako ponovimo rezultat od prosli put,znaci castan poraz,to je nas vrhunski domet.
Znaci mi zadnje 4 godine nikako malo jaceg ne bi izbacili u dvije utakmice. Pa kako ocekivati da izbacimo Portugal,koji je trenutno mnogo jaci od Francuske.
Naravno,treba igrati hrabro i muski ako ponovimo rezultat od prosli put,znaci castan poraz,to je nas vrhunski domet.
Last edited by Goblin on 13/10/2011 16:23, edited 1 time in total.
- denimb
#286 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
fosil wrote:Ja mislim da ni nasi nisu navikli igrati na onakvom terenu. Po meni najbolje partije smo pruzili na pismenim travnjacima.Ponosan wrote:Imamo sansi,pogotovo u prvoj utakmici! u odnosu na zadnju utakmicu baraza u Zenici,ovaj put smo jaci za 7 igraca! oni ce nas potcjeniti,i tu vidim nasu sansu,pogotovo sto oni nisu navikli igrati na Zenickoj mocvari,katastrofi od terena... oni su favoriti,ali favoriti uvijek ne pobjedjuju!..
Nisu ni nasi navikli naravno, ali u nedostatku odbrambenih igraca lakse ce biti nazad igrati nego na kosevu, gdje bi njihova krila imala vise prostora za proboje.
Nisu navikli, ali definitivno ce se lakse snaci na njemu od Portugalaca, pogotovo zato sto prvu igramo tu i nemamo rezultat koji se mora ganjati pod svaku cijenu.
- mO k3
#287 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
predaja?? po ovim uslovima??quasar wrote:Sta vam je ljudi ne mogu ni da vas citam. Prvih 9 strana kuku majko svi!
NEMA PREDAJE!
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#288 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Baraz se igra 120 minuta a ne 90
- denimb
#289 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
odesveuhonduras wrote:Baraz se igra 120 minuta a ne 90![]()
Dobar, dobar
-
LSD
#290 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Vidite vi ovog optimisteGoblin wrote:Realno nemamo apsolutno nikakve sanse protiv Portugala. Neki spominju igru protiv Francuske,ne znam nisam gledao prvo poluvrijeme,no drugo su nas sabili u 16 i igrali viktorije sa nama,razlika u klasi,ogromna,poslije izjednacenja su utakmicu priveli kraju rutinski. Tako se ne prolazi dalje. Za prolazak dalje treba cudo ,fudbalsko cudo. Kao recimo finale lige prvaka Barcelona-Steaua,kada golman Ducadan odbrani 4 penala Barceloni. Da bi pobijedio jacega od sebe,neki igrac mora odigrati utakmicu zivota,kakvu vise nikada nece moci ponoviti. Recimo da je Begovic skinuo penal u Parizu. Prosjecnom,solidnom igrom se ne prave sportski podvizi a nas tim za vise od prosjeka i pobjedzivanja malih ekipa nije sposoban,
Rumunija 2:1,3:0
- JThomas
#291 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
prvo poluvrijeme smo mi igrali viktorije. a u totalu smo stvorili više pravih šansi.
- star(i)mo
#292 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Citajuci pojedine komentare cini mi se da bi nam najbolje bilo odmah za zelenim stolom predati 0-3 Portugalu i poceti pripreme za SP 2014. Slicna prica je bila i pred utakmicu s Francuskom pa smo dominirali tokom 60 minuta. Logika 
Last edited by star(i)mo on 13/10/2011 16:28, edited 1 time in total.
- horion_bosona
#293 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
@Romanista 101% i @hrasno38
tako treba...
kakav defetizam... nek se oni boje nas, nikom vise pardona...
kakav defetizam... nek se oni boje nas, nikom vise pardona...
-
north
#294 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moj Gobline, poslije ovog tvog posta čovjek poželi da vene prereže....Goblin wrote:Realno nemamo apsolutno nikakve sanse protiv Portugala. Neki spominju igru protiv Francuske,ne znam nisam gledao prvo poluvrijeme,no drugo su nas sabili u 16 i igrali viktorije sa nama,razlika u klasi,ogromna,poslije izjednacenja su utakmicu priveli kraju rutinski. Tako se ne prolazi dalje. Za prolazak dalje treba cudo ,fudbalsko cudo. Kao recimo finale lige prvaka Barcelona-Steaua,kada golman Ducadan odbrani 4 penala Barceloni. Da bi pobijedio jacega od sebe,neki igrac mora odigrati utakmicu zivota,kakvu vise nikada nece moci ponoviti. Recimo da je Begovic skinuo penal u Parizu. Prosjecnom,solidnom igrom se ne prave sportski podvizi a nas tim za vise od prosjeka i pobjedzivanja malih ekipa nije sposoban,
Nek si ti nama živ i zdrav, ali mojne više....ne bacaj raju u dublji pesimizam i ne gasi im nadu....vjerujem da si sa takvim razmišljanjem i protiv Frnacuske bio ubijeđen da ćemo izgubiti....
- Koshpa
#295 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
u prvoj utakmici odmoriti sve ove sto imaju kartone a u prvih 11 stavit ovaj sastav.
Avdukic
Jahic Mravac Nadarevic Salihovic
Zahirovic
Ibricic Besic
Muslimovic
Ibisevic Zec
a onda u revans najjaci
Avdukic
Jahic Mravac Nadarevic Salihovic
Zahirovic
Ibricic Besic
Muslimovic
Ibisevic Zec
a onda u revans najjaci
- BHF_Manijak
#296 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa sta onda pricas koji qrac?! Cuj nije gledo prvo poluvrijeme i naso se ensto da prica...Goblin wrote:Realno nemamo apsolutno nikakve sanse protiv Portugala. Neki spominju igru protiv Francuske,ne znam nisam gledao prvo poluvrijeme,no drugo su nas sabili u 16 i igrali viktorije sa nama,razlika u klasi,ogromna,poslije izjednacenja su utakmicu priveli kraju rutinski.
Kazes sabili nas u 16-terac, ok, a koje su to Francuske prilike bile?! Nesto se ne mogu sjetiti nijedne, imali dva opasna suta i to mozes mislit iz slobodnih udaraca koje im je skot navuko, a zivi zid po metar vise odmico(pogledaj snimak utakmice i onaj plavi krug koji se pojavi, koji pokazuje kolika razdaljina zivog zida treba biti!), jebo te kruzenje oko 16m kad nemas prilike i suta na gol, mogli su se dva dana vrtit, da nije penala bilo ne bi gola dali!
Cuj APSOLUTNO nemamo sanse, jesmo to mi Lihtenstajn, sta pricas ba ti?! Koji se qrac onda takmicimo kad nemamo APSOLUTNO sanse, nece te garant nikad grupa zapasti u kojoj su San Marino, Luksemburg, Lihtenstajn i Andora, ili da ti neki salabajzerski tim na EURU dodje...
- phillie
#297 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Imam potpuno povjerenje u selektora, koji je to zaradio ofanzivom u prvih 45 minuta u Parizu, i to sa samo jednim napadacem. Pape zna sta radi i vjerovatno ce znati procitati i Portugalce. Samo hrabro i srce na teren, pa kako nam dragi Bog dadne! Dugo je jos do novembra, imaju igraci jos klupskih utakmica, pa je mogucnost povrede i kod njihovih i kod nasih sasvim izvjesna, samo se nadam da ce nase zaobici a njihove bas i ne mora
Uostalom, zelimo da igramo protiv velikih, i ta nam se zelja ostvaruje, a sto se tice ovih teorija zavjere, UEFA,Platini...mi kao mala reprezentacija MORAMO igrati po njihovim pravilima, jer davno je nogomet prestao da bude samo zabava uz grickanje kospica, i svi dobro znamo koja gomila novca se tu okrece, i niko te nece uciniti velikim dok ti to sam ne pokazes. Zato, s vjerom u sebe i svoje kvalitete i mogucnosti, uz strpljenje i timsku igru, mozemo mi ispuniti davnasnji san, plasman na veliko takmicenje!
Uostalom, zelimo da igramo protiv velikih, i ta nam se zelja ostvaruje, a sto se tice ovih teorija zavjere, UEFA,Platini...mi kao mala reprezentacija MORAMO igrati po njihovim pravilima, jer davno je nogomet prestao da bude samo zabava uz grickanje kospica, i svi dobro znamo koja gomila novca se tu okrece, i niko te nece uciniti velikim dok ti to sam ne pokazes. Zato, s vjerom u sebe i svoje kvalitete i mogucnosti, uz strpljenje i timsku igru, mozemo mi ispuniti davnasnji san, plasman na veliko takmicenje!
- armin071
#298 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma bezveze se trudis. Njemu je BiH najgora, pa taman i da prodjemo Portugal on bi sigurno bio prvi koji bi dao komentar tipa imali smo srece ali cemo se obrukati na prvenstvu. To je neki 20% pljuvaca na ovom forumu koji od starta kvalifikacija svaki drugi komentar je kontra BiH.JThomas wrote:prvo poluvrijeme smo mi igrali viktorije. a u totalu smo stvorili više pravih šansi.
Nego na strani "goblEn" mislim da ljudi i previse dizu famu oko ovog CR7. Sjetimo se samo susreta Eng. Hrv. gdje komsije glatko izbacise engleze iako im nije trebalo nizasta. A Engleska je puna tih "medijskih zvijezda". Znaci ako mi budemo imali svoju igru djaba i sudija i sve. Mi i u Francuskoj da nismo pali snagom zadnjih 20 minuta mogao je sudija samo usima mahati, ali kada ti lopta konstantno kruzi oko 16 metara lako je onda pola metra "namaknuti" da bude penal. I 2008 smo ih u Portugalu bili nadigrali ali tada je falilo fortune. U Zenici primis go iz nicega i onda udje voda u usi znajuci da moras dati 3 da ides dalje. I ovaj Portugal bas zbog te njihove prepotencije tipa (CR7) postaje sve omrazeniji kod istinskih ljubitelja fudbala. Znaci samo spustiti loptu bez ispucavanja i igre napamet i prolaz je zagarantovan...
-
convict
#299 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Objavljeno prije 6 dana na temi o Francuskoj - odsad sam vidoviti convict. Nažalost!convict wrote:Ima i jako loša varijanta i nisam vidio da ju je neko spomenuo, a to je da nas u baražu opet zakači Portugal. Prema tome, u Francuskoj poginuti za pobjedu!
-
Goblin
#300 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja sam samo predocio nase rezultate u zadnja dva ciklusa,koji nisu ohrabrujuci. Da su igrali Benzema i Ribery,jasta bi nego izgubili. Jos se sjecam kako je Nani i Portugal odigrali u Zenici ,nadigrali su nas totalno a igrali su bez Ronalda,koji je, voljeli ga ili ne ipak jedan od najboljih na svijetu. Sportski je boljem pruziti ruku i nije sramota izgubiti.north wrote:Moj Gobline, poslije ovog tvog posta čovjek poželi da vene prereže....Goblin wrote:Realno nemamo apsolutno nikakve sanse protiv Portugala. Neki spominju igru protiv Francuske,ne znam nisam gledao prvo poluvrijeme,no drugo su nas sabili u 16 i igrali viktorije sa nama,razlika u klasi,ogromna,poslije izjednacenja su utakmicu priveli kraju rutinski. Tako se ne prolazi dalje. Za prolazak dalje treba cudo ,fudbalsko cudo. Kao recimo finale lige prvaka Barcelona-Steaua,kada golman Ducadan odbrani 4 penala Barceloni. Da bi pobijedio jacega od sebe,neki igrac mora odigrati utakmicu zivota,kakvu vise nikada nece moci ponoviti. Recimo da je Begovic skinuo penal u Parizu. Prosjecnom,solidnom igrom se ne prave sportski podvizi a nas tim za vise od prosjeka i pobjedzivanja malih ekipa nije sposoban,
Nek si ti nama živ i zdrav, ali mojne više....ne bacaj raju u dublji pesimizam i ne gasi im nadu....vjerujem da si sa takvim razmišljanjem i protiv Frnacuske bio ubijeđen da ćemo izgubiti....