Ma samo naprijed Kristina & Co. Takve vas volimo. 'ta ce BiH!?
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- star(i)mo
#2251 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
"Dobar provod"? Da ovo nije los prIJEvod?
- duminjo
#2252 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
takve pobjede su najsladje..pogotovo protiv ovihsumirprimus wrote:imal iko da bi volio da prodjemo i na guzove i nezasluzeno, samo da prodjemo vec jenoć???
ovako nas euforija uvijek ufati,pa nas zakuje za zemlju...
- mire - ložač
#2253 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pored ove sve nervoze ne mogu da nađem sastav njihove ekipe...
Mislim pretpostavljeni sastav i da znamo otprilike formaciju koju su igrali u kvalifikacijama .....
Ako neko drugi može, bi bi zahvalan .....
Vozdra...
Mislim pretpostavljeni sastav i da znamo otprilike formaciju koju su igrali u kvalifikacijama .....
Ako neko drugi može, bi bi zahvalan .....
Vozdra...
-
Corola
#2254 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Tarot ,idi spavaj.Acheron wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ahihihi
Fino pitajte pa ce vam se objasnit.
- DaysleepeR
#2255 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ja imam pesimističnu prognozu, pa eto nek ne budedm u pravu, to bi najvise zelio...
ja mislim da nas Portugal uzima 0-1 u obje utakmice kao i prvi put. eventualno da bude 1-1 u Zenici
ja mislim da nas Portugal uzima 0-1 u obje utakmice kao i prvi put. eventualno da bude 1-1 u Zenici
-
Corola
#2256 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Sve ide na njihov mlin.Medjutim u dosta navrata kad nas kompletno otpise onda yebemo i stanicu i sefa stanice i citav kupe.
Jedna je stvar ocita sto nas u repci manje tehnicara a vise trkaca sanse su vece.Inace ce biti opet,zamalo.
Jedna je stvar ocita sto nas u repci manje tehnicara a vise trkaca sanse su vece.Inace ce biti opet,zamalo.
-
sarajevsko_pivo
#2257 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja mislim da ce u Zenici biti 1-1, posto je se u znaku 11-11-11 1-1 gol daje za nas Dzeko11
-
BASS
#2258 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Iskreno kad sam vidio Ronaldov gol sinoć,rekao sam - Portugalcima baš i neće trebati sudijska pomoć.
A imat će je svakako,Spahić će 100% dobiti žuti.
A imat će je svakako,Spahić će 100% dobiti žuti.
-
solo2
#2259 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
S Portugalom se moze igrati ali su oni reprezentacija slicnog profila kao i mi.
Igraju otvoreno i napadacki nadajuci se da mogu dati vise golova nego primiti sto znaci da ih mozemo pobjediti jedino ako budemo imali cvrstu odbranu i dobru realizaciju, tako da ako izostane realizacija u odbrani nema sanse da ih zadrzimo. Realno je ocekivati da cemo primiti minimalno 2-3 gola u ove dvije utakmice, pitanje je mozemo li mi njima dati vise...
Igraju otvoreno i napadacki nadajuci se da mogu dati vise golova nego primiti sto znaci da ih mozemo pobjediti jedino ako budemo imali cvrstu odbranu i dobru realizaciju, tako da ako izostane realizacija u odbrani nema sanse da ih zadrzimo. Realno je ocekivati da cemo primiti minimalno 2-3 gola u ove dvije utakmice, pitanje je mozemo li mi njima dati vise...
-
brazzo20
#2260 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Portugalci nemojte dolazit u Zenicu u bijelim dresovima, ko če to očistit kad se isprlja 
-
nuki_cika
#2261 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Slažem se.Trebamo mi igrati mudro,na "mahove,".Defanzivno se dobro postaviti,i čekati priliku iz kontri i polukotri.Nesto slično kao što je igrao inter protiv barsalone prije dvije godine.Mislim da je to recept za uspjeh.Možemo mi ovdje sad kalukilisati koliko god hoćemo-vidjecemo kako će to pape da postavi,ali kanimo se priče"ako ih je mogla norveška pobjediti možemo i mi,ako ih je mogla danska možemo i mi".Na taj način sami sebe limitiramo i tjesimo se,što znaci da ih se pribojavamo,a ne bi trebali.Ja sam gledao tu zadnju utakmicu protiv danske kad su igrali,danci jesu pobjedili,ali su ovi stvarali puno više šansi i danska je u toj utakmici imala i dosta sreće,ali portugalci definitivno ne djuluju kompaktnosolo2 wrote:S Portugalom se moze igrati ali su oni reprezentacija slicnog profila kao i mi.
Al to je jedna utakmica,ovo je druga-Ronaldo se u zenici nece naigrati bas zbog terena,jer će mu lopta često bježati u aut kao i naniju
- zalizani
#2262 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Jako zanimljiv komentar.I am from romania and I wish you good luck with portugal.not because you made 1:1 with france,france isn't a power these days,but because I saw your spirit,your hunger for performance,your unity and first of all your patriotism.all this things wich in romania died in last 10-15 years.so again,on 11 and 15,GOOD LUCK BOSNIA!
Cemu da se nadamo i stremimo, kad sami u sebe ne vjerujemo. Evidentna vecina se ukakila od ronalda i evr
-
Stari
#2263 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ovdje je ranije bilo rijeci o sticanju mogucnosti prolaska na EP2012 ...na nacin koji bi ... onako...mogao
donekle
odavati utisak da smo zehricu bili sretniji od suparnika...sto bi se nasim rjecnikom reklo ...o "prolazu na guzove". Mislim , vjerujem , da su zanemarivo rijetki oni kojima bi takav nacin prolaska bio mrzak... naprotiv.
Recimo vako ... u kisovitoj i blatnjavoj utakmici u Zenici nas ovi sminkeri nadigraju ...taman nekako onoliko - koliko su to prije dvije godine uradili ...ali eto uslijed spleta sretno-nesretnih okolnosti ipak nekako (uz pregrst promasenih zichera i bravuroznih odbrana naseg golmana) rezultat bude samo jedan gol u njihovu korist ...dakle bas kao i prosli put.
U uzvratu ...oni se uskurce i krenu ledeno-hladnim taktom u kojem se desi kix (nesto kao na onoj legendarnoj utakmici protiv Spanije - sa sudijskom nadoknadom od 7 min) u tom kixu ...u tom katastrofalnom dodavanju portugalskih halfova lopte se dokopa neko od nasih i poput Misimovica u onoj kobnoj utakmici ...zavucemo im ga sredinom prvog poluvremena.... onda slozimo takav bunker - kakvom bi pozavidjeli i Grci i Italijani (s kraja 70-tih) zajedno...I krenu nakon toga jebachi u opsadu naseg gola ...i redjaju se korneri, stative, precke, ponisteni golovi (sto zbog sumnjivih ofsajda - sto zbog izfoliranih faulova u napadu) ...i pored sudijske nadoknade od 8 min ...odemo u preduzetke i opet isto ...gine se na sve strane - one starije i slabije vec odnose sa stadiona ili im gase televizore zbog predinfarktnog stanja u kojem su se nasli ....e da , ne zaboravim spomenuti i sitnicu ponistavanja potuno regularnog gola - situacije u kojoj , nakon kornera lopta iz guzve sjeda ravno na volej Naniju koji je po cetvrti put zadzegenja u precku - lopta se od precke odbija dolje ...barem 5-6cm u golu ali uslijed frke u petercu i na liniji, sudac to ne vidi i pusta da se utakmica nastavi ...nedugo potom svira kraj ....na izvodjenju penala ...portugalci (nadrkani do krajnosti ) fulaju 3 komada ... a mi 2. I na kraju krajeva zadnji penal ... svi trljaju oci i ne mogu vjerovati da se ne radi o kolektivnoj fatamorgani ...da , odnekud iz podruma zadnjoj lopti na izvodjenju penala prilazi Mensur Mujdza i sa onom svojom slomljenom nogom je zavuce po sred gola ...preko portugalskog vratara koji se sekundicu ranije spotaknuo i leg'o.
Ako je ovo "na guzove" - neka je ...ovo bi bilo bolje za pogledati nego bilo sta drugo .
Recimo vako ... u kisovitoj i blatnjavoj utakmici u Zenici nas ovi sminkeri nadigraju ...taman nekako onoliko - koliko su to prije dvije godine uradili ...ali eto uslijed spleta sretno-nesretnih okolnosti ipak nekako (uz pregrst promasenih zichera i bravuroznih odbrana naseg golmana) rezultat bude samo jedan gol u njihovu korist ...dakle bas kao i prosli put.
U uzvratu ...oni se uskurce i krenu ledeno-hladnim taktom u kojem se desi kix (nesto kao na onoj legendarnoj utakmici protiv Spanije - sa sudijskom nadoknadom od 7 min) u tom kixu ...u tom katastrofalnom dodavanju portugalskih halfova lopte se dokopa neko od nasih i poput Misimovica u onoj kobnoj utakmici ...zavucemo im ga sredinom prvog poluvremena.... onda slozimo takav bunker - kakvom bi pozavidjeli i Grci i Italijani (s kraja 70-tih) zajedno...I krenu nakon toga jebachi u opsadu naseg gola ...i redjaju se korneri, stative, precke, ponisteni golovi (sto zbog sumnjivih ofsajda - sto zbog izfoliranih faulova u napadu) ...i pored sudijske nadoknade od 8 min ...odemo u preduzetke i opet isto ...gine se na sve strane - one starije i slabije vec odnose sa stadiona ili im gase televizore zbog predinfarktnog stanja u kojem su se nasli ....e da , ne zaboravim spomenuti i sitnicu ponistavanja potuno regularnog gola - situacije u kojoj , nakon kornera lopta iz guzve sjeda ravno na volej Naniju koji je po cetvrti put zadzegenja u precku - lopta se od precke odbija dolje ...barem 5-6cm u golu ali uslijed frke u petercu i na liniji, sudac to ne vidi i pusta da se utakmica nastavi ...nedugo potom svira kraj ....na izvodjenju penala ...portugalci (nadrkani do krajnosti ) fulaju 3 komada ... a mi 2. I na kraju krajeva zadnji penal ... svi trljaju oci i ne mogu vjerovati da se ne radi o kolektivnoj fatamorgani ...da , odnekud iz podruma zadnjoj lopti na izvodjenju penala prilazi Mensur Mujdza i sa onom svojom slomljenom nogom je zavuce po sred gola ...preko portugalskog vratara koji se sekundicu ranije spotaknuo i leg'o.
Ako je ovo "na guzove" - neka je ...ovo bi bilo bolje za pogledati nego bilo sta drugo .
- hAruNN990
#2264 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Stari wrote:Ovdje je ranije bilo rijeci o sticanju mogucnosti prolaska na EP2012 ...na nacin koji bi ... onako...mogaodonekle
odavati utisak da smo zehricu bili sretniji od suparnika...sto bi se nasim rjecnikom reklo ...o "prolazu na guzove". Mislim , vjerujem , da su zanemarivo rijetki oni kojima bi takav nacin prolaska bio mrzak... naprotiv.
hahahahahah... predobro... najezio sam se kad si kreno opisivat penale... Da hoce Bogdom tako biti
- DaysleepeR
#2265 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
samo da ne bude 0-1
pred revanš baraža prošli put neko je stavio statistiku stizanja rezlultata 0-1 u uzvratu i čini mi se da je manji od 10%
najgori rezultat za stizati
pred revanš baraža prošli put neko je stavio statistiku stizanja rezlultata 0-1 u uzvratu i čini mi se da je manji od 10%
-
Mustang1
#2266 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
-
Baudelaire
#2267 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Jebo vas te Pirove pobjede, ne moram da krepam radi tog 
-
Mustang1
#2268 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=27612
Nadam se da ce ovo i nasi igraci procitati
Meni dize motiv a kamoli njima
Samo nasi nek ne izjavljuju nista i nek sute
A onda im se krvi aBd napiti poslije druge utakmice 
Nadam se da ce ovo i nasi igraci procitati
-
Corola
#2269 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Kad ti fale trojica najvaznijih odbrambenih igraca od cetvorice mogucih.A zamjena sjedi i placi.zalizani wrote:Jako zanimljiv komentar.I am from romania and I wish you good luck with portugal.not because you made 1:1 with france,france isn't a power these days,but because I saw your spirit,your hunger for performance,your unity and first of all your patriotism.all this things wich in romania died in last 10-15 years.so again,on 11 and 15,GOOD LUCK BOSNIA!
Cemu da se nadamo i stremimo, kad sami u sebe ne vjerujemo. Evidentna vecina se ukakila od ronalda i evropskog brazila .
Jos uz to kad imas pet sest standardnih kojima prijeti drugi zuti i suspenzija i kad skontas da UEFA-FIFA Evropa i bogate kompanije na glas kazu da bi bez Ronalda veliko takmicenje bilo ''fiasko'' samo po sebi ti govori.
Kompletni i bez onih sranja od zutih kartona,itekako bi nada bila veca,ovako realno gledajuci sanse su vrlo male.
-
palermo
#2270 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
De bolan, nakon svog onog mora tvojih postova, sada si našao bacati pesimizam. Uopšte nije tako strašna situacija sa našim igračkim kadrom. Doduše,falit će nam papac, sa njim je odbrana mnogo sigurnija i stabilnija...a ostalo..sad Pandža jeste bolji od Mravca ali ne toliko da bi se sad reklo , aman Pandža nezamjenjiv......Mujdža je bio strašan u Parizu, ali i jahić može to solidno odigrati.....mislim defanzivno je vejrovatno čak i jači od Mujdže........jeste, Spahić ima žuti karton, ali ima ga i Ronaldo, ima i Pepe....valjda ima još koji portugalac....dakle, poenta je, ovaj tvoj post samo pokazuje da si se prep'o k'o grlica ( da ne kažem nešto drugo).Corola wrote:Kad ti fale trojica najvaznijih odbrambenih igraca od cetvorice mogucih.A zamjena sjedi i placi.zalizani wrote:Jako zanimljiv komentar.I am from romania and I wish you good luck with portugal.not because you made 1:1 with france,france isn't a power these days,but because I saw your spirit,your hunger for performance,your unity and first of all your patriotism.all this things wich in romania died in last 10-15 years.so again,on 11 and 15,GOOD LUCK BOSNIA!
Cemu da se nadamo i stremimo, kad sami u sebe ne vjerujemo. Evidentna vecina se ukakila od ronalda i evropskog brazila .
Jos uz to kad imas pet sest standardnih kojima prijeti drugi zuti i suspenzija i kad skontas da UEFA-FIFA Evropa i bogate kompanije na glas kazu da bi bez Ronalda veliko takmicenje bilo ''fiasko'' samo po sebi ti govori.
Kompletni i bez onih sranja od zutih kartona,itekako bi nada bila veca,ovako realno gledajuci sanse su vrlo male.
Hoćemo li mi proći ili nećemo zavisit će od sklopa raznih elemenata. Ali sasvim sigurno nećemo proći ako već sada znamo i odlučimo da to nije moguće.
- denimb
#2271 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Acheron wrote:Kakvu matematiku?denimb wrote:Hebem ti matematikuAcheron wrote:Vise bih volio pobjedu 1:0, nego 3:1.
Radi se o psihologiji.
Recite onom dosadnom gundelju da me ne citira.
Pa jbg, sta je bolje za psihu Ibisevic 1-0, Dzeko 2-0, CR7 2-1 i onda Lulic 3-1...
Ili ono Dzeko 1-0, kraj
Ja znam sta je bolje za zivce
- denimb
#2272 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
zalizani wrote:Jako zanimljiv komentar.I am from romania and I wish you good luck with portugal.not because you made 1:1 with france,france isn't a power these days,but because I saw your spirit,your hunger for performance,your unity and first of all your patriotism.all this things wich in romania died in last 10-15 years.so again,on 11 and 15,GOOD LUCK BOSNIA!
Bjez' ba vidis da nas lozi
Neka ba, ja sam trenutno vrlo zadovoljan manjkom euforije i vjere, i cinjenicom da je Susic profesionalno prisao ovim utakmicama bez ikakvih pompoznih najava i prepucavanja sa Portugalcima.
Kad god smo bili oprezni pred utakmicu izvukli smo i dobar rezultat.
-
Corola
#2273 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Razni elementi,blokovi,cigle i jesu najveci problem u svemu tome.palermo wrote:De bolan, nakon svog onog mora tvojih postova, sada si našao bacati pesimizam. Uopšte nije tako strašna situacija sa našim igračkim kadrom. Doduše,falit će nam papac, sa njim je odbrana mnogo sigurnija i stabilnija...a ostalo..sad Pandža jeste bolji od Mravca ali ne toliko da bi se sad reklo , aman Pandža nezamjenjiv......Mujdža je bio strašan u Parizu, ali i jahić može to solidno odigrati.....mislim defanzivno je vejrovatno čak i jači od Mujdže........jeste, Spahić ima žuti karton, ali ima ga i Ronaldo, ima i Pepe....valjda ima još koji portugalac....dakle, poenta je, ovaj tvoj post samo pokazuje da si se prep'o k'o grlica ( da ne kažem nešto drugo).Corola wrote:.
Hoćemo li mi proći ili nećemo zavisit će od sklopa raznih elemenata. Ali sasvim sigurno nećemo proći ako već sada znamo i odlučimo da to nije moguće.
-
bordo_boy
#2274 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Mislim da je gore stizati 0-2 nego 0-1 ...DaysleepeR wrote:samo da ne bude 0-1
-
palermo
#2275 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ne shvatam tu tvoju filozofsku misao.Corola wrote: Razni elementi,blokovi,cigle i jesu najveci problem u svemu tome.
najveći problem je u tome što igramo sa jednom jakom ekipom koja u ima igrače svjetske klase. Al to opet nije razlog da ih ne pobijedimo. Naime, i mi imamo par takvih igrača