BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#2001 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ima li iko da trkne do Bilinog da uslika teren jel se to poravilo,poravnalo ako nije kupi ono dzubrivo pa podijeli onom ko uzgaja krompir ili repu
-
todd_smith
#2002 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
na fifinom web stranici pise da se igra u Zenici
-
mikogoago
#2003 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Evo bogami i Lulic ga zabi veceras.Samo da ih povrede zaobidju sviju.Ostao je jos Pjanic da da gol.Djeluje obecavajuce pred utakmicu sa portugalcimabahonnen wrote:Eto... Nakon svih i Miske majstorski.
Odlična najava za Portugal (U ZENICI, naravno, a i u Lisabonu).
Definitivno, forma naših reprezentativaca obećava. I nekako djeluje da je u usponu kod većine.
Evo kuckam od sto (drveni) da ne ureknem.
-
zlajapravaraja
#2004 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nish se ti ne sikiraj, bice to u reduSasvim_Obican wrote:Jedino što me brine je Sejad Salihović. Čovjek očito ima strašne probleme sa zdravljem i teško da će biti spreman za Portugal, a onda neka nam je bog na pomoći po pitanju krpanja bekova.
-
Rotring *.*
#2005 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Vratiće se on aBd. Ima da rešeta mrežu Portugalaca iz slobodnjaka. Još su nam ostali u formi, superSasvim_Obican wrote:Jedino što me brine je Sejad Salihović. Čovjek očito ima strašne probleme sa zdravljem i teško da će biti spreman za Portugal, a onda neka nam je bog na pomoći po pitanju krpanja bekova.
-
todd_smith
#2006 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
mislim da je to veliki PLUS za nas, da su nam se igraci poboljsali mnogo od proslog puta sa Portugalom, i ako ista dosli su jos bolji poput Lulica, jos uz to ekipa je ostala skoro ista, tj. znaju medjusobno kako drugi igra
Dzeko je 2x igrac koji je bio onda, Pjanic takodjer, Medunjanin usao u svoj tempo, Zahirovic i Lulic su mogli usetati u onaj tim iz 2010-te
sve u svemu, odbrana se treba zakrpiti, ali u ostalim dijelovima terena ih mozemo pojesti

Dzeko je 2x igrac koji je bio onda, Pjanic takodjer, Medunjanin usao u svoj tempo, Zahirovic i Lulic su mogli usetati u onaj tim iz 2010-te
sve u svemu, odbrana se treba zakrpiti, ali u ostalim dijelovima terena ih mozemo pojesti
- quasar
#2007 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ne bojim se ja da ce nas dobiti na fudbal. Ako i dobiju, svaka im cast, sta cemo.
Medjutim nisu bolji samo su razvikaniji jer ucestvuju na prvenstvima pa su na oku menadzera, pa se igraju velike utakmice, pa se dobro prodaju u poznate klubove.
Mene samo strah naseg baksuza. Jbg. precke, stative, glupe povrede, pa na to dodaj malo sudije koji nece ocito, ali hoce malo diskretnije siljiti za Cristinu i saigrace. Bojim se zivaca i crvenih kartona, i bojim se nadati se, jer ne znam dokle vise mogu trpiti razocarenja.
Nadam se da ce me komplet dogadjaji potpuno demantovati.
Medjutim nisu bolji samo su razvikaniji jer ucestvuju na prvenstvima pa su na oku menadzera, pa se igraju velike utakmice, pa se dobro prodaju u poznate klubove.
Mene samo strah naseg baksuza. Jbg. precke, stative, glupe povrede, pa na to dodaj malo sudije koji nece ocito, ali hoce malo diskretnije siljiti za Cristinu i saigrace. Bojim se zivaca i crvenih kartona, i bojim se nadati se, jer ne znam dokle vise mogu trpiti razocarenja.
Nadam se da ce me komplet dogadjaji potpuno demantovati.
-
Rotring *.*
#2008 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Potpistodd_smith wrote:mislim da je to veliki PLUS za nas, da su nam se igraci poboljsali mnogo od proslog puta sa Portugalom, i ako ista dosli su jos bolji poput Lulica, jos uz to ekipa je ostala skoro ista, tj. znaju medjusobno kako drugi igra
sve u svemu, odbrana se treba zakrpiti, ali u ostalim dijelovima terena ih mozemo pojesti![]()
![]()
![]()
za bekove su nam po meni najbolje opcije Jahić i Salihović, jer Lulić je opasniji na krilu nego na beku..
- Koshpa
#2009 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Svi nasi reprezentativci su igrali od prve minute sto je najbitnije, samo ne znam za Rahimica
-
todd_smith
#2010 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Iskreno receno i ne nadam se puno ovome, naravno zelim da dobijemo, i navijat cu i istrosim pluca kad dodje 11.11
ali sve nade ulazem za kvalifikacije SP-a, sa ekipom kojom imamo...i grupu koju smo dobili...samo sami sebe mozemo poraziti
ali sve nade ulazem za kvalifikacije SP-a, sa ekipom kojom imamo...i grupu koju smo dobili...samo sami sebe mozemo poraziti
-
Rotring *.*
#2011 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nadam se tome da nas potcijene..todd_smith wrote:Iskreno receno i ne nadam se puno ovome, naravno zelim da dobijemo, i navijat cu i istrosim pluca kad dodje 11.11
u pravu si, dobili smo najlaksu grupu
- luckylaka
#2012 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
todd_smith wrote:mislim da je to veliki PLUS za nas, da su nam se igraci poboljsali mnogo od proslog puta sa Portugalom, i ako ista dosli su jos bolji poput Lulica, jos uz to ekipa je ostala skoro ista, tj. znaju medjusobno kako drugi igra
sve u svemu, odbrana se treba zakrpiti, ali u ostalim dijelovima terena ih mozemo pojesti![]()
![]()
![]()
- just principe
#2013 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
svi su oni bolji nego prije 2 godine, nego znam da nas sviju raduju dobre igre reprezentativaca po svojim klubovima i golovi Dzeke, Misketa, Ibija, Lule asistencija Pjanica, strasnog Spahe fenomenalnog Begovica na golu,. E sad sve to kad se sabere je odlicno 10-ka, ali mene strah da kad bude najpotrebnije da ih nista ne bude islo..Jbg 
- necu
#2014 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Kao što je neko napisao,ove dvije tekme sa Portugalom su totalno,totalno različite u odnosu na one dvije utakmice sa njima,prošlog baraža.Sad' imamo zrelu ekipu,igrače koji su se ustalili u svojim klubovima,koji hajmo reći ne sjede na klupi kao onda,to je druga slika.Meni je veliki plus Asmir Begović,i svaka reprezentacija bi voljela da ima golmana poput njega,brani u Premiershipu,iako ga ne forsira u nekim drugim utakmicama trener Stoke-a.Tu je i Spahić koji se snašao u Sevilli,uklopio se na najbolji mogući način,proglašen najborbenijim igračem ne znam sad' tačno koje utakmice,ali to je jedan stimulans u svemu ovome.Pjanić među boljim u redovima Rome,i on se predobro snašao,zapošljava asistencijama napadače i od koristi je ekipi.Za Lulića svi znamo,večeras i pogodak postigao,njegov drugi za Lazio u malom vremenskom periodu,nije to mala stvar.Misimović opet u igri,danas postigao pogodak,to njemu i treba,svima daje do znanja da je veliki majstor.Džeko ubitačan u City-u,Ibišević se oporavio i eto postigao pogodak u subotu,najavljuje svoj povratak.Kad' ovom dodamo dobre partije Medunjanina i još par igrača,onda znamo da im neće biti lako s nama.Eh sad',oni imaju Ronalda i Nanija,ali mislim da su samo oni vrijedni nekog respekta,ostali dio tima i nije toliko jak.Sve u svemu,jači smo nego prije !
-
Mustang1
#2015 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Subasic cesto zabija .. iako u drugoj ligi njemacke ali mislim da bi ga se trebalo zvati .. cisto onako da ga se moze ubaciti za nedaj boze u drugoj utakmici pogotovo
-
mikogoago
#2016 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Slazem se s tobom,mada mislim da ga nece biti na spisku.Bilo kako bilo trenutno smo kompletno gledano bolji od Portugala i trebali bi ih proci.Jedino se bojim sudskih i drugih igrica van terena.Ali kako rece Susic ranije u jednom intervju.Ako nema penala nemoze ga svirati,ako nema faula nemoze ga svirati.Mislim da je mislio sa tim reci i da ce specijalno igracima skrenuti paznju da se paze bilo kakvih bliskih kontakta u sesnaestercu i grubljih faulova.Drugim rjecima da trebaju uci hladne glave i odraditi ih.Bubalo1 wrote:Subasic cesto zabija .. iako u drugoj ligi njemacke ali mislim da bi ga se trebalo zvati .. cisto onako da ga se moze ubaciti za nedaj boze u drugoj utakmici pogotovo
-
bahonnen
#2017 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma uspijemo li ih natjerati kao Francuze na početku utakmice na to da ne znaju kako se zovu, da razmišljaju "Šta nas je ovo snašlo", da se osječaju poput reprenzetacije San Marina u gostima kod Španaca... Uspijemo li to moguća ja i velika razlika u Zenici u našu korist.
Da mi je vidjeti da im na brzaka utrpamo 2-3 komada... Tu slijedi automatski nervoza kod njih, a to je šansa da se uvali još koji...
Mislim, sve je moguće tog 11-tog, ali ovo je nešto što priželjkivam.
U slučaju takve jedne pobjede sumnjam da bi bilo previše šiljenja u Portugalu od strane sudija u njihovu korist.
Vjerovatno će Džeku na početku utakmice (a i duže) čuvati kombinovano sa više igrača.
Ali to je šansa za Ibiševića, Lulića, Salihovića, pa i Misketa, Pjanića i (opet) Salihovića iz daljine.
Valjda će se nešto smisliti i za tu odbranu.
Nadam se da će ih spopasti taj uragan, koji smo itekako sposobni stvoriti, još uz atmosferu, koja će sigurno biti paklena, pa makar igrali i u Gelsenkirchenu (lupam).
Isto se nadam da će nas makar malo podcijeniti. Ili bar biti pod puno većim pritiskom nego naši igrači.
Jbg., oni su favoriti. I njihova javnost ne razumije da je tamo neka BiH napredovala. Osim toga, za njih je baraž neuspjeh, pa ih već lože zbog toga.
Da bi ovo što sam napisao imalo smisla treba nam možda samo malo sreće, u smislu da ne bude onih prečki, stativa, slučajno slinutih lopti ili lopti tik pored gola.
Da mi je vidjeti da im na brzaka utrpamo 2-3 komada... Tu slijedi automatski nervoza kod njih, a to je šansa da se uvali još koji...
Mislim, sve je moguće tog 11-tog, ali ovo je nešto što priželjkivam.
U slučaju takve jedne pobjede sumnjam da bi bilo previše šiljenja u Portugalu od strane sudija u njihovu korist.
Vjerovatno će Džeku na početku utakmice (a i duže) čuvati kombinovano sa više igrača.
Ali to je šansa za Ibiševića, Lulića, Salihovića, pa i Misketa, Pjanića i (opet) Salihovića iz daljine.
Valjda će se nešto smisliti i za tu odbranu.
Nadam se da će ih spopasti taj uragan, koji smo itekako sposobni stvoriti, još uz atmosferu, koja će sigurno biti paklena, pa makar igrali i u Gelsenkirchenu (lupam).
Isto se nadam da će nas makar malo podcijeniti. Ili bar biti pod puno većim pritiskom nego naši igrači.
Jbg., oni su favoriti. I njihova javnost ne razumije da je tamo neka BiH napredovala. Osim toga, za njih je baraž neuspjeh, pa ih već lože zbog toga.
Da bi ovo što sam napisao imalo smisla treba nam možda samo malo sreće, u smislu da ne bude onih prečki, stativa, slučajno slinutih lopti ili lopti tik pored gola.
- ReD aka Socijalista
#2018 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Jel stigla odluka?
-
mikogoago
#2019 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
jES`SAMO JE JOS NISU OBJAVILIReD aka Socijalista wrote:Jel stigla odluka?
- star(i)mo
#2020 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ko zna, mozda u odluci stoji da su diskvalifikovali Portugal 
-
riko-ga
#2021 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Objavljen spisak za baraz.
Asmir Begović , Kenan Hasagić, Asmir Avdukić, Boris Pandža, Emir Spahić, Saša Papac, Sanel Jahić, Muhamed Bešić, Sejad Salihović, Adnan Mravac, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Adnan Zahirović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Ermin Zec i Vedad Ibišević .
Asmir Begović , Kenan Hasagić, Asmir Avdukić, Boris Pandža, Emir Spahić, Saša Papac, Sanel Jahić, Muhamed Bešić, Sejad Salihović, Adnan Mravac, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Adnan Zahirović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Ermin Zec i Vedad Ibišević .
- TAFKAP
#2022 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Izvor?riko-ga wrote:Objavljen spisak za baraz.
-
riko-ga
#2023 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
TAFKAP wrote:Izvor?riko-ga wrote:Objavljen spisak za baraz.
SS.ba
-
zlajapravaraja
#2024 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
De odvadi malo covjece, pa ne igramo rukomet protiv njih...bahonnen wrote:...da se osječaju poput reprenzetacije San Marina u gostima kod Španaca... Uspijemo li to moguća ja i velika razlika u Zenici u našu korist.
Ali, Bog te cuo pa ispadne jedno 4:1 (2:0)
- arzuhal
#2025 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa kad će više sa tom odlukom o stadionu!?