BHF_Manijak wrote:Ma to smo mi nafurali ba, cuj mora igrati, ko kaze, gdje pise?! Pa jebo te "mora" lafo i Messi igrati na SP pa Argentina jedva na guzove prodje, da su protiv Perua kiksali prosle kvalifikcije tj da ih nije sadaka sacuvala zadnjih minutu, ne bi Messi Juzne Afrike ocima vidio, manite se te seljacke price!
NE kazem da nema uticaja marketinga, jaci-slabiji lobi, ali da neko mora nesto po svaku cijenu, ma mora al u qrcu! Ko je bolji taj ce i proci i vozdra! Ko je nama branio da one sanse u Lisabonu pretvorimo u golove?! Ko nam je branio da u Zenici krenemo junacki a ne lafo cekamo rezultat nakav, nismo suta na gol imali kako treba...Cuj mora igrati, e jebem ti razmisljanje! Pa nista, najbolje da skinemo gace prije tekme, prije nego istrcimo na BP, koji cemo qrac igrati i zamarati igrace kad ionako Ronaldo mora igrati!
Jel tako bilo i za Rooneya, Lamparda, Gerrarda, Ferdinanda, pa ih Hrvati izbacise nasred Wembleya, ko da su to amaterski igraci i nemaju milionske ugovore sa vodecim svjetskim firmama, jeste, Ronaldo ima mnogo jace ugovore, ali nisu ni ovi Mravac ili Pandza!
Nemoj zaboraviti da je tadasnji selektor Maradona bio "persona non grata" sto se FIFA-e tice jer im je javno jeb'o mater oko lopovluka...
Doduse, ja vjerujem u "posteno" sudjenje. Imat cemo sudjenje kao BiH - Bjelorusija u obadvije utakmice (mi cemo biti Bjelorusi u ovom slucaju). Sta ces to je danas tako, cuvaju se svjetske zvijezde. Moramo priznati i kad su faulovi nad Dzekom u pitanju isto tako frcaju zuti kartoni, penali, svira se dosta u Dekinu korist. Sad, ko je nama kriv sto nemamo jedno 6-7 igraca ranga Dzeke u reprezentaciji.
Druga stvar koja mi daje nadu u relativno posteno sudjenje je da se ni mafijasi iz UEFA-e bas nece usuditi na bezocnu kradju u barazu, jer vec su im vec dali da budu nosioci dva puta, da igraju drugu kod kuce i jos ce nam UEFA odredjivati stadion na kojem ce se igrati. Sad nekakvo bas lopovsko sudjenje bi bilo previse i za Platinija.
Sto se tice ovog zadnjeg, da UEFA odlucuje gdje ce se igrati u BiH, to sam cuo danas i pravo se iznervirao (nemojte sad sa komentarima BP-AFH plusevi i minusi, molim Vas), to je bas atak na nase dostojanstvo. Ako odrede stadion AFH (protiv kojeg nemam nista), onda bi trebalo IZ PRINCIPA cim se odluka donese poceti sa treninzima i utakmicama Sarajeva, Zelje, Olimpika, Pofalica i svih sarajevskih fudbalskih (moze i ragbi isl.) klubova na stadionu a onda prije utakmice zaliti vodom i to ne smrkom vec iz aviona za gasenje pozara. Stvarno nema smisla, prestale se igrati utakmice Celika na BP, ljudi se bore koliko znaju i umiju da pripreme utakmicu a ovi supci sad odredjuju gdje se igra.