BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
-
vanuatu
#176 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Ajde sad laički da mi neko odgovori,ali zaista me interesuje,bez fraza i citata,onako čisto svoje mišljenje...ako može...
Živjeli smo zajedno,nismo mogli,kao što se vidjelo...Ratovali...Razdvojili se...Dobio je svako po nešto...Sve u svemu mir je ,kakav takav, stvoren...Bolji od rata u svakom slučaju...I zašto sad Bošnjaci ponovo žele da budemo zajedno nazor,kad već nismo mogli biti prije rata?Zar se nije bolje razdvojiti i živjeti mirno kao susjedi? To mi nikako nije jasno...A u Bosni će uvijek biti tri naroda...Zar treba da se ratuje opet?
Ovim ne mislim da neko nema pravo na svoju imovinu ili da se vrati gdje živio prije...
Živjeli smo zajedno,nismo mogli,kao što se vidjelo...Ratovali...Razdvojili se...Dobio je svako po nešto...Sve u svemu mir je ,kakav takav, stvoren...Bolji od rata u svakom slučaju...I zašto sad Bošnjaci ponovo žele da budemo zajedno nazor,kad već nismo mogli biti prije rata?Zar se nije bolje razdvojiti i živjeti mirno kao susjedi? To mi nikako nije jasno...A u Bosni će uvijek biti tri naroda...Zar treba da se ratuje opet?
Ovim ne mislim da neko nema pravo na svoju imovinu ili da se vrati gdje živio prije...
- muha_sa
#177 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
otkud ti znaš da Bošnjaci žele da budemo zajednovanuatu wrote:Ajde sad laički da mi neko odgovori,ali zaista me interesuje,bez fraza i citata,onako čisto svoje mišljenje...ako može...
- osa
#178 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
kažu ako budu živjeli bez srba i hrvata da će vlast preuzeti islamisti , a to navodno nije dobro...vanuatu wrote:Ajde sad laički da mi neko odgovori,ali zaista me interesuje,bez fraza i citata,onako čisto svoje mišljenje...ako može...
-
vanuatu
#179 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Pa čitajući ovaj forum stičem takav utisak...muha_sa wrote: otkud ti znaš da Bošnjaci žele da budemo zajedno![]()
Mrze RS...A u RS niko o Federaciji i ne razmišlja...Govorim o običnim ljudima...Ljudi žive svoj život,i nisu opterećeni životom u Federaciji,koliko su ovi opterećeni RS-om...
- muha_sa
#180 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
nego--kako neko nekog mrzi a želi da živi s njim zajednovanuatu wrote:Pa čitajući ovaj forum stičem takav utisak...muha_sa wrote: otkud ti znaš da Bošnjaci žele da budemo zajedno![]()
![]()
Mrze RS...A u RS niko o Federaciji i ne razmišlja...Govorim o običnim ljudima...Ljudi žive svoj život,i nisu opterećeni životom u Federaciji,koliko su ovi opterećeni RS-om...
-
vanuatu
#181 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
pa ne kontam ni ja...to je upravo i moje pitanje...muha_sa wrote:nego--kako neko nekog mrzi a želi da živi s njim zajednovanuatu wrote:Pa čitajući ovaj forum stičem takav utisak...muha_sa wrote: otkud ti znaš da Bošnjaci žele da budemo zajedno![]()
![]()
Mrze RS...A u RS niko o Federaciji i ne razmišlja...Govorim o običnim ljudima...Ljudi žive svoj život,i nisu opterećeni životom u Federaciji,koliko su ovi opterećeni RS-om...ne kontam--jel do mene
ratovali smo...znači ne volimo se,dokazali smo to...i otkud sad želja za ponovnim zajedništvom sa mrskim neprijateljima,kod bošnjaka?
- Bosnolog
#182 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Pisem jezikom koji najbolje analizira real fakte koji se tebi ne svidaju a posto nemas argumente onda ide ona klasicna kako kod nas u Bosni kazu "Hamo vidi mu glave"osa wrote:Bosnolog wrote:Njihove ideje i medusobno surovanje na podijeli BiH su bile indeticne kao jaje jajetu tvojim Osa stavovima koje ovdje propagiras.To svi na ovom forumu odlicno znaju,......
Bosanski Hrvati su nasankani zahvaljujuci ovom kokosaru Susku i slicnim jastrebovima,ali zato ima vremena da se ljudima pomogne da se vrate u svoju Posavinu i druge dijelove BiH na koju imaju pravo kao i svi drugi koji priznaju i prihvataju BiH kao svoju domovinu i jednakopravnu za sve gradane i narode,to jest da se ono sto su koksar Susak i Boban-Tudmanova klika zabrljali 1993-94 godine u BiH kada su sprovodili Karadordevo i pokusali napraviti Banovinu a to je upravo ono sto ti i takvi kao ti podrzavate, etnickom podijelom BiH odnosno federalizacijom,koja bi bila poguban za buducnost i opstanak hiljadugodisnje BiH,.....
proanaliziraj svoje postove, malo dublje, ako nisi u stanju, daj nekom pismenijem da to učini, vidjet ćeš pregršt podudarnosti, dapače identičnosti, od retorike, mržnje prema drugim narodima, smatranja svojih prava jedinim relevantnim, doduše moram priznati da se ova obojica kulturnije od tebe ophode, mladić vojnik, šušak birtijaš, a za koplje ispred tebe u kulturi izražavanja, jel bauštela u pitanju....
- muha_sa
#183 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
izvini--da ponovim pitanje-----kako znaš da postoji ta željavanuatu wrote:
pa ne kontam ni ja...to je upravo i moje pitanje...
ratovali smo...znači ne volimo se,dokazali smo to...i otkud sad želja za ponovnim zajedništvom sa mrskim neprijateljima,kod bošnjaka?
ono uvecano si ti napisala.
-
vanuatu
#184 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
ja ti odgovorih...ali evo i da dodam...zašto im se ne sviđa ideja o otcjepljenju rs,na primjer?muha_sa wrote:izvini--da ponovim pitanje-----kako znaš da postoji ta željavanuatu wrote:
ratovali smo...znači ne volimo se,dokazali smo to...i otkud sad želja za ponovnim zajedništvom sa mrskim neprijateljima,kod bošnjaka?![]()
ili hrvata i srba,kako hoćeš...
- muha_sa
#185 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
zašto se obazirat na nekog dal mu se svidja il ne svidjavanuatu wrote:ja ti odgovorih...ali evo i da dodam...zašto im se ne sviđa ideja o otcjepljenju rs,na primjer?muha_sa wrote:izvini--da ponovim pitanje-----kako znaš da postoji ta željavanuatu wrote:
ratovali smo...znači ne volimo se,dokazali smo to...i otkud sad želja za ponovnim zajedništvom sa mrskim neprijateljima,kod bošnjaka?![]()
ili hrvata i srba,kako hoćeš...
-
vanuatu
#186 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
pa dobro...ali što se onda bošnjaci toliko nerviraju onda čim se to pomene...?muha_sa wrote: zašto se obazirat na nekog dal mu se svidja il ne svidja![]()
nek se otcjepi--ko joj brani
ne znam šta cekaju
![]()
nikome u rs ne smeta da se federacija otcijepi...
- muha_sa
#187 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
opet genaralizuješvanuatu wrote:pa dobro...ali što se onda bošnjaci toliko nerviraju onda čim se to pomene...muha_sa wrote: zašto se obazirat na nekog dal mu se svidja il ne svidja![]()
ne znam šta cekaju
![]()
niko me u rs ne smeta da se federacija otcijepi...
-
vanuatu
#188 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
ne pitam šta ti lično misliš...nego većina...nemoj mi samo reći da nije onako kako sam rekla?muha_sa wrote:opet genaralizuješvanuatu wrote:pa dobro...ali što se onda bošnjaci toliko nerviraju onda čim se to pomene...muha_sa wrote: zašto se obazirat na nekog dal mu se svidja il ne svidja![]()
ne znam šta cekaju
![]()
niko me u rs ne smeta da se federacija otcijepi...![]()
hoce RS da se otcjepi
![]()
ja kažem-bujrum--šta cekaju
![]()
- muha_sa
#189 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
ponavljam--ne obazirite se vec se fatajte otcjepljenjavanuatu wrote:
ne pitam šta ti lično misliš...nego većina...nemoj mi samo reći da nije onako kako sam rekla?
-
vanuatu
#190 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
muha_sa wrote:ponavljam--ne obazirite se vec se fatajte otcjepljenjavanuatu wrote:
ne pitam šta ti lično misliš...nego većina...nemoj mi samo reći da nije onako kako sam rekla?
izbjegavaš odgovor i misliš da ne shvatam tvoj cinizam...
kako hoćeš...
- muha_sa
#191 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
vanuatu wrote:muha_sa wrote:ponavljam--ne obazirite se vec se fatajte otcjepljenjavanuatu wrote:
izbjegavaš odgovor i misliš da ne shvatam tvoj cinizam...
kako hoćeš...
koliko znam nisi ništa pitala vec si ti nešto konstatovala
kad nisam dobio odgovor vec opet tvoju konstataciju ja napisah --bujrum--šta cekaju-nek se otcjepe--jel tako bilo
-
Moje ime?
#192 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Da si imalo svjestan svoje ne svjesti skonto bi da mi svi zivimo zajedno, ili jedni pored drugih, samo sto tebi pred ocima vijori srpska trobojnica pa ti to ne vidis da bi mogao skontati. Odvoji se sutra, ja cu ti licno napuniti pun rezervoar goriva u tvoj traktor i natovariti onoliko Bosne koliko ti moze stati u tvoju traktorsku prikolicu. Posteno? Ja sam dobio "SAMO HRPU PLAVIH SLJIVA" prije nego sto su me istjerali iz RS... pozz svima odoh javanuatu wrote:Ajde sad laički da mi neko odgovori,ali zaista me interesuje,bez fraza i citata,onako čisto svoje mišljenje...ako može...
-
vanuatu
#193 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Koliko ja znam ja stavih upitnik...muha_sa wrote:
koliko znam nisi ništa pitala vec si ti nešto konstatovalajel tako
![]()
kad nisam dobio odgovor vec opet tvoju konstataciju ja napisah --bujrum--šta cekaju-nek se otcjepe--jel tako bilo
Zašto imaš potrebu ,i ti,i većina ovde forumaša...da izvrćeš moje riječi i insinuiraš nešto što nisam rekla...
Ja sam te lijepo pitala,kao čovjek...a ti ako ne želiš da odgovoriš,onda nemoj...
Ali nemoj onda komentarisati...
- muha_sa
#194 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
nije ona on--vec je on onaMoje ime? wrote:Da si imalo svjestan svoje ne svjesti skonto bi da mi svi zivimo zajedno, ili jedni pored drugih, samo sto tebi pred ocima vijori srpska trobojnica pa ti to ne vidis da bi mogao skontati. Odvoji se sutra, ja cu ti licno napuniti pun rezervoar gorivo u tvoj traktor i natovariti onoliko Bosne koliko ti moze stati u tvoju traktorsku prikolicu. Posteno? Ja sam dobio "SAMO HRPU PLAVIH SLJIVA" prije nego sto su me istjerali iz RS... pozz svima odoh javanuatu wrote:Ajde sad laički da mi neko odgovori,ali zaista me interesuje,bez fraza i citata,onako čisto svoje mišljenje...ako može...
- muha_sa
#195 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
dijete dragovanuatu wrote:Koliko ja znam ja stavih upitnik...muha_sa wrote:
koliko znam nisi ništa pitala vec si ti nešto konstatovalajel tako
![]()
kad nisam dobio odgovor vec opet tvoju konstataciju ja napisah --bujrum--šta cekaju-nek se otcjepe--jel tako bilo![]()
Zašto imaš potrebu ,i ti,i većina ovde forumaša...da izvrćeš moje riječi i insinuiraš nešto što nisam rekla...![]()
Ja sam te lijepo pitala,kao čovjek...a ti ako ne želiš da odgovoriš,onda nemoj...
Ali nemoj onda komentarisati...
-
vanuatu
#196 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
A ti bi to mene negdje tjerao?Moje ime? wrote:
Da si imalo svjestan svoje ne svjesti skonto bi da mi svi zivimo zajedno, ili jedni pored drugih, samo sto tebi pred ocima vijori srpska trobojnica pa ti to ne vidis da bi mogao skontati. Odvoji se sutra, ja cu ti licno napuniti pun rezervoar goriva u tvoj traktor i natovariti onoliko Bosne koliko ti moze stati u tvoju traktorsku prikolicu. Posteno? Ja sam dobio "SAMO HRPU PLAVIH SLJIVA" prije nego sto su me istjerali iz RS... pozz svima odoh ja
Meni će uvijek pred očima vijoriti srpska trobojnica...a čija bi drugo?
Ako ne razumiješ pitanje,uzdrži se od odgovora...
-
vanuatu
#197 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Nisam ja dijete,ne brini...muha_sa wrote: dijete dragokreni od pocetka ove stranice pa polako--prvi post je tvoj
onaj gore--na vrhu
deder malo procitaj što si napisala
- muha_sa
#198 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Nek si mu rekla--još mu fino i velikim slovima napiši da je tvoja domovina Bosna i Hercegovina i da oko daš a BiH nikom ne dašvanuatu wrote:A ti bi to mene negdje tjerao?Moje ime? wrote:
Da si imalo svjestan svoje ne svjesti skonto bi da mi svi zivimo zajedno, ili jedni pored drugih, samo sto tebi pred ocima vijori srpska trobojnica pa ti to ne vidis da bi mogao skontati. Odvoji se sutra, ja cu ti licno napuniti pun rezervoar goriva u tvoj traktor i natovariti onoliko Bosne koliko ti moze stati u tvoju traktorsku prikolicu. Posteno? Ja sam dobio "SAMO HRPU PLAVIH SLJIVA" prije nego sto su me istjerali iz RS... pozz svima odoh jaTi si vlasnik Bosne?
Ti nekoga možeš istjerati samo iz svoje avlije...Za ostalo nisi nadležan...
Meni će uvijek pred očima vijoriti srpska trobojnica...a čija bi drugo?Ja to niti krijem,niti se stidim toga...to je moj narod...
Ako ne razumiješ pitanje,uzdrži se od odgovora...
- muha_sa
#199 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
a jedno od njih jevanuatu wrote:Nisam ja dijete,ne brini...muha_sa wrote: dijete dragokreni od pocetka ove stranice pa polako--prvi post je tvoj
onaj gore--na vrhu
deder malo procitaj što si napisala
Ne znam šta ti nije jasno,zaista...Imaš sasvim jasno postavljena pitanja...
-
vanuatu
#200 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Moja domovina je Republika Srpska,dio bivše jugoslovenske republike Bosne i Hercegovine...muha_sa wrote: Nek si mu rekla--još mu fino i velikim slovima napiši da je tvoja domovina Bosna i Hercegovina i da oko daš a BiH nikom ne daš
Imaš li još pitanja?