BiH Pasos? Njemacka?
- Enigma29
#1 BiH Pasos? Njemacka?
Imam Termin za vadjenje novog Pasosa iduce hefte.Pojma nemam ni kako sam ga uspjela dobiti jer se u Ambasadi nikad niko i ne javlja.Od silnog uzbudjenja sto ih dobih ,zaboravih da priupitam sta mi je uopste od dokumenata potrebno.Mozda neko od vas zna? Sliku cu danas danapravim al sta im jos treba? Pomagajteeeee 
-
fatal error
stari pasos, slika i 125/130 europljana (zavisi da li ces doci licno po novi pasos ili zelis da ti ga posalju postom)
-
fatal error
pa eto...nadam se... ne zaboravi ponijeti brdo zivaca.....sretno! 
- cHupjahalic@
potpisujem.fatal error wrote:pa eto...nadam se... ne zaboravi ponijeti brdo zivaca.....sretno!
osim starog pasosa potreban ti je izvod iz maticne knjige rodjenih, uvjerenje o drzavljanstvu, SLIKA (mene su 4 puta vracali - 4 puta sam se slikala
p.s. slika U BOJI.
i da... stari pasos.
-
fatal error
ja sam prije par sedmica imao priliku izvrsiti taj casni cin i za divno cudo u bonn-u traze samo stari pasos, sliku i naravno uplatnicucHupjahalic@ wrote:potpisujem.fatal error wrote:pa eto...nadam se... ne zaboravi ponijeti brdo zivaca.....sretno!![]()
osim starog pasosa potreban ti je izvod iz maticne knjige rodjenih, uvjerenje o drzavljanstvu, SLIKA (mene su 4 puta vracali - 4 puta sam se slikala![]()
, na kraju vise rekao fotograf da njega zovu jer mu je vise puk`o film
).
p.s. slika U BOJI.![]()
i da... stari pasos.
o dogodovstinama bi se mogla otvoriti nova tema, ali ovaj put mi je ostala u sjecanju scena gdje sluzbenik konzulata, nicim izazvan casti klijenta sa "stoko jedna nekulturna"
- cHupjahalic@
meni nije nikako jasno da su im razlicite procedure i pravila. ovdje nema sanse da ti izda pasos ako ne prilozis sve ovo gore sto sam navela.fatal error wrote:ja sam prije par sedmica imao priliku izvrsiti taj casni cin i za divno cudo u bonn-u traze samo stari pasos, sliku i naravno uplatnicu![]()
o dogodovstinama bi se mogla otvoriti nova tema, ali ovaj put mi je ostala u sjecanju scena gdje sluzbenik konzulata, nicim izazvan casti klijenta sa "stoko jedna nekulturna"
-
fatal error
ma ne bi me iznenadilo da npr. u berlinu imaju opet neke druge "pravilnike"cHupjahalic@ wrote: meni nije nikako jasno da su im razlicite procedure i pravila. ovdje nema sanse da ti izda pasos ako ne prilozis sve ovo gore sto sam navela.
- Enigma29
Bice mi tesko jer oni i NEzivcanu osobu naprave zivcanom,a s obzirom da sam i ja nesto slabasna sa zivcima sve je moguce.O njima se Knjiga moze napisati,al meni su najkrvaviji u Berlinu jer su im izgleda kolektivno zivci ko strune. 8-)Bum vidjela sta me u Hamburgu ceka
- cHupjahalic@
eh, kad ti tako o Berlinu pricas onda sta bih ja za ove ovdje rekla.Enigma29 wrote:Bice mi tesko jer oni i NEzivcanu osobu naprave zivcanom,a s obzirom da sam i ja nesto slabasna sa zivcima sve je moguce.O njima se Knjiga moze napisati,al meni su najkrvaviji u Berlinu jer su im izgleda kolektivno zivci ko strune. 8-)Bum vidjela sta me u Hamburgu ceka
prosle godine mi trebalo par informacija u vezi nekih stvari, ove ovdje nazovem i izderase se na mene kao da su negdje na pasi i cuvaju ovce.
Posto su mi informacije bile jako, jako bitne nadjem broj od ambasade u Berlinu, nazovem ih i sta reci nego da sam pala u bandak kako su PRIJATNO
nego kako vasi rade?
kod nasih je ponedjeljkom zatvoreno a od utorka do petka rade PUNA 4 sata dnevno.
- Enigma29
Kod nas Konzuli Subotom dolaze u nekakav Klub ,ciji mi broj dadose Gospoda iz Berlina,sa napomenom da svakako necu nikoga dobiti
Sreca da kod nas stela super funkcionise i ja ,koja nikad nije imala stele,dobih termin.Preko stele da napomenem
Kome se zalit´kad su svi isti
Kome se zalit´kad su svi isti
-
Kaza1
Novi pasos sam dobio krajem oktobra.
U Bonu je potrebno za pasos jedna slika , stari pasos i lova.
Savjetujem da sa osobljem imate sto manje kontakta jer cete time sebi ustediti neugodnosti. Kontaktirati samo ako morate.
Pasos sam dobio u osmoj sedmici od podnosenja zahtjeva.
Bio sam presrecan kada sam konstatovao da u pasosu, ne do` Bog , gluho bilo, nije bilo gresaka.
Radujem se da ih narednih pet godina necu vise morati ,kontaktirati, moliti a pogotovu vidjeti

U Bonu je potrebno za pasos jedna slika , stari pasos i lova.
Savjetujem da sa osobljem imate sto manje kontakta jer cete time sebi ustediti neugodnosti. Kontaktirati samo ako morate.
Pasos sam dobio u osmoj sedmici od podnosenja zahtjeva.
Bio sam presrecan kada sam konstatovao da u pasosu, ne do` Bog , gluho bilo, nije bilo gresaka.
Radujem se da ih narednih pet godina necu vise morati ,kontaktirati, moliti a pogotovu vidjeti
- cHupjahalic@
meni su u pretproslom napravili par greskica, al` ko ga sisa - JMBG je bio tacan.Kaza1 wrote:Bio sam presrecan kada sam konstatovao da u pasosu, ne do` Bog , gluho bilo, nije bilo gresaka.
osjecam se k`o model - 4x se morala slikati da bi na kraju prihvatili. pitam se sta ce uraditi sa prve 3 slike.
@Lace kome se zaliti? Razgovarala sam sa jednom jako, jako prijatnom osobom u ambasadi ovdje, ali vidjela sam da se on najmanje pita - za svaku malu stvar momak je morao ici i pitati upravo onoga sto razgovara sa ljudima kao da su stoka.
- Lace
pa ima neko valjda i od njega zajebanijicHupjahalic@ wrote:meni su u pretproslom napravili par greskica, al` ko ga sisa - JMBG je bio tacan.Kaza1 wrote:Bio sam presrecan kada sam konstatovao da u pasosu, ne do` Bog , gluho bilo, nije bilo gresaka.![]()
![]()
osjecam se k`o model - 4x se morala slikati da bi na kraju prihvatili. pitam se sta ce uraditi sa prve 3 slike.![]()
![]()
@Lace kome se zaliti? Razgovarala sam sa jednom jako, jako prijatnom osobom u ambasadi ovdje, ali vidjela sam da se on najmanje pita - za svaku malu stvar momak je morao ici i pitati upravo onoga sto razgovara sa ljudima kao da su stoka.
-
fatal error
kome se zaliti kad su svi ili po nacionalnom kljucu zaposleni ili po rodbinskim vezama. rijetki su izuzetci koji su po sposobnosti dobili posao. osim toga nekoga dobiti na telefon, kome bi se mozda i zalio je ravno nacunoj fantasticiLace wrote:pa mozete li se vi u dijaspori zaliti nekome zbog takvog ponasanja...da se smjene...ako im se ne radi, ima kome se radi
- cHupjahalic@
ima sigurno Lace, ne precute im ni svi ljudi koji navrate, ALI... kad neko nema obraza onda sta ocekivati?Lace wrote:pa ima neko valjda i od njega zajebaniji
ne reaguje taj lik bez obzira sta da mu se kaze, a on svoje frustracije istrese tu (da ga samo cujes kako samo odgovara kad ga upitah za radno vrijeme). eh...
- cHupjahalic@
Vazna lekcija: nikad se spustiti na njihov niski nivo, bez obzira kako se ponasaju.
Njihova je terapija da im neko nesto dobaci (da se osjecaju zapazenim), a ja stvarno nisam mislila da ih lijecim.
Njihova je terapija da im neko nesto dobaci (da se osjecaju zapazenim), a ja stvarno nisam mislila da ih lijecim.
- Enigma29
U pravu si ,ali rasprava poce kad one meni rece Slusaj (bez persiranja) Gospodjo,a ja mu samo spomenuh da sam Gospodjica
Doduse njima i ne treba puno da puknu....mada mislim da sam ovog tzv.Gospodina zasmetala prilikom jela,jer je glasno prezivao(mljackao) na tel. 
- cHupjahalic@
eeeee, a ja sam tako nazvala u pogresno vrijeme (pogresno je vazda, ali je ovo bilo uduplano posto im je taj dan bio
"neradni"
).
btw... prije 3 mjeseca nazovem nasu ambasadu i postavim par pitanja, dok u medjuvremenu lik koji se javio na telefon pita mene za adresu. Dajem mu adresu i nakon toga se izvinjavam i zamolim ga da mi odgovori na pitanja, dok "gospodin" povisi svoj glas i kaze meni: "A sto da ti ja odgovorim na to? Pitam te za adresu da ti posaljem uputstvo (kao da sam ja znala da ce to priloziti, ali nebitno) a ti hoces jos da ti ja ovako - preko telefona - sve to ispricam na tenane".
A radilo se o jednom kratkom pitanju, on je mogao odgovoriti sa DA ili NE.
btw... prije 3 mjeseca nazovem nasu ambasadu i postavim par pitanja, dok u medjuvremenu lik koji se javio na telefon pita mene za adresu. Dajem mu adresu i nakon toga se izvinjavam i zamolim ga da mi odgovori na pitanja, dok "gospodin" povisi svoj glas i kaze meni: "A sto da ti ja odgovorim na to? Pitam te za adresu da ti posaljem uputstvo (kao da sam ja znala da ce to priloziti, ali nebitno) a ti hoces jos da ti ja ovako - preko telefona - sve to ispricam na tenane".
A radilo se o jednom kratkom pitanju, on je mogao odgovoriti sa DA ili NE.
- Enigma29
Ovo su svega mi ko price iz Nocne More a sutra mi sabahile valja "Gospodi" na oci......Dacu sve od sebe da ostanem prisebna,doduse vodi me mama pa cu pokusati da ne budem grlata bar nju da ne osramotim
Samo da ja dobijem pasos....sto je najgore sad rezem slike (4 u komadu) i u svoj frci sam krivo slike iskjekla.Ako me vraté zbog slika ,ne odgovaram za svoje postupke.
Drz´fige
Samo da ja dobijem pasos....sto je najgore sad rezem slike (4 u komadu) i u svoj frci sam krivo slike iskjekla.Ako me vraté zbog slika ,ne odgovaram za svoje postupke.
Drz´fige
- cHupjahalic@
hajde bogati, ja sam se slikala 4x.
ovdje ne daju da mi to sami rezemo, cak ni da su slike iz automata, nego sve to mora fotograf fino upakovati.

ovdje ne daju da mi to sami rezemo, cak ni da su slike iz automata, nego sve to mora fotograf fino upakovati.
- Lace
nisam ni mislila da se zalite (obracam se svima vamafatal error wrote:kome se zaliti kad su svi ili po nacionalnom kljucu zaposleni ili po rodbinskim vezama. rijetki su izuzetci koji su po sposobnosti dobili posao. osim toga nekoga dobiti na telefon, kome bi se mozda i zalio je ravno nacunoj fantasticiLace wrote:pa mozete li se vi u dijaspori zaliti nekome zbog takvog ponasanja...da se smjene...ako im se ne radi, ima kome se radi
http://www.mfa.gov.ba/index.htm
Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Ul. Musala 2, 71000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina
tel: +387 33 281 100
fax: +387 33 472 188
[email protected]