BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
-
stari grad Visegrad
#76 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Zamisljam da se rijesim fashista i glupana. Idite dze god hocete, ali Bosne i Hercegovine ni m2 nemozete uzeti. Dzubrad jedna, smorise omladinu i penzionere, fashicka stoka.
-
fixer
#77 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ne mogu da vjerujem da par nepromisljenih likova daje alibi Srbima i jednom dijelu Hrvata za sva zlodjela koja su ucinili. 
-
Filantrop 2
#78 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.
-
fixer
#79 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Zamisljaj, zamisljajFilantrop 2 wrote:Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.
-
Desert Wind
#80 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
fixer wrote:Zamisljaj, zamisljajFilantrop 2 wrote:Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.
- konrad
#81 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Naravno, nema vise nacionalnih podjela, jer postoje samo Bosnjaci i gradzaniNele9 wrote:Bosna kao nacionalna država bošnjačkog naroda i njenih gradjana.
-
fixer
#82 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
I velik broj zaklanih, protjeranih, silovanih ...konrad wrote:Naravno, nema vise nacionalnih podjela, jer postoje samo Bosnjaci i gradzaniNele9 wrote:Bosna kao nacionalna država bošnjačkog naroda i njenih gradjana.
Last edited by fixer on 27/04/2011 17:14, edited 1 time in total.
-
popajic
#83 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !Komrad wrote:Nele9 wrote:Bosna kao nacionalna država bošnjačkog naroda i njenih gradjana.
Nezavisno sudstvo, a sudije i tužioci birani od strane naroda na osnovu referenci.
Birkoratija kao gradjanski sluga. Prije nego što počnu raditi neko bi trebao da im objasni da su oni tu radi nas a ne mi radi njih.
Mnogo, mnogo pooštrena kaznena politika. Visoke zatvorske kazne za sve nasilne oblike kriminala i rasturanje opojnih droga, po uzoru na pravni sistem SAD-a. Moj prijedlog je minimum 15 godina (Texas rules!).
Administracija koja je prijateljski orijentisana prema ekonomiji. Minimum vremena za registraciju firme, smanjenje poreza radi otvaranja novih biznisa, sindikati u službi radnika a ne sebe, itd.
Detaljna reforma obrazovnog sistema. Mnogo više tehničkih škola i fakulteta a mnogo manje psihologija i filozofija uz svo dužno poštovanje prema svim psiholozima i filozofima. Mnogo više hands-on treninga. Škola u službi gradjanina, gdje mu je sve podredjeno da se školuje i da se dodatno školuje, i da SE dodatno obrazuje, i da se dodatno obraz..
Bošnjački narod, koji će konačno smoći snage da voli svoje iznad svega a poštuje tudje, koji će voliti i poštovati svoje heroje, koji će cijeniti znanje, koji će moći oprostiti uspjeh drugog, koga će prestati brinuti šta o njemu misle neprijatelji.![]()
Jebem mu misa, u svim ovim mastarijama se , meni Bosancu, nudi rang manji od manjine
Sva sreca pa se radi o zamisljanjima, mastarijama i otvorenim i prikrivenim zeljicama
- muha_sa
#84 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Zamisljam moju BiH kao drzavu obrazovanih ljudi.
-ljudi sa kucnim odgojem.
-sa finim manirima.
-ljudi koji vole svoju drzavu BiH.
-ljudi koji se fino ponasaju na ulici,u kafani, na izletu, u saobracaju, u komsiluku.
-ljudi koji ce znat za red rad i disciplinu.
-ljudi koji ce radit samo ono za sta su se skolovali--da ljekar radi s pacijentima a ne da vodi politicku partiju.
--utopija moj Muha--kazem sebi i bjezim da gledam snooker
-sa finim manirima.
-ljudi koji se fino ponasaju na ulici,u kafani, na izletu, u saobracaju, u komsiluku.
-ljudi koji ce radit samo ono za sta su se skolovali--da ljekar radi s pacijentima a ne da vodi politicku partiju.
-
fixer
#85 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
muha_sa wrote:Zamisljam moju BiH kao drzavu obrazovanih ljudi.
-sa finim manirima.
- Marilyn
#86 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Filantrop 2 wrote:Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.

Uploaded with ImageShack.us
- Komrad
#87 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Kakva je razlika izmedju Bosnjaka i Bosanca?popajic wrote: Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !
Jebem mu misa, u svim ovim mastarijama se , meni Bosancu, nudi rang manji od manjine![]()
Sva sreca pa se radi o zamisljanjima, mastarijama i otvorenim i prikrivenim zeljicama
-
fixer
#88 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
?why?zagazaga wrote:nadam se da ti neće odgovoriti
- Nele9
#89 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
popajic wrote:Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !Komrad wrote:Nele9 wrote:Bosna kao nacionalna država bošnjačkog naroda i njenih gradjana.
Nezavisno sudstvo, a sudije i tužioci birani od strane naroda na osnovu referenci.
Birkoratija kao gradjanski sluga. Prije nego što počnu raditi neko bi trebao da im objasni da su oni tu radi nas a ne mi radi njih.
Mnogo, mnogo pooštrena kaznena politika. Visoke zatvorske kazne za sve nasilne oblike kriminala i rasturanje opojnih droga, po uzoru na pravni sistem SAD-a. Moj prijedlog je minimum 15 godina (Texas rules!).
Administracija koja je prijateljski orijentisana prema ekonomiji. Minimum vremena za registraciju firme, smanjenje poreza radi otvaranja novih biznisa, sindikati u službi radnika a ne sebe, itd.
Detaljna reforma obrazovnog sistema. Mnogo više tehničkih škola i fakulteta a mnogo manje psihologija i filozofija uz svo dužno poštovanje prema svim psiholozima i filozofima. Mnogo više hands-on treninga. Škola u službi gradjanina, gdje mu je sve podredjeno da se školuje i da se dodatno školuje, i da SE dodatno obrazuje, i da se dodatno obraz..
Bošnjački narod, koji će konačno smoći snage da voli svoje iznad svega a poštuje tudje, koji će voliti i poštovati svoje heroje, koji će cijeniti znanje, koji će moći oprostiti uspjeh drugog, koga će prestati brinuti šta o njemu misle neprijatelji.![]()
Jebem mu misa, u svim ovim mastarijama se , meni Bosancu, nudi rang manji od manjine![]()
Ako bi se kao Bosanac osjećao manjinom u Bosni, onda stvarno imaš problem.
- Ahmmed
#90 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Uzvrtili se ovi Bošnjaci, ne mereš im ništa 
- Nele9
#91 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ja ti opsujem majku a ti mi odeš silovati majku. Kažeš alibi je to...htio je da mi mazne majku.fixer wrote:Ne mogu da vjerujem da par nepromisljenih likova daje alibi Srbima i jednom dijelu Hrvata za sva zlodjela koja su ucinili.
Hmmm, ta tvoja logika mi nije baš...
Bio je ovde još jedan forumaš koji je rekao nešto kao da su imami svojim hutbama izazvali genocid.
Daleko vam kuća bila od moje.
- Hemel
#92 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Filantrop 2 wrote:Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.
-
fixer
#93 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Prvo, ne petljaj me u to drugo. To nisam rekao, niti mislim to. A to drugo i nema nikakve veze s ovim sta ja govorim.Nele9 wrote:Ja ti opsujem majku a ti mi odeš silovati majku. Kažeš alibi je to...htio je da mi mazne majku.fixer wrote:Ne mogu da vjerujem da par nepromisljenih likova daje alibi Srbima i jednom dijelu Hrvata za sva zlodjela koja su ucinili.
Hmmm, ta tvoja logika mi nije baš...
Bio je ovde još jedan forumaš koji je rekao nešto kao da su imami svojim hutbama izazvali genocid.
Daleko vam kuća bila od moje.
Kakve veze ima psovanje majki i silovanje? Jesi normalan ti? Ovo jedno je krivicno djelo, a ovo drugo je izraz opste (ne)kulture. Zasto to nisi poredio sa necim drugim?
I Franjo Tudjiman nije psovao, nije direktno silovao, nije ubijao, ali je htio da ocisti Hrvatsku od Srba (sjeti se statistickih gresaka i slicno), pa je neki dan njegova politika "okrunjena" kaznama generalima. Pazi, osudjeni su samo na osnovu transkripta. I dokazano im je postojanje zlocinackog poduhvata. Neko ce reci - pa nije ubijao, onako je samo neformalno pricao.
-
fixer
#94 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
zagazaga wrote: zato što pitanje smatram provokativnim, svaki bosanac ne mora biti bošnjak (hiljadu puta prežvakana tema koja nije tema ove emisije)
BiH zamišljam kao zemlju u kojoj će se svako moći izjašnjavati i osjećati onako kako hoće bez da mu neko pametuje i određuje kako bi trebalo
- Ahmmed
#95 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Samo da dodam:fixer wrote:zagazaga wrote: zato što pitanje smatram provokativnim, svaki bosanac ne mora biti bošnjak (hiljadu puta prežvakana tema koja nije tema ove emisije)
BiH zamišljam kao zemlju u kojoj će se svako moći izjašnjavati i osjećati onako kako hoće bez da mu neko pametuje i određuje kako bi trebalo
I kao zemlju u kojoj njeni građani, bez obzira kako se izjašnjavali i osjećali, neće priželjkivati njen nestanak i konstantno raditi na tom planu.
-
popajic
#96 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Uh, imam zelju da rastabirim...ali, mislim da bi bilo uzaludnozagazaga wrote:nadam se da ti neće odgovoriti
-
Only1
#97 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
BiH bez entiteta. Jedan covjek jedan glas. 
-
fixer
#98 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ovo ce moci za jedno 40 godina. Jbg, nema se povjerenja.Only1 wrote:BiH bez entiteta. Jedan covjek jedan glas.
-
popajic
#99 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ne osjecam se ja manjinom , nego sam upravo kao Bosanac i zvanicno manji od manjine.Nele9 wrote:popajic wrote: Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !
Ako bi se kao Bosanac osjećao manjinom u Bosni, onda stvarno imaš problem.
Ostali ?! Dodjem mu ko neka pilotina u vlastitoj drzavi
Nadam se da neces osuti klasicnu paljbu da smo svi Bosanci/ Hercegovci , ma sta jos dodatno ( ili primarno) da smo.To smo vec sazvakali i prezvakali...i hope
Jer, za mene je nacionalno( isticko)
- HAVANA
#100 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Vako...nekako...