BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

stari grad Visegrad

#76 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by stari grad Visegrad »

Zamisljam da se rijesim fashista i glupana. Idite dze god hocete, ali Bosne i Hercegovine ni m2 nemozete uzeti. Dzubrad jedna, smorise omladinu i penzionere, fashicka stoka.
fixer

#77 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

Ne mogu da vjerujem da par nepromisljenih likova daje alibi Srbima i jednom dijelu Hrvata za sva zlodjela koja su ucinili. :roll:
Filantrop 2

#78 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Filantrop 2 »

Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.
fixer

#79 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

Filantrop 2 wrote:Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.
Zamisljaj, zamisljaj :)
Desert Wind

#80 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Desert Wind »

fixer wrote:
Filantrop 2 wrote:Zamišljam je kao zajednicu tri suverene republike-države između kojih nema graničnih prelaza,slično kao EU.
Zamisljaj, zamisljaj :)

:D :D :mrgreen:
konrad

#81 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by konrad »

Nele9 wrote:Bosna kao nacionalna država bošnjačkog naroda i njenih gradjana.
Naravno, nema vise nacionalnih podjela, jer postoje samo Bosnjaci i gradzani :thumbup:
fixer

#82 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

konrad wrote:
Naravno, nema vise nacionalnih podjela, jer postoje samo Bosnjaci i gradzani :thumbup:
I velik broj zaklanih, protjeranih, silovanih ...
Last edited by fixer on 27/04/2011 17:14, edited 1 time in total.
popajic

#83 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by popajic »

Komrad wrote:

Nezavisno sudstvo, a sudije i tužioci birani od strane naroda na osnovu referenci.
Birkoratija kao gradjanski sluga. Prije nego što počnu raditi neko bi trebao da im objasni da su oni tu radi nas a ne mi radi njih.

Mnogo, mnogo pooštrena kaznena politika. Visoke zatvorske kazne za sve nasilne oblike kriminala i rasturanje opojnih droga, po uzoru na pravni sistem SAD-a. Moj prijedlog je minimum 15 godina (Texas rules!).

Administracija koja je prijateljski orijentisana prema ekonomiji. Minimum vremena za registraciju firme, smanjenje poreza radi otvaranja novih biznisa, sindikati u službi radnika a ne sebe, itd.

Detaljna reforma obrazovnog sistema. Mnogo više tehničkih škola i fakulteta a mnogo manje psihologija i filozofija uz svo dužno poštovanje prema svim psiholozima i filozofima. Mnogo više hands-on treninga. Škola u službi gradjanina, gdje mu je sve podredjeno da se školuje i da se dodatno školuje, i da SE dodatno obrazuje, i da se dodatno obraz..

Bošnjački narod, koji će konačno smoći snage da voli svoje iznad svega a poštuje tudje, koji će voliti i poštovati svoje heroje, koji će cijeniti znanje, koji će moći oprostiti uspjeh drugog, koga će prestati brinuti šta o njemu misle neprijatelji.
:thumbup: :thumbup:
Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !
Jebem mu misa, u svim ovim mastarijama se , meni Bosancu, nudi rang manji od manjine :D
Sva sreca pa se radi o zamisljanjima, mastarijama i otvorenim i prikrivenim zeljicama 8)
muha_sa

#84 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by muha_sa »

Zamisljam moju BiH kao drzavu obrazovanih ljudi.
-ljudi sa kucnim odgojem.
-sa finim manirima.
-ljudi koji vole svoju drzavu BiH.
-ljudi koji se fino ponasaju na ulici,u kafani, na izletu, u saobracaju, u komsiluku.
-ljudi koji ce znat za red rad i disciplinu.
-ljudi koji ce radit samo ono za sta su se skolovali--da ljekar radi s pacijentima a ne da vodi politicku partiju.

--utopija moj Muha--kazem sebi i bjezim da gledam snooker :lol:
fixer

#85 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

muha_sa wrote:Zamisljam moju BiH kao drzavu obrazovanih ljudi.
-ljudi sa kucnim odgojem.
-sa finim manirima.
-ljudi koji vole svoju drzavu BiH.
-ljudi koji se fino ponasaju na ulici,u kafani, na izletu, u saobracaju, u komsiluku.
-ljudi koji ce znat za red rad i disciplinu.
-ljudi koji ce radit samo ono za sta su se skolovali--da ljekar radi s pacijentima a ne da vodi politicku partiju.

--utopija moj Muha--kazem sebi i bjezim da gledam snooker :lol:
:thumbup:
Marilyn

#86 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Marilyn »

Image

Uploaded with ImageShack.us

:mrgreen:
Komrad

#87 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Komrad »

popajic wrote: Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !
Jebem mu misa, u svim ovim mastarijama se , meni Bosancu, nudi rang manji od manjine :D
Sva sreca pa se radi o zamisljanjima, mastarijama i otvorenim i prikrivenim zeljicama 8)
Kakva je razlika izmedju Bosnjaka i Bosanca?
fixer

#88 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

zagazaga wrote:nadam se da ti neće odgovoriti :mrgreen:
?why? :-)
Nele9

#89 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Nele9 »

popajic wrote:
Komrad wrote:

Nezavisno sudstvo, a sudije i tužioci birani od strane naroda na osnovu referenci.
Birkoratija kao gradjanski sluga. Prije nego što počnu raditi neko bi trebao da im objasni da su oni tu radi nas a ne mi radi njih.

Mnogo, mnogo pooštrena kaznena politika. Visoke zatvorske kazne za sve nasilne oblike kriminala i rasturanje opojnih droga, po uzoru na pravni sistem SAD-a. Moj prijedlog je minimum 15 godina (Texas rules!).

Administracija koja je prijateljski orijentisana prema ekonomiji. Minimum vremena za registraciju firme, smanjenje poreza radi otvaranja novih biznisa, sindikati u službi radnika a ne sebe, itd.

Detaljna reforma obrazovnog sistema. Mnogo više tehničkih škola i fakulteta a mnogo manje psihologija i filozofija uz svo dužno poštovanje prema svim psiholozima i filozofima. Mnogo više hands-on treninga. Škola u službi gradjanina, gdje mu je sve podredjeno da se školuje i da se dodatno školuje, i da SE dodatno obrazuje, i da se dodatno obraz..

Bošnjački narod, koji će konačno smoći snage da voli svoje iznad svega a poštuje tudje, koji će voliti i poštovati svoje heroje, koji će cijeniti znanje, koji će moći oprostiti uspjeh drugog, koga će prestati brinuti šta o njemu misle neprijatelji.
:thumbup: :thumbup:
Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !

Ako bi se kao Bosanac osjećao manjinom u Bosni, onda stvarno imaš problem.
Ahmmed

#90 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Ahmmed »

Uzvrtili se ovi Bošnjaci, ne mereš im ništa :D
Nele9

#91 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Nele9 »

fixer wrote:Ne mogu da vjerujem da par nepromisljenih likova daje alibi Srbima i jednom dijelu Hrvata za sva zlodjela koja su ucinili. :roll:
Ja ti opsujem majku a ti mi odeš silovati majku. Kažeš alibi je to...htio je da mi mazne majku.
Hmmm, ta tvoja logika mi nije baš...

Bio je ovde još jedan forumaš koji je rekao nešto kao da su imami svojim hutbama izazvali genocid.
Daleko vam kuća bila od moje.
Hemel

#92 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Hemel »

Image
fixer

#93 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

Nele9 wrote:
fixer wrote:Ne mogu da vjerujem da par nepromisljenih likova daje alibi Srbima i jednom dijelu Hrvata za sva zlodjela koja su ucinili. :roll:
Ja ti opsujem majku a ti mi odeš silovati majku. Kažeš alibi je to...htio je da mi mazne majku.
Hmmm, ta tvoja logika mi nije baš...

Bio je ovde još jedan forumaš koji je rekao nešto kao da su imami svojim hutbama izazvali genocid.
Daleko vam kuća bila od moje.
Prvo, ne petljaj me u to drugo. To nisam rekao, niti mislim to. A to drugo i nema nikakve veze s ovim sta ja govorim.

Kakve veze ima psovanje majki i silovanje? Jesi normalan ti? Ovo jedno je krivicno djelo, a ovo drugo je izraz opste (ne)kulture. Zasto to nisi poredio sa necim drugim?
I Franjo Tudjiman nije psovao, nije direktno silovao, nije ubijao, ali je htio da ocisti Hrvatsku od Srba (sjeti se statistickih gresaka i slicno), pa je neki dan njegova politika "okrunjena" kaznama generalima. Pazi, osudjeni su samo na osnovu transkripta. I dokazano im je postojanje zlocinackog poduhvata. Neko ce reci - pa nije ubijao, onako je samo neformalno pricao. :roll:
fixer

#94 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

zagazaga wrote: zato što pitanje smatram provokativnim, svaki bosanac ne mora biti bošnjak (hiljadu puta prežvakana tema koja nije tema ove emisije)

BiH zamišljam kao zemlju u kojoj će se svako moći izjašnjavati i osjećati onako kako hoće bez da mu neko pametuje i određuje kako bi trebalo :D
Ahmmed

#95 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Ahmmed »

fixer wrote:
zagazaga wrote: zato što pitanje smatram provokativnim, svaki bosanac ne mora biti bošnjak (hiljadu puta prežvakana tema koja nije tema ove emisije)

BiH zamišljam kao zemlju u kojoj će se svako moći izjašnjavati i osjećati onako kako hoće bez da mu neko pametuje i određuje kako bi trebalo :D
Samo da dodam:

I kao zemlju u kojoj njeni građani, bez obzira kako se izjašnjavali i osjećali, neće priželjkivati njen nestanak i konstantno raditi na tom planu.
popajic

#96 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by popajic »

zagazaga wrote:nadam se da ti neće odgovoriti :mrgreen:
Uh, imam zelju da rastabirim...ali, mislim da bi bilo uzaludno :D
Only1

#97 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by Only1 »

BiH bez entiteta. Jedan covjek jedan glas. :bih:
fixer

#98 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by fixer »

Only1 wrote:BiH bez entiteta. Jedan covjek jedan glas. :bih:
Ovo ce moci za jedno 40 godina. Jbg, nema se povjerenja. :(
popajic

#99 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by popajic »

Nele9 wrote:
popajic wrote: Sve stima u tvom postu OSIM prve recenice !

Ako bi se kao Bosanac osjećao manjinom u Bosni, onda stvarno imaš problem.
Ne osjecam se ja manjinom , nego sam upravo kao Bosanac i zvanicno manji od manjine.
Ostali ?! Dodjem mu ko neka pilotina u vlastitoj drzavi :-)
Nadam se da neces osuti klasicnu paljbu da smo svi Bosanci/ Hercegovci , ma sta jos dodatno ( ili primarno) da smo.To smo vec sazvakali i prezvakali...i hope 8)
Jer, za mene je nacionalno( isticko) :run: , etnicko :run: , krvna zrnca :run: , snovi o prekrajanju BIH u bilo kakav nacionalni ekskluzivitet :run:
HAVANA

#100 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo

Post by HAVANA »

Vako...nekako...

Post Reply