a tek izvrtanje činjenica i poređenje srbije hrvatske i bih
BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
uvijek me nasmijavaju tuđe želje i ideje čak i u domenu fantatsike

-
fixer
#27 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Komrad, ljudi sudaraju cestice u CERN-u, a ti se bavis izmisljanjem nacionalnih drzava. Sta je zaostao mozak.Komrad wrote:kakav status Bosnjaci imaju u Hrvatskoj i Srbiji neka Srbi i Hrvati imaju isti standard u BiHplain vanilla wrote:
a Srbi, Hrvati, ostali?![]()
nek se puse?
e Komrade, nadam se da ti se snovi nikad nece ostvariti
Posteno?
- Komrad
#28 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Hoce li ili nece.. to tome necemo ni ti a ni ja odluciti ili odlucivatizagazaga wrote:
nije.....BiH nikad neće biti bošnjačka a tako ni srpska ni hrvatska!
Tema je BiH i onako kako je mi zamisljamo...
Ja je u buducnosti zamisljam kao nacionalnu drzavu Bosnjaka i bez ovog "i Hercegovina"
- Komrad
#29 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Kamo srece da smo mi prije napravili nacionalnu drzavu mozda bi i mi sudarali cestice u Energoinvestu al etofixer wrote:
Komrad, ljudi sudaraju cestice u CERN-u, a ti se bavis izmisljanjem nacionalnih drzava. Sta je zaostao mozak.
Sto ti je zaostala drzava
- nellington
#30 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Stvarno, ko smije da brani snove Komradu ili bilo kome drugom - evo ja sanjam SSR Bosna i Hercegovina sa predsjedavajućim prezidija vrhovnog sovjeta na čelu, nema veze što to neće nikad biti 
Mi smo bar imali one snove koji se teško ostvare...
Mi smo bar imali one snove koji se teško ostvare...
-
fixer
#31 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ovako je i Franjo zamisljao pred Olujicu, pa danas Rvacska oplakuje generalcadKomrad wrote:Kamo srece da smo mi prije napravili nacionalnu drzavu mozda bi i mi sudarali cestice u Energoinvestu al etofixer wrote:
Komrad, ljudi sudaraju cestice u CERN-u, a ti se bavis izmisljanjem nacionalnih drzava. Sta je zaostao mozak.
Sto ti je zaostala drzava
Da neki prije nisu pomisljali da to isto prave u Bosni, danas bi velik broj djece imao "normalnog" oca, a pod "normalnog" mislim zivog.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#32 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
plain vanilla wrote:pocne pisati pridjev bosnjacki velikim slovom?fixer wrote:Slobodane? Franjo?Komrad wrote:Bosna i Hercegovina kao nacionalna drzava Bosnjackog naroda![]()
Sta ti bude kad komunista postane nacionalno osvijesten?
Ne mogu razumjeti to sto pises Komrade?Puno ljudi koji nisu bili Bosnjaci dali su svoje zivote za Bosnu i
Hercegovinu a s druge strane puno se Bosnjaka izdajnicki i supacki ponijelo prema svojoj domovini.
Ne razumijem?Ako ti se bas toliko zivi u jednonacionalnoj drzavi,zatrazi azil u Iranu,jedan manje-vise,neces
Ahmedinedzadu smetati.
Druga stvar od koje bjezis je cinjenica da mi Bosnjaci imamo sasvim drugi status u susjednim republikama
nego Srbi I Hrvati u BiH,oni ovdje imaju status konstitutivnih naroda.
Mene sto se tice stvari su vrlo jednostavne!!!Ma kako da se ko zove,kojem se bogu moli,ako voli ovu nasu
domovinu,Bosnu I Hercegovinu,gledam na njega kao sugradjanina i dragog prijatelja.
One sto ne vole,mrze moju domovinu,hoce da je uniste......i na njih gledam,KROZ NIŠAN!!!TAČKA!
Last edited by prljavi Hare on 26/04/2011 17:59, edited 1 time in total.
- Boom71
#33 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ja bih normalnu BiH,podjeljenu iskljucivo i samo po ekonomskim regijama da stanovnistvu bude lakse i naruku.
Podjele po naciji,vjeri,rasi i boji cak i u mislima sasjeci!
Podjele po naciji,vjeri,rasi i boji cak i u mislima sasjeci!
- ReD aka Socijalista
#34 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ovo je moje vidjenje BiH:
Dati opcinama i gradovima najvecu mogucu autonomiju!!!

Dati opcinama i gradovima najvecu mogucu autonomiju!!!
- Komrad
#35 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
ReD aka Socijalista wrote:Ovo je moje vidjenje BiH:
Dati opcinama i gradovima najvecu mogucu autonomiju!!!![]()
- Komrad
#36 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Malo koja drzava na svijetu nije nastala tako sto za nju neko nije platio glavom... uostalom ja ne znam nijednu takvufixer wrote: Ovako je i Franjo zamisljao pred Olujicu, pa danas Rvacska oplakuje generalcad![]()
Da neki prije nisu pomisljali da to isto prave u Bosni, danas bi velik broj djece imao "normalnog" oca, a pod "normalnog" mislim zivog.
-
fixer
#37 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Haj zagini prvi i svi cemo poslije. Ok?Komrad wrote:Malo koja drzava na svijetu nije nastala tako sto za nju neko nije platio glavom... uostalom ja ne znam nijednu takvufixer wrote: Ovako je i Franjo zamisljao pred Olujicu, pa danas Rvacska oplakuje generalcad![]()
- konrad
#38 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ja je zamisljam kao nekad...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#39 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
nijeKomrad wrote:kakav status Bosnjaci imaju u Hrvatskoj i Srbiji neka Srbi i Hrvati imaju isti standard u BiHplain vanilla wrote:
a Srbi, Hrvati, ostali?![]()
nek se puse?
e Komrade, nadam se da ti se snovi nikad nece ostvariti
Posteno?
Srbi i Hrvati su konstitutivni narodi u BiH i imaju pravo na BiH isto onoliko koliko i Bosnjaci
niko nema ni veca ni manja prava, mada je trenutno stanje drugacije, ali moj optimizam ide u tom smjeru
e to je bila zelja a sad pozdrav za kolegu @nosaru
- Komrad
#40 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Jestezagazaga wrote:....... pa zar nije dosta?Komrad wrote:Malo koja drzava na svijetu nije nastala tako sto za nju neko nije platio glavom... uostalom ja ne znam nijednu takvufixer wrote: Ovako je i Franjo zamisljao pred Olujicu, pa danas Rvacska oplakuje generalcad![]()
- Komrad
#41 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Pa Srbi, Hrvati i Bosnjaci jesu konstitutivni narodi al je BiH u buducnosti ne zamisljam kao drzavu tri narodaplain vanilla wrote:
nije
Srbi i Hrvati su konstitutivni narodi u BiH i imaju pravo na BiH isto onoliko koliko i Bosnjaci
niko nema ni veca ni manja prava, mada je trenutno stanje drugacije, ali moj optimizam ide u tom smjeru
nego onako kako je historijski gledano najpravilnije i najpravednije
Nacionalna drzava svih Bosnjaka bez obzira na njihovu vjersku i svaku drugu pripadnost i opredjeljenost odnosno nepredjeljenost
-
fixer
#42 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ovaj je kopija krivoustog 100 %Komrad wrote:Pa Srbi, Hrvati i Bosnjaci jesu konstitutivni narodi al je BiH u buducnosti ne zamisljam kao drzavu tri narodaplain vanilla wrote:
nije
Nacionalna drzava svih Bosnjaka bez obzira na njihovu vjersku i svaku drugu pripadnost i opredjeljenost odnosno nepredjeljenost
-
detroit-mercy
#43 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Mozda ali mozda covjek ima point. Zasto ne vratiti Srbima u Hrvatsko konstitutivnost a istu dati Bosnjacima u Srbiji.fixer wrote:Ovaj je kopija krivoustog 100 %Komrad wrote:Pa Srbi, Hrvati i Bosnjaci jesu konstitutivni narodi al je BiH u buducnosti ne zamisljam kao drzavu tri narodaplain vanilla wrote:
nije
Znaci Njofra ukinuo konstitutivnost i done deal, u Srbiji ostale niko nije nista ni pitao
Mada ukoliko se postojeci trendovi nastave ne vidim nista sto bi moglo sprijeciti Madnerove zelje da se ostvare.
-
fixer
#44 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Pa idite ginite. Jeste culi poziv? Ja vas podrzavam.detroit-mercy wrote: Mozda ali mozda covjek ima point. Zasto ne vratiti Srbima u Hrvatsko konstitutivnost a istu dati Bosnjacima u Srbiji.
Znaci Njofra ukinuo konstitutivnost i done deal, u Srbiji ostale niko nije nista ni pitao.
Mada ukoliko se postojeci trendovi nastave ne vidim nista sto bi moglo sprijeciti Madnerove zelje da se ostvare.
- Komrad
#45 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Prvo :Neka se izjasnjava kako ko hoce... cime sam ja to zabraniozagazaga wrote: kazes da je dosta djece bez oceva i toga da se drzava placa glavom a negiras ljudima da se izjasnjavaju i osjecaju kako hoce i svrstavas ih pod bosnjake.......fina sam pa ti necu nista reci
Drugo: Ne svrstavam ja nikoga pod bosnjake.. samo nacionalnost bosnjak treba biti otvorena i za ateiste, protestante, pravoslavce, katolike i druge koji zele da se izjasnjavaju kao njihovi pradjedovi...
Greska je sto se Bosnjak koristi iskljucivo za muslimane
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#46 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
A ti ces odluciti kako je to najpravilnije i najbolje?Komrad wrote:Pa Srbi, Hrvati i Bosnjaci jesu konstitutivni narodi al je BiH u buducnosti ne zamisljam kao drzavu tri narodaplain vanilla wrote:
nije
omg
dobra je ova drzava kakav nam je narod
- cyprus
#47 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Vidim je sastavljenu od 10-tak kantona i distrikta Sarajevo... Naravno, normalizacija međuetničkih odnosa je preduslov svega... a to se bar u narednih 30-tak godina neće desiti
- Komrad
#48 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Necu ja .. to je odluceno vijekovima prije nas:) Sve ce doci na svoje samo treba vremenaplain vanilla wrote:
A ti ces odluciti kako je to najpravilnije i najbolje?
omg![]()
dobra je ova drzava kakav nam je narod
- cyprus
#49 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Pa i ne koristi se... Bošnjak je svako ko se tako izjasni, bez obzira na vjersku opredjeljenost... To što je Bošnjaka nemuslimana malo je druga stvarKomrad wrote:Greska je sto se Bosnjak koristi iskljucivo za muslimane
- nellington
#50 Re: BIH onako kako je ja/vi zamisljamo
Ovo je realno razmišljanje - nije u duhu mojih snova o SSR i Komradovih o Republici Bošnjicyprus wrote:Vidim je sastavljenu od 10-tak kantona i distrikta Sarajevo... Naravno, normalizacija međuetničkih odnosa je preduslov svega... a to se bar u narednih 30-tak godina neće desiti