BiH - Oman

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalaedin

#201 Re: BiH - Oman

Post by shalaedin »

Mi smo olako dolazili do polu sansi, Oman je bio konkretnija ekipa. Samo mislim da je neko opasno prodavo X na poluvremenu od igrača :)
Onolike greške (kao namjerno forsirane) u odbrani, pogotovo Spahića meni ne lići na zalaganje već na upropaštavanje reprezentacije. U nekoj kljucnoj utakmici nebi sudiji puno trebalo da ga iskljuci. Po meni on nije bio konstantan u svojoj igri, konstantno je jedino mlatio bespotrebice Omanske igrače. Pandža, Ibričič, Jahić, Rahimic, Salihović solidni. Topić beze. Miske bez jake želje da odigra dobro. Muratović više nego dobar. Supic vrlodobar. Dzeko solidan, ali je pokazao kakva je klasa prvi dodir sa loptom bio je njegov go.
Zamjene i nisu dobili veliku priliku da bi ista dokazali. Jedino Mravac je pokazao da je cvrst igrac u odbrani. Pjanic je unjeo malo osvjezenje u igru reprezentacije, meni je ostavio dojam poletarca kojeg niko nedozivljava ozbiljno u nasem timu. Mislim da bi mu dobro dosla duza minutaza u timu. Stilic i nije imao pravu priliku da pokaze sta zna, usao je tek da se pojavi u timu.

Uglavnom najlosije izdanje reprezentacije poslje Rijeke.
cyprus

#202 Re: BiH - Oman

Post by cyprus »

A stvarno su komentari vala najblaže rečeno neutemeljeni i pretjerani.

Ozbiljno, jel se ikad odigrala utakmica gdje smo realno sagledali kako se igralo. Kod nas je ili "dajte Brazil da se igramooo" ili "mi smo ko San Marino". :-) :-) Istina je međutim, da smo mi prosječna iliti osrednja evropska reprezentacija sa tek tendencijom napretka, ukoliko se nastavi sa rezultatima iz ovih kvalifikacija. Mislim da se ne trebamo umišljat previše. Ponekad pomislim da pojedini forumaši ovdje uopšte ne prate fudbal i lupaju eto nako radi reda na ovom podforumu. I moja baba je nakon jučerašnje utakmice mogla reć: eto slabo su igrali, nije to nikakva filozofija. Međutim, daleko jače reprezentacije od naše također često igrama znaju razočarat svoje navijače. Ali fudbal je takav. Ne postoji tim koji konstantno može igrat super, nekad se treba znat provuć i na guzove.

Dalje, o Omanu se priča kao o Lihtenštajnu :-) . No, eto, nisam baš siguran da je razlika u kvaliteti ko nebo i zemlja kako neki smatraju. To se jučer i vidjelo. Naravno da imamo jače neke pojedince, ali kao tim Oman ne zaostaje puno za nama. I možda da se prestanemo zanosit pričama "da smo u Aziji stalno bi išli na svjetsko". Možda, ali ne bez muke. Imali smo u nekoliko navrata priliku igrat sa azijcima, pa šta smo to pokazali?

I za ove što se boje tropskih vrućina u Južnoj Africi :D . U doba kada se bude održavalo svjetsko prvenstvo, na jugu Afrike je godišnje doba zima, tako da je juni vrućiji kod nas nego na većem dijelu JAR-a :-D
scheph

#203 Re: BiH - Oman

Post by scheph »

Mi juce igrali sa Omanom a jednoj Estoniji danas u prijateljskoj dolazi Portugal...koja razlika jbt.
cyprus

#204 Re: BiH - Oman

Post by cyprus »

scheph wrote:Mi juce igrali sa Omanom a jednoj Estoniji danas u prijateljskoj dolazi Portugal...koja razlika jbt.
...a Španija išla u Azerbejdžan, kakve to veze ima svegati?
jeza u ledja

#205 Re: BiH - Oman

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote: I za ove što se boje tropskih vrućina u Južnoj Africi :D . U doba kada se bude održavalo svjetsko prvenstvo, na jugu Afrike je godišnje doba zima, tako da je juni vrućiji kod nas nego na većem dijelu JAR-a :-D
Oduze mi slova iz tipkovnice. :)
U junu je u cijeloj Juznoj Africi poprilicno prohladno (treba vam jakna, i to deblja) tako da se ne zavaravate. Ovo ce biti sigurno 'najhladnije' SP jos od Argentine '78-e. ;)
Edin H.

#206 Re: BiH - Oman

Post by Edin H. »

Zasto je Dzeko htio onog malehnog levata postprajcat stocem? :shock:
kijameta

#207 Re: BiH - Oman

Post by kijameta »

jeza u ledja wrote:
cyprus wrote: I za ove što se boje tropskih vrućina u Južnoj Africi :D . U doba kada se bude održavalo svjetsko prvenstvo, na jugu Afrike je godišnje doba zima, tako da je juni vrućiji kod nas nego na većem dijelu JAR-a :-D
U junu je u cijeloj Juznoj Africi poprilicno prohladno (treba vam jakna, i to deblja) tako da se ne zavaravate. Ovo ce biti sigurno 'najhladnije' SP jos od Argentine '78-e. ;)
U junu je u JAR pocetak zime,jos je masala toplo,mozda tanka jaknica ujutru i uvece ako se nalazite u Gautengu ili Freestatu(centralni dio zemlje) a inace u drugim dijelovima zemlje vam u to doba godine ni ona ne treba.Govorim iz iskustva,idem cesto kod njih i ici cu iduce ljeto ali sumnjam da cu BiH repku gledati.Daleko smo jos od plasmana.
A ako se plasiramo ili ako neko bude isao onako gledati SP,neko obavezno ide sa prijateljima i neka se zovu Smit & Wesson.
vjecnobordo

#208 Re: BiH - Oman

Post by vjecnobordo »

scheph wrote:Mi juce igrali sa Omanom a jednoj Estoniji danas u prijateljskoj dolazi Portugal...koja razlika jbt.
A što ne gledaš ovako:
Portugal igrao sa Estonijom, mi s Omanom. I opet na istom kurcu. Kad bi se gledaokvaliutet reprezentacija da bude podjednak za prijateljske, samo bi sa Slovacima, Bugarima, Ircima i sl. igrali :-)
jeza u ledja

#209 Re: BiH - Oman

Post by jeza u ledja »

kijameta wrote:
jeza u ledja wrote:
U junu je u JAR pocetak zime,jos je masala toplo,mozda tanka jaknica ujutru i uvece ako se nalazite u Gautengu ili Freestatu(centralni dio zemlje) a inace u drugim dijelovima zemlje vam u to doba godine ni ona ne treba.Govorim iz iskustva,idem cesto kod njih i ici cu iduce ljeto ali sumnjam da cu BiH repku gledati.Daleko smo jos od plasmana.
A ako se plasiramo ili ako neko bude isao onako gledati SP,neko obavezno ide sa prijateljima i neka se zovu Smit & Wesson.
I ja govorim iz iskustva. :)
U 'Dzohanesburgu' trebala mi krajem juna jakna cijelo vrijeme. ;)
Mislim da je po noci bilo blizu smrzavanja.

Vrijeme ko kod nas u martu/novembru. Samo sto nema snjega. :P

elem nejse... nije vruce
scheph

#210 Re: BiH - Oman

Post by scheph »

vjecnobordo wrote:
A što ne gledaš ovako:
Portugal igrao sa Estonijom, mi s Omanom. I opet na istom kurcu. Kad bi se gledaokvaliutet reprezentacija da bude podjednak za prijateljske, samo bi sa Slovacima, Bugarima, Ircima i sl. igrali :-)
stani ba, htio sam reci sa kakvim reprezentacijama Estonci igraju u odnosu na nas koji smo bolji od njih za 2 klase a to je zato sto imaju savez dobar koji je u stanju da dovede jednu od najacih reprezentacija Evrope, isto tako i Azerbejdzan juce sa Spanijom a mi?? Uzbekistan,Oman koje sljedeci...San Marino?!?
jutarnji

#211 Re: BiH - Oman

Post by jutarnji »

scheph wrote:stani ba, htio sam reci sa kakvim reprezentacijama Estonci igraju u odnosu na nas koji smo bolji od njih za 2 klase a to je zato sto imaju savez dobar koji je u stanju da dovede jednu od najacih reprezentacija Evrope, isto tako i Azerbejdzan juce sa Spanijom a mi?? Uzbekistan,Oman koje sljedeci...San Marino?!?
A da to posmatras ovako; Azerbejdzan platio Spaniji da dodje, Estonija Brazilu, Oman Bosni i Hercegovini itd. Jeste malo neobicno ali pokusaj se navikavati
da si u drustvu najboljih i najtrazenijih, pravo fin osjecaj :D
El_comadante

#212 Re: BiH - Oman

Post by El_comadante »

jutarnji wrote:
scheph wrote:stani ba, htio sam reci sa kakvim reprezentacijama Estonci igraju u odnosu na nas koji smo bolji od njih za 2 klase a to je zato sto imaju savez dobar koji je u stanju da dovede jednu od najacih reprezentacija Evrope, isto tako i Azerbejdzan juce sa Spanijom a mi?? Uzbekistan,Oman koje sljedeci...San Marino?!?
A da to posmatras ovako; Azerbejdzan platio Spaniji da dodje, Estonija Brazilu, Oman Bosni i Hercegovini itd. Jeste malo neobicno ali pokusaj se navikavati
e ovo si sasvim dobro rekao.
Edin H.

#213 Re: BiH - Oman

Post by Edin H. »

El_comadante wrote:
jutarnji wrote:
e ovo si sasvim dobro rekao.
Nego da je dobro rekao :skoljka:

I ja sam primjetio da je Munib ofalio u zadnje vrijeme.

Koga briga da se uigramo protiv jakih ekipa, bitno je da se ima za kuca i Bazena ;-)
jutarnji

#214 Re: BiH - Oman

Post by jutarnji »

Edin H. wrote:Koga briga da se uigramo protiv jakih ekipa, bitno je da se ima za kuca i Bazena ;-)
Naravno, uigravanje sa jakima, to nama treba :D vidi kako se samo Azerbejdzan uigrao sa Spancima. Vjerovatno su probali sve moguce
i nemoguce bunkere, plus par napucavanja preko centra i jedno skidanje semafora.
Post Reply