BiH nece nikada uci u EU
-
Abacija
#1 BiH nece nikada uci u EU
Vrijeme je da se pocnemo buditi iz sna i da prestanemo slusati mitove o Evropi jer BiH nece nikada uci u EU. Vise je razloga je za to, a najvazniji su:
1) destruktivna politika od strane Dodika (za njega je pc vazniji od EU), i
2) lazno i prevarantsko djelovanje od strane OHR-a (neprovodjenje Dejtonskog sporazuma, kontradikcije povodom Ustava BiH, kao i sumnjive radnje oko privatizacije u kojima je OHR saucesnik).
Slobodni ste da navedete i druge razloge za koje smatrate da koce ovaj proces.
2) lazno i prevarantsko djelovanje od strane OHR-a (neprovodjenje Dejtonskog sporazuma, kontradikcije povodom Ustava BiH, kao i sumnjive radnje oko privatizacije u kojima je OHR saucesnik).
- chuchumbamayumbe
#2 Re: BiH nece nikada uci u EU
Dok dodje vakat da mi budemo spremni za ulazak u EU, dotle ce EU da se raspadne.
-
Stari
#3 Re: BiH nece nikada uci u EU
Nisam bas najupuceniji u ove stvari...a jos sam losiji kad se radi o formulisanju politickih i diplomatskih razloga ...zbog cega je nesto ...tako kako jeste. Stoga bih krenuo u ovu diskusiju uzimajuci za polaznu tacku bas ovo sto je ponudjeno...skroz hipoteticki.
Recimo da to tako bude ...a da u komsiluku dodje do znatnog napretka te i Hrvatska i Srbija i Crna Gora postanu punopravne clanice Evropske Unije. Kako bi to onda izgledalo? Pa izgledalo bi otprilike tako da bi ...izmedju naravno mase drugih stvari...to tu bio komad zemlje ...opkoljen EU sa svih strana ali u kojem EU zakoni ne bi vazili...Odlican manevarski prostor za smjestaj kriminalaca, hostaplera, bitangi i svih onih koji, iz ovog ili onog razloga, imaju akutnu potrebu privremeno se skloniti od EU...a takvih je, svi cemo se u tome sloziti, nemali broj ... dakle : turisticka djelatnost neovisna od sezonskih , meteoroloskih i klimatskih (ne)prilika.
I ku's veceg rahatluka?
Ima toga jos naravno. Ne znam otkud mi bas ovaj pade prvi na pamet.
Recimo da to tako bude ...a da u komsiluku dodje do znatnog napretka te i Hrvatska i Srbija i Crna Gora postanu punopravne clanice Evropske Unije. Kako bi to onda izgledalo? Pa izgledalo bi otprilike tako da bi ...izmedju naravno mase drugih stvari...to tu bio komad zemlje ...opkoljen EU sa svih strana ali u kojem EU zakoni ne bi vazili...Odlican manevarski prostor za smjestaj kriminalaca, hostaplera, bitangi i svih onih koji, iz ovog ili onog razloga, imaju akutnu potrebu privremeno se skloniti od EU...a takvih je, svi cemo se u tome sloziti, nemali broj ... dakle : turisticka djelatnost neovisna od sezonskih , meteoroloskih i klimatskih (ne)prilika.
I ku's veceg rahatluka?
Ima toga jos naravno. Ne znam otkud mi bas ovaj pade prvi na pamet.
- Zwanziger
#4 Re: BiH nece nikada uci u EU
chuchumbamayumbe wrote:Dok dodje vakat da mi budemo spremni za ulazak u EU, dotle ce EU da se raspadne.
Dovoljno je da jedna jaca drzava napusti uniju, ode sve u pm. Nijedan savez (unija) nije vjecan. Jos sad ove ciganije primili u uniju, jos kad bi nas s Balkana primili, ma to bio cirkus od unije. Umjesto da pravimo sebi ugodjaj i donosimo zakone po nasim standardima, mi trcimo da ugodimo Evropi i pustamo da nam oni kroje zakone.
- cogni
#5 Re: BiH nece nikada uci u EU
Iz ugla ljudi u RS to bi izgledalo otprilike ovako:
Vrijeme je da se pocnemo buditi iz sna i da prestanemo slusati mitove o Evropi jer BiH nece nikada uci u EU. Vise je razloga je za to, a najvazniji su:
1) destruktivna politika od strane Bosnjackih politicara (za njih je negiranje RS-a vaznije od EU), i
2) lazno i prevarantsko djelovanje od strane OHR-a (ukidanje ovlascenja RS-u, kaznjavanje samo srpske strane itd.).
- seln
#6 Re: BiH nece nikada uci u EU
Ma hajde?cogni wrote:Iz ugla ljudi u RS to bi izgledalo otprilike ovako:
1) destruktivna politika od strane Bosnjackih politicara (za njih je negiranje RS-a vaznije od EU), i
2) lazno i prevarantsko djelovanje od strane OHR-a (ukidanje ovlascenja RS-u, kaznjavanje samo srpske strane itd.).
- madner
#7 Re: BiH nece nikada uci u EU
Objektivno je ovako:
1) RS kao genocidna fasisticka tvorevina koja svojim postojanjem krsi sve pravne norme i standarde EU-a.
Sve ostalo je samo posljedica.
1) RS kao genocidna fasisticka tvorevina koja svojim postojanjem krsi sve pravne norme i standarde EU-a.
Sve ostalo je samo posljedica.
- Maraschino
#8 Re: BiH nece nikada uci u EU
\chuchumbamayumbe wrote:Dok dodje vakat da mi budemo spremni za ulazak u EU, dotle ce EU da se raspadne.
to sam i sam davno rekao...
ovo sada je predstava za naivne i djecicu (ako budete dobri, dobit cete cokoladu
- bijelo_dugme
#9 Re: BiH nece nikada uci u EU
No sikiriki, pred izbore 2006 reko je Silajdzic da postoji mogucnost da BiH udje u EU do 2008. 
- osa
#10 Re: BiH nece nikada uci u EU
bih ulazi u eu između 2013 i 2015.
- Lincoln-Burrows
#11 Re: BiH nece nikada uci u EU
Jedini uvijet za ulazak u EU je da nema suprostavljenih strana u BiH i da
je otklonjena svaka mogućnost rata. Sve ostalo je nebitno.
Primjer Bugarske i Rumunjske je sasvim dovoljan.
je otklonjena svaka mogućnost rata. Sve ostalo je nebitno.
Primjer Bugarske i Rumunjske je sasvim dovoljan.
- cogni
#12 Re: BiH nece nikada uci u EU
Na osnovu cega to kazes?osa wrote:bih ulazi u eu između 2013 i 2015.
Imash li josh neki osnov ili je sve samo na osnovu sveobuhvatnog ignoriranja svega sto bi moglo biti relevantno.
- osa
#13 Re: BiH nece nikada uci u EU
bih će tada biti uređena kao federacija (bez prava na otcjepljenje), samim tim nestat će mnogi i u bih trenutno najvažniji problemi i razmimoilaženja u međunacionalnim odnosima i svemu što uz to ide, po mojoj procjeni hrvatska će u eu uću 2011 i snažno podržati i pomoći ulazak bih kao što je uostalom uvijek i pomagala.cogni wrote:Na osnovu cega to kazes?osa wrote:bih ulazi u eu između 2013 i 2015.
Imash li josh neki osnov ili je sve samo na osnovu sveobuhvatnog ignoriranja svega sto bi moglo biti relevantno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: BiH nece nikada uci u EU
mi cemo uci u EU samo fola radi jer ne znaju sto ce s nama
- cogni
#16 Re: BiH nece nikada uci u EU
Jel ti to zavrzlama ukrao sifru, ili si i ti poceo gatati?osa wrote:
bih će tada biti uređena kao federacija (bez prava na otcjepljenje), samim tim nestat će mnogi i u bih trenutno najvažniji problemi i razmimoilaženja u međunacionalnim odnosima i svemu što uz to ide, po mojoj procjeni hrvatska će u eu uću 2011 i snažno podržati i pomoći ulazak bih kao što je uostalom uvijek i pomagala.
Stvarno nas ne zanima nas sta ko misli da ce da bude i kada, ako za to misljenje ne ponudi nikakve argumente. Kada nas zanima tako nesto onda otvorimo anketu.
-
Madame de Pompadour
#17 Re: BiH nece nikada uci u EU
Generalono javasluk i bezakonje!Abacija wrote:Vrijeme je da se pocnemo buditi iz sna i da prestanemo slusati mitove o Evropi jer BiH nece nikada uci u EU. Vise je razloga je za to, a najvazniji su:
- madner
#18 Re: BiH nece nikada uci u EU
Za koga ti sada govoris?cogni wrote:Jel ti to zavrzlama ukrao sifru, ili si i ti poceo gatati?osa wrote:
bih će tada biti uređena kao federacija (bez prava na otcjepljenje), samim tim nestat će mnogi i u bih trenutno najvažniji problemi i razmimoilaženja u međunacionalnim odnosima i svemu što uz to ide, po mojoj procjeni hrvatska će u eu uću 2011 i snažno podržati i pomoći ulazak bih kao što je uostalom uvijek i pomagala.
Stvarno nas ne zanima nas sta ko misli da ce da bude i kada, ako za to misljenje ne ponudi nikakve argumente. Kada nas zanima tako nesto onda otvorimo anketu.
Tema ocito nije koncipirana tako da treba iznjeti neki argument, nego upravo misljenje. Najbolji dokaz je tvoj prvi post, koji nije utemeljen na argumentima nego na osjecajima.
- lerdi
#19 Re: BiH nece nikada uci u EU
Evu epizodu TLN-a bi svaki čovjek trebao da pogleda, ali stvarno da pogleda, i mnoge stvari bi mu bile mnogo jasnije.
- osa
#20 Re: BiH nece nikada uci u EU
čuj šta tebe zanima ili ne zanima ne znam, ovo je moje mišljenje i mislim da je realno i po pitanju rješenja bih problema i po pitanju rokova.cogni wrote:Jel ti to zavrzlama ukrao sifru, ili si i ti poceo gatati?osa wrote:
-
MUNAFIK
#21 Re: BiH nece nikada uci u EU
lerdi wrote:Evu epizodu TLN-a bi svaki čovjek trebao da pogleda, ali stvarno da pogleda, i mnoge stvari bi mu bile mnogo jasnije.
Ma jednostavno legendarno:):) kratko i jasno sve receno i opisano
- cogni
#22 Re: BiH nece nikada uci u EU
Govorim generalno.madner wrote: Za koga ti sada govoris?
Tema je o razlozima koji otezavaju (onemogucavaju) put BiH ka EU. Mozda o tome treba da pricamo bez argumenata (Tema ocito nije koncipirana tako da treba iznjeti neki argument, nego upravo misljenje. Najbolji dokaz je tvoj prvi post, koji nije utemeljen na argumentima nego na osjecajima.
Moj prvi post sadrzi samo ono sto stvarno svako moze vrlo lako da percipira. Nisam cak ni rekao da li dijelim to misljenje ili ne, samo sam ga primjetio.
- pustopoljina
#23 Re: BiH nece nikada uci u EU
apsolutno se slazem sa gluhobilopupupu munafikom. tln!
- madner
#24 Re: BiH nece nikada uci u EU
Mozes govoriti za sebe, ali nikako za druge. Kako znas sta je Srpski pogled, otkud ti mandat?cogni wrote:Tema je o razlozima koji otezavaju (onemogucavaju) put BiH ka EU. Mozda o tome treba da pricamo bez argumenata (madner wrote: Za koga ti sada govoris?), ali to i dalje ne znaci da treba da licitiramo kad ce BIH uci u EU i da vichemo uci ce 2013, 2018, 2020, 2030, nece nikada uci. Za takve stvari postoje ankete.
Moj prvi post sadrzi samo ono sto stvarno svako moze vrlo lako da percipira. Nisam cak ni rekao da li dijelim to misljenje ili ne, samo sam ga primjetio.
Jednako tome je osino opazanje realno da EU zeli da BiH, Hrvatska i Srbija udju u jednom paketu, tako da ce nas progurati.
- cogni
#25 Re: BiH nece nikada uci u EU
Nisi obratio paznju, ja uopce govorio o svom misljenju, a kamoli pokusavao da svoje misljenje proglasim za misljenje sviju.madner wrote: Mozes govoriti za sebe, ali nikako za druge. Kako znas sta je Srpski pogled, otkud ti mandat?
To vec jeste argument (zar to nismo zabranili?Jednako tome je osino opazanje realno da EU zeli da BiH, Hrvatska i Srbija udju u jednom paketu, tako da ce nas progurati.