Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bingov buraz wrote:Uz njega i ostali igraju fantasticno,osjete sigurnost valjda.
Kada znaš da imaš igrača koji u svakom trenutku moze okrenuti tok utakmice,i ti se osjećaš sigurnije,samim tim opuštenije i bez pritiska sve ide lakše.
Jasno.
Danas kako Campara izadje zbog povrede mi se raspadosmo,nadam se da nije teze prirode,nije izgledalo da jeste.Nas igrac sa brojem 7 je odigrao katastrofalno,ne znam sta je selektorova ideja bila jer nas drugi plej nije ulazio u zadnjoj.
Sasvim sigurno umjesto ovoga djecaka se moze naci 10x bolji jer nevjerovatan broj izgubljenih lopti za nekoga ko igra za reprezentaciju. Mora se jos malo prosurfati po svjetskoj kosarkaskoj sceni U16 i potraziti jos momaka a siguran sam da ih ima ludilo dobrih.
Inace ovo smanjivanje nije neobjasnjivo nego je neobjasnjivo da je strucni stab dozvolio tako nesto. Kada nekoga deres 30 razlike onda ne smijes pasti ispod 20 orilo gorilo. Musi mora neko kazati da mu ne valja potcjenivacki osmjeh nakon postignutih koseva ili asistencija jer on je prvo ogledalo reprezentcije a to ogledalo danas ali ono bas nevjerovatnih 19 skokova, 23 poena i 7 asistencija.....tesko da postoji neko na ovom prvenstvu ko ce ga zaustaviti osim on sam sebe.
http://u16men.fibaeurope.com/en/compID_ ... de_on.html
MUSA HAPPY TO BE THE MAIN MAN!!!
Nisam pratio,ali vidim da je Musa igrao 33 minute,vjerovatno ga je zelio i vise odmarati,ali nije imao priliku.Janković je pored Muse i Barukcije nas najbolji skakač.
MOSALJOZE wrote:http://u16men.fibaeurope.com/en/compID_ ... de_on.html
Nisam pratio,ali vidim da je Musa igrao 33 minute,vjerovatno ga je zelio i vise odmarati,ali nije imao priliku.Janković je pored Muse i Barukcije nas najbolji skakač.
MOSALJOZE wrote:http://u16men.fibaeurope.com/en/compID_ ... de_on.html
Jankovic je panj.
On je prije svega djecak od 16 godina i nema potrebe za takvin nadimcima.
trcicu trceci wrote:SRBIJA IZGUBILA, ispada iz takmicenja
Mislim da imaju jos sansi.. Treba im sutra pobjeda protiv italije, uz nas poraz od Finske i tada bi bili ispred Italije zbog boljeg medjusobnog duela. A u slucaju nase pobjede protiv Finske, onda bi im trebala pobjeda od nekih 8-9 razlike, ako se ne varam.
trcicu trceci wrote:SRBIJA IZGUBILA, ispada iz takmicenja
Nije cudo, dosli su bez najboljih igraca.
Mnoge reprezentacije ili bolje receno mnogi igraci pocinju bojkotovati mlade selekcije, menadzerski i marketinski talovi su u igri, pocelo je odavno sa seniorima a sad i kod juniora i kadeta pocinju mutne igre.
Ista stvar kao i u U18...ne igra Atic ne igra ni U18....ovdje ne igra kako treba Musa Finci rade skoro sta hoce. Mislim da su se malo nasi koarkasi ufurali i da bi ih to moglo skupo kostati.
emmir1 wrote:Ovo što smo igrali protiv Finske na sve liči osim na košarku.
Svaki napad nam je da jedan igrač uzme loptu i zabije se pod koš.
20 lopti smo tako izgubili.
Pa ni jednom da pokušamo odigrati akciju za 3
S druge strane Finci nas pune tricama i opet im svaki put po dva igrača slobodna na šutu za 3
Sudija nam 4 tehnićke svira zbog žalbi na njegove odluke
10 napada imamo u kojem gubimo loptu jer nam se igrači zabijaju u dva finca pod košem iako imaju slobodnog saigrača da dodaju za lagane koševe
Strašno iritantna utakmica
Pa sta ocekujes, vecina igraca su obicni srednjoskolci koji treniraju po bosanskim klubovima poslije skole, vecina ih nikad nije dobila marke od kosarke, ti ba da igraju ko CSKA ili Warriorsi
hm mislim da je ovo odraz igracke nediscipline i uloge favorita....mislim i ponavljam da smo se pomalo ufurali a pogotovo Musa sto se moze vidjeti kroz njegove gestove. Trener na nasoj klupi ne radi nista konkretno i mora vaspitno djelovati na ove momke, Odlican poraz za osvjestenje.
Ali evo sad kad vidim tabelu neke su mi stvariji jasnije:) prosla Srbija!!!