Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Muhamed Đakmić wrote:Tanko je ovo, previše ova ekipa ima oscilacija da bi se borila za medalju. Mada, ni kad smo osvojili zlato nismo igrali perfektno.
Inače, Rusija stvarno nije fuš ekipa i u pet deka su sa Francuzima. Na tom kako su razvalili Sloveniju i Srbiju vidi se da su stvarno žešći kvalitet i baš kao i Francuzi, osjetno bolji od nas. Ovdje ulazimo kao drugi u duel sa Francuzima i odmah je teret dokazivanja na njima, favoriti su i to žešći. U takvoj ulozi nešto i možemo napraviti, protiv Rusa se mogao već unaprijed upisati poraz.
Ti baš u iluzijama nekim, a? Francuzi su dvije lige ispred Rusa, tri iznad nas, a i sam ćeš ovo uvidjeti do kraja turnira.
ma svejedno je sa kim igramo. Ovo još uvijek nisu sazreli igrači da možeš očekivati neku konstantnost.
Nek Džanan odigra najboljue utakmicu na turniru, nek Čamparu pođe trica i ko zna. Ne bih bio pesimista. A čak i ako izgubimo, mislim da su šanse za peto mjesto prilično realne....
sad pogledah, francuzi dobili ruse pet razlike....ne vidim ja zašto bi bilo lakše sa rusima nego sa francuzima
Sto ja ne volim ovu pricu o unaprijed upisanom porazu....da su tako razmisljali, ne bi ni grupu prosli, gubili smo na poluvremenu protiv Izraela, koliko, 17 razlike?! I vratimo se...i ovo danas, posralo ih 1/4, sve su ubacili, kasnije smo ih zatvorili 2. cetvrtine, ali u pitanju su djeca, logicno da ce popustiti i to se i desilo u 4/4.
Tako je bila prica i na U16, pa ispadose Spanci, Litva dobi po p....u finalu.
Naravno da su Franci favoriti, ali to ne znaci da su nepobjedivi.
palermo wrote:ma svejedno je sa kim igramo. Ovo još uvijek nisu sazreli igrači da možeš očekivati neku konstantnost.
Nek Džanan odigra najboljue utakmicu na turniru, nek Čamparu pođe trica i ko zna. Ne bih bio pesimista. A čak i ako izgubimo, mislim da su šanse za peto mjesto prilično realne....
sad pogledah, francuzi dobili ruse pet razlike....ne vidim ja zašto bi bilo lakše sa rusima nego sa francuzima
ma isto ti ga dođe.
i francuzi i rusi imaju dosta ofanzivnih skokova i ako im mi to desetkujemo, ko zna. marić i čerkezović moraju biti na vrhuncu, a gore musa neka odrađuje posao.
puno su bezobrazni prema musi i puno ga udaraju. ni u jednoj utakmici nisam vidio onoliko grube igre prema nekom igraču, kao kad igraju protiv muse.
grcka,srbija,domacin turska,hrvatska nisu prosli, a mi nasim momcima nesto zamjeramo. jebote, ja ne znam kako mi uopste funkcionisemo kada pogledamo stanje u drzavi i kosarkaskom savezu. nema nas nigdje,ali momci rivaliziraju sa najboljim europskim U18-selekcijama.
Musa je povrijedjen, prima injekcije, stisnuo je zube i igrao. Nadam se da ce se uspjeti bar malo oporaviti do utakmice, jer nam treba njegova vrhunska partija, kao i svih ostalih igraca. Gledao sam tekmu Francuske i Srbije i nisu me puno impresionirali Francuzi, zbog gluposti pri samom kraju utakmice igraca Srbije su pobijedili. Da sam na Pandzinom mjestu protiv njih bi igrao zonu, skupit se u reket a dopustiti suteve izvana, ako budu neraspolozeni suterski onda imamo sansu i za pobjedu..
"Sigurno jedna veoma teška utakmica u koju smo loše ušli i to nas je koštalo na kraju. Vraćali smo se, ostali smo zajedno i kada nije išlo. Vratili smo se u igru, ali nismo do kraja. Ipak, idemo u četvrtfinale, mislim da nema ekipe koju ne možemo pobijediti kada se držimo zajedno", rekao je Čampara
Zato je Čampara, zajedno sa ostalim momcima, evropski prvak, a mi smo već sa našim mentalitetom upisali poraz i razmišljamo o borbi za 5. mjesto.
Gos'n selektor je utakmicu nariktao da onako završi u bocu, njemu su draži Francuzi 3X od Rusa. Mjerilo treba da bude Srbija kao stilom slična reprezentacija i njeni rezultati protiv te dvije reprezentacije - dakle ipak bolje s Francuskom.
Narod ih se boji samo zato što su crnci , ali nije to toliki bauk budući da smo najbolja skakačka reprezentacija, a ovi nemaju šuta izvana.
[quote="Murat Sabanovic"]grcka,srbija,domacin turska,hrvatska nisu prosli, a mi nasim momcima nesto zamjeramo. jebote, ja ne znam kako mi uopste funkcionisemo kada pogledamo stanje u drzavi i kosarkaskom savezu. nema nas nigdje,ali momci rivaliziraju sa najboljim europskim U18-selekcijama.
bravo momci na prolazu,pa sa francuzima sta bude.[/ quote]
Nismo mi nikad imali u nekom sportu ovako psihicki stabilnu ekipu, klinci se vracaju sa 20 razlike, pobjede Litvaniju i to prime bez neke euforije, kao "OK pobjedili smo". Vidi se da su vec bili prvaci, ja ocekujem da ce dobiti Francusku, samo da se i Musa potpuno oporavi
26 mars : USA - France : 78-80
27 mars : France - Egypt : 76-52
28 mars : France - Grèce : 68-59
30 mars : Chine - France : 53-85
31 mars : France - Italie : 59-67
1 avril : France - Allemagne : 50-71
2 avril : Italie - France : 81-56
8 juillet : Pologne - France : 57-83
9 juillet : France - Croatie : 95-74
10 juillet : Allemagne - France : 71-56
rezultati naseg protivnika u 2016oj
uzeli amerikance,ali su ih svabi i talijani 2 puta razvalili.