BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#4001 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

insomnia78 wrote:
Tomahawk11 wrote:Da vidimo....
Grupna faza....dvije pobjede i poraz....
Za sta da prihvate odgovornost? Poraz od Francuske? Pa fino bilo da nemamo pravog centra na ovom prvenstvu, da nam je Sikiras potreban ko suho zlato, nema ga. Francuzi sve same sohe, dominantniji i opet smo se dobro drzali dok nismo pukli u 3/4. Opet, to na kraju nije puno promijenilo. Zrijebom opet imamo najvise sanse za medalju. Naravno, bice tezak put preko Spanaca, ali ne i nemoguc. Onda sa Kanadom, jos teze. No, tu sve i da izgubimo, imamo sansu za bronzu. Dobijemo li, ide bonus sa Amerima.

Ono, hajmo biti realni. Vise se ova djeca kritikuju od A tima. Zasto?
Pa zato sto se i vise uzdizu od A tima. Shvatam ja da je narod zeljan rezultata ali ovo, sva ova prica oko njih, je kontraproduktivno
Oni se dizu ili ih mediji dizu?

Za dizanje je bilo nekog materijala. Prva generacija tog narastaja koja je uzela EP. Seniori nisu grupe prosli milion godina.
Evo ih i na SP i ja bih dosadasnji nastup opisao kao uspjesan. Prolazak u cetvrtfinale bi zaokruzio tu pricu, dalje sta god urade.
Musa ce silovati loptu i kad bude u seniorima, ko ne moze na to da se navikne i kome ce to biti materijal za kritiku, bolje nek se odmah ubije. Nema pomoci.
Kontraproduktivno je i da odmah neko piskaralo ispljuje maksimalno, nakon, ni manje ni vise, poraza od selekcije Francuske. Ko da su od Gibraltara izgubili :-)
Pismonosa

#4002 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:59, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4003 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Za ovu djecu niko nije ni znao do prije godinu dana, a danas bi o njima da pričaju i ovi što košarku gledaju jednom godišnje, kada repka igra... Nastavite da ih ne pratite ako vam nešto smeta i sve pet.

Imamo najvećeg evropskog talenta u svojim redovima i kakimo po njemu. Svašta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4004 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Pismonosa wrote:
Tomahawk11 wrote:Da vidimo....
Grupna faza....dvije pobjede i poraz....
Za sta da prihvate odgovornost? Poraz od Francuske? Pa fino bilo da nemamo pravog centra na ovom prvenstvu, da nam je Sikiras potreban ko suho zlato, nema ga. Francuzi sve same sohe, dominantniji i opet smo se dobro drzali dok nismo pukli u 3/4. Opet, to na kraju nije puno promijenilo. Zrijebom opet imamo najvise sanse za medalju. Naravno, bice tezak put preko Spanaca, ali ne i nemoguc. Onda sa Kanadom, jos teze. No, tu sve i da izgubimo, imamo sansu za bronzu. Dobijemo li, ide bonus sa Amerima.

Ono, hajmo biti realni. Vise se ova djeca kritikuju od A tima. Zasto?

Ti po običaju ne razumiješ o čemu ja govorim, Tako i na temi o Džumhuru sebi daješ za pravo da jedan dan svakoga ko spomene evidentne Damirove greške naziveš "krutičarem", dok već sutra na narednom njegovom meču iznerviran sam spominješ ista ta zapažanja zbog kojih si nekome jučer srao.

Znači, svako ima prihvatiti neku odgovornost, jer idealnog nema. A ja samo rekoh da ne treba od ovih dječaka praviti zaštićene svete krave kojima se nema na šta skrenuti pažnja. Jel to tako teško za skontat?

Ako se isti dečko sedam puta zaredom zabija pod koš i onda panično frljaca loptu nikome, onda se tom dečku treba skrenuti pažnja da je to loše i savjetovati ga šta treba da uradi
Kad je to bilo na Dzumhurovoj temi? Nesto se ne sjecam da sam tamo tako pisao. Bice da si me s nekim zamijenio.
Ovdje jesam pisao kruticari. Nasli djecu kritikovati nakon jednog poraza.
Naravno da se treba skrenuti paznja i Pandza daje primjer kako se treba to uraditi.
A isto tako onaj novinarcic daje primjer kako se ne treba skrenuti paznja.

Od pocetka ovog prvenstva se pretjeruje sa pricom, sa kritikom, isto da su to sve 30-godisnjaci, pa ih ono treba dobro iskritikovati.
Problem je 14 TO, al recimo toliko isto naprave u NBA finalu GSW....jah, igraju po 12 minuta :zzzz:

Malo realnosti nije na odmet. Usmjeriti ih treba, ali nema potrebe za tolikim pritiskom javnosti, novinara, okoline uopste. Treba malo zdraviju atmosferu obezbijediti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4005 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:Za ovu djecu niko nije ni znao do prije godinu dana, a danas bi o njima da pričaju i ovi što košarku gledaju jednom godišnje, kada repka igra... Nastavite da ih ne pratite ako vam nešto smeta i sve pet.

:thumbup:
Pismonosa

#4006 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:59, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4007 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Za ovu djecu niko nije ni znao do prije godinu dana, a danas bi o njima da pričaju i ovi što košarku gledaju jednom godišnje, kada repka igra... Nastavite da ih ne pratite ako vam nešto smeta i sve pet.

kake smetljari kao sto kake po svemu sto iz ove zemlje dolazi a da je dobro. Na zalost toga nemamo puno i onda kada seru po tome i te kako se osjeti.
BHF_Manijak

#4008 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

A i Musa malo jede govna, radi 2-3 teksta po portalima, koji su smecarski da se razumijemo i morbidni, on poveza sa kompletnom nacijom i navijacima, kao eto blate ih. Nidje veze djecace. Generalno raja stoji iza vas, kako god prvenstvo zavrsilo.
hrasno38

#4009 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:
hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:Nek vrati stan pa cemo pricati
Ko da vrati stan?
Pa Kapiten. Kme, kme ne vole me
Ponavlja se štorija sa kapitenima
Hoce se i ovaj za kitu fatati okrenut prema publici?
A kave veze ima stan sa tim i taj kapiten ima citavih 17 godina a izgleda intelegentnije od tebe bar 30 godina. Sta je sad problem sto je najbolji mladi igrac Evrope dobio stan od svoga grada.....da ga nece dati tebi zato sto si zdusio u Francusku i kenjas apsolutno po svemu sto iole izaziva ponos kod gradjana ove zemlje. Ili ti je cilj da nekoga na forumu izazoves da ti sve skrese pa da ode u banovice a ti da popunis svoj bolesni ego? Daj ba ostavi se vise Edina, Muse i rijetkih ljudi koji su znali i jos uvijek znaju da usrece ovu drzavu i ovaj narod....ziv bio!
Pismonosa

#4010 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:57, edited 1 time in total.
vryzas

#4011 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Istina je skoro uvijek negdje u sredini...ima "novinara" struĆnjaka ciji maliciozni textovi imaju samo jednu svrhu. Takve novinare zaobilazim u sirokom luku...ima par dobrih novinara koji se ne libe u svojim textovima prezentovati cinjenice ma kako one lose bile, kako za pojedinca, tako i za ekipu. Osnovna stvar bi trebala biti da se bar malo poznaje materija o kojoj se pise...npr. Edin Avdic kao novinar ima kosarku u malom prstu. Njegovi "kriticki" tekstovi uvijek dotaknu srz problema, a cesto ubaci neke podatke koji zaokruze cjelokupnu sliku, podatke koje svako ko gleda kosarku na tv tesko moze znati.

Sto se tice nasih mladih nada...@hrasno i jos par forumasa je detektovalo citav niz problema. To ne znaci da neko prizeljkuje poraz nase selekcije kako neki ovdje pisu.
Sa druge strane javljaju se forumasi kojima svaki post u kojem se nesto ne glorifikuje izgleda kao kritika, tj. pljuvanje kako oni vole da kazu.
Tesko mogu znati ko se cime bavi ali vjerujem da velika vecina takvih nije u zivotu basketa odigrala kako treba, a da ne pricamo o ozbiljnijem angazmanu u svijetu kosarke.
jethro

#4012 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by jethro »

Moramo danas preskociti kengure! :bih:

Image
Pismonosa

#4013 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:12, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#4014 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Ostavite vi Musu na miru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4015 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

@vryzas, znam da ce se naci neko opet da me napadne, jer sam alergican na kritiku....a nije tako.
Pozitivna, konstruktivna kritika, ok.
Ali kritika u smislu brojanja svake jebene greske....pa niko nije nepogresiv.
Evo izgubili opet loptu....pa jebo ga utakmica, je li se to ne smije izgubiti lopta?
Primjetio je i Pandza taj problem, pa je sa nekih 23-24 smanjeno na 13 sa Korejom.

I onda kao rezultat takvog stava imamo i tekst kao pomenutog novinara? Sta mislis otkud njemu takav tekst? On, kao sto se vidi, nema pojma o kosarci. Ali ocigledno prepisuje od okoline i zato imamo nakon poraza od Francuske tipicnu pljuvacinu. Bez razloga. Bez potrebe.
Bezveze se stvara neki pritisak, neka negativa i neke tenzije. Evo slozio bih se s Pismonosom, sto rece:
Treba malo popustit klince. Pustit ih da igraju.
hrasno38

#4016 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:Istina je skoro uvijek negdje u sredini...ima "novinara" struĆnjaka ciji maliciozni textovi imaju samo jednu svrhu. Takve novinare zaobilazim u sirokom luku...ima par dobrih novinara koji se ne libe u svojim textovima prezentovati cinjenice ma kako one lose bile, kako za pojedinca, tako i za ekipu. Osnovna stvar bi trebala biti da se bar malo poznaje materija o kojoj se pise...npr. Edin Avdic kao novinar ima kosarku u malom prstu. Njegovi "kriticki" tekstovi uvijek dotaknu srz problema, a cesto ubaci neke podatke koji zaokruze cjelokupnu sliku, podatke koje svako ko gleda kosarku na tv tesko moze znati.

Sto se tice nasih mladih nada...@hrasno i jos par forumasa je detektovalo citav niz problema. To ne znaci da neko prizeljkuje poraz nase selekcije kako neki ovdje pisu.
Sa druge strane javljaju se forumasi kojima svaki post u kojem se nesto ne glorifikuje izgleda kao kritika, tj. pljuvanje kako oni vole da kazu.
Tesko mogu znati ko se cime bavi ali vjerujem da velika vecina takvih nije u zivotu basketa odigrala kako treba, a da ne pricamo o ozbiljnijem angazmanu u svijetu kosarke.

@vryzas :thumbup:
Ja sam detektovao probleme u prve dvije utakmice koje je potvrdio malte ne od rijeci do rijeci i sam selektor nakon Francuske ali to su tehnicki problemi a ne skakanje po ledjima djece od 17 godina. Nakon trece utakmice da sam mogao da im napravim ovacije napravio bih ali isto tako ukazao sam na par sitnih stvari ali koje su plod godina. Ova djeca su sjajna kakvi smo mi....ova djeca nesto donose nasoj zemlji i mozemo slobodno reci da su "KOSARKASI BOSNE I HERCEGOVINE OD 17 GODINA NAJBOLJI U EVROPI". U cemu smo jos najbolji u Evropi osim po sranjima! Dakle ovdje komletna prica se treba svesti na argumnetovanu kritiku njihove igre ali nikako na njihove mlade zivote i stvaranja novih limunada slicnih Edinu Dzeki od pojedinih forumasa. Tuka je prvak Balkana, Damir Dzumhur je u drugom kolu najveceg i najpoznatijeg teniskog turnira u svijetu, nasi maldi kosarkasi igraju osminu finala SVJETSKOG PRVENSTVA....dajte malo da uzivamo us vim ovim uspjesima a ne da se pise "neka Musa vrati stan". Koliko mali covjek mozes biti da tako nesto napises.
vryzas

#4017 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Musa konkretno na ovom turniru ima problem sa (ne)igranjem odbrane, tj. nema on problem, problem ima trener Pandza. Musa je u seniorskoj kosarci demonstrirao da moze odigrati solidnu odbranu, a na ovom turniru (bar u ovih 60-ak min. kosarke sto sam pogledao) nije ni blizu tog nivoa.
Za dobru odbranu pored fizickih predispozicija treba imati i jak voljni momenat. Cini mi se da mu nedostaje ovo drugo u nadmetanju sa anonimusima njegovog uzrasta... :oops:
vryzas

#4018 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:@vryzas, znam da ce se naci neko opet da me napadne, jer sam alergican na kritiku....a nije tako.
Evo izgubili opet loptu....pa jebo ga utakmica, je li se to ne smije izgubiti lopta?
Primjetio je i Pandza taj problem, pa je sa nekih 23-24 smanjeno na 13 sa Korejom.

I onda kao rezultat takvog stava imamo i tekst kao pomenutog novinara? Sta mislis otkud njemu takav tekst? On, kao sto se vidi, nema pojma o kosarci. Ali ocigledno prepisuje od okoline i zato imamo nakon poraza od Francuske tipicnu pljuvacinu. Bez razloga. Bez potrebe.
Bezveze se stvara neki pritisak, neka negativa i neke tenzije. Evo slozio bih se s Pismonosom, sto rece:
Drug, znam na sta ciljas i slazem se :thumbup: ...konkretno, moje malo sire "izlaganje" nakon utakmice protiv Francuske (cini mi se) odnosilo se na neke tehnicko-takticke stvari koje sam uocio tokom meca. Nisam pratio statistiku, niti me statistika interesuje u ovom uzrastu, ali neke osnovne stvari "bodu oci".
Primjer...ne moze ti visoki igrac (mada su ovi nasi visoki svi tu negdje visinom) vuci kontru...znaci igrac koji igra na poziciji 3 ili 4 vuce kontru 6-7 puta i baca loptu u bunar ili protivniku u rekontru.
Naveo sam ti samo jedan primjer, a takvih "sitnih" detalja ima mali milion...znam da Pandza "vidi" sve to i nadam se da ce sa ekipom raditi na otklanjanju gresaka.

Sto se tice novinara...vecina ih bukvalno nema pojma o materiji koju obradjuju.
vryzas

#4019 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

hrasno38 wrote:
vryzas wrote:Istina je skoro uvijek negdje u sredini...ima "novinara" struĆnjaka ciji maliciozni textovi imaju samo jednu svrhu. Takve novinare zaobilazim u sirokom luku...ima par dobrih novinara koji se ne libe u svojim textovima prezentovati cinjenice ma kako one lose bile, kako za pojedinca, tako i za ekipu. Osnovna stvar bi trebala biti da se bar malo poznaje materija o kojoj se pise...npr. Edin Avdic kao novinar ima kosarku u malom prstu. Njegovi "kriticki" tekstovi uvijek dotaknu srz problema, a cesto ubaci neke podatke koji zaokruze cjelokupnu sliku, podatke koje svako ko gleda kosarku na tv tesko moze znati.

@vryzas :thumbup:
Ja sam detektovao probleme u prve dvije utakmice koje je potvrdio malte ne od rijeci do rijeci i sam selektor nakon Francuske ali to su tehnicki problemi a ne skakanje po ledjima djece od 17 godina. Nakon trece utakmice da sam mogao da im napravim ovacije napravio bih ali isto tako ukazao sam na par sitnih stvari ali koje su plod godina. Ova djeca su sjajna kakvi smo mi....ova djeca nesto donose nasoj zemlji i mozemo slobodno reci da su "KOSARKASI BOSNE I HERCEGOVINE OD 17 GODINA NAJBOLJI U EVROPI". U cemu smo jos najbolji u Evropi osim po sranjima! Dakle ovdje komletna prica se treba svesti na argumnetovanu kritiku njihove igre ali nikako na njihove mlade zivote i stvaranja novih limunada slicnih Edinu Dzeki od pojedinih forumasa. Tuka je prvak Balkana, Damir Dzumhur je u drugom kolu najveceg i najpoznatijeg teniskog turnira u svijetu, nasi maldi kosarkasi igraju osminu finala SVJETSKOG PRVENSTVA....dajte malo da uzivamo us vim ovim uspjesima a ne da se pise "neka Musa vrati stan". Koliko mali covjek mozes biti da tako nesto napises.

@hrasno38, razumijemo se... :thumbup:
hrasno38

#4020 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:Musa konkretno na ovom turniru ima problem sa (ne)igranjem odbrane, tj. nema on problem, problem ima trener Pandza. Musa je u seniorskoj kosarci demonstrirao da moze odigrati solidnu odbranu, a na ovom turniru (bar u ovih 60-ak min. kosarke sto sam pogledao) nije ni blizu tog nivoa.
Za dobru odbranu pored fizickih predispozicija treba imati i jak voljni momenat. Cini mi se da mu nedostaje ovo drugo u nadmetanju sa anonimusima njegovog uzrasta... :oops:
Pazi vrlo tesko je igrati dobru odbranu i postici 38 poena. Nasa reprezentacija se bazira iskljucivo na Musinim poenima svih vrsta i Camparinim tricama. U masi slucajeva Musa uzima loptu ispod naseg kosa i ide do kraja. U tom kontekstu igranja kad nema ni priblizno takvog igraca Musa nema sanse da odigra kvalitetnu odbranu jer jednostavno to fizicki ne bi mogao da osovoji. Medjutim ima dosta skokova po utakmici i kad skupis sa poenima to su fantasticni ucinci. Meni licno jedino smeta kod njega ali prije kod trenera sto mu dozvoljava da se ponekad toliko opsuti da pocne da izuzetno siluje sut uz serije promasaja. Protiv Koreje je situacija bila drukcija i Pandza cim je vidio da ga je stalo isao je na kraci odmor na klupu tako da su on i Campara igrali 35 minuta a Cerkezovic 33. Isto tako mislim da su kao i na EP dobro tempirali formu a da li sam u pravu vidjet cemo veceras. Mislim da Australiju mozemo dobiti bez nekih velikih problema.
Pismonosa

#4021 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:12, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4022 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:
Tomahawk11 wrote:@vryzas, znam da ce se naci neko opet da me napadne, jer sam alergican na kritiku....a nije tako.

Drug, znam na sta ciljas i slazem se :thumbup: ...konkretno, moje malo sire "izlaganje" nakon utakmice protiv Francuske (cini mi se) odnosilo se na neke tehnicko-takticke stvari koje sam uocio tokom meca. Nisam pratio statistiku, niti me statistika interesuje u ovom uzrastu, ali neke osnovne stvari "bodu oci".
Primjer...ne moze ti visoki igrac (mada su ovi nasi visoki svi tu negdje visinom) vuci kontru...znaci igrac koji igra na poziciji 3 ili 4 vuce kontru 6-7 puta i baca loptu u bunar ili protivniku u rekontru.
Naveo sam ti samo jedan primjer, a takvih "sitnih" detalja ima mali milion...znam da Pandza "vidi" sve to i nadam se da ce sa ekipom raditi na otklanjanju gresaka.

Sto se tice novinara...vecina ih bukvalno nema pojma o materiji koju obradjuju.
Da, to jeste, ne mogu svi prenositi loptu, samim tim se povecava i broj izgubljenih lopti. Jasno. Ja to pripisujem malo preizrazenoj individualnosti, imas Musu koji svakako voli da organizuje akciju ili prenese loptu, Camparu za kojeg necemo ni pricati, onda Cerkezovic koji je neka nasa varijanta Greena iz GSW, a i ostali se zaigraju :D
Naravno, to ne moze tako, jer to cesto izgleda haoticno.
Meni je drago sto Pandza nije tipicni ''hajmo u pm'' trener. Takvih je kod nas najvise. U fudbalu, kosarci, u svim sportovima. Ono, zajeban tip kojeg se djeca boje. Mislim da Pandza pokazuje da se autoritet moze graditi i na drugi nacin.

A novinarima bi za izvaljene gluposti oduzimao diplome i pravo na bavljenje poslom. Edukuj se, majstore, procitaj nesto, uprati, pa onda mozemo pricati sta i kako dalje. Pa ovo treba tuziti zbog plasiranja dezinformacija i tekstova od kojih fasujes alergiju :?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4023 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Slo Burner »

Ma ne kakimo mi, kake tri forumasa koja kake nisu vrijedna :)
hrasno38

#4024 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:Kakva je Australija, jel neko gledao kakav njihov snimak?
ako izuzmemo SAD skoro sve ekipe se baziraju isklucivo na igri 1-2 igraca s tim da recimo Kanada ima tri igraca od 210 cm a mi imamo jednog 204 (Mutic) i jednog od 203 (Musa). Australija ima isto tako dvojicu visokih igraca od kojim im je najvisi i najveca zvijezda...Frolling. Medjutim moje skromno misljenje je da ga Musa moze natjerati da napravi sto prije par licnih tako da utakmicu mora igrati oprezno. Ja bih tako igrao jer Musa je sasvim sigurno brzi od njega i nek ide sto vise na njega pod kos jer moze dobro skociti a i izvuci loptu za faul.
vryzas

#4025 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

hrasno38 wrote:
vryzas wrote:Musa konkretno na ovom turniru ima problem sa (ne)igranjem odbrane, tj. nema on problem, problem ima trener Pandza. Musa je u seniorskoj kosarci demonstrirao da moze odigrati solidnu odbranu, a na ovom turniru (bar u ovih 60-ak min. kosarke sto sam pogledao) nije ni blizu tog nivoa.
Pazi vrlo tesko je igrati dobru odbranu i postici 38 poena. Nasa reprezentacija se bazira iskljucivo na Musinim poenima svih vrsta i Camparinim tricama. U masi slucajeva Musa uzima loptu ispod naseg kosa i ide do kraja. U tom kontekstu igranja kad nema ni priblizno takvog igraca Musa nema sanse da odigra kvalitetnu odbranu jer jednostavno to fizicki ne bi mogao da osovoji. Medjutim ima dosta skokova po utakmici i kad skupis sa poenima to su fantasticni ucinci. Meni licno jedino smeta kod njega ali prije kod trenera sto mu dozvoljava da se ponekad toliko opsuti da pocne da izuzetno siluje sut uz serije promasaja. Protiv Koreje je situacija bila drukcija i Pandza cim je vidio da ga je stalo isao je na kraci odmor na klupu tako da su on i Campara igrali 35 minuta a Cerkezovic 33. Isto tako mislim da su kao i na EP dobro tempirali formu a da li sam u pravu vidjet cemo veceras. Mislim da Australiju mozemo dobiti bez nekih velikih problema.

Nadam se da cemo dobiti i da si u pravu sto se tice tempirnja forme.
Oko Musine odbrane mozemo jos diskutovati ali mi se cini da igra "alibi" odbranu. Previse lako dopusta neke "pocetnicke" greske tipa backdoor nekoliko puta, a da pri tome nije bio u poziciji pritiska na prvi pas.
Post Reply