BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3801 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svejedno. Evo ih - bili na fudbalskom EP-u, hrvackih medalja ko u prici, bokseri takodjer. Gdje smo mi ?

Rekoh - najgori, pa sta. Kakve "navijace" imamo - i to nam je previse. A nismo mi za postenih poslova.
Bili smo i mi na svjetskom a Albanija nije. Sto se tice medalja u borilackim sportovima samo Larisa Ceric je osvojila medalja po evropskim i svjetskim prvenstvima koliko sve zene Albanije a da ne pricam o karateu. Valjas valjas po obicaju pa se onda vadis
:lol:

Dobro. Evo. Neka vam bude.

Mi smo druga najgora i najjadnija sportska nacija Evrope ? Zadovoljni ?
Izvini ali navedi mi gdje sam ja to napisao????? Naprotiv ja svoju zemlju cijenim i volim vise nego sto ti mozes da zamislis ali to ne znaci da ne treba da se kritikuje ono sto je za kritike! I ti si spomenuo Albaniju i ja sam uporedio sa Albanijom a evo cisto onako da spomenim da smo jos uvijek 20-ta reprezentacija na FIFA listui u svijetu!!!
jethro

#3802 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by jethro »

Kakva je ova South Korea ?
Rob_Atl

#3803 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Rob_Atl »

Dobili francuze et, nema se sta puno reci :mrgreen:
SkyLimit

#3804 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Prednosti Koreje:

Igraju stalno zonsku odbranu koja je predstavljala ogroman problem i Francuzima i Dominikancima. Kako se već to kaže, zona se razbija tricama, a mi osim Čampare i Muse(koji je opet prosječan šuter u najboljem slučaju) nemamo igrača koji je u stanju pogoditi tricu, tako da bi probleme mogli imati i mi.

Svi šutiraju i šutiraju dobro. Čim im se otvori i malo prostora za šut bilo sa poludistance ili za 3 poena, ne libe se šutirati. I svi to rade jako dobro, ekipno su puno bolji šuteri nego naši.

Brzi su i puno trče. To ne treba posebno isticati, karakteristika većine azijskih ekipa koje obično i nemaju pravih krilnih centara i pravih centara u petorci, svi su praktično bekovi.

Mane Koreje:

Izuzetno kratka klupa. Najbolji igrači im igraju i po 40 minuta. Poslije dvije utakmice već bi trebali osjetiti malo i umora. Ako se i odluče u ovoj utakmici po prvi put koristiti i igrače sa klupe, i to je dobro za nas.

Nisu visoki, snažni niti atletični, dakle zasigurno nas neće kao Francuzi isprebijati u reketu i skok igri. Šteta je što mi nemamo niti jednog imalo ofanzivno kvalitetnog krilnog centra ili centra koji bi Korejce izdominirao. Sikiraš bi im ubacio 30 poena da je tu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3805 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:Prednosti Koreje:

Igraju stalno zonsku odbranu koja je predstavljala ogroman problem i Francuzima i Dominikancima. Kako se već to kaže, zona se razbija tricama, a mi osim Čampare i Muse(koji je opet prosječan šuter u najboljem slučaju) nemamo igrača koji je u stanju pogoditi tricu, tako da bi probleme mogli imati i mi.

Svi šutiraju i šutiraju dobro. Čim im se otvori i malo prostora za šut bilo sa poludistance ili za 3 poena, ne libe se šutirati. I svi to rade jako dobro, ekipno su puno bolji šuteri nego naši.

Brzi su i puno trče. To ne treba posebno isticati, karakteristika većine azijskih ekipa koje obično i nemaju pravih krilnih centara i pravih centara u petorci, svi su praktično bekovi.

Mane Koreje:

Izuzetno kratka klupa. Najbolji igrači im igraju i po 40 minuta. Poslije dvije utakmice već bi trebali osjetiti malo i umora. Ako se i odluče u ovoj utakmici po prvi put koristiti i igrače sa klupe, i to je dobro za nas.

Nisu visoki, snažni niti atletični, dakle zasigurno nas neće kao Francuzi isprebijati u reketu i skok igri. Šteta je što mi nemamo niti jednog imalo ofanzivno kvalitetnog krilnog centra ili centra koji bi Korejce izdominirao. Sikiraš bi im ubacio 30 poena da je tu.
Sto daje vrlo jednostavan odgovor a to je da treba natjerati njihove najbolje igrace da naprave sto prije licne greske a to mogu pametnom igrom uraditi Musa i Campara. I nisu nas Francuzi isprebijali u reketu jer su imali samo tri skoka vise....isprebijali su nas sutem i sami smo sebe isprebijali sa 10 pogresaka vise.
kakavdanakneiskustvu

#3806 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by kakavdanakneiskustvu »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svejedno. Evo ih - bili na fudbalskom EP-u, hrvackih medalja ko u prici, bokseri takodjer. Gdje smo mi ?

Rekoh - najgori, pa sta. Kakve "navijace" imamo - i to nam je previse. A nismo mi za postenih poslova.
Bili smo i mi na svjetskom a Albanija nije. Sto se tice medalja u borilackim sportovima samo Larisa Ceric je osvojila medalja po evropskim i svjetskim prvenstvima koliko sve zene Albanije a da ne pricam o karateu. Valjas valjas po obicaju pa se onda vadis

a i to vadjenje mu ne ide od ruke
kakavdanakneiskustvu

#3807 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:

Dobro. Evo. Neka vam bude.

Mi smo druga najgora i najjadnija sportska nacija Evrope ? Zadovoljni ?

jesi ikad cuo za kipar?
Point.

#3808 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Point. »

Postajes vise naporan svojom negativniscu i kukanjem. Kazes najgora a evo nabrojasmo bar 5 zemalja od kojih smo jaci, a vjesto zaboravljas bosance i hercegovce sto se takmice pod drugim zastavama.

I sta fali "navijacima" sad? Mozemo se hladno pohvaliti da imamo jedne od najboljih navijaca, bilo da se igra fudbal, rukomet, kosarka ili sta ti vec znam koji sport. Odvadi malo sa negativnoscu, ubice te.
arzuhal

#3809 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by arzuhal »

Ništa, izgleda da ćemo morati pregaziti Amerikance u nastavku, štaš... :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#3810 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Point. wrote:

Postajes vise naporan svojom negativniscu i kukanjem. Kazes najgora a evo nabrojasmo bar 5 zemalja od kojih smo jaci, a vjesto zaboravljas bosance i hercegovce sto se takmice pod drugim zastavama.

I sta fali "navijacima" sad? Mozemo se hladno pohvaliti da imamo jedne od najboljih navijaca, bilo da se igra fudbal, rukomet, kosarka ili sta ti vec znam koji sport. Odvadi malo sa negativnoscu, ubice te.
Ti što nastupaju pod tuđim zastavama se kao broje u postignuća bh. sporta ? omg. :D

Uglavnom, htio sam reći da smo mi u sportskom smislu zaista nebitni i neuspješni, i da naši navijači, a što se vidi na primjeru ove, ruku na srce, prilično nevažne sportske manifestacije za djecu do 17 godina, strašno se nerviraju zbog tog statusa. I to je ok. Treba raditi da ne budemo jadni i neuspješni, da makar budemo kao Island, Crna Gora i sl.
KB9

#3811 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

svaka tebi cast kad pratis sta si sve htio rec kad uzmemo u obzir kolko svako malo promjenis stranu bez pardona :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3812 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

KB9 wrote:svaka tebi cast kad pratis sta si sve htio rec kad uzmemo u obzir kolko svako malo promjenis stranu bez pardona :lol:
:thumbup:
insomnia78

#3813 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insomnia78 »

Dominiramo
Reprezentativci beskućnici BiH osvojiIi prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Sofiji

http://www.klix.ba/clanak/160626041
It_is_a_Leclerc

#3814 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

insomnia78 wrote:Dominiramo
Reprezentativci beskućnici BiH osvojiIi prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Sofiji

http://www.klix.ba/clanak/160626041
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3815 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

mozda sad odjednom nismo jedna od najslabijih nacija,vidi uspjeha u sofiji
dječak sa šibicama

#3816 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Treba samo pripaziti da se ne skuce do svjetskog...
KB9

#3818 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

dječak sa šibicama wrote:Treba samo pripaziti da se ne skuce do svjetskog...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Point.

#3819 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Point. »

It_is_a_Leclerc wrote:
Point. wrote:

Ti što nastupaju pod tuđim zastavama se kao broje u postignuća bh. sporta ? omg. :D

Uglavnom, htio sam reći da smo mi u sportskom smislu zaista nebitni i neuspješni, i da naši navijači, a što se vidi na primjeru ove, ruku na srce, prilično nevažne sportske manifestacije za djecu do 17 godina, strašno se nerviraju zbog tog statusa. I to je ok. Treba raditi da ne budemo jadni i neuspješni, da makar budemo kao Island, Crna Gora i sl.
Bolan, do prije hefte si hvalospijeve pisao o ovim momcima a sad ih degradiras? Daj odluci se.
phillie

#3820 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

:lol: :lol: :lol: mislim da nam je bar ovdje baza ogromna i ne treba brinuti za buducnost, kao i da nam nece trebati pomoc dijaspore :D
insomnia78

#3821 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Cini se da su decki za dom spremni
kakavdanakneiskustvu

#3822 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Point. wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Point. wrote:[quote="Svejedno. Evo ih - bili na fudbalskom EP-u, hrvackih medalja ko u prici, bokseri takodjer. Gdje smo mi ?

Bolan, do prije hefte si hvalospijeve pisao o ovim momcima a sad ih degradiras? Daj odluci se.[/quote]
jethro

#3823 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by jethro »

Hajmo momci do pobjede! :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3824 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

:bih:
vade_mecum

#3825 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vade_mecum »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply