BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dječak sa šibicama

#3626 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Pozicija na Draftu jako puno govori o buducnosti u NBA, sta znaci biti u prvoj rundi itd.

Nije isto kad te izaberu kao 3. pick, 23. i 43. Ovaj zadnji nema ni ugovor zagarantovan, izabran je pa ono, sta bude bice. Ako ne zadovolji fransizu, vrati ga nazad u Europu i ganjaj buducnost ovdje. A nekad i visoki pickovi naprave sjajnu karijeru, Ginobili je najbolji dokaz, 57. pick drafta je bio. Dok je jedan Milicic bio 2. pick.

Onda, Ameri su pomalo tvrdoglavi sto se tice kosarke, prvo sto slijepo vjeruju NCAA kosarkasima samim tim su europljani cesto potcijenjeni osim ako ne dolaze iz NCAA, a tek sto robuju fizikalijama odnosno mjerama igraca. Neko spomenu Kukoca, taj covjek je izdominirao Europu i kao takav je u USA docekan sa takvom sumnjom u njegove sposobnosti da je to nenormalno. Njemu su se rugali, pa cuvena je Pippenova izjava kako "ovaj novi ne moze ni stolicu cuvati". Pa su mu preko noci nabili misicnu masu i usporili ga, sto i sam Kukoc navodi kao razlog zasto je u NBA bio manje kreativan igrac.
Da ne govorim o Drazenu, koliko dugo je grijao klupu i tek pred smrt su mu dali pravu priliku i tek je `93 poceo trpati po 30 poena.

Danas oni vise vjeruju europskim igracima, ali ipak. Musa ce morati srediti ledja, i opcenito fizikalije, kosarku ima u malom prstu. A i ako ne ode u NBA, pa sta, Bodiroga je legenda europske kosarke a nikada tamo nije otisao. Vujcic takodje, i ima takvih primjera bezbroj.

Ne znam ni koliko mu je Cedevita dobra za razvoj, a opet bolje i to nego da ode u Fener pa sjedi na klupi i vise nego u Cedeviti. Ne bi rekao da nazaduje, dobro se Musa razvija, dobija i dosta minuta (ne zaboravimo da se pocetkom sezone govrilo da ce u Goricu) ocekivati da tako mlad igrac ima po 25-30 minuta nerealno je. To moze samo u Megavizuri, ali odlaskom kod Miska vrlo vjerovatno bi poceli i otkazi nacionalnoj selekciji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3627 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

E, ali zaboravlja se jedan mali detalj....odlazak u NBA znaci i lovu koju u Evropi uglavnom samo mozes sanjati.
Evo Mirza, Znas gdje bi 5 miliona uzimao u Evropi.
A tek Nurk ako odradi dobru sezonu i potpise novi ugovor.
Jbg, jedna klada poput Hibberta ima 15 miliona. Ili Bogut, uz svo duzno postovanje, ne zasluzuje skoro 14 miliona :-)
Pismonosa

#3628 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 13:28, edited 1 time in total.
Pismonosa

#3629 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 13:28, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3630 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote:Pozicija na Draftu jako puno govori o buducnosti u NBA, sta znaci biti u prvoj rundi itd.

Nije isto kad te izaberu kao 3. pick, 23. i 43. Ovaj zadnji nema ni ugovor zagarantovan, izabran je pa ono, sta bude bice. Ako ne zadovolji fransizu, vrati ga nazad u Europu i ganjaj buducnost ovdje. A nekad i visoki pickovi naprave sjajnu karijeru, Ginobili je najbolji dokaz, 57. pick drafta je bio. Dok je jedan Milicic bio 2. pick.

Onda, Ameri su pomalo tvrdoglavi sto se tice kosarke, prvo sto slijepo vjeruju NCAA kosarkasima samim tim su europljani cesto potcijenjeni osim ako ne dolaze iz NCAA, a tek sto robuju fizikalijama odnosno mjerama igraca. Neko spomenu Kukoca, taj covjek je izdominirao Europu i kao takav je u USA docekan sa takvom sumnjom u njegove sposobnosti da je to nenormalno. Njemu su se rugali, pa cuvena je Pippenova izjava kako "ovaj novi ne moze ni stolicu cuvati". Pa su mu preko noci nabili misicnu masu i usporili ga, sto i sam Kukoc navodi kao razlog zasto je u NBA bio manje kreativan igrac.
Da ne govorim o Drazenu, koliko dugo je grijao klupu i tek pred smrt su mu dali pravu priliku i tek je `93 poceo trpati po 30 poena.

Danas oni vise vjeruju europskim igracima, ali ipak. Musa ce morati srediti ledja, i opcenito fizikalije, kosarku ima u malom prstu. A i ako ne ode u NBA, pa sta, Bodiroga je legenda europske kosarke a nikada tamo nije otisao. Vujcic takodje, i ima takvih primjera bezbroj.

Ne znam ni koliko mu je Cedevita dobra za razvoj, a opet bolje i to nego da ode u Fener pa sjedi na klupi i vise nego u Cedeviti. Ne bi rekao da nazaduje, dobro se Musa razvija, dobija i dosta minuta (ne zaboravimo da se pocetkom sezone govrilo da ce u Goricu) ocekivati da tako mlad igrac ima po 25-30 minuta nerealno je. To moze samo u Megavizuri, ali odlaskom kod Miska vrlo vjerovatno bi poceli i otkazi nacionalnoj selekciji.
Sa 18 godina najbolji mladi igrac Evrope u svojoj kategoriji i te kako treba da dobija 20-tak minuta u Cedeviti...nije Cedevita Real...zato sam i rekao u domacem prvenstvu i ABA ligi a ne u Euroligi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3631 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

@Pismonosa, imas i Spanoulisa kao primjer. Ma ima masa igraca koji su odlicni u Evropi i mozda bi i u NBA dobro kotirali, ali ne zele ici. Jasno je to.
Samo, kad te ponese, a Musu hoce sigurno, NBA je izazov. A kao sto rekoh, i veca lova. Kad se to dvoje spoji, tesko je ostati na zemlji.
dječak sa šibicama

#3632 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

hrasno38 wrote: Sa 18 godina najbolji mladi igrac Evrope u svojoj kategoriji i te kako treba da dobija 20-tak minuta u Cedeviti...nije Cedevita Real...zato sam i rekao u domacem prvenstvu i ABA ligi a ne u Euroligi.
Drugi najbolji u godistu, ako cemo realno Luka Doncic je klasa za sebe, momak je vec u A rosteru Real Madrida.

I to je puno, dovoljno za NBA ligu i to jednu zapazenu karijeru, moje licno misljenje.

Problem sa Cedevitom je sto je to "umjetni klub" koji trazi instant rezultat, Tadeschi ulaze puno i ocekuje puno, oni bas i nemaju strpljenja i vremena za mlade igrace. Pogledaj im samo rezultata u mladjim selekcijama, da nema Muse svi bi ih nabijali po 20 razlike. Sumnjam da ce i dati veliku priliku mladjim igracima, Mazalina su recimo prilicno upropastili drzeci ga na klupi (sto se Musi, po mom misljenju, nebi trebalo desiti jer je puno energicniji i drcniji igrac od letargicnog Mazalina)

Zato kazem Mega je najbolja opcija za Musu, hipotetski govorim jer ne znam ima li ikakve sanse da se to ostvari, Misko ima taj klub u kojem razvija svoje mlade talente. Jokic je najbolji primjer kako Megavizura radi. Sad aktualno Zagorac i Zubac, nove dvije zlatne koke Miska Raznatovica.
hrasno38

#3633 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote:
hrasno38 wrote: Sa 18 godina najbolji mladi igrac Evrope u svojoj kategoriji i te kako treba da dobija 20-tak minuta u Cedeviti...nije Cedevita Real...zato sam i rekao u domacem prvenstvu i ABA ligi a ne u Euroligi.
Drugi najbolji u godistu, ako cemo realno Luka Doncic je klasa za sebe, momak je vec u A rosteru Real Madrida.

I to je puno, dovoljno za NBA ligu i to jednu zapazenu karijeru, moje licno misljenje.

Problem sa Cedevitom je sto je to "umjetni klub" koji trazi instant rezultat, Tadeschi ulaze puno i ocekuje puno, oni bas i nemaju strpljenja i vremena za mlade igrace. Pogledaj im samo rezultata u mladjim selekcijama, da nema Muse svi bi ih nabijali po 20 razlike. Sumnjam da ce i dati veliku priliku mladjim igracima, Mazalina su recimo prilicno upropastili drzeci ga na klupi (sto se Musi, po mom misljenju, nebi trebalo desiti jer je puno energicniji i drcniji igrac od letargicnog Mazalina)

Zato kazem Mega je najbolja opcija za Musu, hipotetski govorim jer ne znam ima li ikakve sanse da se to ostvari, Misko ima taj klub u kojem razvija svoje mlade talente. Jokic je najbolji primjer kako Megavizura radi. Sad aktualno Zagorac i Zubac, nove dvije zlatne koke Miska Raznatovica.
Za Musu je dobar svaki klub sa Balkana koji ce igrati domacu i ABA ligu i koji bi mu dao kvalitetnu minutazu....naravno da bi bilo izuzetno kada bi to bio klub i sa kvalitetnim trenerom. Sto se tice Luke Doncica slazem se ali zvanicno je No1 Dzanan Musa i to priznanje mu licno dodjelio jedan od najvecih centara svih vremena Sabonis.
It_is_a_Leclerc

#3634 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Izgleda da nam reprezentativci, ne samo da su nesposobni, grbavi, neučinkoviti, niski, zdepasti, ne naročito brzi, već su, evo, kažu karte - i neperspektivni. Rumunjska i makedonska liga je, kažu upućeni, krajnji domet za igrače koji su, eto nekom neobičnom magijom, postali - evropski šampioni.

Ono što je, međutim, vrlo bitno je da su Bender, Zubac i Dončić suhi talent i da im, let's face it, jedino zika virus i donekle udar meteora može spriječiti njihovu blistavu karijeru.

Teškko nama sa nama.

:bih:
KB9

#3635 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

doncic je trenutno bolji od muse, treba bit realan
It_is_a_Leclerc

#3636 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

KB9 wrote:doncic je trenutno bolji od muse, treba bit realan
To je i razumljivo, s obzirom da je Musa grbav i da kao takav ima šansu jedino da nastupa kao Kvazimodo u školskim priredbama.

Zna Bošnjo. Prognozirao čovjek gore.
dječak sa šibicama

#3637 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Zvanicno najbolji igrac EP U-16 to je definitivno. Slovenija nije ni ucestovala, valjda imaju puno panjeva u ekipi :D

Ja mislim da ce on dobro proci, ovakvu dominaciju u mladim selekcijama imaju samo najbolji igraci. Sad, ja se sjecam i dominacije Muslija nad vrsnjacima, pa Milana Macvana, Roka Ukica, Nemanje Aleksandrova i tako dalje, sve top prospekti u svojim godistima ali vrhunac karijere prosjecni Euroligaski klubovi. Jos je Ukic i u NBA igrao, ali ne neku zapazenu rolu.

Ako Musa prebaci ovu dominaciju do U-19 SP, onda bi to moglo biti to. Gledam spisak MVP igraca u tom rangu, Parker, Batum, Kanter, Saric, Koufos, Kirilenko, Bogut, Kukoc, Bodiroga.. ima i neuspjesnih, Labovic, Mario Delas.
hrasno38

#3638 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

KB9 wrote:doncic je trenutno bolji od muse, treba bit realan
Ja bih to definisao malo drugacije i rekao da je Doncic dobio bolju priliku od Muse a o finesama je vrlo tesko raspravljati jer opet ponavljam zvanicno Dzana Musa je najbolji U17 igrac Evrope i to je ono sto se pise. Mozda negdje ima mali Pero koji bi pojeo i Doncica i Musu za dorucak ali njemu mrsko da trenira i samo pravi cuda na basket igralistima.....i vjeruj mi da je takvih bilo i sretao sam se kroz kosarkasku karijaru sa masom extra talenata kojima nije padalo na pamet da ustaju ujtro u 07.00 da bi bili na treningu u 08.oo. Dakle pricamo o zvanicnim stvarima i niko od nas ne zna ko bi pobjedio u igri 1:1 izmedju Muse i Doncica.
KB9

#3639 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

ma bez tih nagadjanja, predvidjanja, sarkazma i svega ostalog

poenta je ta da bi sad, hipoteticki, da postoji neki draft od 100 najboljih ekipa svijeta bar 95 njih uzelo prije doncica nego musu i to nije nikakvo omalovazavanje muse kao takvog (po mom misljenju on je siguran nba igrac, prva polovina prve runde drafta)
hrasno38

#3640 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote:Zvanicno najbolji igrac EP U-16 to je definitivno. Slovenija nije ni ucestovala, valjda imaju puno panjeva u ekipi :D

Ja mislim da ce on dobro proci, ovakvu dominaciju u mladim selekcijama imaju samo najbolji igraci. Sad, ja se sjecam i dominacije Muslija nad vrsnjacima, pa Milana Macvana, Roka Ukica, Nemanje Aleksandrova i tako dalje, sve top prospekti u svojim godistima ali vrhunac karijere prosjecni Euroligaski klubovi. Jos je Ukic i u NBA igrao, ali ne neku zapazenu rolu.

Ako Musa prebaci ovu dominaciju do U-19 SP, onda bi to moglo biti to. Gledam spisak MVP igraca u tom rangu, Parker, Batum, Kanter, Saric, Koufos, Kirilenko, Bogut, Kukoc, Bodiroga.. ima i neuspjesnih, Labovic, Mario Delas.
Tako je vecina ovih svih ekipa i na SP i na EP U17 imaju maksimalno 2 extra igraca za to godiste (osim USA) a sve ostalo su vecinom klocevi. Kad kod nas stavis Musu i ostale vidis da je razlika ogromna. Pricati za momka koji jos uvijek nije odigrao 40 minuta ozbiljne seniorske utakmice da ce u NBA je vise nego neozbiljno jer upravo kako si i napisao sve ovo se treba potvrditi i u U19 a evo siguran sam da ce ga i Mulaomerovic staviti u konacni spisak reprezentativaca mada cisto sumnjam da ce mu dati nesto znacajnu minutazu. Dakle poslije U17 ova generacije ide dalje i napada U18, U19 pa zasto i ne U20 mada se mora naci bolja centarska linija.
dječak sa šibicama

#3641 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Donciceva prednost su razvijenije fizikalije, polivalentnost, momak igra pozicije od 1 do 4, nesto kao Kukoc svojevremeno. Ima i on svojih mana, kao i svako. Ali fizicka prednost mu je u vezi NBA, tamo kao europski bek ili krilo moras biti vrhunski fizicki spreman jer oni crnci bekovi te pojedose za dorucak. To leti, to skace.
hrasno38

#3642 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

KB9 wrote:ma bez tih nagadjanja, predvidjanja, sarkazma i svega ostalog

poenta je ta da bi sad, hipoteticki, da postoji neki draft od 100 najboljih ekipa svijeta bar 95 njih uzelo prije doncica nego musu i to nije nikakvo omalovazavanje muse kao takvog (po mom misljenju on je siguran nba igrac, prva polovina prve runde drafta)
Pa nisam ni rekao da se ne slazem sa tobom ali sam i rekao da je Doncic imao malo vise srece od Muse pri izboru kluba u kojem ce napredovati. Igrati junorsku ili kadetsku ligu Spanije i Hrvatske je nebo i zemlja a da ne govorim igrati za Real II itd.
KB9

#3643 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

hrasno38 wrote:
KB9 wrote:ma bez tih nagadjanja, predvidjanja, sarkazma i svega ostalog

Pa nisam ni rekao da se ne slazem sa tobom ali sam i rekao da je Doncic imao malo vise srece od Muse pri izboru kluba u kojem ce napredovati. Igrati junorsku ili kadetsku ligu Spanije i Hrvatske je nebo i zemlja a da ne govorim igrati za Real II itd.
upravo tako :thumbup:

doduse mozda to i nije sreca, mozda samo bolje ekipe imaju bolje skaute i prave bolje izbore al to nije na nama da sudimo, bilo kako bilo oba spadaju u sigurno u top 3 talenata trenutno na balkanu, ko bi bio taj treci je manje bitno :mrgreen:
dječak sa šibicama

#3644 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

hrasno38 wrote:
Tako je vecina ovih svih ekipa i na SP i na EP U17 imaju maksimalno 2 extra igraca za to godiste (osim USA) a sve ostalo su vecinom klocevi. Kad kod nas stavis Musu i ostale vidis da je razlika ogromna. Pricati za momka koji jos uvijek nije odigrao 40 minuta ozbiljne seniorske utakmice da ce u NBA je vise nego neozbiljno jer upravo kako si i napisao sve ovo se treba potvrditi i u U19 a evo siguran sam da ce ga i Mulaomerovic staviti u konacni spisak reprezentativaca mada cisto sumnjam da ce mu dati nesto znacajnu minutazu. Dakle poslije U17 ova generacije ide dalje i napada U18, U19 pa zasto i ne U20 mada se mora naci bolja centarska linija.
Ja kazem U-19 jer je to po nekom nepisanom pravilu zadnje takmicenje koje igraju vrhunski talenti, U-20 EP igraju uglavom ostaci ostataka, tada je talent vec gotov igrac i vec je A reprezentativac.

Zato recimo Srbija cesto osvaja zlatne medalje na U-20, oni su poznati po kvalitetnoj skoli kosarke i kod njih i oni slabiji talenti znaju o kosarci sve sto se treba znati. Nerijetko imaju generaciju bez nekih velikih zvijezda, ali osvoje medalju jer od malena ih uce taktici i timskoj kosarci.

U-19 SP se u kosarci smatra kao nekakav zavrsni ispit. Sto ne mora nista znaciti, ali eto to je nekako najdraza Under medalja svim mladim kosarkasima. SP je pa ga igraju i Ameri.

Ko zna, mozda za dvije godine Campara bude duplo bolji igrac nego je sada, mijenja se to sa godinama. Postoje akcelerati i tako dalje.

Musa ce sa 20 sto posto biti u ozbiljnoj rotaciji A selekcije reprezentacije.
vryzas

#3645 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:E, ali zaboravlja se jedan mali detalj....odlazak u NBA znaci i lovu koju u Evropi uglavnom samo mozes sanjati.
Jbg, jedna klada poput Hibberta ima 15 miliona. Ili Bogut, uz svo duzno postovanje, ne zasluzuje skoro 14 miliona :-)
Od 30 i kusur pa haman do 50% na tu cifru ide porez u zavisnosti od drzave u USA. Cini mi se da Shved ima ugovor 4-5 mil. dolara po sezoni.
Mirza bi vjerovatno mogao izvuci pribliznu cifu u Evropi u odnosu na ono sto sada ima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3646 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:
Tomahawk11 wrote:E, ali zaboravlja se jedan mali detalj....odlazak u NBA znaci i lovu koju u Evropi uglavnom samo mozes sanjati.
Od 30 i kusur pa haman do 50% na tu cifru ide porez u zavisnosti od drzave u USA. Cini mi se da Shved ima ugovor 4-5 mil. dolara po sezoni.
Mirza bi vjerovatno mogao izvuci pribliznu cifu u Evropi u odnosu na ono sto sada ima.
Mozda. Ali opet imas izazov igranja u NBA. To je cesto i sam Mirza podvlacio.
A svakako ide sad novi ugovor. Trebao bi uzeti cifru.
vryzas

#3647 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
vryzas wrote:
Mozda. Ali opet imas izazov igranja u NBA. To je cesto i sam Mirza podvlacio.
A svakako ide sad novi ugovor. Trebao bi uzeti cifru.
Nije mozda, 100% provjereno :wink: jer mi je jedan prijatelj odigrao nekoliko sezona tamo, a vjerujem da bi Mirza izvukao par mil. eura po sezoni od ovih sa najvecim budzetom u Evropi. Razlika je jos u tome sto u USA sve ostale troskove (kuca, auto, hrana itd.) pokrivas sam od svoje love. Ovo ostalo se slazem, pogotovo da bi trebao uzeti vecu cifru...frajer je u drugom dijelu bukvalno "resetao" protivnike za novi ugovor. :D
It_is_a_Leclerc

#3648 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Ima li i nakon današnje zajedničke poruke Mirze Teletovića i Njegoša Sikiraša još onih koji zagledaju patriotizam našem Njegošu, i ako ima - da li ih je sramota ?
hrasno38

#3649 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ima li i nakon današnje zajedničke poruke Mirze Teletovića i Njegoša Sikiraša još onih koji zagledaju patriotizam našem Njegošu, i ako ima - da li ih je sramota ?
Daj zivota ti popusti vise sa svojom patetikom i nepoznavanjem osnovnih postulata sporta. Sto smo mi jebena BiH nije nam niko kriv ali u normalnom svijetu nema toga da igras za klub a da reprezentaciju odbijes jer si povrijedjen. Ja razumijem da je Njegos pod pritiskom u tudjoj zemlji i ja njega ne krivim ali je dovoljno star da shvati da mora na vrijeme davati ciste odgovore ili on ili neko ko ga kroz kosarkaski zivot vodi.
Dakle jasna je cinjenica na koju sam se ja prvi navukao tj. nisam se navukao jer je to istina da je Njegos igrao za svoj klub kada je bila jedina informacija koja je bila u eteru da za reprezentacije ne moze da igra jer je povrijedjen. I to nam je potvrdio i Pandza. Odjednom Njegos igra 4 utakmice za redom u 4 dana sa vrlo lijepim ucinkom. I sta je neko trebao da skonta nego da opstruira reprezentaciju umjesto da su na vrijeme izasli sa svim onim pricama koje su ispricali poslije halabuke.
Ti eto ko non-stop nam ovdje glumis patriotu i nekoga ko bezgranicno voli i Nurkica i Njegosa a ispade mi ih mrzimo. Ne mi smo realni a ti sportski nepismen i udaras na neku zicu igre patriotizma sa pogresnim ljudima.
Meni o kosarci ne moze pricati jer moj zivot je bio kosarka i za mene Nurkic je i danas ono sto je bio i prvog trena kad sam napisao i nema moje simpatije a za Njegosa sam javno napisao da sam donekle pogrijesio mada u faktima nisam. Pravila moraju da postoje i za kadeta i za seniora...a da zaboravio sam....mi smo Bosna i Hercegovina...zemlja bez pravila!!!
SkyLimit

#3650 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

U ostalim državama i ne znaju da da im reprezentacije igraju U - 17 prvenstvo.

Gledao sam na youtube kad je igrala Kina, 2000 osoba prati a njih ima preko milijardu, vjerovatno i od tog 2000 jedno 1500 su iz suparničke države.

Kod nas se objavljuju tekstovi na naslovnici oko toga što neki igrač ne nastupa, gdje bi ga i razapeli :lol:

Previše se ovo ozbiljno shvaća, pola ovih igrača se uopće neće baviti profesionalno košarkom. Prvo iz naše ekipe će biti takvih.
Post Reply