Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Glupa je i prica da na +20 grizes ko da je egal utakmica. I uz to su ovo jos djeca.
Ko da Teletovica kritikujemo sto ima 5 TO dajte, uozbiljite se malo.
Izvini nemoj se ljutiti ali tvoj stav je stav klasicnog navijaca sa tribine. U sportu postoji nesto sto se zove " pokazivanje dominacije" i ta dominacija se sprovodi nad slabijim ekipama da bi bolje ekipe izasle na utakmicu sa velikom dozom respekta i sa izvjesnom dozom straha. Na utakmici svakoj treba da se grize toliko da se ciste situacije jednostavno morajau realizovati. Evo u ovoj utakmici da smo samo pogodili ciste zicere bili bi blizu +40. Kad pobjedis +40 onda ti Koreja dolazi sa staklenim koljenima i konta "jebo te ovo su vanzemaljci". To je najosnovnija psihologija sporta.
E jbg, ja sam navijac sa tribine, a ti tvrdoglav do pm. A nemoj se ni ti ljutiti, ali tako je.
Pa mislis da njima nije krivo kad fule zicer ili kad glupo izgubi loptu?! Znam kad sam ja trenirao, sramota te kad fulis nesto bezze. Ali se desava, kako ne mozete shvatiti da su to djeca, prvi put na SP, pa ima malo i pritiska?? Sigurno da ce bolje igrati iz utakmice u utakmicu.
Nemojte mi glumiti Phila i Popa, eto. Pretjerujete, malo je reci.
hrasno38 wrote:
Vidi ovo su momci sa 17 skoro 18 godina koji sasvim sigurno 10-tak godina treniraju kosarku i ja govorim o najosnovnijim stvarima u kosarci koje se uce od prvog dana...jebemu misa sa 17 godina ako ne mozes od tablu pogoditi zicer kad si sam pa sta si onda do sada naucio.
Hrasno, mozes, krivo je vjerovatno i npr. Muticu kad tako nesto promasi, ali im treba pravih utakmica dok nadodju. 17 godina u kosarci je relativno malo. Rekoh vec, SP, prva utakmica, radi malo i pritisak svoje.
Phantasy wrote:
Sta ako vodis 20 treba da se zajebajes dok se ne vrate pa ponovo?
Pa ne znam treba li crtati, evo gore odgovorih hrasnom....ne treba da se zajebajes, nego da je previse kritike za igrace koji se jos uvijek formiraju. Neki nerezonski promasaj, lagano izgubljena lopta....kakvih je sve Teletovic imao ispucavanja u reprezentaciji sa mizernim postotcima, pa nista.
Zato kazem, malo to smanjiti. Sto ne valja, trudice se da bude bolje. Dokle smo mi dosli da nam ne valja +20, a nismo grupe na EP prosli.
I mirza je kritikovan kada je forsirao tako da ti prica ne pije vode.
Samo to imas reci? Ja sam iznenadjen (jok uvrijedjen).
Teletovic je tad bio formiran kosarkas, pa uz to valjda ide i kritika.
Vi kritikujete djecu od 17 godina ko da su kosarkasi sa 10+ sezona u nogama.
Musa double double 32 pts 11 sk
Mutic double double 11 pts 12 sk
Cerkezovic 8 pts 12 sk 6 ass
Kocic 10 sk
Campara 18 pts
63 jebena skoka od toga pola u napadu.
Jadni, jadni, i oni su na SP
Tomahawk11 wrote:Musa double double 32 pts 11 sk
Kocic 10 sk
Campara 18 pts
Jebo te koje ti zakljucke izvlacis i ne cudi me da navijas za FK Sarajevo Covjece ovo je totalni autsajder reprezentacija i kakvu su statistiku ocekivao. Sut za dva poena 29/69 ili 42%....sut za tri poena 28%.....mi smo ovdje dosli kao prvaci Evrope a ne kao neki autsajderi. Medjutim ne sumnjam ja da je sve ovo i Pandza vidio i da ce ih najozbiljnije izkritikovati.
Tomahawk11 wrote:Musa double double 32 pts 11 sk
Kocic 10 sk
Campara 18 pts
Jebo te koje ti zakljucke izvlacis i ne cudi me da navijas za FK Sarajevo Covjece ovo je totalni autsajder reprezentacija i kakvu su statistiku ocekivao. Sut za dva poena 29/69 ili 42%....sut za tri poena 28%.....mi smo ovdje dosli kao prvaci Evrope a ne kao neki autsajderi. Medjutim ne sumnjam ja da je sve ovo i Pandza vidio i da ce ih najozbiljnije izkritikovati.
Pa nisam ja nigdje ni naveo da smo USA nadskakali ili da smo ih dernuli 25+
Sta ima ovo veze sa navijanjem sa FKS i ne diraj u svetinju, ne diram ni ja u tvoje ovo je tema o mladoj kosarkaskoj reprezentaciji, ne przni
Imali su luksuz da mogu imati slabiji procenat. Dominantni bili u skoku. A bice bolji sigurno od tih 40 % u narednim utakmicama.
Odgledah drugo...nije losa tranzicija. Ofanzivni segment solidan, skok u napadu odlican, koncentacija kod nekih ispod nivoa za ovaj uzrast, pojedinacni kvalitet neuporediv.
Defanzivno ima dosta stvari koje su lose pocevsi od strane pomoci, pritiska na prvi pas, kasnjenja u preuzimanju itd.
Ko je sa nama u grupi i protiv koga je naredna utakmica?
vryzas wrote:Odgledah drugo...nije losa tranzicija. Ofanzivni segment solidan, skok u napadu odlican, koncentacija kod nekih ispod nivoa za ovaj uzrast, pojedinacni kvalitet neuporediv.
Defanzivno ima dosta stvari koje su lose pocevsi od strane pomoci, pritiska na prvi pas, kasnjenja u preuzimanju itd.
Ko je sa nama u grupi i protiv koga je naredna utakmica?
Francuska u subotu u 16.30.......ovo je upravo ono sto ja pricam!!!
vryzas wrote: To treba pogledati...francuzi u zadnjih nekoliko godina dobro rade sa mladjim kategorijama.
ali im je kako sam gore negdje napisao se prije samog SP povrijedio najbolji igrac...medjutim evo ima drugi koji je zabio 41 poeen Koreji i u toj utakmici cemo vidjeti da li je ova danas utakmica bila samo zagrijavanje ili nase realno stanje.
i ja mislim da ste prestorgi sa kritikama. ipak se covjek/dijete opusti kad se desava taslachenje i kad je garbage time. sacekajmo sa kritikama nakon francuske i koreje.
Dajte ljudi, svejedno +25 ili +40, igrali smo koliko nam je bilo potrebno. Da smo htjeli dobili bismo ih tih 40 razlike. Tačno je šta će morati bolje protiv Francuza, štio će i biti i ne možeš igrati sa 100% koncentracije protiv ekipe gdje vodiš kontanstno oko 20 razlike. Ima tu i egzibicije, ne ideš sa 100%. Neće biti onih grešaka u dodavanju, bit' će to dosta ozbiljnije. Sabura ljudi.