BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3301 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:Sta cemo sad strucnjaci sa @Leclercom na celu...BiH opet razvalila Spaniju 79:67!!!!

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 998&lng=sr

Hoce li ovo biti komentar da je slucajno a @Leclerc :? :?
Ne broji se. Nije bio prenos na TV :D
A i corava koka ubode neko zrno :oops:

Ma djeca igraju ko sat :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3302 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:Sta cemo sad strucnjaci sa @Leclercom na celu...BiH opet razvalila Spaniju 79:67!!!!

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 998&lng=sr

Hoce li ovo biti komentar da je slucajno a @Leclerc :? :?
Ne broji se. Nije bio prenos na TV :D
A i corava koka ubode neko zrno :oops:

Ma djeca igraju ko sat :thumbup:
ma naravno druze da igraju...niko ko se nije bavio sportom nema pojma sta znaci izaci sa 17 godina i igrati utakmicu. Zato je njihov uspjeh sa zadnjeg EP jos veci a sinoc su jednostavno izgorili a tvrdim da je Pandza neke stvari namjerno radio i sa odredjenim ciljem jer su decki sinoc najavili da ce danas poderati Spaniju.
It_is_a_Leclerc

#3303 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Bože, koliko si ti opterećen samnom. Zvrcaš od jutra do sutra, i to stalno šlajfajući nekakve iščašene priče o tome kako ja mrzim Musu, kako želim da BiH izgubi, kako sam Srbin, ili šta već.

Kako rekoh sinoć, tako i danas - da Bog da im svako želio zla onoliko koliko ja želim. A da ću svaki put kad izgube pisati o tome zašto su i kako su izgubi, i šta je pošlo po zlu, budite sigurni da hoću. Ako vama nije dosta moralnih pobjeda, u sportski skoro najgoroj državi u Evropi, a vi nastavite s tim salijevanjem u bronzi.
hrasno38

#3304 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Bože, koliko si ti opterećen samnom. Zvrcaš od jutra do sutra, i to stalno šlajfajući nekakve iščašene priče o tome kako ja mrzim Musu, kako želim da BiH izgubi, kako sam Srbin, ili šta već.

Kako rekoh sinoć, tako i danas - da Bog da im svako želio zla onoliko koliko ja želim. A da ću svaki put kad izgube pisati o tome zašto su i kako su izgubi, i šta je pošlo po zlu, budite sigurni da hoću. Ako vama nije dosta moralnih pobjeda, u sportski skoro najgoroj državi u Evropi, a vi nastavite s tim salijevanjem u bronzi.
Ovo lazes jer ja nikada tako nisam posmatrao ljude!!!! Ali uvijek si prvi kad treba da kazes kako neko ne valja ali zadnji kad treba nekog da pohvalis. I kojih moralnih pobjeda covjece ovi djecaci su prvaci Evrope i u zadnjih godinu dana dobili su ovu Spaniju tri puta u cetiri utakmice i to dva puta na velikim takmicenjima. Jesu li to moralne pobjede????????? Sta je onda po tebi nemoralna pobjeda?
It_is_a_Leclerc

#3305 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bože, koliko si ti opterećen samnom. Zvrcaš od jutra do sutra, i to stalno šlajfajući nekakve iščašene priče o tome kako ja mrzim Musu, kako želim da BiH izgubi, kako sam Srbin, ili šta već.

Ovo lazes jer ja nikada tako nisam posmatrao ljude!!!! Ali uvijek si prvi kad treba da kazes kako neko ne valja ali zadnji kad treba nekog da pohvalis. I kojih moralnih pobjeda covjece ovi djecaci su prvaci Evrope i u zadnjih godinu dana dobili su ovu Spaniju tri puta u cetiri utakmice i to dva puta na velikim takmicenjima. Jesu li to moralne pobjede????????? Sta je onda po tebi nemoralna pobjeda?
Oj Allahu pogledaj me.

Figurativno, druže Asime, ja sam ovo malo više figurativno mislio :lol:

Mislio sam na moralne pobjede generalno, u svakom sportu, na koje vi koji ne date da se bilo ko bilo kad bilo gdje kritikuje, pristajete.
hrasno38

#3306 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:

Oj Allahu pogledaj me.
Figurativno, druže Asime, ja sam ovo malo više figurativno mislio :lol:
Mislio sam na moralne pobjede generalno, u svakom sportu, na koje vi koji ne date da se bilo ko bilo kad bilo gdje kritikuje, pristajete.
O takvim stvarima se ne prica ni figurativno jer me proglasavas nacionalistom a to nisam bio nikad u zivotu a i ti to dobro znas jer nisi od jucer na forumu.
hrasno38

#3307 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

http://sportsport.ba/bh_kosarka/zlatni- ... ima/197424

Pa ima li @Phantasy sada kakve pohvale ili si i ti tu samo kada treba kritikovati?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3308 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Glupo je i kritikovati i nesto previse hvaliti nakon prijateljskih utakmica. Pogotovo kritikovati.
A realno, nema mjesta kritici. Evropski prvaci. Ide SP, da vidimo koliko mogu.
hrasno38

#3309 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Glupo je i kritikovati i nesto previse hvaliti nakon prijateljskih utakmica. Pogotovo kritikovati.
Naravno ali ako vec kritikujes onda budi dzek i pohvali. Najlakse je sipati kritike iz kucnih fotelja. Dokle smo dosli da kritikujemo poraz u prijateljskoj utakmici jedinih ekipnih prvaka Evrope iz BiH :? (osim sjedece osbojke ali to je neki drugi par carapa). Pa kakav obraz moras imati da to radis? Ama da druze nista ne urade na SP oni su prvaci Evrope i tu titulu su izborili pred 5000 navijaca koji su navijali za njihovog protivnika. Mozes li zamisliti koliko je to veliko a tek im je 17 godina!!!!
Ja sam na tom EP kritikovao Pandzu u pocetnim utakmicama jer mi se nisu svidjale neke njegove takticke zamisli i izmjene kojse nisu bile na vrijeme ali sam se na kraju izvinuo i pukao sam sebi samar....pa ko sam ja da kritikujem mladog trenera ko je moju reprezentaciju doveo na vrh Evrope. On je za sada Tito.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3310 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Naravski. Crnjaciti nakon prijateljske je dijagnoza.
dječak sa šibicama

#3311 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Koja paljevina na kosarku kadetskog ranga.
hrasno38

#3312 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote:Koja paljevina na kosarku kadetskog ranga.
Kakve veze ima koji je rang da pricamo o prvacima Evrope medju kojima igra momak koji igra za seniorski tim hrvatske ekipe Cedevite koja je izmedju ostalog igrala ligu prvaka i u kojoj je Musa zabiljezio par nastupa. Osim toga Mulaomerovic je rekao na utakmici u Skenderiji da taj decko kadetskog ranga ce biti sigurno pozvan kao A reprezentativac ali ne samo da bi popunio roster. Iz istih tih kadate je isapo i ranije Jusuf Nurkic. Dakle ne znam zasto tako podcjenjivacki govoris o sportistima sa 17 godina.
dječak sa šibicama

#3313 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Pa zato sto ce tu u seniorskoj kosarci vrijedni spomena biti Musa (uvjeren sam sigurno) i Campara. Ostali ce nestati.

I zato sto te Under medalje niko ne broji, pa Srbija ih ima preko 20, Hrvatska cija je seniorska kosarka u banani, 15-ak. Spanija, Italija, Njemacka i ostali ko zna koliko. Svake godine se odrzi po jedno takmicenje u 5 kategorija, od U-16 do U-20, da li svjetsko da li europsko. Petnaest medalja se dijeli svakog ljeta.
Kontam da je to hit kod nas jer je svaki uspjeh dobrodosao, ali pravi se preveliki pritisak na djecu ako nista to je nepotrebno.
hrasno38

#3314 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote:Pa zato sto ce tu u seniorskoj kosarci vrijedni spomena biti Musa (uvjeren sam sigurno) i Campara. Ostali ce nestati.

I zato sto te Under medalje niko ne broji, pa Srbija ih ima preko 20, Hrvatska cija je seniorska kosarka u banani, 15-ak. Spanija, Italija, Njemacka i ostali ko zna koliko. Svake godine se odrzi po jedno takmicenje u 5 kategorija, od U-16 do U-20, da li svjetsko da li europsko. Petnaest medalja se dijeli svakog ljeta.
Kontam da je to hit kod nas jer je svaki uspjeh dobrodosao, ali pravi se preveliki pritisak na djecu ako nista to je nepotrebno.
Vidi vec dvije generacije BiH izbacuju vanserijske igrace.....prvo Nurkica pa da ne zaboravim Atica a evo sada i Musu...dakle to je izvan prosjeka jer se radi o izvanserijskim talentima. E sad pazi Musa, Atic, Sulejmanovic, Karahodzic i Nurkic petorka A reprezentacije u ovom trenutku a prosjek mozda na jadevite jade 20 godina!!!!! a kakva kvalitetna petorka!!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#3315 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Nije paljevina, sto bi bila.
Naravno, ovo za nas jeste novo.
Iako niko ne garantuje da ce neki 16-godisnjak biti vrhunski kosarkas, za Musu je, kao i za Nurkica, to vec sad jasno.
Malac odskace u svom godistu debelo. No, niko ne garantuje da ce se taj trend nastaviti. Pitanje je kad ce se pojaviti novi Nurkic ili Musa na ovim prostorima. Ali da je ovo dobar trend, definitivno.
Muhamed Đakmić

#3316 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:
Iako niko ne garantuje da ce neki 16-godisnjak biti vrhunski kosarkas, za Musu je, kao i za Nurkica, to vec sad jasno.
Malac odskace u svom godistu debelo. No, niko ne garantuje da ce se taj trend nastaviti. Pitanje je kad ce se pojaviti novi Nurkic ili Musa na ovim prostorima. Ali da je ovo dobar trend, definitivno.
Iznenadio bi se, možda se već ovo ili iduće ljeto pojavi novi :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3317 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:
Niko sretniji od mene. Iskreno, kad pogledamo u kakvom nam je stanju klupska kosarka, sve ovo je jedno veliko cudo.
dječak sa šibicama

#3318 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Musa ce biti vrhunski igrac, dam se kladiti. On je uz Luku Doncica najveci europski talent u generaciji 1999. godista.

Doncic je prica za sebe, vec igra za seniore Real Madrida samim tim je numero uno, ali on sa svojom generacijom Slovenije ne moze biti prvak Europe kao Musa. To mu je nekakav minus. Slican su stil igraca, i daleko najbolje sto nudi to godiste u Europi.

Atic, Karahodzic, Vrabac i jos neki, svi mogu imati makar zapazene Euroligaske karijere. Musa je NBA potencijal, to je poseban rang talenata, samo pamet u glavu jer puno je takvih propalo iz ovog ili onog razloga. Ozljeda, menadzeri, menadzeri su posebna prica oni kako mogu zajebati igraca ne moze niko.
Za Musu bi sad najgore sto moze napraviti u karijeri bilo da ode iz Cedevite u Fener recimo, tamo bi ga povlacili po klupi. On mora ici stepenicu po stepenicu, Nurkic je drugo on je centar a takve u NBA cekaju kao suho zlato. Musa je bek/krilo a u USA takvih imaju na bacanje, atletski premocni crnci, teze se probiti nego centrima. Prvo odraditi jos bar sezonu u Cedeviti, onda mozda godina u nekom jacem euroligasu, na draft pa sta Bog da.

Sikiras mi lici na klasicnog akcelerata, nagledas se takvih dok pratis kosarku, sa 16 godina dominiraju nad vrsnjacima zbog izrazenih fizickih prednosti a kasnije ih nigdje nema.

Steta sto ce Teletovic vec biti mator dok ovi svi stasaju, ali bice to dobra ekipa jednog dana. Uz uvjet da Mulaomerovic sto prije odleprsa, moze on obecavati Musi planine, ali poznavajuci njegov trenerski rad u Ciboni i nije nesto naklonjen mladim igracima. Alibi trener, uvijek gura iskusne i starije igrace, pa ako ne ide oni su krivi.
hrasno38

#3319 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Muhamed Đakmić wrote:
Tomahawk11 wrote:
Tako je ima izuzetno talentovanih klinaca a po svoj prilici radi se dobro sa njima
hrasno38

#3320 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

http://tntportal.ba/2016/06/13/bh-kadet ... -u-vitezu/

Ima danas snimak iz Viteza na Kanal 6 HD u 16.30!
Phantasy

#3321 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/zlatni- ... ima/197424

Pa ima li @Phantasy sada kakve pohvale ili si i ti tu samo kada treba kritikovati?
Nisam impresioniran, Musa opet forsira. Vidjecemo kada naletimo na Amere ili Dominikance kako to ide uz duzno postovanje ovakva Spanija nije taj rang..
Phantasy

#3322 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Glupo je i kritikovati i nesto previse hvaliti nakon prijateljskih utakmica. Pogotovo kritikovati.
Naravno ali ako vec kritikujes onda budi dzek i pohvali. Najlakse je sipati kritike iz kucnih fotelja. Dokle smo dosli da kritikujemo poraz u prijateljskoj utakmici jedinih ekipnih prvaka Evrope iz BiH :? (osim sjedece osbojke ali to je neki drugi par carapa). Pa kakav obraz moras imati da to radis? Ama da druze nista ne urade na SP oni su prvaci Evrope i tu titulu su izborili pred 5000 navijaca koji su navijali za njihovog protivnika. Mozes li zamisliti koliko je to veliko a tek im je 17 godina!!!!
Ja sam na tom EP kritikovao Pandzu u pocetnim utakmicama jer mi se nisu svidjale neke njegove takticke zamisli i izmjene kojse nisu bile na vrijeme ali sam se na kraju izvinuo i pukao sam sebi samar....pa ko sam ja da kritikujem mladog trenera ko je moju reprezentaciju doveo na vrh Evrope. On je za sada Tito.
Ovaj post je dokaz luzerskog mentaliteta koji koči BiH u mnogim ekipnim sportovima
hrasno38

#3323 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Phantasy wrote:
hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/zlatni- ... ima/197424

Nisam impresioniran, Musa opet forsira. Vidjecemo kada naletimo na Amere ili Dominikance kako to ide uz duzno postovanje ovakva Spanija nije taj rang..
:zid: :zid: pa da muse nije forsirao na prvenstvu Evrope kurac bi bili prvaci. Da Drazen nije 50% svojih utakmica nije forsirao kurac bi bio onakav igrac. Cuj ovakva Spanija nije taj rang a bila je rang vece prije kad nas je dobila....ajde se ti ufati badmingtona ziv bio!!!!
hrasno38

#3324 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Phantasy wrote:
hrasno38 wrote:
Ovaj post je dokaz luzerskog mentaliteta koji koči BiH u mnogim ekipnim sportovima
Ovo je post nekoga tko se upravo ovim sportom bavio malo manje nego sto ti imas godina momcino!!!! Ovi decki da su imali luzerski mentalitet ne bi bili prvaci Evrope ali pratio sam tvoje postove na ovoj temi i pece tu tebe nesto...bas onako pece!!!
Phantasy

#3325 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

Phantasy wrote:
hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:.
Ovo je post nekoga tko se upravo ovim sportom bavio malo manje nego sto ti imas godina momcino!!!! Ovi decki da su imali luzerski mentalitet ne bi bili prvaci Evrope ali pratio sam tvoje postove na ovoj temi i pece tu tebe nesto...bas onako pece!!![/quote]
Da slazem se, peče me mudo što si mi ti pratio postove.
Post Reply