BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bumerangss

#3051 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bumerangss »

diason wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
insaneinthebrain wrote:eno i konakovic se uvalio u autobus, nije moglo bez njega :roll: :-)
I Slavica Pecikoza. :shock:
Da prevodi ako bude potrebe :D
Moze li mi ko objasniti ko je doticna gospodja?
MOSALJOZE

#3052 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

pirmin wrote:I ko ce nas sad spustiti na zemlju? :D
Vjerovatno Amerika u finalu SP :skoljka:
denimb

#3054 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by denimb »

Jbt ja bi razbio 50 komada dok bi naucio upravljati ovim dronom...đe ga bolan dize ovoliko u zrak :run:
MOSALJOZE

#3055 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

11.07.2015 :mrgreen: hrasno38 vec postavio istu vijest par stranica unazad.
5 0 5

#3056 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by 5 0 5 »

MOSALJOZE wrote: 11.07.2015 :mrgreen: hrasno38 vec postavio istu vijest par stranica unazad.
znam kad je bilo. a nisam upratio na temi.
bumerangss

#3057 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bumerangss »

spree wrote:jedino je bahi sukno kristic rekavsi da su ipak na konferenciju za novinare trebali dovesti nekoga ko iole poznaje igrace. covjek nije imao pojma da igramo prvenstvo do polufinala kad je neko senadu rekao, pa mu prenio. debil pokusava da se proslavi i sto je najgore nemali broj ljudi misle da je on beton. zato nam je kako nam je :(. vlado majer :thumbup: momci fantasticni. tako smireni,valjda nesvjesni 50 k ljudi. selektor je ipak svejstan :thumbup:. sto se tice zastava par ljudi je na forumu ovih dana upozoravalo na to, ali znao se da ce biti ljiljana. to je ista ova stoka koja podrzava bahu i slicne. nazalost u takvom drustvu zivimo i samo se nadam da se nece negativno odraziti na momke koji nisu bosnjaci, iako ce sigurno biti pritisaka. ja sam se danas najezio kad sam cuo njegosovu majku :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ima li ko da postavi link govora Njegoseve majke? :kiss:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3058 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

bumerangss wrote:Moze li mi ko objasniti ko je doticna gospodja?
Slavica Pecikoza je glasnogovornica Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH. Diplomirana je žurnalistica, magistrica nauka u oblasti sporta, završila je menadžment u nogometu. Dugogodišnja je reprezentativka bivše Jugoslavije u košarci (blizu 100 nastupa) i učesnica Olimpijskih igara. Nastupala je za sarajevske klubove Bosnu i Željezničar...inace poznata generacija KK Zeljeznicar sa dvije Slavice...Suka i Pecikoza koja je razvaljivala u YU kosarci. Slavica Suka je inace supruga pokojne legende BH kosarke Mirze Delibasica i majka Danke i Daria Delibasica.
ocaj

#3059 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by ocaj »

:mrgreen:
mega_mashcine wrote:
"...Jedan od Vitežana koji je igrao EP i bio jedan od pet najboljih, nepravedno je zapostavljen, nije spomenut u BiH, to je dijete KK Vitez Darko Bajo", izjavio je Pandža na dočeku te predao mikrofon Baji koji je čestitao momcima na osvojenoj tituli.
Hmm, da li bi ovo moglo znaciti da ima sanse da se Bajo predomisli i ipak zaigra za nas na SP? Mislim, da li je uopste moguce da promijeni drzavljanstvo do ljeta ukoliko bude zelio?
Eno gledam Sani Campara i Bajo nerazdvojni drugovi,braca...cak je obukao Baju u trenerku bh reprezentacije.
Steta je sto taj momak ne igra za nasu reprezentaciju gdje bi nam kraj bio...a opet u drugu ruku i razumijem ga sta mu BH moze ponuditi,neplacenu kotizaciju,eventualno izbacivanje s nekog takmicenja,itd... Tuzno i zalosno! :sad: :sad:
MOSALJOZE

#3060 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Sa Radoncicem i Bajom bili bi beton i to armirani,treba se potruditi,ali tesko da ce promjeniti svoje odluke.
denimb

#3061 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by denimb »

ocaj wrote::mrgreen:
mega_mashcine wrote:
"...Jedan od Vitežana koji je igrao EP i bio jedan od pet najboljih, nepravedno je zapostavljen, nije spomenut u BiH, to je dijete KK Vitez Darko Bajo", izjavio je Pandža na dočeku te predao mikrofon Baji koji je čestitao momcima na osvojenoj tituli.
Hmm, da li bi ovo moglo znaciti da ima sanse da se Bajo predomisli i ipak zaigra za nas na SP? Mislim, da li je uopste moguce da promijeni drzavljanstvo do ljeta ukoliko bude zelio?
Eno gledam Sani Campara i Bajo nerazdvojni drugovi,braca...cak je obukao Baju u trenerku bh reprezentacije.
Steta je sto taj momak ne igra za nasu reprezentaciju gdje bi nam kraj bio...a opet u drugu ruku i razumijem ga sta mu BH moze ponuditi,neplacenu kotizaciju,eventualno izbacivanje s nekog takmicenja,itd... Tuzno i zalosno! :sad: :sad:
A druze vjerovatno nije nikome bilo krivo vise nego tom Baji sto nije sinoc bio sa nasim momcima, ali puno su to kompleksnija pitanja, ako mu recimo u porodici treba novac tesko je kriviti dijete.

Doduse kako sam shvatio, jos uvijek moze igrati za nas?
Bosanski_kralj

#3062 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Bosanski_kralj »

A jes pohitio igrati za Hrvate. I da je osvojio sa njima EP, opet ne bi ni blizu doživio ovo što su naši momci dožvijeli. Treba gledati i ovakve momente, nije sve ni u parama.
Juliuscezar

#3063 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Juliuscezar »

MOSALJOZE wrote:
Ta ce oni, ako Musa bude raspolozen mozda ih pusti da prebace 50 poena. E taj mec bi vrijedio svega, jbt zamisli sa amerikom u finalu dobro svjetsko do 17 godina ali opet .
nikad_vise

#3064 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nikad_vise »

Ovaj Bajo je imao zelju igrati za BiH sto su potvrdili i neki njegovi saigraci i poznanici tog momka ali je zelja i naređenje roditelja bilo izricito Hrvatska.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3065 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

bhnapoleon1 wrote:
MOSALJOZE wrote:
Ta ce oni, ako Musa bude raspolozen mozda ih pusti da prebace 50 poena. E taj mec bi vrijedio svega, jbt zamisli sa amerikom u finalu dobro svjetsko do 17 godina ali opet .
Uz jos minimalno dva igraca kvaliteta makar Njegosa i Sanija do finala bi se vrlo lako moglo doci. Najveci problem je sto Campara nema adekvatnu zamjenu...naravno kao i Musa kad gledas njegov ucinak a i reprezentacija nema jednog pravog centra koji ce biti potreban svakako na SP u17 gdje ce neke reprezentacije van evropskog kontineta dovuci galofak igrace po 2.20
USAblues

#3066 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by USAblues »

Kad je svjetsko ??
USAblues

#3067 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by USAblues »

Mustang1 wrote:
nema me tamo wrote:A pazite Turske brace.

Image
Puno je vaznije sto su Srbi,Crnogorci i Hrvati slavili sa nama nego sto Turci nisu
:thumbup: :thumbup:
spree

#3068 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by spree »

bumerangss wrote:
spree wrote:jedino je bahi sukno kristic rekavsi da su ipak na konferenciju za novinare trebali dovesti nekoga ko iole poznaje igrace. covjek nije imao pojma da igramo prvenstvo do polufinala kad je neko senadu rekao, pa mu prenio. debil pokusava da se proslavi i sto je najgore nemali broj ljudi misle da je on beton. zato nam je kako nam je :(. vlado majer :thumbup: momci fantasticni. tako smireni,valjda nesvjesni 50 k ljudi. selektor je ipak svejstan :thumbup:. sto se tice zastava par ljudi je na forumu ovih dana upozoravalo na to, ali znao se da ce biti ljiljana. to je ista ova stoka koja podrzava bahu i slicne. nazalost u takvom drustvu zivimo i samo se nadam da se nece negativno odraziti na momke koji nisu bosnjaci, iako ce sigurno biti pritisaka. ja sam se danas najezio kad sam cuo njegosovu majku :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ima li ko da postavi link govora Njegoseve majke? :kiss:
izvolton :bih:

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1392 ... a-sikirasa
nema me tamo

#3069 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nema me tamo »

USAblues wrote:
Mustang1 wrote:
nema me tamo wrote:A pazite Turske brace.

Image
Puno je vaznije sto su Srbi,Crnogorci i Hrvati slavili sa nama nego sto Turci nisu
:thumbup: :thumbup:

Naravno da je puno važnije.

Turke svakako gledam kao okupatore i ubice.
Latte

#3070 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Latte »

A na srbe kao na celjad cvijeca? :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#3073 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Malo neobična odluka gradskih vlasti u Bihaću da Džananu Musi poklone stan. Prvo, porodicu Musa poznajem, i ljudi su situirani, imaju stan i porodičnu kuću. Stan im ne treba. Sve da im i treba, treba im u Zagrebu, gdje Džanan provodi veći dio godine. Osim toga, dijete od 16 godina obično ne živi sam u svom stanu. Tako da... Pohvale za volju i gestu (iako je informacija vrlo nerazrađena i ne znam gdje i kakav stan se spominje), ali neka žestoka stipendija od nekih 1000 km mjesečno, bi imala puno, puno veći i bolji efekat, za mladog košarkaša kojem treba sada samo hladna glava i puno rada i truda.

Vrlo je bitno naglasiti da je bilo sjajnih kadeta i juniora koji propadnu kao sećije, i niko više za njih ne čuje. To su oni koji se umisle, i počnu razmišljati o tome kako svijet košarke čeka na njihov dolazak. Ja se nadam da će naši dječaci ostati čvrsto, objema nogama na zemlji i raditi, raditi, raditi, kako bi se na kraju od njih mogli očekivati dobri seniorski rezultati. Ne treba spavati na lovorikama. Posao je tek počeo :)

Apropo Baje i Radončića... Don't dream dreams..Pogotovo za ovog prvog. Pogledajte slučaj Emira Sulejmanovića. Apsolutno istu stvar bi doživo i on, ako bi htio prelaziti. A teško da je motiv uopšte toliko jak, i da postoji ikako. Uostalom, na slici koju neko spomenu, Sani Čampara nosi trenerku sa grbom Hrvatske, a Bajo sa grbom BiH, i dolje piše - "brother from another mother", ali to ništa ne znači.. Radončić, s druge strane, vješto "bira" stranu. Ja sam već rekao da mislim da je jako blizu Crnoj Gori, barem sudeći po mjestima na kojima se kreće, ljudima s kojima se druži i sl., ali opet - ne treba odustajati od njega. Razgovor ne košta.

P.S. Ne znam stvarno šta treba da se desi, pa da se rasprave o ljiljanima i armiji, presele na teme koje se bave tom jalovom i bezveznom temom ? Daj pustite ljude koji vole sport i košarku da ovdje diskutuju o tome.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 19/08/2015 02:37, edited 1 time in total.
SkyLimit

#3074 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Malo me nervira ovo potenciranje mita kako su djecaci spavali po barakama, jeli budjav lebac za dorucak, roditelji im placali dzeparce itd., a opet postali prvaci Europe. Zapravo su imali vrhunske uslove na pripremama, bolje recimo nego reprezentacije Crne Gore i Srbije. Ali cilj opravdava sredstvo, zeli se iskoristiti trenutak da se konacno zakonski regulise finansiranje nacionalnih sportskih selekcija na drzavnom nivou i to pozdravljam. Ako drzava bude pomagala savez dovoljno da redovito ucestujemo na ovim takmicenjima uz kvalitetne pripreme i sve sto spada, biti ce jos puno medalja jer se ova omladinska takmicenja odrzavaju svake godine. Neko ce reci da praviti javni docek sa 50 000 ljudi nekakvim kadetima je pretjerivanje, ali oni su ipak nasi prvi zlatni kosarkasi, njihova pobjeda bi mogla znaciti revoluciju u bosanskohercegovackoj kosarci ako se progura taj zakon, to bi bio vazniji trenutak i od samog zlata.
It_is_a_Leclerc

#3075 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

SkyLimit wrote:Malo me nervira ovo potenciranje mita kako su djecaci spavali po barakama, jeli budjav lebac za dorucak, roditelji im placali dzeparce itd., a opet postali prvaci Europe. Zapravo su imali vrhunske uslove na pripremama, bolje recimo nego reprezentacije Crne Gore i Srbije. Ali cilj opravdava sredstvo, zeli se iskoristiti trenutak da se konacno zakonski regulise finansiranje nacionalnih sportskih selekcija na drzavnom nivou i to pozdravljam. Ako drzava bude pomagala savez dovoljno da redovito ucestujemo na ovim takmicenjima uz kvalitetne pripreme i sve sto spada, biti ce jos puno medalja jer se ova omladinska takmicenja odrzavaju svake godine. Neko ce reci da praviti javni docek sa 50 000 ljudi nekakvim kadetima je pretjerivanje, ali oni su ipak nasi prvi zlatni kosarkasi, njihova pobjeda bi mogla znaciti revoluciju u bosanskohercegovackoj kosarci ako se progura taj zakon, to bi bio vazniji trenutak i od samog zlata.
Taman tako.

Nažalost, do nikakvih izmjena Zakona o sportu neće doći. To je, što se predstavnika iz RS-a tiče, završena priča. Sve ostaje u vakumu, ni na nebu, ni na zemlji.

To ne znači da oni koji vole BiH nemaju pravo da se ujedine. Političari, privrednici, sportski radnici, pa odakle god mogu, pa ako treba i ispod stola, dovlače pare sportu i sportašima. Ali za to treba imati malo volje i malo pameti, a nijednog ni drugog ja ne vidim kod onih koji bi trebali voditi brigu u sportu u BIH.
Post Reply