ketronsd1 wrote:O spektakularnom doceku cak i u svedskom Aftobladet-u![]()
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/b ... 1269168.ab
BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#2951 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
- KAMI666
#2952 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne kontaju ljudi, vazno je da ako smo mi sretni i ako nam se slavi, SLAVIT ce mo. Ne treba da nas boli ni k+++ ni palac sta ko drugi misli i kako se ko drugi osjeca. Meni tek sad zao da nas nije bilo milion na doceku malaca u Sarajevubull21 wrote:Ne valja kad slaviš, ne valja kada ne slaviš. Ne valja kada si sretan, ne valja kada si nesretan. Jebite se Bosanci i Hercegovci. Govna ste najveća.
Ja odoh biti sretan, moji momci su prvaci Europe.
- and
#2953 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
država im nije dala nikakvu podršku.državna televizija se nije potrudila da ljudima omogući da ih prate,osim finala.
momci su igrali i što čini mi se musa reče za finale,izlazimo na teren pred 5000 protivničkih navijača i pomislim sad ima 100 000 naših navijača koji nas gledaju na tv i moramo pobijediti.i pobjediše.
a bio je u pravu da ih je toliko ljudi,i više, gledalo i zato su im i odlučili prirediti nezaboravan doček kakav su i zaslužili.
momci su igrali i što čini mi se musa reče za finale,izlazimo na teren pred 5000 protivničkih navijača i pomislim sad ima 100 000 naših navijača koji nas gledaju na tv i moramo pobijediti.i pobjediše.
a bio je u pravu da ih je toliko ljudi,i više, gledalo i zato su im i odlučili prirediti nezaboravan doček kakav su i zaslužili.
- Thorgerson
#2954 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ko te jebe onda.AnonymousBIH wrote:Razumijemo se da je to ogroman uspjeh za malu, mladu i podijeljenu drzavu kao nasa, ali opet na globalnom sportskom platnu taj uspjeh je zanemariv. Ovakvu proslavu zaslužuje rezultat Amela Tuke ili neki drugi dobar rezultat u seniorskoj kategoriji, ali uspjeh djece od 15-16 godina ne može biti ekvivalent ovolikoj proslavi. Na kraju krajeva svakom svačije, meni lično je neugodno zbog ovolike euforije.
Zasto si onda na ovoj temi.
Zatvori se u kucu ako ti je neugodno.
Jesi li bio na doceku Amela Tuke? Ili samo seruckaso nako iz prikrajka?
Ne kontas dublju poentu zasto su ljudi izasli? Zato sto svaki od tih 50k ljudi sigurno sebe vidi u ovim momcima. Bez marke u dzepu otisli u Litvaniju i uzeli zlato likovima i ekipama koje su dosle sa budzetima po 300-400k EUR.
- pirmin
#2955 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ako poslije ovoga ne budemo imali pune kosarkaske terene na kojima se ceka da bi se igralo nista nismo dobili. Pehar onda mozemo komotno vratiti.
-
AnonymousBIH
#2956 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Samo ti slavi, nadam se istoj euforiji i nakon osvajanja medalje na atletskom prvenstvu predskolske djece.Thorgerson wrote: Ko te jebe onda.
Ne kontas dublju poentu zasto su ljudi izasli? Zato sto svaki od tih 50k ljudi sigurno sebe vidi u ovim momcima. Bez marke u dzepu otisli u Litvaniju i uzeli zlato likovima i ekipama koje su dosle sa budzetima po 300-400k EUR.
Btw, ne bi ti škodilo malo odgoja, čisto onako, vlastiti argumenti se ne brane prostačkim riječnikom.
-
mega_mashcine
- Thorgerson
#2958 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Brane druze, kad si bezobrazan.AnonymousBIH wrote:Samo ti slavi, nadam se istoj euforiji i nakon osvajanja medalje na atletskom prvenstvu predskolske djece.Thorgerson wrote: Ko te jebe onda.
Btw, ne bi ti škodilo malo odgoja, čisto onako, vlastiti argumenti se ne brane prostačkim riječnikom.
Ko si ti da ti nekome odredujes kada ce biti radostan, emotivan i sta ja znam. Ko?
Ljudi zele radosti, veselja...dosta im je muke i nesrece.
Mlade u20 u Srbiji isto tako doceka 50 i kusur hiljada ljudi.
Zasto ne bi?
TI ocito ne kontas da ce ova djeca sutra igrati - protiv ove druge djece, koju sad handre. Ovo sto imas u Litvaniji, Spaniji, Njemackoj - to je ONO sto oni sada imaju najbolje. Dakle od tih godista oni nemaju bolje. Isto kao i mi. A mi smo najbolji u Evropi.
-
AnonymousBIH
#2959 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
I za U20 Srbiju mi je bilo smiješno i žalosno, ali to se mene lično ne tiče, jer nisam srbijanac.
Nikome ja ne određujem ništa, što se mene tiče BIH može slaviti uspjehe penzionera u dominama.
Lično ne vidim poentu ovolike proslave uspjeha omladinske košarke. Ta je medalja, većini normalnih zemalja, nešto bezveze. Nama ne treba biti, treba ih podržati, dočekati ... ali tolika euforija oko bezvezne kadetske medalje se može stvoriti samo na Balkanu.
Nikome ja ne određujem ništa, što se mene tiče BIH može slaviti uspjehe penzionera u dominama.
Lično ne vidim poentu ovolike proslave uspjeha omladinske košarke. Ta je medalja, većini normalnih zemalja, nešto bezveze. Nama ne treba biti, treba ih podržati, dočekati ... ali tolika euforija oko bezvezne kadetske medalje se može stvoriti samo na Balkanu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2960 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Molim te ajde mi daj skalu po kojoj su uspjesi seniora vazniji i bitniji od uspjeha mladjih kategorija. I mladji igraju 5:5, igraju sa kosarkaskim velesilama koje treniraju u uslovima koje mi ne mozemo ni zamisliti. Zasto je ovaj uspjeh veliki???? Pa evo zasto od ovih zlatnih djecaka 2-3 treniraju van BiH i u uslovima kakvi i dolikuju dok ostali treniraju po osnovnim skolama po Gorazdu, Gradisci itd itd ili treniraju u Skenderiji za koju bi cini mi se vlasti bile najretnije da izgori a pricamo o Sparsu. Seniori su svi napolju i svi rade u najboljim mogucim uslovima i izmedju ostalog bar sto se mene tice ova titula je vrijednija od vrijednijeg.breba wrote:Moze se priznati da velicina proslave nije proporcionalna vaznosti samog sportskog dogadjaja. Ali ne slavi se samo zlatna medalja i naslov sampiona. Slavi se uspjeh ostvaren unatoc nemaru i nezainterevanosti drzave. Slavi se zato sto su se ovi neiskvareni klinci izdigli iznad beznadja i pomahnitalosti ovog drustva. Slavi se taj tracak nade u bolju buducnost i neke nove klince koji mogu bolje, vise i jace. Ko to ne konta jbtg.![]()
![]()
Zasto je ovo bilo puko potrebno???? Zato sto su ti i ostali djecaci i djevojcice koji se bave sportom u BiH vidjeli da narod stoji iza njih i da ce sa svojim uspjesima dozivjeti ovacije hiljada i hiljada ljudi, svojih sugradjana. Ovaj skup ce i morati natjerati vlasti da se pocnu baviti poslom koji se zove sport i bio bih presretan kada bi ovolika kolicina ljudi izasla na Marun Dvor i bila tu sve dok se ne donese zakon o sportu i finansiranju.
Mi imamo strasnih talenata za sam svjetski vrh ali smo siromasna zemlja u globalu sa za nase pojmove basnoslovnim bogatasima kojima se jos uvijek lize supak od izvjesnog postotka nasih gradjana i koji upravljaju nasim zivotima i zivotima nase djece.
- Logovan
#2961 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Dobro te ba, smiri malo, razumijemo šta želiš da kažeš.AnonymousBIH wrote:I za U20 Srbiju mi je bilo smiješno i žalosno, ali to se mene lično ne tiče, jer nisam srbijanac.
-
AnonymousBIH
#2962 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Neki, očigledno, ne razumiju.Logovan wrote:Dobro te ba, smiri malo, razumijemo šta želiš da kažeš.AnonymousBIH wrote:I za U20 Srbiju mi je bilo smiješno i žalosno, ali to se mene lično ne tiče, jer nisam srbijanac.
I ja sam pratio EP, navijao, nadao se, drago mi ...
-
nema me tamo
#2963 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo ti stranci gledaju s divljenjem, dok ti na ovo gledaš kao brukanje..
Al' pošto navijaš za fašistički Lazio razumijem te.
Al' pošto navijaš za fašistički Lazio razumijem te.
Last edited by nema me tamo on 18/08/2015 13:03, edited 1 time in total.
- LeonardoAC
#2964 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Jst fkt... vrhunac nacionalizma ..."Njegoše s'Pala, e neka si sa Pala". Kakve faking veze ima što je dečko sa Pala ? Što je to važno uopšte ?soccerfan88 wrote:I meni isto. Pa ponasa se ko pubertetlija kakav. Onim momcima moze otac biti bez problema a svi su pribraniji i normalniji i civilizovaniji od njega bili. Sto me najvise iznerviralo milijardu je puta za ova tri dana ponovio da je Njegos sa Palanoiserr wrote:Meni je samo Baha usro cejf, a ostalo je sve bilo super.gnjev wrote:Ne valja autobus, ne valja komentator , ne valjaju pjevaci ,ne valja zastava armije bih , ne valjaju pjesme sto pjevaju , ne valja ko je u autobusu , sofer autobusa isto ne valja . Motor autobusa puno trosi ni on ne valja , ne valja ni suknja kod one male u prvim redovima sto je obukla boja joj bezveze ........ Jebo ti nas![]()
Mislim totalno glupo i nepotrebno. Pa nije s Marsa siso ako je sa Pala majka mu stara! I Njegosu je sigurno dopizdilo da to slusa. Vjerovatno nesvjesno momka izdvaja iz grupe i kad tad moze decku to zasmetati! Ako je sa Pala nije Marsovac majka mu stara.
![]()
- hrasno38
#2965 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Drzavna TV ovo nikad ne bi prenosila da nije FACE TV a FACE TV nikad ovo ne bi prenosio da nije citao ovdje ovaj forum i neke facebook stranice jer ni jedni ni drugi nisu imali pojma da se ovo igra kao sto nisu imali pojma ni za EYOF kao sto nece imati ni pojma da je krajem augusta 5th FINA World Junior Swimming Championships gdje ce ucestvovati i par nasih takmicara itd itd.and wrote:država im nije dala nikakvu podršku.državna televizija se nije potrudila da ljudima omogući da ih prate,osim finala.
Zapamtite sta vam kazem da informacije kupe sa ovih stranica i par FB stranica o ovim takmicenjima.
-
nema me tamo
#2966 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A Njegošu se digo prije 3 godine prvi put, dakle 2012.

- hrasno38
#2967 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne ja ne razumijem da se tako omalovazava kadetska zlatna medalja i to mogu raditi samo neuki ljudi u sportu. Dovljno je reci tj napisati sta je odgovorio Musa kada su ga pitali koliko dnevno trenira? 5 SATI?? Po cemu je to onda vrijedniji trud i uspjeh jednog seniora od jednog kadeta ili juniora.Logovan wrote:Dobro te ba, smiri malo, razumijemo šta želiš da kažeš.AnonymousBIH wrote:I za U20 Srbiju mi je bilo smiješno i žalosno, ali to se mene lično ne tiče, jer nisam srbijanac.
-
nema me tamo
#2968 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Vrijedniji je milijardu puta da se ne lažemo, pa i Srpska u 20 zlatna medalja osvojena protiv Brazila je neupoooredivo vrijednija.
-
sumirprimus
#2969 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
zlato je zlato...pogotov na zvanicnim medjunarodnim prvenstvima jos olimpijski sport.
i tu nema dileme...
drukcije moze tvrdit samo onaj ko nije nikad guzova oznojio za takvo nesto...
i tu nema dileme...
drukcije moze tvrdit samo onaj ko nije nikad guzova oznojio za takvo nesto...
-
archi_a
#2970 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Bilo lijepo, nasmijani, malo se društvo "starohana" skupilo, izurlikalo, iskakalo, pravilo šegu, podsjetili na dane mladosti. Bila i pokoja suza. Boli me grlo.
Hvala šampionima na ovome.
Danas, hajde da malo pročitam komentare na jebenom forumu
Ma malo vas je************** . Nema vas šaka jada. Vama se ne sviđa ovo, ne sviđa se ono. Pokušaji ismijavanja. Malo vas je. Pobijedit će dobro, uništit će zlo.

Hvala šampionima na ovome.
Danas, hajde da malo pročitam komentare na jebenom forumu
Ma malo vas je************** . Nema vas šaka jada. Vama se ne sviđa ovo, ne sviđa se ono. Pokušaji ismijavanja. Malo vas je. Pobijedit će dobro, uništit će zlo.
Last edited by -LIBERO- on 18/08/2015 17:39, edited 2 times in total.
Reason: bez uvreda.
Reason: bez uvreda.
-
NataliDizdar
#2971 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sada se smanjila mala euforija pa izasli pljuvaci i hejteri iz svojih rupahrasno38 wrote: Ne ja ne razumijem da se tako omalovazava kadetska zlatna medalja i to mogu raditi samo neuki ljudi u sportu. Dovljno je reci tj napisati sta je odgovorio Musa kada su ga pitali koliko dnevno trenira? 5 SATI?? Po cemu je to onda vrijedniji trud i uspjeh jednog seniora od jednog kadeta ili juniora.
-
nema me tamo
- hrasno38
#2973 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ali se i ne brane neargumentovanim skrabarijama. Sta mislis da zlatna medalja nase plivacice Irmele Peranovic sa specijalne olimpijade nije vrijedna ili sa istog mjesta jos tri cetiri jer oni nisu ono sto mi zovoemo "A". Ja sam bio u kosarci opuno puno godina i ne sjecam se kada sam ovoliko uzivao gledajuci kosarku kao ovo EP a pogotovo zadnje utakmice. A da bi ti shvatio o cemu govorim morao bi biti u nekom sportu a ne se zadovoljavati PES-om i NBA2015.AnonymousBIH wrote:Samo ti slavi, nadam se istoj euforiji i nakon osvajanja medalje na atletskom prvenstvu predskolske djece.Thorgerson wrote: Ko te jebe onda.
-
AnonymousBIH
#2974 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Onda od sada prati samo kadetski sport, ako je to mjerilo sportskog uspjeha. Prati kadete Reala, Barcelone, Juventusa, Machestera, kadetske reprezentacije ...hrasno38 wrote:[Ne ja ne razumijem da se tako omalovazava kadetska zlatna medalja i to mogu raditi samo neuki ljudi u sportu. Dovljno je reci tj napisati sta je odgovorio Musa kada su ga pitali koliko dnevno trenira? 5 SATI?? Po cemu je to onda vrijedniji trud i uspjeh jednog seniora od jednog kadeta ili juniora.
- supercali
#2975 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Opet da ponovim splet okolnosti je doprinio da tu bude 50000
I bez doceka u gradu je setalo i sjedilo u okolnim ulicama sigurno oko 10-20 hiljada jer je sff jer je dijapsora dosla a i stranci su tu turisticki
Da nije to bilo bi do 20 hiljada i to je to
Njima svaka cast zasluzili su samo da se nije baho poceo samoreklamirati i oko njih se okupljali oni koji su zeljni slave i da budu vidjeni sto propali sportasi sto ove sponzoruse i kurave
I bez doceka u gradu je setalo i sjedilo u okolnim ulicama sigurno oko 10-20 hiljada jer je sff jer je dijapsora dosla a i stranci su tu turisticki
Da nije to bilo bi do 20 hiljada i to je to
Njima svaka cast zasluzili su samo da se nije baho poceo samoreklamirati i oko njih se okupljali oni koji su zeljni slave i da budu vidjeni sto propali sportasi sto ove sponzoruse i kurave