breba wrote:Moze se priznati da velicina proslave nije proporcionalna vaznosti samog sportskog dogadjaja. Ali ne slavi se samo zlatna medalja i naslov sampiona. Slavi se uspjeh ostvaren unatoc nemaru i nezainterevanosti drzave. Slavi se zato sto su se ovi neiskvareni klinci izdigli iznad beznadja i pomahnitalosti ovog drustva. Slavi se taj tracak nade u bolju buducnost i neke nove klince koji mogu bolje, vise i jace. Ko to ne konta jbtg.![]()
![]()
BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- piupiu
#2926 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
- luckylaka
#2927 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ja jednom napisao,,kada bi slucajno bili europski ili ne daj boze svjetski prvaci u fudbalu ako se ne bi sakupilo 2.ooo.ooo(dva miliona navijaca jebo me svak.Ma mi smo definitivno luda nacija za BiH selekcijama.Idemo dalje,demo bolje ...do 100.000 ispred vjecne znaci uzeti europsko u Francuskoj.klixo wrote:50.000 hiljada ljudi u16 repka heeeejJa nisam vjerovao da ce biti 6-7 hiljada ,a ne 50k
- stranac2
#2928 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sve su to za nas novi fenomeni. Juce je bilo cudo danas je vec manje cudo a nekada u buducnosti bit ce samo jedan ugodan fin trenutak.
Fantastican uspjeh mladih momaka , za par godina momci ce biti idoli novim momcima i pozitivna spirala se nastavlja.
Aferim djeco i aferim Pandzi. Bit ce on strasan strucnjak !!!
Fantastican uspjeh mladih momaka , za par godina momci ce biti idoli novim momcima i pozitivna spirala se nastavlja.
Aferim djeco i aferim Pandzi. Bit ce on strasan strucnjak !!!
- alphonse kauders
-
sumirprimus
#2930 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
fokus su momci, djeca, u16 prvaci evrope, sve ostalo nebitno ...

- pirmin
#2931 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mene ovaj uspjeh, uprkos svoj neimastini i problemima uopste nije iznenadio. Mi smo uvijek bili i ostali basket-nacija kao i sve ostale komsije tako da je bilo pitanje vremena kad ce neka od selekcija zavrsiti na vrhu.
-
Objektivni navijac
#2932 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
To mozda ti tako dozivljavas. To je neka ruzicasta verzija razloga slavlja. Bilo bi lijepo da je tako ali nije. Razlog sto je jedan minoran sportski uspjeh sa zadnje strane sportskih novina,dozivio ovoliku manifestaciju je ipak drugaciji. Razlozi su : stravicni nacionalizam podjeljenog bosanskoga drustva,nezaposlenost,neperspektivnost,siromastvo,bijeda i beznadze. Ovakve javni izlivi su uobicajni u siromasnim zemljama trecega svijeta,dok su u Evropi potpuno nepoznati.breba wrote:Moze se priznati da velicina proslave nije proporcionalna vaznosti samog sportskog dogadjaja. Ali ne slavi se samo zlatna medalja i naslov sampiona. Slavi se uspjeh ostvaren unatoc nemaru i nezainterevanosti drzave. Slavi se zato sto su se ovi neiskvareni klinci izdigli iznad beznadja i pomahnitalosti ovog drustva. Slavi se taj tracak nade u bolju buducnost i neke nove klince koji mogu bolje, vise i jace. Ko to ne konta jbtg.![]()
![]()
A inace cestitke djeci,dobri su. Mozda od njih budu i igraci jedan dan,od Muse sigurno hoce,za ostale cemo vidjeti.
- supercali
#2933 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Prvo poredis juniore sa kadetimaNataliDizdar wrote:
Docek U20 fudbalera iz Srbije...
(za onog koji je rekao da se to ne slavi kod komsija)
Drugo poredis svjetsko sa europskim
Trece poredis fudbal i kosarku
Napravila si pogresan trokorak sudi ti se greska u koracima
- supercali
#2934 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Zavrsili u slogi a oko njih vec sponzoruse u nastajanju pocele se vrzmati al vidi se da su klinci nista konkretno ne pokusavaju s njima nego malo i okrenu se kolegiMustang1 wrote:Jebo Bahu ba gdje su djeca jesu opalila sta ?
- supercali
#2935 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da se ne lazemo bilo je toliko ljudi zbog film festivala i zbog ljetnog perioda dijaspora stranci fazoni
Da nije toga okupilo bi se oko 10 hiljada i to je to
Da nije toga okupilo bi se oko 10 hiljada i to je to
-
AnonymousBIH
#2936 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Svaka čast momcima, ogroman uspjeh, ali ovoliko ljudi na dočeku, tekstova, reportaža ... zbog nekog dječijeg uspjeha mi je fakat smiješno.
Ovolika proslava i euforija zbog U16 reprezentacije može samo biti u BIH.
- plagijator1975
#2937 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Gledam sinoć sa ženom i sinom (8 godina) prenos, kad će ti sin meni "Babo jesmo mi luda država" 
- Thorgerson
#2938 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo smo valjda prezvakali.AnonymousBIH wrote:Svaka čast momcima, ogroman uspjeh, ali ovoliko ljudi na dočeku, tekstova, reportaža ... zbog nekog dječijeg uspjeha mi je fakat smiješno.
Ne mozes ti nekome odrediti sta je za njega vazno, sta nije. Sta mu probudi emocije, sta ne.
Ovo je ogromna stvar, tebi brate ako nije toliko bitna, ok. Nekome jeste.
- spinel_
#2939 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
cak nam i litvanski reprezentativac cestitao samo je to Nurkicu ispod casti
https://twitter.com/MKuzminskas/status/ ... 6976555008

takodjer Sasha Vujacic

https://twitter.com/MKuzminskas/status/ ... 6976555008

takodjer Sasha Vujacic

- Thorgerson
-
vryzas
#2941 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
AnonymousBIH wrote:Svaka čast momcima, ogroman uspjeh, ali ovoliko ljudi na dočeku, tekstova, reportaža ... zbog nekog dječijeg uspjeha mi je fakat smiješno.
To ti je ona "hljeba i igara".
-
bull21
#2942 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne valja kad slaviš, ne valja kada ne slaviš. Ne valja kada si sretan, ne valja kada si nesretan. Jebite se Bosanci i Hercegovci. Govna ste najveća.
Ja odoh biti sretan, moji momci su prvaci Europe.
Ja odoh biti sretan, moji momci su prvaci Europe.
-
AnonymousBIH
#2943 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Razumijemo se da je to ogroman uspjeh za malu, mladu i podijeljenu drzavu kao nasa, ali opet na globalnom sportskom platnu taj uspjeh je zanemariv. Ovakvu proslavu zaslužuje rezultat Amela Tuke ili neki drugi dobar rezultat u seniorskoj kategoriji, ali uspjeh djece od 15-16 godina ne može biti ekvivalent ovolikoj proslavi. Na kraju krajeva svakom svačije, meni lično je neugodno zbog ovolike euforije.
-
Korisničkoime
#2944 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Oni kojima smeta proslava:
Prvo nije baš ok da postavljate komentare a da ne pratite sport. Kako će seniorska reprezentacija u bilo čemu osvojiti bilo šta ili ostvariti bilo kakav zapažen rezultat ako ne stvaramo igrače. To je naša stara boljka od koje patimo evo skoro dvije decenije. Mi ne stvaramo igrače, me nemamo rad sa mladi, mi se nadamo da ćem nam seniorskog reprezentativca napraviti Njemačka, Holandija, Švicarska i ne znam ti još ko, da će ti momci koji su otišli za vrijeme rata sad u međuvremenu se već i rodili u tim drugim državama odabrati BiH umjesto države u kojoj su ponikli i kao osobe i kao sportaši.
Uvije smo se nadali da će taj mukotrpni posao sa mladima neko drugi odraditi za nas pod izgovorom da mi ne možemo jer eto nema para, nema uslova, nema znanja, nemao ovog ili onoga.
SVE DO NEKI DAN.
Kadeti i juniori ostvaruju odlične rezultate u košarci što znači da nešto ipak radimo, da nešto ipak proizvodimo, da je nešto ipak moguće i da se može. To je vrijednije od ovog zlata to je nukleus, to je početak i začetak vraćanja u život našeg sporta pa makar za sada to bila košarka. Tuka je sličan primjer nije ga niko načinio vani nego se on stvorio ovdje u Bosni.
ljudi koji prate sport znaju da su maleđe selekcije preduslov uspjeha seniorskih, nema sportskog uspjeha ako nema rada sa mladim. Ako iz kombinacija kadetskih i juniorskih reprezentacija izađu dva vrhunska košarkaša to je odlično.
Ljudi slave dijelom i to da se nešto pokrenulo u našem sportu, kažem vam ovi kadeti i juniori su temelj kojeg prije nismo nikada imali, na njima se može dalje graditi i opravdano očekivati neki zapaženiji rezultat.
Znači prvi put od 95 godine mi postavljamo temelj za ozbiljnu košarku u BiH i vi se nešto čudite slavlju ali kao što već rekoh ko ne prati sport to i ne zna ali nije onda primjereno komentirati sportske teme.
Prvo nije baš ok da postavljate komentare a da ne pratite sport. Kako će seniorska reprezentacija u bilo čemu osvojiti bilo šta ili ostvariti bilo kakav zapažen rezultat ako ne stvaramo igrače. To je naša stara boljka od koje patimo evo skoro dvije decenije. Mi ne stvaramo igrače, me nemamo rad sa mladi, mi se nadamo da ćem nam seniorskog reprezentativca napraviti Njemačka, Holandija, Švicarska i ne znam ti još ko, da će ti momci koji su otišli za vrijeme rata sad u međuvremenu se već i rodili u tim drugim državama odabrati BiH umjesto države u kojoj su ponikli i kao osobe i kao sportaši.
Uvije smo se nadali da će taj mukotrpni posao sa mladima neko drugi odraditi za nas pod izgovorom da mi ne možemo jer eto nema para, nema uslova, nema znanja, nemao ovog ili onoga.
SVE DO NEKI DAN.
Kadeti i juniori ostvaruju odlične rezultate u košarci što znači da nešto ipak radimo, da nešto ipak proizvodimo, da je nešto ipak moguće i da se može. To je vrijednije od ovog zlata to je nukleus, to je početak i začetak vraćanja u život našeg sporta pa makar za sada to bila košarka. Tuka je sličan primjer nije ga niko načinio vani nego se on stvorio ovdje u Bosni.
ljudi koji prate sport znaju da su maleđe selekcije preduslov uspjeha seniorskih, nema sportskog uspjeha ako nema rada sa mladim. Ako iz kombinacija kadetskih i juniorskih reprezentacija izađu dva vrhunska košarkaša to je odlično.
Ljudi slave dijelom i to da se nešto pokrenulo u našem sportu, kažem vam ovi kadeti i juniori su temelj kojeg prije nismo nikada imali, na njima se može dalje graditi i opravdano očekivati neki zapaženiji rezultat.
Znači prvi put od 95 godine mi postavljamo temelj za ozbiljnu košarku u BiH i vi se nešto čudite slavlju ali kao što već rekoh ko ne prati sport to i ne zna ali nije onda primjereno komentirati sportske teme.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2945 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Zastave, istorija, ratni period...za sve to ima fino sortiran prostor za raspravu na drugim dijelovima foruma, postojecim temama, il' eventualno nekoj novootvorenoj temi
Ovdje se prica o KOSARCI.
Dakle, kosarka...
Ovdje se prica o KOSARCI.
Dakle, kosarka...
-
shandrprcSA
-
Mobile_Disco
#2947 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Po meni u ovom trenutku u trenutcima prije a i poslije njih nisu bitni ni Baho ni Konakovic ni ostali poltroni koji kupe kajmak na kraju svega a posebno ne ovi koji smatraju da je nepotrebno da budu docekani kako su docekani.. Momcima kapa do poda i hvala im pokazali su da imaju srce i da igraju svi jedan za drugog bez obzira na rezultat bore se i postuju jedan drugog.. I ovih 50.000 ljudi koji su ih docekalo na licu mjesta i jos ko zna koliko pored mali ekrana sto tv.a sto kompjutera ce im dati podstrek da idu naprijed i da grizu jos vise! Meni se licno svidjela izjava Muse kada je rekao da idemo da uzmemo i svijetsko zlato.. Ja znam da je momka prenijelo euforija i to ali igraca sa vise samopouzdanja i hrabrosti ja jos nisam vidio u nasim kategorijama u bilo kojem sportu! Zelim im sve najbolje i da nastave da budu ovako slozni i borbeni! 
-
zlajapravaraja
#2948 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kad bi ova "nasa" bila austrijska, a ne latvijska zastava, skoro pa bi imalo smislashandrprcSA wrote:
- dobojlija81
#2949 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
svaka čast Sarajevu na doceku
kome se ne svidja neka duva
usput je preselio rajko
kome se ne svidja neka duva
usput je preselio rajko
-
ketronsd1
#2950 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
O spektakularnom doceku cak i u svedskom Aftobladet-u

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/b ... 1269168.ab