BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#1676 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Cime se vi bavite 4+sata pred mec sta me briga ko je komentator dajte da pobjedimo taman da ptpc prenosi.
- spree
#1677 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
ma uzimamo ih lako
. majer je ok ako ne bude avdica nigdje. baho se nije trebao ni reaktivirati 
- insaneinthebrain
#1678 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
ja gledam bahu ako bude prenos na fejsu, hocu da vidim jos koji gol muse, majstora sa pala i sanija tricaša 
- trcicu trceci
#1679 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
zasto na kladionici omjer je sve vise u korist litvanaca 1.70-2.20, jutros bilo 1.80-2.00
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1680 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pa vjerovatno zato sto jesu dobri, sto igraju pred svojom publikom a i sto se ocekuje kako i prilici mala pomoc sudija:)trcicu trceci wrote:zasto na kladionici omjer je sve vise u korist litvanaca 1.70-2.20, jutros bilo 1.80-2.00
- Point.
#1681 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kad se igra finale i koja tv kuca prenosi?
- trcicu trceci
#1682 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
20:15h na facee tv i bht1Point. wrote:Kad se igra finale i koja tv kuca prenosi?
- Point.
#1683 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Molto grazie. 
-
Stari
#1684 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Bravo momci ... najiskrenije cestitke
Hoce li ovaj FiBin kanal na youtube stvarno prenositi finale? ...ono mislim dzabalesku ...
Ne bih sad gnjavio sa "strucnim komentarima" ... nisam gledao ...ako cete mi vjerovati cijelu kosarkasku utakmicu decenijama ... jos od vremena dok su se igrala dva poluvremena ..."trice" su bili tek uveli ... a sudije su bile stroge i svirale sve ...korake, poskok, nosenu loptu, ma i promahu ako prodjes preblizu suparnickog igraca .... glavni su bili
sta ja znam: Gospodnetic, Skansi, Djerdja, Djogic, Mutapcic ....i YBM-liga ako se sjecam ko jos... Zuffer Avdija 
Shvaticete u tom slucaju (nadam se) moje nesnalazenje u novovnastalim okolnostima

Hoce li ovaj FiBin kanal na youtube stvarno prenositi finale? ...ono mislim dzabalesku ...
Ne bih sad gnjavio sa "strucnim komentarima" ... nisam gledao ...ako cete mi vjerovati cijelu kosarkasku utakmicu decenijama ... jos od vremena dok su se igrala dva poluvremena ..."trice" su bili tek uveli ... a sudije su bile stroge i svirale sve ...korake, poskok, nosenu loptu, ma i promahu ako prodjes preblizu suparnickog igraca .... glavni su bili
Shvaticete u tom slucaju (nadam se) moje nesnalazenje u novovnastalim okolnostima
- Artest
#1685 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mister Yes wrote:Apsolutno. Baha je užasan u komentarisanju košarke a posebno kadetske košarke. Čovjek jednostavno ne razumije tu igru. Evo nekih primjera:zlajapravaraja wrote:Mogu mislit' kakve zeludacne Probleme Baho prouzrokuje dok prica o kosarci :/
Ako cemo da postanemo kosarkaska nacija, trebat ce nam vise Avdica a manje BahA da promoviramo carobnu igru pod obrucima
1. Konstantno čuđenje zašto toliko šutamo za 3 poena. Ne razumije da kada protivnik igra zonu ili kad udvaja i ostavlja šut za 3 onda MORAŠ uzeti taj šut.
2. Konstantno čuđenje što žurimo. Ne razumije da u kadetskoj košarci mora tako. Nije to seniorska košarka gdje imaš strijelce rutinere kojima možeš dati loptu pri kraju napada da oni nešto urade niti imaš 5 igrača koji svi pogađaju ako su sami. U ovako mladoj kategoriji napadaš svo vrijeme i čim se ukaže prilika.
3. Ibrećenje što gubimo lopte i pravimo greške. Djeca od 16 godina u polufinalu prvenstva evrope. Što je najgore, on s vremena na vrijeme i sam spomene da su dječica od 16 godina ali onda opet kasnije bude užasno razočaran.
Ali ipak najgori je njegov defetizam. Gubimo 4 razlike 5 minuta do kraja i on kaže "sada više ne smijemo promašiti ni jedan napad"U košarci se u zadnjoj minuti stiže i veća razlika a 5 minuta je čitava vječnost. Pa onda, gubimo 3 razlike imamo napad dvadeset i nešto sekundi do kraja. A on se već predao i kaže "a imali smo Španiju. Mogli smo ih pobjediti"
Ludilo
Pa zatim ona negativnost prema toj dječici veći dio utakmice. Ti momci su heroji i samim ulaskom u polufinale a Baha ih je veći dio utakmice kritikovao i napadao. "pa kako ovo dozvoljavamo, pa polako momci, pa nemojte gubiti lopte, pa nemojte toliko šutati za 3, pa čuvajte njega vidite da on pogađa " itd Užas
A ipak, na kraju, čovjek ne može da ga mrzi. Takva emocija i takva želja se ne viđa. "Majstore sa Pala""ne prekidajte me režijo"
"gooo"
Na kraju mu sve opraštam.
Fino sumirano. Sreca pa sam ga uduno negdje sredinom trece cetvrtine. Stvarno je pretjerao. Jos frajer na pocetku rece "shvatite , ovo su djeca, greske su razumljive". Da bi im samo par minuta kasnije skoro jebao familiju; ibreti se covjek sto se ide na lahke poene iz tranzicije. Nista nije gledao sve do jucerasnjeg prenosa (imalo se gdje gledat, ali ocito nije bilo volje) i onda bi da mi prodaje patriotizam i patetiku?! Nije ga stid neznat kako izgleda Sikiras. A spanci su mu...spansko selo.
Hajde njegovo neznanje oko elementarnih stvari i sto prenosi utakmicu u fazonu semafora, ali ne smije si dozvolit da mraci od prve jebene minute. Gubimo cetri razlike na pocetku drugog, a on vec svodi racun, u fazonu gotovo je, oni imaju momentum.
Generalno pozdravljam njegov povratak, bio je dobar prenoseci Zelju u LE mada je i tu je imao par bisera koji ukazuju da nije bas uronjen u aktuelna desavanja (ne zna kako izgleda Beganovic). Ali svejedno, obican je sto se kaze.
Samo se drzi fudbala Baho, kosarku prepusti onima koji je prate. Vjerovatno ti je najveca uvreda da te uporedim s Marjanom. E pa, sa svojim zapomaganjem, sugestijama, neznanjem i ostalim glupostima, jucer si bio gori od njega (ovaj bi bar nastrebo 'images' igraca
- SkyLimit
#1686 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Volio bi da komentator na BHT bude Majer jer je daleko najbolji poznavaoc kosarke u toj medijskog kuci. Moze proci i Spaho, nije neki ekspert ali zna prenijeti emociju. Samo da ne budu Babic ili Suko. Ni znanja ni emocije.
- Artest
#1687 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
It_is_a_Leclerc wrote:Ja se sjećam situacije kad Čampara izlazi na igrača sa rukom i iza njega Čerkezović trči, i ovaj opali (onaj br. 5 njihov), a Baho - "Pa kako ih puštamo.."
Voli on tako trunit sta bi trebalo i kako. Nije ga dzaba Sabe gadjo mobitelom.
- phillie
#1688 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Jarane, svaka utakmica svakog EP /U20, U18 i U16/ ove godine je bila uzivo, a kasnije se moglo pogledati kad hoces, besplatno, na njihovom youtube kanalu. Cak ja mislim da za finalnu utakmicu bude i komentator (na engleskom naravno).Stari wrote:Bravo momci ... najiskrenije cestitke
Hoce li ovaj FiBin kanal na youtube stvarno prenositi finale? ...ono mislim dzabalesku ...![]()
- It_is_a_Leclerc
#1689 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Engleski komentator je bio na livebasketball.tv koji je na u18 radio polufinalne i finalne utakmice.
- phillie
#1690 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hvala kolega
Uglavnom, kliknes na https://www.youtube.com/user/FIBAWorld/playlists nadjes turnir koji te zanima->nadjes utakmicu koja te zanima-> uzivas.
btw. Francuska ponovo ubila hljeb u Finskoj i zauzeli su 5. mjesto. Finci sesti. Sad mene zanima da li i Finci idu na SP, posto je Spanija domacin i ona automatski ima garantovano mjesto na SP? Meni bi logicno bilo da i Finska nastupi slijedece godine na SP-u.
Uglavnom, kliknes na https://www.youtube.com/user/FIBAWorld/playlists nadjes turnir koji te zanima->nadjes utakmicu koja te zanima-> uzivas.
btw. Francuska ponovo ubila hljeb u Finskoj i zauzeli su 5. mjesto. Finci sesti. Sad mene zanima da li i Finci idu na SP, posto je Spanija domacin i ona automatski ima garantovano mjesto na SP? Meni bi logicno bilo da i Finska nastupi slijedece godine na SP-u.
Last edited by phillie on 16/08/2015 17:24, edited 1 time in total.
- Artest
#1691 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Veceras, kao sto je vec receno, sve zavisi od litvanske trice. Ako krenu sipat kako samo oni umiju, onda jbg. Bilo bi dobro da ih odma ubijemo u pojam i napravimo finu zalihu.
Iako smo iscjedjeni, nasi role-playeri bi trebali biti na nivou. Mutic je ostao svjez, igrao je svega 14 min. sinoc; spreman je da ganja i iskace na tricu. U drugom produzetku je donio prevagu na tom djelu parketa; isceprkao i jedan vrlo vazan ofanzivni skok. Mada je tesko sad pobrojat sve herojske momente, od Sanija, Njegosa pa do Muse.
Ukratko:
Musa - bosanski Grant Hill
(iz prajma). Umjecem baratanja loptom podsjeti na Stepha ili Hardena. Treba radit na sutu i misicnoj masi. BBIQ, lebronovski.
Sani - bosanski Marko Popovic. Ako je Marko napravio dobru seniorsku karijeru, ne znam zasto ne bi i Campara. Ona step-back trica za poravnanje je curryevska.
Sikiras - sacekacu da vidim hoce li jos narast. Izgleda da bas ima tu tricu, nije sporadicna. 33%je fin procenat za ove godine. Ima i igru unutra, samo mu fale ta dva centa, da bude dominatna cetvorka i na seniorskom levelu.
Iako smo iscjedjeni, nasi role-playeri bi trebali biti na nivou. Mutic je ostao svjez, igrao je svega 14 min. sinoc; spreman je da ganja i iskace na tricu. U drugom produzetku je donio prevagu na tom djelu parketa; isceprkao i jedan vrlo vazan ofanzivni skok. Mada je tesko sad pobrojat sve herojske momente, od Sanija, Njegosa pa do Muse.
Ukratko:
Musa - bosanski Grant Hill
Sani - bosanski Marko Popovic. Ako je Marko napravio dobru seniorsku karijeru, ne znam zasto ne bi i Campara. Ona step-back trica za poravnanje je curryevska.
Sikiras - sacekacu da vidim hoce li jos narast. Izgleda da bas ima tu tricu, nije sporadicna. 33%je fin procenat za ove godine. Ima i igru unutra, samo mu fale ta dva centa, da bude dominatna cetvorka i na seniorskom levelu.
- Artest
#1692 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nadjoh statistiku Marka Popovica u mladjim kategorijama
http://www.fibaeurope.com/compID_8aYeHl ... 27940.html
http://u16men.fibaeurope.com/en/compID_ ... 16220.html
Sani cak ima puno bolju tricu.
Ohrabrujuce
http://www.fibaeurope.com/compID_8aYeHl ... 27940.html
http://u16men.fibaeurope.com/en/compID_ ... 16220.html
Sani cak ima puno bolju tricu.
Ohrabrujuce
-
giovanni galli
#1693 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
ima li gde snimak tekme sa spanijom sa bahinim komentarisanjem?
- It_is_a_Leclerc
#1694 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Samo da ih ne krene šut. Gledao sam inserte Litvanija - Turska, i ono je zaista prestrašno kakve ljudi šutere imaju i kako to rešeta... Ubiju volju protivniku da igra... Kad bi samo loše krenuo šut za njih, odmah bismo imali veće šanse.
-
Stari
#1695 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
phillie wrote:Jarane, svaka utakmica svakog EP /U20, U18 i U16/ ove godine je bila uzivo, a kasnije se moglo pogledati kad hoces, besplatno, na njihovom youtube kanalu. Cak ja mislim da za finalnu utakmicu bude i komentator (na engleskom naravno).Stari wrote:Bravo momci ... najiskrenije cestitke
Hoce li ovaj FiBin kanal na youtube stvarno prenositi finale? ...ono mislim dzabalesku ...![]()
Hvala najljepse na odgovoru ...nasiljio sam youtube....pristavio kafu ... vakat je i bio da nakon citave jedne vjecnosti konacno ponovo pogledam jednu cijelu kosarkasku utakmicu .... Litvanci su zeznuti znam ...uvijek su to bili ...ne znam ko im sad igra ...ali se dobro sjecam Kurtinaitisa, Valtersa, Homicusa, Krapikasa ... gadjali su trice ...iz okreta ...onako na starinski nacin "od table" ... uh bolje je ne prisjecati se tih crnjaka ...i onog majmuna sto primi loptu i ...nicim izazvan...lijepo je odtitra sa dvije ruke ...u jedno ...12 sekundi do kraja.
Kako kod ...jos jednom najljepse zahvaljujem
- phillie
#1696 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ja se nadam da, zbog njihovih godina, "suterska raspolozenost" moze oscilirati, i da ih nece bas sluziti dvije noci zaredom 
Nasi imaju kvalitet, samo smireno da odigraju (sto ce isto tako biti tesko), ne ici u raspucavanje s njima, pa bumo videli. Ma nek se kale djeca, na ovakvim utakmicama se postaje igrac.
Vise od dva sata do utakmice, a meni kamen u stomaku isto onomad kad sam cekao utakmicu protiv Danske na Kosevu i ona kisurina sto je padala. Da Bog da isto slavili na kraju, kao i tad.
Nasi imaju kvalitet, samo smireno da odigraju (sto ce isto tako biti tesko), ne ici u raspucavanje s njima, pa bumo videli. Ma nek se kale djeca, na ovakvim utakmicama se postaje igrac.
Vise od dva sata do utakmice, a meni kamen u stomaku isto onomad kad sam cekao utakmicu protiv Danske na Kosevu i ona kisurina sto je padala. Da Bog da isto slavili na kraju, kao i tad.
- arzuhal
#1697 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Onaj litvanski trener, pravi bijesni grizli, gledam sad snimak s Turskom, u jednom trenu sam pomislio da će da šamar opali djetetu toliko je oči izbečio i nešto galami...Oni će baš igrat pod pritiskom noćas, nas boli briga: imamo srebro i da ne izađemo na parket hehe 
- p206
#1698 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
i pored toga su gubili 7 poena 7 min do krajaIt_is_a_Leclerc wrote:Samo da ih ne krene šut. Gledao sam inserte Litvanija - Turska, i ono je zaista prestrašno kakve ljudi šutere imaju i kako to rešeta... Ubiju volju protivniku da igra... Kad bi samo loše krenuo šut za njih, odmah bismo imali veće šanse.
gledao sam malo onako na preskok, ništa specijalno što naši ne mogu ponuditi
-
zlajapravaraja
#1699 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sinoc je Pandza pronasao lijek za tricu, kad su mu na terenu bili
Musa
Cerkezovic
Barukcija
Mutic
Sikiras
Svi preko 2 metra, i tu je Spance stao sut. Tacno se vidjelo kako su se usrali.
To je bilo bas ono "Obradovicevski".
Inace mislim da ce publika predstavljati veci problem za domace igrace. Toliki pritisak djeca od 15-16 godina valjda ne mogu izdrzati. A posto im se igra zasniva na sharanju trica, dobro ce ruke da zadrhte...
Takodjer se nadam da se ova djeca nakon povratka nece uobraziti i otici u oblake, nego nastaviti marljivo raditi na sebi, jer je cilj - profesionalna kosarka - jos uvijek jako daleko za sve njih, uz mnoge prepreke karijeri koje "slava" moze donijeti sa sobom. Tu prvenstveno mislim na zene
Opet ne sumnjam da ce im docek biti jednak onome kad je zadnji put docekana jedna selekcija iz Kaunasa
Musa
Cerkezovic
Barukcija
Mutic
Sikiras
Svi preko 2 metra, i tu je Spance stao sut. Tacno se vidjelo kako su se usrali.
To je bilo bas ono "Obradovicevski".
Inace mislim da ce publika predstavljati veci problem za domace igrace. Toliki pritisak djeca od 15-16 godina valjda ne mogu izdrzati. A posto im se igra zasniva na sharanju trica, dobro ce ruke da zadrhte...
Takodjer se nadam da se ova djeca nakon povratka nece uobraziti i otici u oblake, nego nastaviti marljivo raditi na sebi, jer je cilj - profesionalna kosarka - jos uvijek jako daleko za sve njih, uz mnoge prepreke karijeri koje "slava" moze donijeti sa sobom. Tu prvenstveno mislim na zene
Opet ne sumnjam da ce im docek biti jednak onome kad je zadnji put docekana jedna selekcija iz Kaunasa
-
zlajapravaraja
#1700 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Neko spomenu Bahu i defetizam. Upravo je to rijec koja ga najbolje opisuje.
Ali ga treba donekle i razumijeti: covjek je kroz decenije neuspjeha totalno istraumiran, pa ga bilo malo prenijelo.
Ali ga treba donekle i razumijeti: covjek je kroz decenije neuspjeha totalno istraumiran, pa ga bilo malo prenijelo.