BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1126 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

phillie wrote:Ima Jankovic dobar pass, to se vidjelo pred kraj kad je Mutic zakucao, mada sveukupno mi djeluje dosta zbunjeno. Najbolji mi je njegov ulaz s lijeve strane kad je desnom rukom nekako degazira prema kosu, skoro a la Paspalj birvaktile.
Da decko je jako mekan sa izuzetno dugim rukama i razumljivi su takvi potezi....medjutim zaista ima fenomenalan pregled igre i zna dati pas da je uzivanje gledati a onda mrtvo hladno ili proda pas iz auta ili se jednostavno zabije iz cista mira pod kosa i ne konta ni sam zasto je to uradio.....ali je citavo vrijeme vrlo cool i uopste se ne uzbudjuje. Po mom skromnom misljenju i iskustvu mislim da se od tog decka moze napraviti cudo.
MOSALJOZE

#1127 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Jankovic MVP ?

:skoljka:
hrasno38

#1128 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Ako dobijemo Njemacku a svi to zelimo najiskrenije idemo na pobjednika meca Spanija-Francuska....
nuki_cika

#1129 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nuki_cika »

A ko je sve prošao iz naše grupe ?
phillie

#1130 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Finci
Mi
Francuzi
Srbi
mgogic

#1131 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mgogic »

Kakve su ove Svabe?
phillie

#1132 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Boljeg protivnika od ove 4 ekipe nismo mogli dobiti...valjda :)
hrasno38

#1133 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

mgogic wrote:Kakve su ove Svabe?
Svabe smo dobili na EYOF-U i bili su u kompletnom sastavu......po meni u principu mozemo dobiti svakoga ali dvije najozbiljinije ekipe po meni su Turska i Litvanija posebno radi domacinstva a naravno ne treba nikada zaboraviti Spaniju
vryzas

#1134 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

Turska juce dobi Litvaniju i prvi je favorit za osvajanje zlata...ako se u ovom uzrastu moze neko nazvati favoritom. :D
hrasno38

#1135 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:Turska juce dobi Litvaniju i prvi je favorit za osvajanje zlata...ako se u ovom uzrastu moze neko nazvati favoritom. :D
he ajde ga ti znaj....sa recimo Srbijom se nikad ne zna....na SP za seniore jedva se provukli u grupi pa dodjose do finala....ova nasa omladina kada igra disciplinovano nisam siguran da ima konkurenta na ovom prvnestvu jer mi imamo tri vrsna igraca a sve ostale reprezentacije jednog ili maks. dva igraca veceg kvaliteta nego ostali. Musa i kad je najgori da minimalno 15 poena a to tesko da moze i jedan igrac na prvenstvu.
I to sto je Turska dobila Litvaniju u grupi nista ne mora da znaci...dobili mi Srbiju 20 razlike...dobila nas CG par razlike...Srbija dobila CG 15 razlike??? E sad ko je tu najbolji a CG ispala??:) Turska igra sa Srbijom vidjet cemo je li zaista toliko jaka.
hrasno38

#1136 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Evo i Turska ima jednog Musu....luda statistika...

http://u16men.fibaeurope.com/en/compID_ ... 15805.html
vryzas

#1137 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

hrasno38 wrote:
vryzas wrote:Turska juce dobi Litvaniju i prvi je favorit za osvajanje zlata...ako se u ovom uzrastu moze neko nazvati favoritom. :D
he ajde ga ti znaj....sa recimo Srbijom se nikad ne zna....na SP za seniore jedva se provukli u grupi pa dodjose do finala....ova nasa omladina kada igra disciplinovano nisam siguran da ima konkurenta na ovom prvnestvu jer mi imamo tri vrsna igraca a sve ostale reprezentacije jednog ili maks. dva igraca veceg kvaliteta nego ostali. Musa i kad je najgori da minimalno 15 poena a to tesko da moze i jedan igrac na prvenstvu.
I to sto je Turska dobila Litvaniju u grupi nista ne mora da znaci...dobili mi Srbiju 20 razlike...dobila nas CG par razlike...Srbija dobila CG 15 razlike??? E sad ko je tu najbolji a CG ispala??:) Turska igra sa Srbijom vidjet cemo je li zaista toliko jaka.

Ma na to sam i mislio...previse oscilacija ima kod ove djece, ipak su to kadeti. Imas 6-7 reprezentacija koje su u 5 deka i svako svakog moze okrenuti. Nisam gledao sve ekipe, ali pretpostavljam da svaka reprezentacija ima 1-2 igraca koje "guraju" kao lidere jer su veliki talenti. Tako je uglavnom u mladjim kategorijama, pogotovo u klubovima i ligama koje ta djeca igraju.
bingov buraz

#1138 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

hrasno38 wrote:Evo i Turska ima jednog Musu....luda statistika...

Dzanan ima vise skokova a o asistencijama da ne pricamo.
hrasno38

#1139 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

bingov buraz wrote:

jest ali je ovaj najjaci u ukupnoj statistici...

http://u16men.fibaeurope.com/en/pageID_ ... 11538.html
bingov buraz

#1140 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

hrasno38 wrote:
bingov buraz wrote:

jest ali je ovaj najjaci u ukupnoj statistici...

http://u16men.fibaeurope.com/en/pageID_ ... 11538.html
Ne znam kako dolaze do ovoga ali ok,valjda je pametniji insan od mene to izracunao :mrgreen:

Bajo peti,steta bas steta sto nam je pobjegao,bez njega bi Hrvatska igrala diviziju B dogodine.
SSemir

#1141 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SSemir »

SSemir wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ne znam sad koliko nam i šta treba da idemo u 1/4 finale, ali mislim da ćemo izgubiti sve do kraja.
Ne znam ni koliko ispada u B diviziju, jer nisam mislio da će mi taj podatak trebati, ali mislim da se moramo vratiti realnim dometima i očekivanjima, a to je ostanak u društvu najboljih.
prije utakmice sa francuskom. znanje iz tebe govori, znanje i iskustvo! to je ocito!
once again :D
It_is_a_Leclerc

#1142 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa kad izgubiš od Finske i CG, a čekaju te Francuska i Hrvatska, šta drugo očekivati...

Ja volim kad nisam upravu kod ovakvih stvari, i drago mi je kad me demantuju...Daj Bože da me demantuju i oko tvrdnje da smo već platili, i da ćemo tek platiti danak umoru zbog igranja eyof-a..Nisam ja sujetan, ne koljem vola radi kile šnicle, niti je najbitnije da ja dokažem kako kao sve znam, a drugi ne znaju ništa..
trcicu trceci

#1143 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by trcicu trceci »

Francuska i Hrvatska su karina u ovim mladjim selekcijama, tako da si i tu fulio...
hrasno38

#1144 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Finska je postrojila sve redom a Finska i u seniorskoj konkurenciji nam je redovno dolazila glave i igrala dobro tako da ti slabo idu tvrdnje. I seniorska i omladinska kosarka Finske se bazira na odlicnom sutu. CG isto tako uopste nije losa ekipa U16 ali ocito je da sve ekipe imaju velike padove pa su tako i oni pali protiv Srbije iako su vijelu utakmicu vodili.....Francuska igra sasvim dobro i imaju onu dvojicu crnaca koji su odlicni igraci...ovdje za sada jedino Hrvatska nije pokazala nista.
phillie

#1145 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Nije vam dobro, zaboravljate na djecA :D :D

Nek im je sa srecom danas, nadam se da su se dovoljno odmorili, i da im je pobjeda nad Hrvatskom ucvrstila samopouzdanje. Pa da idemo u to polufinale :D
hrasno38

#1146 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

phillie wrote:Nije vam dobro, zaboravljate na djecA :D :D

Nek im je sa srecom danas, nadam se da su se dovoljno odmorili, i da im je pobjeda nad Hrvatskom ucvrstila samopouzdanje. Pa da idemo u to polufinale :D
koliko sam shvatio ne samo polufinale vec ova pobjeda obezbjedjuje i ucesce na SP sljedece godine!!!!
bingov buraz

#1147 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

Da ima imalo pameti na javnom servisu danas bi gledali prenos iz Litvanije.
Momcima sretno i da nas obraduju danas.
phillie

#1148 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

hrasno38 wrote:

koliko sam shvatio ne samo polufinale vec ova pobjeda obezbjedjuje i ucesce na SP sljedece godine!!!!
Dobro si shvatio :D Izboricemo sigurno al hocemo li otici, to je pitanje :( osim ako ovi politicari ne budu merhametniji nego do sad, pa dadnu koju marku...
hrasno38

#1149 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

phillie wrote:
hrasno38 wrote:

Dobro si shvatio :D Izboricemo sigurno al hocemo li otici, to je pitanje :( osim ako ovi politicari ne budu merhametniji nego do sad, pa dadnu koju marku...
E za ovu djecu se vrijedi boriti pa i izaci na ulice ako treba...da i ako ne daj boze izgube igat ce za 5 mjesto a 5 ih ide na SP. Ali bas bi bila tragedija na osnovu do sada prikazanog da ne prodju u polufinale.
shalla

#1150 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by shalla »

Ima li kakav stream?
Post Reply