BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jalijas74
#951 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
https://www.youtube.com/watch?v=czHX7LY ... pp=desktop
Konacno jedna urbana pjesma postace hit veceri
Konacno jedna urbana pjesma postace hit veceri
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#952 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
karanana wrote:Njihove su sat. Bravo rodjeni!
- USAblues
- USAblues
#954 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
DEVELISH BOYS i JESUS
- Edin H.
#955 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Timotije, Cvrle, Crvena Tifoza, napisite malo kako je bilo u Brazilu.
- uglavnomja
#956 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
USAblues wrote:![]()
Hebo ovo more, nemeres rahat plutat mahmuran u plicaku
- USAblues
#957 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ne MOze se Edo to zadovoljstvo opisati rijecima....to se samo mora dozivjeti....cudi me ti svjetski putnik da nisi planirao izlet u rio jedno 5 dana....kad lucky dode iz Ban/Ria on ce to fino opisati...Edin H. wrote:Timotije, Cvrle, Crvena Tifoza, napisite malo kako je bilo u Brazilu.
- pirmin
#958 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Postavi ovu fotku za dvije godine i niko nece znati gdje je slikano.USAblues wrote:![]()
DEVELISH BOYS i JESUS![]()
u Riu!!!!
Brao za fotografa!
-
Timotije
#959 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
U pravu si, pisao sam ko nekakav blog 4-5 puta za svoju ekipu na FB, postirao fotografije, 4 grada, 4 hotela, deset letova, 3 stadiona, upoznao masu nasih ljudi.... Brazil je zemlja sa hiljadu lica, tesko opisiva rijecima, rijeka navijaca i posmatraca iz cijelog svijeta, svi redom samo gola pozitiva... Nisam dozivio niti jednu jedinu neprijatnost...Ne zalim sekunde....USAblues wrote:Ne MOze se Edo to zadovoljstvo opisati rijecima....to se samo mora dozivjeti....cudi me ti svjetski putnik da nisi planirao izlet u rio jedno 5 dana....kad lucky dode iz Ban/Ria on ce to fino opisati...Edin H. wrote:Timotije, Cvrle, Crvena Tifoza, napisite malo kako je bilo u Brazilu.
Last edited by Timotije on 29/06/2014 21:31, edited 1 time in total.
- USAblues
- USAblues
#961 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
U pravu si, pisao sam ko nekakav blog 4-5 puta za svoju ekipu na FB, postirao fotografije, 4 grada, 4 hotela, deset letova, 3 stadiona, upoznao masu nasih ljudi.... Brazil je zemlja sa hiljadu lica, tesko opisiva rijecima, rijeka navijaca i posmatraca iz cijelog svijeta, svi redom samo gola pozitiva... Nisam dozivio niti jednu jedinu neprijatnost...Ne zalim sekunde....[/quote]
Da, Timotije upravu si. I ja sam slao raji svakodnevni izvjestaj na FB....Bez ikakve neprijatnosti 8 dana , osim jednoj inidenta kad mi je jedan argentinac pokusao da uzme BH sal iz ruke....(koji je bio visoko uzdignut medu 100-tinjak argentinaca) ....al' se pokajao zbog toga
....jedna divna divna uspomena.....koja ce se pamtiti i njegovati cijeloga zivota!!!!
Da, Timotije upravu si. I ja sam slao raji svakodnevni izvjestaj na FB....Bez ikakve neprijatnosti 8 dana , osim jednoj inidenta kad mi je jedan argentinac pokusao da uzme BH sal iz ruke....(koji je bio visoko uzdignut medu 100-tinjak argentinaca) ....al' se pokajao zbog toga
- USAblues
#962 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Da dopisem i ovo.......ubjeden sam da nismo bili , (5000 koliko nas je bilo) " razbacani " po marakani kao sto jesmo , mi bi dominirali sto se tice navijanje vs argentinaca....
i ako ih je bilo 40-50 000 oni su nekako samo u intervalima navijali....neznam na TV, al' nasa prisutnost se osjetila pravo na Marakini...pgotovo kad se mi usutimo a brazilci nas povedu....ole ole ole bossna bossna ole ole...nas i brazilaca 60 000
:):) .uhhh bilo je ludo ....tekmu sam rahat tek pogledao ponovo na TV kad sam se vratio kuci...
i ako ih je bilo 40-50 000 oni su nekako samo u intervalima navijali....neznam na TV, al' nasa prisutnost se osjetila pravo na Marakini...pgotovo kad se mi usutimo a brazilci nas povedu....ole ole ole bossna bossna ole ole...nas i brazilaca 60 000
-
Crvena Tifoza
#963 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Bilo je moćno, bilo je čarobno, stvarno fali riječi za opisati jedno ovakvo iskustvo. Brazil, prelijepa zemlja, ima se šta i za vidjeti. Ako si ženskaroš onda je ovo raj na zemlji. Obično postoje mitovi o nekim zemljama, tako da sam ja duboko vjerovao da je mit ono za stražnjice žena u Brazilu, i fakat nisam mogao da vjerujem. Znaš šta znači svaka, apsolutno svaka žena ima dupe da padneš na guzicu.Edin H. wrote:Timotije, Cvrle, Crvena Tifoza, napisite malo kako je bilo u Brazilu.
Brazilci su na meni ostavili utisak kao jako dobri ljudi, i koji hoće pomoći u svakom trenutku. Ne samo oni, nego bilo koji ljudi/navijači na koje sam nailazio iz Južne Amerike. Od one prve utakmice sa Brazilom nije bilo normalno koliko su Brazilci simpatisali Bosnu i Bosance. Obučeš naš dres, majicu sa obilježjima, pa čak i šal staviš i kreneš da prošetaš Copacabanom, Ipanemom ili bilo kojim drugim dijelom Rio de Janeira osjećao bi se kao superstar. Sa svake strane ljudi trče da se slikaju sa tobom, traže dresove, zastave, ma bilo šta. Ljudi sa prozora pozdravljaju sa 'Bosna, Bosna'. Stvarno nije normalno. (Glavna finta noćnog života je bila šal oko vrata i nema da ne pokupiš nešto)
Cuiaba, Salvador, isto tako, ali posebno Cuiaba. Valjda kod njih nisu tako često internacionalni turisti, pa je isto tako po gradu bila ludnica. Čak šta više meni su bili jači izlasci tamo nego bilo gdje drugo u Brazilu. Grad i nije nešto posebno, imaju tu džamiju, smatraju se kao centralnom tačkom Južne Amerike. Van grada smo išli u obilazak nacionalnih parkova. Priroda, vodopadi, prostranstva za ne povjerovati.
Jedino što je pokvarilo putovanje u taj grad je onaj poraz od Nigerije.
Salvador, valjda grad gdje je počelo robovlasništvo u ovom dijelu svijeta. Jako prljav grad i nekako mi izgleda bez nekog značajnog plana gradnje. Imaš na jednoj strani one 'slums' a odmah pored je šoping centar ili neki novi neboder. Stari grad je našminkan i jako prljav. Nebi preporučio nikome da u papučama hoda jer nikad ne znaš kakve bolesti možeš navući. Ali sve se to zaboravi kad je u zraku nešto čarobno. Ako si ljubitelj kapoere onda je Salvador grad za tebe. Morska hrana im je boli glava, ne samo tu nego hrana uopšte u Brazilu je ekstra.
Ovo sam napisao onako nabrzaka, pa vjerovatno ima nekih grešaka. Ali bit će priča i svega dok se film krene odmotavati.
LP
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Crvena Tifoza
#964 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ovog čiču u kačketu sam upoznao na Marakani. Nekakve je balone puhao.Edin H. wrote:Jesu li ovo nase trebe?Šunj wrote:
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk