BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mohikanacc

#1 Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRAZILU

Post by Mohikanacc »

Pozdrav svima, nadam se da je dobro mjesto za postaviti temu. Pod uslovom da se situacija zavrsi kako treba, BIH bi lako mogla otici na svjetsko prvenstvo.

Da li je neko zainteresovan da gleda nase momke uzivo? Ukoliko se kvalifikujemo, vase procjene koliko bi bilo nasih navijaca? Da li bi se dalo organizovati kao sto smo radili kada smo isli u Pariz? (a racunajte da je ovo mnogo veci i kompleksniji put)
Iz moje neposredne okoline znam bar 30ak ljudi koji bi sigurno isli (a gradic je manji) + sigurno ce biti sa strane.

Neka moja racunica, ali tek ugrubo (nisam racunao kakve ce cijene biti za SP) je otprilike 5000-6000 KM po osobi, dakle karte za sve utakmice BH u grupi, smjestaj, malo da se popije i pojede, za izlazak navece i neke zene, da se obidju ti gradovi u kojima cemo biti, transport do drugih gradova, manje vise sve uracunato. S tim da gledam na stranim sajtovima jedni prognoziraju da ce biti manje od tog novca, drugi dosta vise.

Nadam se da ce biti konstruktivnih odgovora, hvala!
Last edited by Mohikanacc on 08/06/2013 01:22, edited 1 time in total.
apgang

#2 Re: Ko zeli da gleda nasu reprezentaciju uzivo u BRAZILU?

Post by apgang »

DIŽEM KREDIT KAO I VEĆINA BOSANACA, OKUPACIJA BRAZILA !!! :bih:
cyprus

#3 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by cyprus »

Ja i kad bih htio... tad ne mogu dobit godišnji :mrgreen: :oops:
Mohikanacc

#4 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Mohikanacc »

Valjda nisam jedini koji se raspituje za ovo. Ja sigurno idem, to sam obecao sam sebi, medjutim treba mi vise informacija. :)
U-zap

#5 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by U-zap »

Mislim da se ne isplati buduci da ce reprezentacija odigrati max 3 utakmice, to je onaj minimum sto se mora..naravno dizanje kredita radi fudbala je budalastina ali ce to vecina da ucini,samo nek je hljeba i igara.
fakat

#6 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by fakat »

by the way, ako ovako nastavimo mozemo biti u drugom sesiru, a dva tima prolaze prvu grupu, znaci nije nimalo nemoguce da imamo dva tima losija od nas u grupi, sto opet znaci da nismo tamo levati....sada je definitivno prerano o tom spekulisati , ali eto cisto hipoteze radi, znaci more bit da treba puno novca .....finansijski, previse dobro igramo...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#7 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Slo Burner »

Igramo finansijski neisplativo
relax11

#8 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by relax11 »

Bila je ova tema, raspravljalo se o njoj pronadi je!

Pozz....
P308

#9 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by P308 »

Cuj da li je neko zainteresovan da ih gleda uzivo...pa normalno da jesmo...da nemam 50.000 kredita, uzeo bih novi samo da idem :(
Naslovnica

#10 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Naslovnica »

Kome pada na pamet da diže kredit da bi išao u Brazil, taj zasigurno nema nikakvih drugih problema u životu, i finansijski dobro stoji - prema tome - nema potrebe a kreditom.
U Brazil će od raje da idu oni koji imaju gutu para (bez kredita), i budale.
8-)
apgang

#11 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by apgang »

Naslovnica wrote:Kome pada na pamet da diže kredit da bi išao u Brazil, taj zasigurno nema nikakvih drugih problema u životu, i finansijski dobro stoji - prema tome - nema potrebe a kreditom.
8-)
Kockasti ne budi ljubomoran, vi će te u EU :)
Naslovnica

#12 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Naslovnica »

apgang wrote:
Naslovnica wrote:Kome pada na pamet da diže kredit da bi išao u Brazil, taj zasigurno nema nikakvih drugih problema u životu, i finansijski dobro stoji - prema tome - nema potrebe a kreditom.
8-)
Kockasti ne budi ljubomoran, vi će te u EU :)
Ja bogami neću, nažalost. 8-)
Butmiran

#13 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Butmiran »

Nadam se da će ove agencije sastaviti neke ponude, koliko-toliko isplative. Mislim otprilike jedno 5 milja da će trebati minimum.
Ja ću radije preskočiti ovo pa onda 2016. je EURO u Francuskoj, povećava se broj ekipa, kvalifikovaćemo se sigurno i tu će biti prava okupacija, a manje love treba.
p206

#14 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by p206 »

možete otići besplatno, možda čak i zaradite..
za više informacija javite se ovom gospodinu

Image
FurlaHa

#15 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by FurlaHa »

I ja sam se raspitivao.. Ako se unaprijed rezervise, ako se ganjaju neki popusti, ako se ono ide bas lowcost u svemu, ukratko, kako god okrenes ispod 2000 eura po osobi nece biti, dakle sve vise od toga. Sad zavisi jel neko hoce tamo lowcost, jel neko hoce osrednji smjestaj/uslugu/pogleda na stadionu i milion drugih stvari ili to sve hoce na visokom nivou.

Dakle, donja granica 2000-2200 eura, gornje granice nema. :)
NeKi_LiK

#16 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by NeKi_LiK »

Teško ćeš išta moći za 2000 eura, donja je 2500 eura i to baš da nas usere da igramo u gradovima u blizini. Avionsku kartu da sad uzimaš nećeš naći ispod 900 eura, a problem je što ne znaš da li da uzmeš za Rio, Sao Paolo, Brasiliu itd... isto sa smještajem, dok se bude znalo u kojim gradovima igramo cijene će otići gore. I šta ako nas potrefi da igramo u Manausu, Belo Horizonteu i Fortalezi... za transfer među gradovima će ti trebati milja maraka... a gdje je noćenje, hrana, karte za utakmicu koje neće biti lako nabaviti, izlasci...

Meni je super varijanta ako budemo igrali u nekom većem gradu otići tu, biti 10ak dana, pogledati jednu tekmu... biće svakako praznik fudbala na ulicama...
lazni liberal

#17 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by lazni liberal »

Treba ti milja maraka
Johnny_x

#18 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Johnny_x »

Moje neko viđenje. Niko nije budala dide u svopstvenoj režiji, pa agencije će davati ja mislim dobre ponude gdje bi moglo biti uključeno sve(prevoz, smještaj, karte + prevoz do grada gdje se igra tekma) to bi trebalo koštati nekih 6000 maraka. Dalje postoje stvari koje ne smiju se propustit poput sexualnog opštenja sa meleskinjom, ako si neka reprezentativna pojava onda bi to mogao dobiti đaba, u drugom slučaju moraš platiti. Dalje moraš provjerit cjenu piva u lokalnim dragstorima, tradiciju ispijanja piva ispred prodavnice prije tekme ne smijemo kvariti, kao ni tradiciju ispijanja piva poslije tekme u nekom lokalnom klubu. Obrtanje ture u kafani nakon pobjede je svakako neizbježno. Zbog blizine Kolumbije i relativne dostupnosti njihovog najpopularnijeg proizvoda u svakom gradu, mislim da je kokain veoma jeftin, a i veoma je čist, tačnije čišći možeš dobiti samo u Kolumbiji. Ovo trebaš da imaš na umu ako želiš da imaš i ovo zadovoljstvo.
Sve kad sabereš treba ti 4000 maraka da iskoristiš na raznorazne hedonističke počasti. Ako reprezentacij se kvalifikuje do četvrtfinala, onda ti treba sigurno nekih 12 -13 hiljada maraka.
rajvoSa0

#19 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by rajvoSa0 »

Ogroman je problem što se jedna utakmica igra u jednom gradu, druga u drugom, znači stalno vozikanje. Zamislite da Bosna prvu utakmicu igra u Manausu (u amazoniji) a drugu utakmicu igra u 4700 km udaljenom Porto Alegreu.. i to je moguće :(

Znači stalno seljakanje, pa si 2 dana ovdje, pa nađi smještaj, pa idi na drugo mjesto, hvataj avion, gomila stvari :-)

Johnny_x wrote:Moje neko viđenje. Niko nije budala dide u svopstvenoj režiji, pa agencije će davati ja mislim dobre ponude gdje bi moglo biti uključeno sve(prevoz, smještaj, karte + prevoz do grada gdje se igra tekma) to bi trebalo koštati nekih 6000 maraka. Dalje postoje stvari koje ne smiju se propustit poput sexualnog opštenja sa meleskinjom, ako si neka reprezentativna pojava onda bi to mogao dobiti đaba, u drugom slučaju moraš platiti. Dalje moraš provjerit cjenu piva u lokalnim dragstorima, tradiciju ispijanja piva ispred prodavnice prije tekme ne smijemo kvariti, kao ni tradiciju ispijanja piva poslije tekme u nekom lokalnom klubu. Obrtanje ture u kafani nakon pobjede je svakako neizbježno. Zbog blizine Kolumbije i relativne dostupnosti njihovog najpopularnijeg proizvoda u svakom gradu, mislim da je kokain veoma jeftin, a i veoma je čist, tačnije čišći možeš dobiti samo u Kolumbiji. Ovo trebaš da imaš na umu ako želiš da imaš i ovo zadovoljstvo.
Sve kad sabereš treba ti 4000 maraka da iskoristiš na raznorazne hedonističke počasti. Ako reprezentacij se kvalifikuje do četvrtfinala, onda ti treba sigurno nekih 12 -13 hiljada maraka.
Zezaš se ili šta?

Karta je vrlo skupa ali će se moći naći i jeftinije, sigurno će biti letova, pivo nije skupo, kurve pola sata 40$ - 350$, kokain gram 40-70$, karte najbolje gledati uzeti u kompletu za grupnu fazu zemlje koju gledaš i sl.

Ukratko kad bar ja saberem.. ispada da ispod 5000 KM nema šanse da prođeš, a gledanje svih utakmica BIH, neki fin provod, pa isprobati i neke "nove stvari", bolji smještaj, recimo 8000 KM i naviše..
Sherlock_Holmes

#20 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Sherlock_Holmes »

Ja sam čuo ili pročitao, ne znam sad tačno, za odlazak u Brazil brodom. Cijena je bila pristupačna, duže se putuje, ali dosta jeftinije.
Ako neko zna nešt više neka napiše.
rajvoSa0

#21 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by rajvoSa0 »

Još da dodam da ne vjerujem da je ikome u planu da SP provede u amazoniji :D

Tako da će masa raje koja tradicionalno ima veliki broj navijača (Engleska, Njemačka, Holandija...) otići i gledati utakmice svoje repke u tim primorskim gradovima (Rio, Salvador, Recife, Porto Alegre...), i naravno ostati tu, dakle uklope godišnji odmor (kupanje Kopakabana i sl) + SP i gledanje utakmica. :)
Johnny_x

#22 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Johnny_x »

Jesu li napravili Brazilci onu brzu željeznicu što bi trebala povezivati gradove u kojima se održava SP. Ako jesu onda varijanta odsjedanje u Riu a putovati na utkamicu na dan tekme u drugi grad bi bila veoma dobra.
touch brain

#23 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by touch brain »

bio sam u brazilu i svatko ko bude isao treba mu minimalno 5000 dolara :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Truba »

vjerovatno oko 5000 maraka
sa tendencijom da će možda spavati na klupi
ponekad...
Ammaar

#25 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Ammaar »

Svi oni koji misle da ce BIH odigrati 3 utakmice I nazad kuci varaju se, sve osim polufinala na SP bi bila propast za nas ubitacki tim. Treba gledati unaprijed nas strucni stab mislim da vec kroji planove kako da uzmemo SP ili barem doguramo do polufinala. Ovo zvuci mnogima smijesno I sarkasticno ali fakat sam u "ozbilji" sa ovim timom podpomognuti "Seom rusiocem" ima da tucemo sve. Ubitacki napad uz betonsku odbranu sa umjetnickom sredinom predvodjenom velikim umijetnikom Miretom ima da metemo sve ispred sebe ukljucujuci I Spaniju, Njemacku, Holandiju, Urugvaj a I domaci Brazil.
Post Reply