BiH muslimani europljani do srzi...
- Salko sto je u vodu skako
#1 BiH muslimani europljani do srzi...
tako veli Paddy Ashdown a ja se slozio sa njim..evo i link.. http://www.24sata.info/4790
Ashdown upozorava međunarodnu zajednicu: "Ne napuštajte BiH prerano"
*** SPAM *** - Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown upozorio je međunarodnu zajednicu da ne smije prerano napustiti našu državu.
U tekstu koji objavljuje današnji britanski dnevni list "The Independent", Ashdown ističe da je međunarodna zajednica isuviše često ponavljala istu grešku - da prerano proglasi uspješan završetak misije, a onda se mora vraćati u novooživljena krizna područja kako bi spašavala šta se spasiti da. Ističe i da je "BiH danas priznata kao jedna od najuspješnijih primjera međunarodne intervencije u svijetu i jedina te vrste u kojoj muslimani čine najbrojniju vjersku grupu".
"Čini se da su Washington i Brisel, snage koje čine progres na Balkanu mogućim, prerano proglasili uspješno okončanje misije u BiH. Njihova politika svodi se na popuštanje i spremnost na razne kompromise po svaku cijenu, posebno sa Srbima čak i u vezi sa privođenjem Karadžića i Mladića licu pravde, samo zarad mira u BiH i bezbolnije tranzicije Beograda kada je status Kosova u pitanju".
Ashdown, ipak, kaže da je optimista kada je BiH u pitanju, "naprosto zato što je zadatak koji je pred nama mnogo lakši od onoga s čim smo se suočavali u proteklim godinama".
"BiH jeste nedovršen posao. Ako ostanemo pri stavu da je u toj zemlji naš posao gotov, platićemo mnogo veću cijenu povratka, nego da se fokusiramo i uspješno okončamo misiju u narednom periodu. Uticaj vehabizma ponovo se fokusira na BiH koja se još jednom suočava sa retorikom džihada, Al-Kaide i njenih sestrinskih grupacija. Ne vjerujem da će oni uspjeti jer su bosanski muslimani Evropljani do srži! No, mi nemamo pravo da riskiramo. Isto tako, ne mislim da je realistično da BiH sklizne ponovo u rat", zaključuje Ashdown.
Ashdown upozorava međunarodnu zajednicu: "Ne napuštajte BiH prerano"
*** SPAM *** - Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown upozorio je međunarodnu zajednicu da ne smije prerano napustiti našu državu.
U tekstu koji objavljuje današnji britanski dnevni list "The Independent", Ashdown ističe da je međunarodna zajednica isuviše često ponavljala istu grešku - da prerano proglasi uspješan završetak misije, a onda se mora vraćati u novooživljena krizna područja kako bi spašavala šta se spasiti da. Ističe i da je "BiH danas priznata kao jedna od najuspješnijih primjera međunarodne intervencije u svijetu i jedina te vrste u kojoj muslimani čine najbrojniju vjersku grupu".
"Čini se da su Washington i Brisel, snage koje čine progres na Balkanu mogućim, prerano proglasili uspješno okončanje misije u BiH. Njihova politika svodi se na popuštanje i spremnost na razne kompromise po svaku cijenu, posebno sa Srbima čak i u vezi sa privođenjem Karadžića i Mladića licu pravde, samo zarad mira u BiH i bezbolnije tranzicije Beograda kada je status Kosova u pitanju".
Ashdown, ipak, kaže da je optimista kada je BiH u pitanju, "naprosto zato što je zadatak koji je pred nama mnogo lakši od onoga s čim smo se suočavali u proteklim godinama".
"BiH jeste nedovršen posao. Ako ostanemo pri stavu da je u toj zemlji naš posao gotov, platićemo mnogo veću cijenu povratka, nego da se fokusiramo i uspješno okončamo misiju u narednom periodu. Uticaj vehabizma ponovo se fokusira na BiH koja se još jednom suočava sa retorikom džihada, Al-Kaide i njenih sestrinskih grupacija. Ne vjerujem da će oni uspjeti jer su bosanski muslimani Evropljani do srži! No, mi nemamo pravo da riskiramo. Isto tako, ne mislim da je realistično da BiH sklizne ponovo u rat", zaključuje Ashdown.
pa nije to bas tako jednostavno...narednih 100 godina je 100 godina dominacije europe...ovo sto dobar poznavalac situacije u BiH govori je jedna vrsta lobiranja za nasu stvar...rashomon wrote:Jebeš Europu
- Rania
Isti je oduvijek lobirao za nasu stvar medjutim mnogi ga pljuju, posebno na ovom forumuSalko sto je u vodu skako wrote:pa nije to bas tako jednostavno...narednih 100 godina je 100 godina dominacije europe...ovo sto dobar poznavalac situacije u BiH govori je jedna vrsta lobiranja za nasu stvar...rashomon wrote:Jebeš Europu
-
rashomon
Koju vašu stvar?Salko sto je u vodu skako wrote:pa nije to bas tako jednostavno...narednih 100 godina je 100 godina dominacije europe...ovo sto dobar poznavalac situacije u BiH govori je jedna vrsta lobiranja za nasu stvar...rashomon wrote:Jebeš Europu
nasa stvar je: ocuvanje cjelovite BiH, funkcionisanje drzave i sticanje povjerenja ili ti ga rusenje predrasuda o europskim muslimanima...BG propagandna masinerija lansira price o bijeloj al-kaidi, price o tome kako bin ladin posjeduje BiH pasos, price o postojanju centra za obuku al-kaide u BiH i jos mnogo toga....rashomon wrote:Koju vašu stvar?Salko sto je u vodu skako wrote:pa nije to bas tako jednostavno...narednih 100 godina je 100 godina dominacije europe...ovo sto dobar poznavalac situacije u BiH govori je jedna vrsta lobiranja za nasu stvar...rashomon wrote:Jebeš Europu
-
tempora
Nesto ne znam koliko se njegova kolonijalna arogancija borila za "nasu" stvar? Mislim, ne vidim konkretne dokaze.Rania wrote:Isti je oduvijek lobirao za nasu stvar medjutim mnogi ga pljuju, posebno na ovom forumuSalko sto je u vodu skako wrote:pa nije to bas tako jednostavno...narednih 100 godina je 100 godina dominacije europe...ovo sto dobar poznavalac situacije u BiH govori je jedna vrsta lobiranja za nasu stvar...rashomon wrote:Jebeš Europu
- Bosanac_21
Jebali njih i alkajda i vegabije gdje ce gore bagre od onih sto su godinama
granatirali BiH i ubijali neduzni narod dok je ta usrana Evropa i cjeli svijet
gladali a nista se nije poduzimalo
Vazno je da su i Ashdown ko i Schilling zauzeli stolice i glume neke diplomate,
a ista su govna samo drugcije pakovanje
granatirali BiH i ubijali neduzni narod dok je ta usrana Evropa i cjeli svijet
gladali a nista se nije poduzimalo
Vazno je da su i Ashdown ko i Schilling zauzeli stolice i glume neke diplomate,
a ista su govna samo drugcije pakovanje
- seljak_cojek
Ali je zato vrlo lako zamisliti Paravca i njegovu svitu koji su daleko veće demokrate od Dodika.Pegasus317 wrote:Dovoljno je reći da je ovakav i današnji Dodik nezamisliv u njegovo vrijemetempora wrote:Nesto ne znam koliko se njegova kolonijalna arogancija borila za "nasu" stvar? Mislim, ne vidim konkretne dokaze.
-
Eshek
Jeste. Paravac i svita ne znaju igrati igru, a Dodik zna i zbog toga je neuporedivo opasnijiseljak_cojek wrote:Ali je zato vrlo lako zamisliti Paravca i njegovu svitu koji su daleko veće demokrate od Dodika.Pegasus317 wrote:Dovoljno je reći da je ovakav i današnji Dodik nezamisliv u njegovo vrijemetempora wrote:Nesto ne znam koliko se njegova kolonijalna arogancija borila za "nasu" stvar? Mislim, ne vidim konkretne dokaze.
BTW, kako si uspio staviti "Paravac", "Dodik" i "demokratija" u istu rečenicu?
- seljak_cojek
U pravu si ali je Paravac bio aktivan u doba Njegove Kolonijalne Arogancije i javno, jasno i glasno, s ponosom govorio da je četnik i nije bio smjenjen od strane Njegove Kolonijalne Arogancije.Pegasus317 wrote:Jeste. Paravac i svita ne znaju igrati igru, a Dodik zna i zbog toga je neuporedivo opasnijiseljak_cojek wrote:Ali je zato vrlo lako zamisliti Paravca i njegovu svitu koji su daleko veće demokrate od Dodika.Pegasus317 wrote: Dovoljno je reći da je ovakav i današnji Dodik nezamisliv u njegovo vrijeme
-
Eshek
Upravo zato što je na su te njegove četničke izjave davale legitimitet Njegovoj Kolonijalnoj Aroganciji da povlači radikalne poteze. U doba Njegove Kolonijalne Arogancije su psi mogli lajati jer su sami od toga imali najmanje koristi, ali Dodik je pas koji ujeda, a time i nezamisliv u Pedijevo vrijemeseljak_cojek wrote:U pravu si ali je Paravac bio aktivan u doba Njegove Kolonijalne Arogancije i javno, jasno i glasno, s ponosom govorio da je četnik i nije bio smjenjen od strane Njegove Kolonijalne Arogancije.Pegasus317 wrote:Jeste. Paravac i svita ne znaju igrati igru, a Dodik zna i zbog toga je neuporedivo opasnijiseljak_cojek wrote: Ali je zato vrlo lako zamisliti Paravca i njegovu svitu koji su daleko veće demokrate od Dodika.
Razmisli realno: Ko je više štete nanio ovoj zemlji? Paravac ili Dodik?
- Rania
ja ga znam od 94 godine, i znam koliko se angazovao jos kao MP za BiH. Znam i koliko je puta dolazio u nasu ambasadu u Londonu i koliko je vatreno zastupao neke stavove kako u parlamentu, tako i u medijima a tako i na sastancima sa nasim predstavnicima u Londonu.tempora wrote:Nesto ne znam koliko se njegova kolonijalna arogancija borila za "nasu" stvar? Mislim, ne vidim konkretne dokaze.Rania wrote:Isti je oduvijek lobirao za nasu stvar medjutim mnogi ga pljuju, posebno na ovom forumuSalko sto je u vodu skako wrote: pa nije to bas tako jednostavno...narednih 100 godina je 100 godina dominacije europe...ovo sto dobar poznavalac situacije u BiH govori je jedna vrsta lobiranja za nasu stvar...
Mislim da je na poziciji visokog predstavnika imao svezane ruke jer je primao instrukcije iz brisela i morao ih sprovoditi..
stoga je potpuno nebitno ko ce nam biti visoki predstavnik, kad je isti samo alatka u rukama politike EU i malo je bitno sta on licno misli o bilo cemu.
-
Dedda
Izvorni clanak:
http://comment.independent.co.uk/commen ... 405077.ece
http://comment.independent.co.uk/commen ... 405077.ece