Nema se sa tobom ko sta prepirati jer ocigledno ne kontas u cemu je poenta ovog bojkota i neigranja doticnih igraca! Kao prvo, porediti Bajramovica sa tamo nekim Zebama i(li) Damjanovicima ovdje ne zelim, jer valjda svi znamo da je kvalitet i jednog Schalkeovog treninga jaci od utakmice koje taj Zeba odigra u 2 ruskoj ligi!

Ti kao vrsni poznavalac bh internacionalaca bi trebao znati da je Beslija vec duze vrijeme povrijedjen i kraj sezone skotske lige je docekao u Zivinicama i u Visokom!
Dakle, nepotrebno je uopste sad nabrajati sta je sa svakim od tih pojedinaca iz jednog razloga-cak ni protiv ovog tima ja ne bih imao nista da su ovi koji igraju izabrani prema
sportskim kriterijima, u punoj konkurenciji sa svim ostalim igracima koji imaju bh pasos! A da se u tim pozivaju
samo najbolji jeste upravo ideja iza koje stoje ovi potpisnici i svi oni koji bojkotuju savez!! Ne traze sebi Spahic, Beslija, Bajramovic i ostali nikakvu povlasticu u repki, traze samo da reprezentacija prestane biti nesto preko koga ce oni protiv kojih se protestuje obrtati pare pozivajuci anonimuse i svakakve nogometase sumnjivih kvaliteta!
Zar nisi primjetio da sad odjednom nema Pasalica na klupi kad su utakmice, ne forsira sam sebe medijski, povukao se i to je izmedju ostalog jedan od razloga (mimo srece koje smo imali) ovakvog ,,uspjeha'' u zadnje 3 utakmice! Vratice se on cim se prasina slegne upravo zbog takvih kao sto si ti kojima su uspjeli ponovo zamazati oci!
Muzurovic sad za sad ima relativnu slobodu ako nista onda u odredjivanju taktike! Iako i tu ja njega ne bih previse hvalio, jer je i sam poslije utakmice sa Turskom rekao da je uveo Zebu nebili sacuvao 2:2 i onda se desi ono sto se desilo u 90' i mi pobjedimo! Uvodjenje Custovica se moze opisati samo kao pokusaj da se ukrade malo vremena pred kraj tekme, a ne kao fantastican potez Muzurovica kojim je nadmudrio protivnika, kako su to nasi pretplaceni i potkupljeni novinarcici odmah opisali!
Dalje, te sve Jakirevice, Solice i kako se vec zovu imas i sad na terenu, samo sa drugacijim imenima, za njima niko ne zali, samo me boli da sad od takvih zavisi nogometni uspjeh ove zemlje!

Razlika je samo da su se ti prije pozivali da se prodaju preko ledja Salihamidzica, Barbareza, Bolica, Baljica, a danas se trude da se ,,kolektivno
prodaju'' uz svesrdnu pomoc par ovih kojima to nije potrebno ala Rahimic, Misimovic ili Muslimovic!
Samo cekam sta ce se desiti kada kola krenu nizbrdo sto se sa ovim sastavom moze ocekivati vec od iduce utakmice pa na dalje! Sta ce se desiti kad nakon ove 3 vise sretne nego spretne pobjede dodje ,,normalan'' period
sa rezultatima koji odgovaraju kvaliteti ove trenutne reprezentacije?? A ako na taj ,,normalan'' period nadoveze i onaj kad nas prati peh i nesreca (sto je inace nama prirodnije), onda bi se vrlo lako moglo desiti da u nekim sljedecim izvlacenjima kvalifikacionih grupa predstavnici ekipa kao sto su Malta, Moldavija, Andora, Lihtenstajn pocnu jedni drugima ,,nabacivati'' kad vide da smo im mi dosli u grupi jer ce tako i oni imati sansu da nekoga pobjede!!