BiH - Malta

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Majjah

Post by Majjah »

Evo citam ovih par zadnjih stranica i ovog ,,strucnjaka'' koji se toliko trudi da nam dokaze kako su svi ustvari budale, kako je sve u najboljem redu???
Ako nisi jedan od ovih koji imaju svoje prste u malverzacijama onih lopova iz saveza, ili ako nisi babin sin nekog od tih glavesina, stvarno te ne kontam, ni sve one ostale koji se eto ko biva raduju jer smo uvezali 3 pobjede! :shock:
Napadaju ove koji bojkotuju repku, kao da oni to rade iz nekog koristoljulja, a ne zbog toga sto zele da se konacno neke stvari dovedu u red! Na kraju krajeva, kakav bi karakter ti ljudi bili kada bi sad pojeli govno i vratili se u ovu repku da pomognu ne da se plasiramo na EP, vec da se proda taj Zajko Zeba ili ovaj Maletic, za kojeg ce vam svaki navijac i simpatizer Partizana reci da je jedan ispodprosjecan igrac koji ima jedino brzinu i nista vise!! Taj igrac nije cak ni standardan u Partizanu, a on treba sad da bude neko ko ce uz ,,pomoc'' drugih velemajstora odvesti ovu zemlju na EP i SP?? Ma dajte!
I sad mi neko stvarno zeli reci da se npr. Maletic bori i trudi jer voli BIH, a ne samo zbog toga sto je neko dao lovu da zaigra za BIH, jer igranje u nekoj repki (Srbija pa cak vjerovatno ni CG ga nebi ni u snu pozvale) je jedini nacin da se ti ,,vjeciti talenti'' prodaju negdje vani da ne bi zavrsili na kraju u Vozdovcu ili Bezaniji!

Samo ako se stvari promjene iz osnove, mi imamo neke sanse za ubuduce!
Ovako me ova repka podsjeca na kakvu matoru kebaru koja nasminkana i napucana iz daleka dobro izgleda, ali cim je pocnes skidat i pocnes joj sminku brisati, vidis da se to sve u sustini raspada!! :x
Last edited by Majjah on 08/06/2007 02:59, edited 1 time in total.
xxxZmajxxx

Post by xxxZmajxxx »

Majjah svaka cast za post!
Sto posto si u pravu.
Ali mnogi nevide ili ne zele da vide istinu! :zzzz: :zzzz:
mostarac

Post by mostarac »

Muzurovicu je 6 banki, Muzurovic nije 3 godine nikoga trenirao (zar je morao da ne ispadne iz forme :D) i Muzurovic je u 3 utakmice na celu reprezentacije sa prakticno drugim timom i neuigranom djecom ostvario 9 bodova i to je jedino sto ce ostati zapisano. S druge strane sa ovim igracinama sto nas napustise mi smo u 4 utakmice od kojih su tri bile madjarska, malta i moldavija skupili 4 boda i to ce ostati zapisano. Dakle da podvucemo crtu - Muzurovicu nema ko sta prigovoriti jer Muzurovic do sada ima 100% ucinak uz 6 postignutih pogodaka i 3 primljena. Ako se ne varam u proslim kvalifikacijama smo postigli za cijele kvalifikacije 11 od cega 6 san marinu. Covjek igra hrabro i na pobjedu. Dok je on bio trener pobjedili smo i italiju i dansku i brazil nas je jedva dobio uz ponisten cist pogodak Bolica, ako se ne varam. On je poceo stvarati tim a onda je iznenada otisao. Naravno niko se ovde ne odrice ni Salihamidzica, ni Bajramovica ni Beslije ni Barbareza i svakako da bi nam dobro dosli, ali je cinjenica da i bez njih igramo sa neuigranom ekipom igraca koji se prvi put vide bolje nego sa njima i da imamo do sada 100% ucinak. Da li je plod srece ili znanja sasvim je nevazno jer 9 bodova se nalazi na kontu reprezentacije BiH zaslugom Muzurovica i igraca koje je pozvao. Mislim da ce ova repka ici samo na bolje i da je Sliskovic upropastio jednu izvrsnu generaciju igraca koji su imali strasnog potencijala,ali su bili prisiljeni igrati defanzivno protiv svih i desilo se sta se desilo. Covjek jednostavno nije imao muda i svakog je precjenjivao. Daidza ima muda, nikog ne potcjenjuje i rezultat je odmah tu.
Šandor

Post by Šandor »

Tako je Mostarac! :thumbup:
Topla voda

Post by Topla voda »

hajde da se ne prepirem s ovim tipovima koji tvrde da je "ona "repka bolja od ove i kako je iluzija igrati sa ovim timom,kad "igracine" treba zvati...iste one koji gube od sugave madjarske kuci , reprezentacije koju svaka ekipa pozeli u svojoj grupi...da odmori par startera za ozbiljnije tekme.
...samo par pitanja
1.koliko utakmica za glazgov ove sezone ima sasa papac?koliko mu je godina?zasto ne igra?
2.zasto zlatan bajramovic igra svaku trecu utakmicu u zadnjoj polusezoni i koliko mu je godina?
3.recite mi ime tima za koji igra milinkovic i koliko je tim primio golova sa njim na stoperu,i koliko mu je godina?
4.gdje igra beslija?ko je to?ja ..i koliko je njemu godina??
5.sta ima kod grlica....a ja, znam odigro zadnjih 5 tekmi za duisburg...dao 4 gola...za novog bundesligasa...jest da ga nije bilo citavu polusezonu..al valjda je mlad...kolko je njemu godina???
6.emir spahic...buntovnik..meni licno drag lik...kako stoji u lokomotivi??obidjite forum njihovih navijaca,pa pogledajte,vjerovatno je i on mlad,ne znam kolko je njemu godina??
7.imal gdje jakirevica,jolica,silica,vidica,bajana,muline,kerkeza,krivica,klaica,memica,???

nama ne treba povratak isluzenih igraca..nego svjeza krv!!!
treba i ovo sto ih je ostalo iz stare looserske garde...lagano otpratiti u penziju i praviti tim za svjetsko prvenstvo...
pogledajte broj nasih igraca u svedskoj ligi...imamo kompletan tim u prvoj ligi svedske...pa jel sad treba music da igra,a nije igro u zadnje 2 godine ko starter u italiji ,u drugoj ligi ,mozda3,4 tekme ukupno...?
jel treba da vadimo besliju "na konto" reprezentacije i da mu spasavamo ostatak karijere?a neki maletic,vrsajevic,pehlic ili salihovic da cekaju da debituju za repku na desnom veznom????
jel treba bolica i sergeja vratit..a nek cekaju i dzeko i muslimovic i tahirovic i avdic i custovic i ibisevic ...?
a ako neko ima sta pomenuti igracima koji su odigrali zadnje 3 tekme..ako nista...u kakvim god timovima da igraju...oni IGRAJU..nadjite jednog igraca koji ne igra..sem vec pomenutog musica..od guse,preko dzeme, nadarevica,hrgovica,bajica,krunica ,damjanovica,rahimica,maletica,misketa,dzeke,zlatana..pa i klupe...muharemovica...pandje...zebe..custovica..ibisevica...skoro svi,ako ne i svi igraju full time 90 minuta u svakoj temi svoga tima....a gdje su oni likovi gore pomenuti???
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

boki071 wrote:
bijelo_dugme wrote:Znal ko zasto smo igrali u plavim dresom, a igramo u BiH???
Šta fali plavima?
Meni su pravo cool bili oni plavi sa zutim brojevima. Sto ih vise ne nose?

Uklapalo se i u navijacku himnu plavo-zuti, zuto-plavi :D
denny84

Post by denny84 »

a sta se ovo prica da se vracaju neki od "potpisnika" ili kako ih vec zovu :D
zna li neko nesto vise o ovome?
Majjah

Post by Majjah »

Nema se sa tobom ko sta prepirati jer ocigledno ne kontas u cemu je poenta ovog bojkota i neigranja doticnih igraca! Kao prvo, porediti Bajramovica sa tamo nekim Zebama i(li) Damjanovicima ovdje ne zelim, jer valjda svi znamo da je kvalitet i jednog Schalkeovog treninga jaci od utakmice koje taj Zeba odigra u 2 ruskoj ligi! :lol: Ti kao vrsni poznavalac bh internacionalaca bi trebao znati da je Beslija vec duze vrijeme povrijedjen i kraj sezone skotske lige je docekao u Zivinicama i u Visokom!
Dakle, nepotrebno je uopste sad nabrajati sta je sa svakim od tih pojedinaca iz jednog razloga-cak ni protiv ovog tima ja ne bih imao nista da su ovi koji igraju izabrani prema sportskim kriterijima, u punoj konkurenciji sa svim ostalim igracima koji imaju bh pasos! A da se u tim pozivaju samo najbolji jeste upravo ideja iza koje stoje ovi potpisnici i svi oni koji bojkotuju savez!! Ne traze sebi Spahic, Beslija, Bajramovic i ostali nikakvu povlasticu u repki, traze samo da reprezentacija prestane biti nesto preko koga ce oni protiv kojih se protestuje obrtati pare pozivajuci anonimuse i svakakve nogometase sumnjivih kvaliteta!

Zar nisi primjetio da sad odjednom nema Pasalica na klupi kad su utakmice, ne forsira sam sebe medijski, povukao se i to je izmedju ostalog jedan od razloga (mimo srece koje smo imali) ovakvog ,,uspjeha'' u zadnje 3 utakmice! Vratice se on cim se prasina slegne upravo zbog takvih kao sto si ti kojima su uspjeli ponovo zamazati oci!
Muzurovic sad za sad ima relativnu slobodu ako nista onda u odredjivanju taktike! Iako i tu ja njega ne bih previse hvalio, jer je i sam poslije utakmice sa Turskom rekao da je uveo Zebu nebili sacuvao 2:2 i onda se desi ono sto se desilo u 90' i mi pobjedimo! Uvodjenje Custovica se moze opisati samo kao pokusaj da se ukrade malo vremena pred kraj tekme, a ne kao fantastican potez Muzurovica kojim je nadmudrio protivnika, kako su to nasi pretplaceni i potkupljeni novinarcici odmah opisali!

Dalje, te sve Jakirevice, Solice i kako se vec zovu imas i sad na terenu, samo sa drugacijim imenima, za njima niko ne zali, samo me boli da sad od takvih zavisi nogometni uspjeh ove zemlje! :(
Razlika je samo da su se ti prije pozivali da se prodaju preko ledja Salihamidzica, Barbareza, Bolica, Baljica, a danas se trude da se ,,kolektivno
prodaju'' uz svesrdnu pomoc par ovih kojima to nije potrebno ala Rahimic, Misimovic ili Muslimovic!
Samo cekam sta ce se desiti kada kola krenu nizbrdo sto se sa ovim sastavom moze ocekivati vec od iduce utakmice pa na dalje! Sta ce se desiti kad nakon ove 3 vise sretne nego spretne pobjede dodje ,,normalan'' period
sa rezultatima koji odgovaraju kvaliteti ove trenutne reprezentacije?? A ako na taj ,,normalan'' period nadoveze i onaj kad nas prati peh i nesreca (sto je inace nama prirodnije), onda bi se vrlo lako moglo desiti da u nekim sljedecim izvlacenjima kvalifikacionih grupa predstavnici ekipa kao sto su Malta, Moldavija, Andora, Lihtenstajn pocnu jedni drugima ,,nabacivati'' kad vide da smo im mi dosli u grupi jer ce tako i oni imati sansu da nekoga pobjede!!

:x
lugavina

Post by lugavina »

Nosferatu wrote:Imao sam prijatelja jednog, prije 10-tak godina kad sam isao u Drugu gimnaziju s Logavine. Jedan put, se nasalio nesto sa njim, kad sutradan dodje par sanera, buregdzija i ostalih "cetvrtasta glava - gradska raja" tipova s drevenim palicama - da se tuku. Radi sale! Tako je to, moj Logavina. Da si mi barem odrastao u Dalmatinskoj, i da nisi u Lugavinu doselio negdje '95-97-dme pa bi imali o cemu i pricati. Ovako, izvini do mene je i moje mame.
Prokuzio si me Nosferatu. Pravi si Bosko Buha a uz to i gradsko djete iz Dalmatinske i II Gimnazije. Svaka cast, mangup s pedigreom.

Jedino sto te nisu naucili je kad se smiju bacat petarde a kad ne. A prije II gimnazije da nise mozda isao u Mjedencu?

Uz put ovo tvoje kao i tvog druga Sirogojna ruganje covjeku koji trenutno lezi u bolnici a on je daleko najuspesniji selektor Bosne i Hergegovine ikada govori da su ne samo roditelji nego i sire drustvena zajednica napravili ozbiljne propuste u odgoju jednog dijela omladine sa posebnim potrebama.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Nemojte molim vas o tome da je Muzurović genijalan trener, drag je čikac ali da je genijalan trener i vrhunski stručnjak, to nema veze s životom.

- Pripisuju mu se zasluge da je počeo igrati hrabro sa 2 špica - pa to bi 90% ljudi koji su pratili reprezentaciju prvo i uradilo, jer je sviju nerviralo Sliškovićevo forsiranje Barbareza na liberu.
- Meni lično smeta da je čovjek tip trenera koji se vjerovatno i ne služi internetom, ne poznaje engleski jezik, godinama nikoga nije trenirao (a klubovi koje je trenirao ikad su trećerazrednog nivoa) ne pokušava sebe da unaprijedi na trenerskim seminarima itd...
- Očigledno je da ima svog favorizovanog igrača (Radeljića) kojeg je vodio sa sobom u Japan i sad se podređuje sve da bi se Radeljić mogao prodati. O izboru Zajke Zebe, Šolića iz Videotona i Muhameda Alaima (ako ovo nije pristrastnost i pokušaj prodaje, onda ne znam šta je) je suvišno i pričati.
- Također mi smeta činjenica da je "prelivoda", jer je protlih godina uvijek bio gost Sinanu Sinanoviću kad bi ovaj prezentovao knjigu "Od Tirane do Marakane" i s njim bi kukao kako je Savez jedna gomila lopova i da ne zna ni sam zašto su ga otjerali onomad. Sad kad mu daju platu od 10 milja, "njega to ne interesuje".

U ove 3 utakmice ni u jednoj nismo dominirali duže od 5-10 minuta, a protiv Malte se upravo to moralo desiti, ali zbog ograničenosti trenera nije se znalo kako da se to napravi.

I dalje sam mišljenja da ako neko odvede ove reprezentaciju na neko takmičenje to mogu biti samo jal Mehmed Baždarević, jal Amar Osim, jal Vahid Halilhodžić.
Toliko. :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Nemojte dirat Fuku, to je najbolji čovjek za smjenu generacija koja se trenutno dešava.

I to što Pašalić ne sjedi više na klupi, sumnjam nešto da je to do Pašalića.

A Fuku poznajem lično i znam kakav je to čovjek.

Taj čovjek je uvijek imao sposobnost da motiviše igrače i svi do jednog su za njega bili spremni u vatru da skoče, čovjek je perfektan pedagog i psiholog.

Šteta što ga zeza zdravlje, ali i to je pokazatelj koliko srcem nastupa kad je ova reprezentacija u pitanju, i neznam šta hoćete.

Kad je došao na čelo reprezentacije, odmah je pozvao sve igrače koji bojkotuju da se vrate. Neki su se vratili, neki ne, i šta više hoćete od čovjeka?

Neko mora igrat, i Igra onaj koji hoće, i što je najvažnije rezultat je tu.

Neznam nijedan tim kojeg vile nisu nosale kad je pobjeđivao, kako li to Italija osvoji svjetsko prvenstvo? dominacijom?

Malo sutra.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

[quote="Nosferatu"]Imao sam prijatelja jednog, prije 10-tak godina kad sam isao u Drugu gimnaziju s Logavine./quote]

Izvini zakucah se na ovoj prvoj recenici pa mi nista nije jasno. Jesi li ti isao u II Gimnaziju sa Logavine ili si isao u Drugu gimnaziju koja se nalazi na Logavini ili je ipak tvoj jaran sa Logavine (taj sto te razbio) isao sa tobom u II gimnaziju. Hajd' razjasni.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

lugavina wrote:
Nosferatu wrote:Imao sam prijatelja jednog, prije 10-tak godina kad sam isao u Drugu gimnaziju s Logavine. Jedan put, se nasalio nesto sa njim, kad sutradan dodje par sanera, buregdzija i ostalih "cetvrtasta glava - gradska raja" tipova s drevenim palicama - da se tuku. Radi sale! Tako je to, moj Logavina. Da si mi barem odrastao u Dalmatinskoj, i da nisi u Lugavinu doselio negdje '95-97-dme pa bi imali o cemu i pricati. Ovako, izvini do mene je i moje mame.
Prokuzio si me Nosferatu. Pravi si Bosko Buha a uz to i gradsko djete iz Dalmatinske i II Gimnazije. Svaka cast, mangup s pedigreom.

Jedino sto te nisu naucili je kad se smiju bacat petarde a kad ne. A prije II gimnazije da nise mozda isao u Mjedencu?

Uz put ovo tvoje kao i tvog druga Sirogojna ruganje covjeku koji trenutno lezi u bolnici a on je daleko najuspesniji selektor Bosne i Hergegovine ikada govori da su ne samo roditelji nego i sire drustvena zajednica napravili ozbiljne propuste u odgoju jednog dijela omladine sa posebni
m potrebama.
Kojem covjeku?

Ljudi ne lazu sine s "Lugovine", nepismeno jedno seljance koje je uselilo u kakav stancic u Starom Gradu, pa pomislili Sandzaklije od kojih si najvjerovatnije vis-a-vis idolopoklonstva naspram Pristinskog sina, da oni imaju sta Mjedenicanima reci, pa Mjedenicu kako god da postavis, zapadno je odakle ste vi doselil - s kupljenim pasosim drzave ciju reprezentaciju vodi Fuad.

Kaze Futko - nije njemu Savez nikad se zamjerio niti je s Pasalicem problema ikad imao.

Sto ne kaze - da su mu upropastili sansu da bude selektor Irana? (zajebali ga pa onda noga).
Sto ne kaze - da je u Japanu bio selektor 2 utakmice?
Sto ne veli da je bio nezaposlen tri godine?
Sto ne kaze na osnovu cega od 1996-7, do danas, znaci za 10 godina - sta li je to on naucio - da mu plata skoci sa 450DM na 10.000Km MJESECNO? Kome je to jos u BiH - plata narasla 25 PUTA? Za 10 godina?
Sto ne veli da mu nije Susica bilo nebi ni u Adanasporu nasao mjesto koje je dobio.
Sto ne kaze kako su ga otjerali i cusnuli kao krpu staru te zamjenili sa Farukom Hadzibegicem 1998-sme?.
Sto ne veli - na koji je nacin on opet izabran za Selektora, narucito u poredenju sa Stepanovicem koji je za njega ne samo bio igracka klasa, vec i trenerska, ako nista drugo vodio je timove po Bundes Ligi i Atletiko Bilbao, te cak i u Americkom MLS-u gdje je proizveo kapitena Americke reprezentacije, a osim toga kako to za 15 godina reprezentacije da je nije vodio - nikako Srbin?

To sto je on u bolnici - je njegova privatni problem. Neka vrati dnevnicu - koju nije zaradio - moze zatrebati nekom u Mjedenici, Jagomiru ili SOS Kinderdorfu gdje je Savez donirao - kucu, i sponzorirao 300Km mjesecno, da 6-toro djece ima sta "spickati" godinu dana.
lugavina

Post by lugavina »

A jesu li te na Mjedenici puno tukli po glavi. Sto si tako agresivan? Od gradskog djeta ocekujemo malo vise takta, tolerancije.

Izgleda da si ti neki cyber krizanac izmedju Behbija Filipovica i Boska Buhe.
Skoro

Post by Skoro »

Nosferatu je totalno progorio ventile. Hajde malo odmori majstore, bice bolje, polako :roll:
lugavina

Post by lugavina »

Zavatoni wrote:
Nosferatu wrote:Imao sam prijatelja jednog, prije 10-tak godina kad sam isao u Drugu gimnaziju s Logavine./quote]

Izvini zakucah se na ovoj prvoj recenici pa mi nista nije jasno. Jesi li ti isao u II Gimnaziju sa Logavine ili si isao u Drugu gimnaziju koja se nalazi na Logavini ili je ipak tvoj jaran sa Logavine (taj sto te razbio) isao sa tobom u II gimnaziju. Hajd' razjasni.
Nemoj mu postavljati tako teska pitanja.

Ne sekiraj se Nosferatu. Nisi ti debil i maloumnik.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Sa http://--- NO LINKS ---

Muzuroviću pozlilo zbog pritiska menadžera

Selektor reprezentacije BiH Fuad Muzurović, završio je u bolnici, nakon rasprave sa jednim menadžerom, koji je tražio mjesto za svog igrača, saznaje sarajevski dnevni list ‘’San’’.
U prijepodnevnim satima javio se doktoru, napravio pregled i vratio se svojim obavezama. Nakon tretmana kod doktora, Muzuroviću je bilo bolje. Prije ručka posjetio ga je golman rukometaša Bosne Enid Tahirović. Nakon razgovora sa Tahirovićem, selektor je nekoliko minuta razgovarao sa svojim saradnicima, potom otišao na ručak. Čekajući vrijeme sastanka sa igračima, na kojem je trebao dati posljednje upute, selektora je zaustavio Ado Husarić, menadžer, nekoliko igrača koji igraju u mladoj i A reprezentaciji. On se zanimao za tretman svog pulena, Mehmedalije Čovića. Za kojeg je smatrao da treba biti u kadru, nakon što se povrijedio Branimir Bajić.

Razgovor je tekao normalno, a onda se Muzurović uzrujao.

- Ja sastavljam ekipu i nikom se neću pravdati za svoje poteze. Ja biram i odlučujem. Spreman sam svakog saslušati, ali niko ne može utjecati na moj izbor. Nemaš pravo samnom razgovarati na takav način. Ovdje sam zbog zajedničkog posla, zbog uspjeha bh. reprezentacije. Ja svoj posao radim korektno, časno, tako da svakom mogu pogledati u oči. Tako sam godinama radio, tako ću i nastaviti - rekao je Muzurović. Nakon razgovora osjetio je mučninu i ponovo zatražio liječničku pomoć. Već tada se znalo da neće moći voditi ekipu. U strušnom štabu je nastala dramatična situacija. Sve konce su preuzeli Muzurovićevi saradnici Ivo Ištuk, Borče Sredojević i Edin Prljača. Na sastanku je "pročitan" Muzurovićev sastav. Samo je Pandža "upao" umjesto Bajića, a Božić je sjeo na klupu. Igrači su bili u šoku, nakon vijesti da je selektoru pozlilo.

Husarić: Nisam se svađao, već normalno razgovarao

Ado Husarić, menadžer sa licencom NSBiH priznaje da je bio u hotelu i prije utakmice razgovarao sa selektorom.

- Tačno je da sam razgovarao sa Muzurovićem. I nije to prvi put. I drugi menadžeri, a proteklih dana ih je bilo dvadesetak, što domaćih, što stranaca koji su boravili u hotelu, pričaju sa selektorom. Ja brinem za svoje igrače. Nisam se svađao sa selektorom, već normalno razgovarao. Rekao sam mu neke stvari, nepobitne činjenice, što je on teško podnio i prigovorio mi da mu je mučnina od rasprave. Bio je u blizini i Edin Prljača. Ja sa svim selektorima, sa svim ljudima u Savezu imam super korektne odnose. I ja teško podnosim nepravdu. Nisam naivan da ne znam kako se neki igrači guraju u reprezentaciju. Bolje da me ne vuku za jezik, jer će se mnogi prepoznati - naglasio je Husarić.

Otjeraće ga menadžeri u grob, mogu samo zamisliti kad kao lešinari forsiraju svoje igrače. Eki, Mehmedalija Čović - niđe veze...
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

lugavina wrote:
Zavatoni wrote:
Nosferatu wrote:Imao sam prijatelja jednog, prije 10-tak godina kad sam isao u Drugu gimnaziju s Logavine./quote]

Nemoj mu postavljati tako teska pitanja.

\

Slusaj bolan, za mene je Fuad jedna sirovina. Shvatas? Sirovina. Fudbal odavno vise nije seljacki sport, na kojoj tribine pune radnici. Sad je sport u kojem su biznismeni i oni koji igraju i oni koji ih vode, a na tribini gospoda koja moze prisutiti - da dodje na vele-lepni dogadaj. Sto znaci da je vrijeme Fuada - proslo osim kad se desi - inat, plus kontra omladini plus dobra primanja plus pokoje obecanje plus Radeon Plaza i capcanje na sisi Radonjcicu. Fuad da je mogao, kao svaki normalni covjek, koji nesto zna od svoje struke, nebi radio pod mafijozama, koje mora kriti - i stiti ih svojim likom. Fuad je ruku na srce - pokusao da ode, pokusao da nesto napravi ali Fuadu je 60 godina i previse je kontra Fuada. Onda sta je uradio Fuad - pomislio je da moze - vratio se u situaciju u kojoj - ako mu nije danas gore nego prije, bez obzira na uslove, i cinjenicu da je placen koliko vrijedi - nije mu ni bolje. Vidis li sta mu rade menadzeri kao vuci ga saljecu, pa Pasalic je po struci menadzer tj. trgovac igrackim kadrom - razdiru ga, dok on suti. Suti o svemu. To je sve - sto ja imam protiv Fuada. Ostalo nisu faktori koje je on birao, niko ne bira gdje je rodjen, u sta i kakav. Ali ne mogu - zatvarati oci na palamudjenje. I ne mogu da govori kakav je genijalac - kad s istom taktikom reprezentacija BiH i istim igracima - dobija Maltu 1:0 (dobro, moglo je biti 2:0 - ne sporim). Ali - s tom taktikom smo mi dobili Turke. I jedina je razlika u tome - sto Turci nisu imali golmana koji je spreman a Malta jeste. I sto nesto znaci kad pobjedis Turke - u svijetu fudbala, sa svojom reprezentacijom, a Maltu - nista. Malta je manja od Sarajeva, po broju stanovinka. To je kao da pobjedi opstinu Centar i Stari grad. Eto s kim smo igrali 1:0.

I nemoj me vise provocirati, da se svadjamo bez potrebe. Ja tebi nemam sta reci, ni Fuadu cak - osim sto mi je krivo sto me moji gradjani lazu, a Fuad suti. Jer kad bi Fuad progovorio - sta mislis koliko bi dugo, u Savezu bili - i s kojom reprezentacijom bi koga pobjedil i ko bi im dosao na tribinu? Upitaj se to. To je - zadnji njihov grc, s kojim se drze, i skojim se nadaju, da ce uspijeti odbraniti se. Ja se nadam - da ti to razumijes, mozes da se ne slazes sa mnom - ali moras ovo da razumijes. Ostalo je sve - prdimahovina.
mostarac

Post by mostarac »

Nosferatu wrote:
lugavina wrote:
Zavatoni wrote: Nemoj mu postavljati tako teska pitanja.

\

Slusaj bolan, za mene je Fuad jedna sirovina. Shvatas? Sirovina. Fudbal odavno vise nije seljacki sport, na kojoj tribine pune radnici. Sad je sport u kojem su biznismeni i oni koji igraju i oni koji ih vode, a na tribini gospoda koja moze prisutiti - da dodje na vele-lepni dogadaj
. Sto znaci da je vrijeme Fuada - proslo osim kad se desi - inat, plus kontra omladini plus dobra primanja plus pokoje obecanje plus Radeon Plaza i capcanje na sisi Radonjcicu. Fuad da je mogao, kao svaki normalni covjek, koji nesto zna od svoje struke, nebi radio pod mafijozama, koje mora kriti - i stiti ih svojim likom. Fuad je ruku na srce - pokusao da ode, pokusao da nesto napravi ali Fuadu je 60 godina i previse je kontra Fuada. Onda sta je uradio Fuad - pomislio je da moze - vratio se u situaciju u kojoj - ako mu nije danas gore nego prije, bez obzira na uslove, i cinjenicu da je placen koliko vrijedi - nije mu ni bolje. Vidis li sta mu rade menadzeri kao vuci ga saljecu, pa Pasalic je po struci menadzer tj. trgovac igrackim kadrom - razdiru ga, dok on suti. Suti o svemu. To je sve - sto ja imam protiv Fuada. Ostalo nisu faktori koje je on birao, niko ne bira gdje je rodjen, u sta i kakav. Ali ne mogu - zatvarati oci na palamudjenje. I ne mogu da govori kakav je genijalac - kad s istom taktikom reprezentacija BiH i istim igracima - dobija Maltu 1:0 (dobro, moglo je biti 2:0 - ne sporim). Ali - s tom taktikom smo mi dobili Turke. I jedina je razlika u tome - sto Turci nisu imali golmana koji je spreman a Malta jeste. I sto nesto znaci kad pobjedis Turke - u svijetu fudbala, sa svojom reprezentacijom, a Maltu - nista. Malta je manja od Sarajeva, po broju stanovinka. To je kao da pobjedi opstinu Centar i Stari grad. Eto s kim smo igrali 1:0.

I nemoj me vise provocirati, da se svadjamo bez potrebe. Ja tebi nemam sta reci, ni Fuadu cak - osim sto mi je krivo sto me moji gradjani lazu, a Fuad suti. Jer kad bi Fuad progovorio - sta mislis koliko bi dugo, u Savezu bili - i s kojom reprezentacijom bi koga pobjedil i ko bi im dosao na tribinu? Upitaj se to. To je - zadnji njihov grc, s kojim se drze, i skojim se nadaju, da ce uspijeti odbraniti se. Ja se nadam - da ti to razumijes, mozes da se ne slazes sa mnom - ali moras ovo da razumijes. Ostalo je sve - prdimahovina.
Onda definitivno BHF i kompletni prvi kopovi BH navijackih skupina nema sta da traze na stadiona, nit su gospoda, nit su biznismeni, nit su perspektivni - probisvjeti i huligani :D
Majjah

Post by Majjah »

mostarac wrote:
Nosferatu wrote:
lugavina wrote:\

Slusaj bolan, za mene je Fuad jedna sirovina. Shvatas? Sirovina. Fudbal odavno vise nije seljacki sport, na kojoj tribine pune radnici. Sad je sport u kojem su biznismeni i oni koji igraju i oni koji ih vode, a na tribini gospoda koja moze prisutiti - da dodje na vele-lepni dogadaj
. Sto znaci da je vrijeme Fuada - proslo osim kad se desi - inat, plus kontra omladini plus dobra primanja plus pokoje obecanje plus Radeon Plaza i capcanje na sisi Radonjcicu. Fuad da je mogao, kao svaki normalni covjek, koji nesto zna od svoje struke, nebi radio pod mafijozama, koje mora kriti - i stiti ih svojim likom. Fuad je ruku na srce - pokusao da ode, pokusao da nesto napravi ali Fuadu je 60 godina i previse je kontra Fuada. Onda sta je uradio Fuad - pomislio je da moze - vratio se u situaciju u kojoj - ako mu nije danas gore nego prije, bez obzira na uslove, i cinjenicu da je placen koliko vrijedi - nije mu ni bolje. Vidis li sta mu rade menadzeri kao vuci ga saljecu, pa Pasalic je po struci menadzer tj. trgovac igrackim kadrom - razdiru ga, dok on suti. Suti o svemu. To je sve - sto ja imam protiv Fuada. Ostalo nisu faktori koje je on birao, niko ne bira gdje je rodjen, u sta i kakav. Ali ne mogu - zatvarati oci na palamudjenje. I ne mogu da govori kakav je genijalac - kad s istom taktikom reprezentacija BiH i istim igracima - dobija Maltu 1:0 (dobro, moglo je biti 2:0 - ne sporim). Ali - s tom taktikom smo mi dobili Turke. I jedina je razlika u tome - sto Turci nisu imali golmana koji je spreman a Malta jeste. I sto nesto znaci kad pobjedis Turke - u svijetu fudbala, sa svojom reprezentacijom, a Maltu - nista. Malta je manja od Sarajeva, po broju stanovinka. To je kao da pobjedi opstinu Centar i Stari grad. Eto s kim smo igrali 1:0.

Onda definitivno BHF i kompletni prvi kopovi BH navijackih skupina nema sta da traze na stadiona, nit su gospoda, nit su biznismeni, nit su perspektivni - probisvjeti i huligani :D
Eto ti si onda ,,gospodin''!!! Hajde ba kupi stan u zapadnom dijelu grada i pusti nas fukaru da se brinemo i sikiramo oko jedine repke koja nam nesto znaci! 8)
mostarac

Post by mostarac »

ako je to najbolji odgovor koji si mogla da smislis onda... cestitam :D
Rottweiler

Post by Rottweiler »

"NAD NAMA NEBO IMA DA GORI":x :bih:

Vidimo se na sljedecoj tekmi i do tada uzivajte u laprdanju ko je seljak,ko je usrani dijasporac, ko je sarajlija, ko je sandzaklija, jednostavno laprdajte o glupostima jer to je nase bosansko da od svake ozbiljne situacije napravimo neku sprdacku.
Za tebe mostarac pa i ako jesmo huligani bar smo gospodski huligani :D

Do sljedece bakljade...

poz

<--
johnnykola

Post by johnnykola »

ne pratim sport vec
odavna, mada bih
sam negdje vrlo
rad rekreativno igrao
odbojku. mislim da je
jedini spas u onom