Ledo u Čitluku ima domaći sladoled, svi ostali prehrambeni proizvodi su uvozni, u Čitluku se samo pakiraju ili već ambalažirani odavde dalje distribuiraju, kao povrće, npr.sadmire wrote:Mislim da Ledo u Citluku pravi smrznuto povrce. Mnogi polaze od toga da su Ledo proizvodi uvozni a ustvari su domaci.StupskaBitanga wrote:Mi u BiH nemamo fabriku za smrznuto povrće i to za Bingo radi ista firma kao za Jami
BIH maloprodajni lanaci
Moderator: anex
- homega
#926 Re: BIH maloprodajni lanaci
- sadmire
#927 Re: BIH maloprodajni lanaci
Morat cu to bas provjeriti, imam neke kontakte dole, ali meni se cini da su u zadnjih par godina promijenili koncept i poceli proizvoditi i smrznuto povrce i ribu, dok su ranije proizvodili samo sladoled a sve ostalo prepakirali.
-
safran
#928 Re: BIH maloprodajni lanaci
Nedavno sam pisala na nekoj od ovih Bingo, Konzum tema - pregledala sam svo smrznuto povrće Ledo - par proizvoda (buranija, grašak) iz Hrvatske ili Srbije - sve ostalo iz Belgije, Holandije, Njemačke, Austrije. Pobogu, smrznuta blitva je iz Holandije; mješavina za bosanski lonac je iz Belgije.
- bach
#929 Re: BIH maloprodajni lanaci
Škafa se vraća.
https://www.fokus.ba/biznis/skafa-se-di ... o/1102159/
I jednako su trash kao i ranije...
Kako ljudi ništa ne nauče, pa to je čudo jedno...
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... ZtuvEXHgOQ
https://www.fokus.ba/biznis/skafa-se-di ... o/1102159/
I jednako su trash kao i ranije...
Kako ljudi ništa ne nauče, pa to je čudo jedno...
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... ZtuvEXHgOQ
- problemnatravunu
#930 Re: BIH maloprodajni lanaci
A zašto da mijenjaju uspješan recept? 
- bach
#931 Re: BIH maloprodajni lanaci
Po čemu je to njihov koncept uspješan?problemnatravunu wrote:A zašto da mijenjaju uspješan recept?
- victom
#932 Re: BIH maloprodajni lanaci
zar se kaže "lanaci" ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:03, edited 2 times in total.
- problemnatravunu
#933 Re: BIH maloprodajni lanaci
Smatram da je njima uspjesan, mislim da nisu bas glupi ljudi u njihovom menadžmentu, jednostavno, oni imaju svoju klijentelu, našli ljudi svoju tržišnu nišu, naravno u skladu sa pozicijom prodavnice!bach wrote:Po čemu je to njihov koncept uspješan?problemnatravunu wrote:A zašto da mijenjaju uspješan recept?
-
kakavdanakneiskustvu
#934 Re: BIH maloprodajni lanaci
victom wrote:zar se kaže "lanaci" ?
da,ne primijetih tu gresku
- bach
#935 Re: BIH maloprodajni lanaci
Uspješan je Bingo. Oni nisu.problemnatravunu wrote:Smatram da je njima uspjesan, mislim da nisu bas glupi ljudi u njihovom menadžmentu, jednostavno, oni imaju svoju klijentelu, našli ljudi svoju tržišnu nišu, naravno u skladu sa pozicijom prodavnice!
- Thorgerson
#936 Re: BIH maloprodajni lanaci
Da nisu uspjesni - bio bi katanac na vratima. I to je poprilicno relativna rijec. Ako moze da izmiruje obaveze prema drzavi, radnicima i da njemu ostane - za mene je to uspjeh. E sad sta je za tebe uspjeh ne znam. Škafa kako neko napisa - ima svoju klijentelu. Ima ljude koji tamo redovno idu i kupuju. To da li se tebi nesto licno dopada ili ne dopada je druga stvar.bach wrote:Uspješan je Bingo. Oni nisu.problemnatravunu wrote:Smatram da je njima uspjesan, mislim da nisu bas glupi ljudi u njihovom menadžmentu, jednostavno, oni imaju svoju klijentelu, našli ljudi svoju tržišnu nišu, naravno u skladu sa pozicijom prodavnice!
Kod nas ljudi nikako da shvate postoje u marketingu nesto sto se zove segmentiranje trzista, tj. kupci imaju razlicite potrebe. Neko voli i uziva da kupuje u Skafi, neko u Merkatoru gdje je sve napucano, svijetlo itd. Neko uziva da prebire natrpanu odjecu po skafi i trazi da nadje nesto sto jeftinije.
E sad, evo da si ti vlasnik Skafe, ti bi mozda novi objekat napucao, sredio i sta? Pa vjerovatno bi izgubio te kupce od ranije...koji bi nasli neki drugi centar slican prijasnjoj Skafi, da traze neki zkllj njemački detrdzent, pastu za zube. A plus ne bi privukao nove kupce, jer ti je konkurencija npr. Merkator na socijalnom.
p.s. Da se razumije, ja shvatam u potpunosti sta ti mislis. U tu skafu sam mozda 2 put usao i nikad vise. Sjecam se tad u toj staroj da mi je odmah muka bila, limeni krov, upeklo, ona kineska plastika, odjeca smrdi...uzas.
-
-Ekser-
#937 Re: BIH maloprodajni lanaci
Cijena 5.40 KM za kilogram bureka.
- mayab
#938 Re: BIH maloprodajni lanaci
Upratio sam da se taj MERE vratio na BiH tržište , valjda za sada samo u Bijeljini imaju market ,
ja se još uvijek mogu sjetiti ono nekada njihove radnje u Lukavici , znao sam navratiti , i neke stvari skoro redovno kupovati ,
mada im je asortiman bio prilično ...opskuran ,
, ne znam kako da kažem
https://www.facebook.com/profile.php?id=61582573455385
ja se još uvijek mogu sjetiti ono nekada njihove radnje u Lukavici , znao sam navratiti , i neke stvari skoro redovno kupovati ,
mada im je asortiman bio prilično ...opskuran ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=61582573455385
- Peacean
#939 Re: BIH maloprodajni lanaci
Bio sam u njihovim objektima kada sam navratio u Srbiju, većina robe turskog porijekla koja nije namijenjena za evropsko tržište. Ko skladište izgledaju mada porodica može dosta da uštedi ako se tamo snabdijeva. Sad kakav je kvalitet te robe ne mogu reći, nemam dovoljno iskustva sa njima za to.
-
Ajdinn4
#940 Re: BIH maloprodajni lanaci
U Prijedoru su imali MERE. Onda ih je preuzeo neki lokalac pa se sad zove PRIMERE. Sve ostalo isto. 
U Srbiji imaju Mere i Svetofor. Valjda je isti vlasnik. S druge strane imaju i njemački MIX MARKT koji je pun ruskih proizvoda ali su nenormalno skupi. Tu vjerovatno kupuju samo Rusi koji žive u BG i NS.
U Srbiji imaju Mere i Svetofor. Valjda je isti vlasnik. S druge strane imaju i njemački MIX MARKT koji je pun ruskih proizvoda ali su nenormalno skupi. Tu vjerovatno kupuju samo Rusi koji žive u BG i NS.
-
korisnicki
#941 Re: BIH maloprodajni lanaci
Nemaš ni u drugim marketima neki kvalitet osim izuzetno skupih kao Podravka, Pik, Rio mare, Vindija, Zlatne doline....Peacean wrote: ↑11/04/2026 08:12 Bio sam u njihovim objektima kada sam navratio u Srbiju, većina robe turskog porijekla koja nije namijenjena za evropsko tržište. Ko skladište izgledaju mada porodica može dosta da uštedi ako se tamo snabdijeva. Sad kakav je kvalitet te robe ne mogu reći, nemam dovoljno iskustva sa njima za to.
Te povoljne pite su iz Grčke i još neke firme u Vojvodini, probao sasvim ukusne u poređenju sa onim nejestivim skupim smećem "Jami".
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#942 Re: BIH maloprodajni lanaci
Na Kosovu otvoren Decathlon u Prishtina Mallu..valjda dodju i kod nas.