BIH maloprodajni lanaci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#451 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by karanana »

svaka cast bingu sto otvara jos jednu veliku trgovinu na otoci. sahranice onaj konzum. ne znam kako su uspjeli ono na otoci uraditi. zna li neko? bas me interesuje kakav je ono deal i ko je koga izradio/zajebo ili se konzum sam zajebo?
dustaban

#452 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by dustaban »

cranberries wrote:Da korisnik.1, cak ima domace odjece koja je zastupljena a vrijedi napomenuti i onu radnu odjecu koju oko 4 000 radnika Binga nose je iz fabrike textila iz Kalesije, Kaletex koja je bila pred propadanjem pa je Bingo kupio i sada radi super dobro, cak kroje i za Granicnu pol. a imaju i narudzbi iz inozemstva a najveci inostrani partner im je "NEW G.O.L." GmbH - Njemacka.

Sta god Bingo radi trudi se da ukljuci sto vise domacih firmi. Pa nudili su software rjesenja iz Slovenije, ali je Bingo ipak ostao vjeran Spinu iz Tuzle. Evo sada ce se raditi i hale koka nosilja, te hale pilica u Zivinicama i Kalesiji, pa i projekti po Sarajevu a i po BH koji cu na vrijeme objelodaniti, sva je lova u BH, odnosno sva se lova vrti ovdje.
Ma ja im to nista ne priznam dok i oni ne kup... pardon osvoje ovakvu plaketu!

Image
:mrgreen:
melac

#453 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

karanana wrote:svaka cast bingu sto otvara jos jednu veliku trgovinu na otoci. sahranice onaj konzum. ne znam kako su uspjeli ono na otoci uraditi. zna li neko? bas me interesuje kakav je ono deal i ko je koga izradio/zajebo ili se konzum sam zajebo?
Viša je to politika, to je samo predstava za sitnu buraniju.
Informacija za razmišljanje, vlasnik Binga Seand je kućni prijatelj sa vlasnikom Konzuma Ivicom Todorićem.
cranberries

#454 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

melac wrote:
karanana wrote:svaka cast bingu sto otvara jos jednu veliku trgovinu na otoci. sahranice onaj konzum. ne znam kako su uspjeli ono na otoci uraditi. zna li neko? bas me interesuje kakav je ono deal i ko je koga izradio/zajebo ili se konzum sam zajebo?
Viša je to politika, to je samo predstava za sitnu buraniju.
Informacija za razmišljanje, vlasnik Binga Seand je kućni prijatelj sa vlasnikom Konzuma Ivicom Todorićem.
Haha odakle ti ta glupost ? Mislim stvarno, jesi li ti izmislio ili si je cuo negdje ? Daj i nama reci tko prica te bajke pa da se i mi posteno nasmijemo ? Nije na nivou "Reis je vlasnik Binga" ali je blizu haha, i vjerujem da je to iz tvojih nekih " pouzdanih izvora " ?

Eh evo iz pravih pouzdanih izvora koji su profiltrirani kroz te neke teorije zavjere, Bingo i Konzum nemaju nista zajedno, a pogotovo gosp. Senad se i ne poznaje sa gosp. Todorovic jer ovaj drugi nije bio u delegaciji kada je prije par godina dosao Konzum u Tuzlu da kupi Bingo a gosp. Senad im rekao "koliko vi kostate da ja vas kupim" i eto doslo vrijeme da Bingo preuzima Konzumove objekte odnosno lokacije iz razloga sto Konzum ne biljezi bas neke dobre rezultate u BH i u Srbiji, da ne kazem gubitke, i naravno da ce se pregrupisati, prepustiti neke lokacije ostalim, u ovom slucaju Bingu. I u narednom periodu ce se desavati ovakve stvari.

Stvarno me nerviraju te lazi i gluposti koje nasi ljudi mogu smisliti, je li to iz neke ljubomore ili iz razloga sto je se toliko ljudi obogatilo na pogresan nacin pa kontaju svako je lopov i prevarant ko god uspije da postigne neke zavidne rezultate ?
interwal

#455 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by interwal »

cranberries wrote:Eh evo iz pravih pouzdanih izvora koji su profiltrirani kroz te neke teorije zavjere, Bingo i Konzum nemaju nista zajedno, a pogotovo gosp. Senad se i ne poznaje sa gosp. Todorovic jer ovaj drugi nije bio u delegaciji kada je prije par godina dosao Konzum u Tuzlu da kupi Bingo a gosp. Senad im rekao "koliko vi kostate da ja vas kupim" i eto doslo vrijeme da Bingo preuzima Konzumove objekte odnosno lokacije iz razloga sto Konzum ne biljezi bas neke dobre rezultate u BH i u Srbiji, da ne kazem gubitke, i naravno da ce se pregrupisati, prepustiti neke lokacije ostalim, u ovom slucaju Bingu. I u narednom periodu ce se desavati ovakve stvari.
"Iz pravih pouzdanih izvora", do sada je ova priča o kupovini bila sa Mercatorom u glavnoj ulozi, a evo sad prvi put čujem i za Konzum. Pouzdano, biće da je to urbana legenda...
melac

#456 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

cranberries wrote:
melac wrote:Viša je to politika, to je samo predstava za sitnu buraniju.
Haha odakle ti ta glupost ? Mislim stvarno, jesi li ti izmislio ili si je cuo negdje ? Daj i nama reci tko prica te bajke pa da se i mi posteno nasmijemo ? Nije na nivou "Reis je vlasnik Binga" ali je blizu haha, i vjerujem da je to iz tvojih nekih " pouzdanih izvora " ?

Eh evo iz pravih pouzdanih izvora koji su profiltrirani kroz te neke teorije zavjere, Bingo i Konzum nemaju nista zajedno, a pogotovo gosp. Senad se i ne poznaje sa gosp. Todorovic jer ovaj drugi nije bio u delegaciji kada je prije par godina dosao Konzum u Tuzlu da kupi Bingo a gosp. Senad im rekao "koliko vi kostate da ja vas kupim" i eto doslo vrijeme da Bingo preuzima Konzumove objekte odnosno lokacije iz razloga sto Konzum ne biljezi bas neke dobre rezultate u BH i u Srbiji, da ne kazem gubitke, i naravno da ce se pregrupisati, prepustiti neke lokacije ostalim, u ovom slucaju Bingu. I u narednom periodu ce se desavati ovakve stvari.

Stvarno me nerviraju te lazi i gluposti koje nasi ljudi mogu smisliti, je li to iz neke ljubomore ili iz razloga sto je se toliko ljudi obogatilo na pogresan nacin pa kontaju svako je lopov i prevarant ko god uspije da postigne neke zavidne rezultate ?
Da iz pouzdanih izvora znam da se Ante Todorić i Senad Đonlića druže i da su jako dobri, ja ne govorim o kupovini Binga od strane Konzuma več o podjeli plijena tj. ciljaju na različitu klijentelu da bi pokrili što bolje tržište, a to ti se zove stvaranje kartela, a poslije se, eventualno, što bolje udali u paketu nekom večem igraču, najvjerovatnije Tesco-u, i plus još i Mercator.
Znaš li da Bingo dobija sve proizvode iz Agorkor grupe ( S Kiseljak, Jana, Jamnica, Ledo, Zvijezda, Dijamant i ostale ) po najpovoljnijim cijenama od ikoga drugoga, čak i od Konzuma, kako to objasniti. A Konzum kupuje veče količine.

I još nešto, nemoje mene omalovažavati da bi svoju ideju bolje plasirao. Skoncentriši se na ono što sam rekao, a ne na ono tko sam ja.
melac

#457 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

interwal wrote:
cranberries wrote:Eh evo iz pravih pouzdanih izvora koji su profiltrirani kroz te neke teorije zavjere, Bingo i Konzum nemaju nista zajedno, a pogotovo gosp. Senad se i ne poznaje sa gosp. Todorovic jer ovaj drugi nije bio u delegaciji kada je prije par godina dosao Konzum u Tuzlu da kupi Bingo a gosp. Senad im rekao "koliko vi kostate da ja vas kupim" i eto doslo vrijeme da Bingo preuzima Konzumove objekte odnosno lokacije iz razloga sto Konzum ne biljezi bas neke dobre rezultate u BH i u Srbiji, da ne kazem gubitke, i naravno da ce se pregrupisati, prepustiti neke lokacije ostalim, u ovom slucaju Bingu. I u narednom periodu ce se desavati ovakve stvari.
"Iz pravih pouzdanih izvora", do sada je ova priča o kupovini bila sa Mercatorom u glavnoj ulozi, a evo sad prvi put čujem i za Konzum. Pouzdano, biće da je to urbana legenda...
Niko ne govori o kupovini Binga od strane Konzuma, več o podijeli plijena, iliti stvaranje kartela, tebi ovo meni ono.
cranberries

#458 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Mislis Senad Dzambic, pitaj tog svog pouzdanog da ti kaze pravo ime i prezime pa onda nek ti prica bajke. Sto se tice cijena, Bingo je uvijek i sa svakim nastupao isto, da nemaju bolje cijene ne bi ni radili s njima uopste, a zna se po kakvim cijenama kupuje Konzum a po kakvim Bingo i sto je vaznije zna se ko ima kakvu marzu. Te informacije malo bolje provjeri. Sto se tice tog tvog kartela to su price za malu djecu, ako zaista zelis uci u ovu raspravu mozemo daleko otici ali znaj da te tvoje lazi nemaju osnova. Bas ih nazivam lazi jer je to i jesu izmisljotine i lazi, jer sam licno jako pouzdan izvor i od pocetka sam sa Bingom, znam kakve su se stvari desavale i kakve su laze bile i prije za Bingo, cim uspijes trn u oku si za mnoge. Sto se tice tog tvog kvazi kartela pogledaj dobro koji proizvodi imaju prioritet u Bingu, jesu li to domaci ili pak Todorovicevi ? Stvarno mi nije jasno koji je bolesni smisao izmisljanja ovakvih lazi ? Je li to stvarno neko rekao i posalji mi pp ime i prezime te osobe, onako cisto informativno....

Postao/la interwal dana 04/05/2013 09:29 - radi se o Konzumu a ne o Merkatoru, ocigledno je neko pogresno cuo ...
melac

#459 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

cranberries wrote:Mislis Senad Dzambic, pitaj tog svog pouzdanog da ti kaze pravo ime i prezime pa onda nek ti prica bajke. Sto se tice cijena, Bingo je uvijek i sa svakim nastupao isto, da nemaju bolje cijene ne bi ni radili s njima uopste, a zna se po kakvim cijenama kupuje Konzum a po kakvim Bingo i sto je vaznije zna se ko ima kakvu marzu. Te informacije malo bolje provjeri. Sto se tice tog tvog kartela to su price za malu djecu, ako zaista zelis uci u ovu raspravu mozemo daleko otici ali znaj da te tvoje lazi nemaju osnova. Bas ih nazivam lazi jer je to i jesu izmisljotine i lazi, jer sam licno jako pouzdan izvor i od pocetka sam sa Bingom, znam kakve su se stvari desavale i kakve su laze bile i prije za Bingo, cim uspijes trn u oku si za mnoge. Sto se tice tog tvog kvazi kartela pogledaj dobro koji proizvodi imaju prioritet u Bingu, jesu li to domaci ili pak Todorovicevi ? Stvarno mi nije jasno koji je bolesni smisao izmisljanja ovakvih lazi ? Je li to stvarno neko rekao i posalji mi pp ime i prezime te osobe, onako cisto informativno....

Postao/la interwal dana 04/05/2013 09:29 - radi se o Konzumu a ne o Merkatoru, ocigledno je neko pogresno cuo ...
Možda moje informacije nisu ispravne, ja vjerujem da jesu ali postoji mogućnost da nisu, ali svejedno ne moraš se vrijeđat i propaljivati ako sam nešto napisao. Neku kulturu dijaloga bi trebali poštovati. Ja sam iznio svoje mišljenje koje je nastalo na osnovu informacija koje imam, a vjerujem da su pouzdane. Pa svejedno ne koristim izraze da ti lažeš i kako si lažov jer imaš drugačije mišljenje od mene, kao ti prema meni što se ponašaš. I nije da kukam, zaboli me da li netko vrijeđa ili ne. Več je takav pristup ad hominem uvijek prisutan kada se ne vjeruje u svoje argumente ili kada se nema kulture dijaloga.
Last edited by melac on 04/05/2013 13:50, edited 1 time in total.
cranberries

#460 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Izvinjavam se zbog krutih rijeci no medjutim naravno da cu srcano braniti covjeka koji mi daje hljeb u ruke i kada znam kakva je situacija a sa druge strane stvarno se pretjeruje sa pljuvanjem po Bingu, sada kada je Bingo ovako jak i kada napreduje i kada se razvija. Znam kako covjek insistira na domacoj proizvodnji i na domacim dobavljacima, to ce pokazati i veliki projekti koji ce se uskoro poceti realizovati, dakle nije vise samo prodaja vec i proizvodnja i mislim da je to jako dobar smjer razvoja kako Binga tako i domace proizvodnje i domace konkurentnosti.
Nebitan32

#461 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Nebitan32 »

Ima li ikakvih info o tome hoce li Bigno otvarati TC u istocnoj Bosni? Npr u Gorazdu nema niti jedan znacajan TC.

I imali li ikakvih planova za sirenje u okolnim zemljama? Hrvatska, Sandzak, Kosovo, CG itd
burekodsira

#462 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by burekodsira »

na drugom se forumu spominjalo da se u vidu za prosirenje Binga ima Gorazde
karanana

#463 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by karanana »

cetmi wrote:
Gdje se na Otoci otvara Bingo, nisam primjetio, a prolazim svaki dan.
u dallasu gdje je bio konzum do prije par sedmica.
Nebitan32

#464 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Nebitan32 »

burekodsira wrote:na drugom se forumu spominjalo da se u vidu za prosirenje Binga ima Gorazde
Hvala. U Gorazdu ima Interex i Skafa ali je to malo jer postoji trziste. Fali jedan solidan trzn centar.

Bingo Citluk

Svečanim presijecanjem vrpce načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić jučer je u društvu vodećih ljudi kompanije otvorio novi prodajni centar Bingo u Gospodarskoj zoni Tromeđa. Novi Bingo centar „Čitluk“ po redu je stota poslovna jedinica u BiH ovog trgovačkog lanca
http://www.citluk.ba/index.php?option=c ... d=6:ostalo

Image
StupskaBitanga

#465 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by StupskaBitanga »

Bingo je napravio pravi potez sa ovim na Otoci a Konzum koji je iza je nekako tu suvišan. Vidio sam da je u okviru Binga otvorena i mesnica Bajra što pokazuje da zajedničkim snagama se može naprijed. Procenat domaćih proizvoda je argument na strani Binga jer smo svakako kroz Konzum i Mercator zatrpani proizvodima od Vardara do Triglava
karanana

#466 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by karanana »

melac wrote:
cranberries wrote:
melac wrote:Viša je to politika, to je samo predstava za sitnu buraniju.

Da iz pouzdanih izvora znam da se Ante Todorić i Senad Đonlića druže i da su jako dobri, ja ne govorim o kupovini Binga od strane Konzuma več o podjeli plijena tj. ciljaju na različitu klijentelu da bi pokrili što bolje tržište, a to ti se zove stvaranje kartela, a poslije se, eventualno, što bolje udali u paketu nekom večem igraču, najvjerovatnije Tesco-u, i plus još i Mercator.
Znaš li da Bingo dobija sve proizvode iz Agorkor grupe ( S Kiseljak, Jana, Jamnica, Ledo, Zvijezda, Dijamant i ostale ) po najpovoljnijim cijenama od ikoga drugoga, čak i od Konzuma, kako to objasniti. A Konzum kupuje veče količine.

I još nešto, nemoje mene omalovažavati da bi svoju ideju bolje plasirao. Skoncentriši se na ono što sam rekao, a ne na ono tko sam ja.
Kad kazes ciljaju na razlicitu klijentelu, moze li objasnjenje tog segmentiranja i razlicitosti klijentele? Na koga cilja konzum a na koga bingo?
O'zone
Globalni moderator

#467 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by O'zone »

karanana wrote: Kad kazes ciljaju na razlicitu klijentelu, moze li objasnjenje tog segmentiranja i razlicitosti klijentele? Na koga cilja konzum a na koga bingo?
Pa Konzum valjda na bogate i one koji vole "lijepu našu" a Bingo na sirotinju i ove koji vole "jedna si jedina" :-)
StupskaBitanga

#468 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by StupskaBitanga »

Same ove gluposti oko podjele tržišta Konzuma i Binga je suludo jer recimo samo prisustvo Binga u Hercegovini to demantira. Objekti u Mostaru i Međugorju dokazuju da nema toga jer ljudi masovno kupuju u Bingu i posjećenost je odlična. Zašto se ovdje javno ne kaže koliko je objekata Konzum zatvorio samo u Sarajevu a Bingo sa druge strane ih otvara u sve većem broju. Konzum/Agrokor imaju generalnih problema na nivou svih zemalja a zadnje atome snage i finansijske moći uložiće u preuzimanje Mercatora a to ako propadne propada i Konzum i njegova prodaja je neminovna
talić

#469 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by talić »

Jutros bio u Bingu jer Konzum bezobrazno diže cijene onako hinjaka po par procenata pa se u pola godine cijene uvećaju za 10%.
Nutela 800 gr. koja je nekad bila 7 i nešto maraka je sad 10,70 KM, bronhi bonbone od 100gr. su stigle do 1,40 KM, paradontax pasta je sad 9,50 KM,..
Ali,....... nikako da se naviknem na kupovinu u Bingu jer me na ulazu dočeka umjesto mirisa voća smrad kineske odjeće i obuće. Jutros pored mene proveze radnik kolica sa praznim gajbama od mesnih proizvoda.
Strahota,..... kao da je provezao 100 mrtvih mačaka u fazi raspadanja.
motorola01

#470 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by motorola01 »

Druze, nutela je odavno pakovanje 750gr i oko cenera. Imas je jako povoljno kod nas u gradu(njemacku, ne ovu poljsku sto se prodaje po prodavnicama), pa ako te zanima javi se na pp.
melac

#471 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

karanana wrote:
melac wrote:Da iz pouzdanih izvora znam da se Ante Todorić i Senad Đonlića druže i da su jako dobri, ja ne govorim o kupovini Binga od strane Konzuma več o podjeli plijena tj. ciljaju na različitu klijentelu da bi pokrili što bolje tržište, a to ti se zove stvaranje kartela, a poslije se, eventualno, što bolje udali u paketu nekom večem igraču, najvjerovatnije Tesco-u, i plus još i Mercator.

Kad kazes ciljaju na razlicitu klijentelu, moze li objasnjenje tog segmentiranja i razlicitosti klijentele? Na koga cilja konzum a na koga bingo?
Mislim na ljude različite kupovne moći ali i preferencija, a tu je još i Mercator kao top ponuda na našem tržištu.
Bingo cilja na ljude koji su slabije kupovne moći, i oni kojima nije stavka da je sve složeno i uredno, več može biti i razbacano, a i manje se koncentriše na prehranu a više na neprehranu. Dok je kod Konzuma više koncentracije na prehranu a manje na ne prehranu.
melac

#472 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

StupskaBitanga wrote:Same ove gluposti oko podjele tržišta Konzuma i Binga je suludo jer recimo samo prisustvo Binga u Hercegovini to demantira. Objekti u Mostaru i Međugorju dokazuju da nema toga jer ljudi masovno kupuju u Bingu i posjećenost je odlična. Zašto se ovdje javno ne kaže koliko je objekata Konzum zatvorio samo u Sarajevu a Bingo sa druge strane ih otvara u sve većem broju. Konzum/Agrokor imaju generalnih problema na nivou svih zemalja a zadnje atome snage i finansijske moći uložiće u preuzimanje Mercatora a to ako propadne propada i Konzum i njegova prodaja je neminovna
A čuj postoje mjesta u BiH koja su jako zanimljiva, i svi bi se tu uvalili, jedno od tih je i Međugorje s milion turista godišnje. I da, ja ne govorim o podjeli kako je to u našim glavama podijeljena BiH. Konzum nije dugo zatvorio radnju u Sarajevu, jer sve dobro rade. Prodaja Konzuma je neminovna, samo je pitanje vremena, samo što se Bingo, Konzum i Mercator zajedno mogu prodati po višetruko većoj cijeni već pojedinačno zbog velikog udjelu u tržištu i monopola koji bi neko stekao s kupovinom ova tri lanca. S druge strane moraš znati da belgijski Delhaize će ući na naše tržište preko maxi marketa sve jače i jače, kao i Lidl, a to neće moći pratiti sadašnjim snagama ni Konzum, ni Bingo a ni Mercator. Ono što odugovlači njihov jači ulazak je naše nestabilno političko i gospodarsko stanje, ali takvo stanje ne odgovara ni postojećim lancima.
Agrokor ako bude preuzimao Mecator, će dobiti veliki dio para od EBRD-a i velkih investicijskih banaka, koje će vrlo vjerovatno oni pretvoriti u udjele u Agrokoru, kao što je već EBRD pretvorio svoje kredite u 10-tak % udjela.
melac

#473 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

cetmi wrote:Konzum ima i drugi problem koji je puno veći nego što se misli.
Svi dobavljači, a posebno proizvođači ga najviše mrze iz razloga što su uslovi koje im postavlja često nenormalni.
On igra po principu da gura proizvode iz svoje grupacije i to mu je glavna obaveza. Međutim ne uviđa da su to proizvodi koji ionako odavno imaju svoje kupce i da bi se kupovali i bez te prisile. Na kraju će mu se to obiti od glavu.
Lako moguće da se to obije od glavu, ali Konzum igra kako može, jer je situacija da svi ti dobavljači moraju raditi s Konzumom jer je po prometu najveći lanac u BiH, ali ako se situacija popravi ili se neke stvari riješe zakonom ( i još se bude morao poštovati ) onda će se i Konzum prilagoditi, i neće dobavljači otići od njega bez obzira što im je prije postavljao nenormalne uslove.
talić

#474 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by talić »

motorola01 wrote:Druze, nutela je odavno pakovanje 750gr i oko cenera. Imas je jako povoljno kod nas u gradu(njemacku, ne ovu poljsku sto se prodaje po prodavnicama), pa ako te zanima javi se na pp.
Kupim po nekoliko tegli kad naletim na cijenu ispod 9 a uskoro idem u Njemačku pa ću kupiti paket svega,......
Pozdrav !
Hajvan

#475 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Hajvan »

talić wrote:Jutros bio u Bingu jer Konzum bezobrazno diže cijene onako hinjaka po par procenata pa se u pola godine cijene uvećaju za 10%.
Nutela 800 gr. koja je nekad bila 7 i nešto maraka je sad 10,70 KM, bronhi bonbone od 100gr. su stigle do 1,40 KM, paradontax pasta je sad 9,50 KM,..
Ali,....... nikako da se naviknem na kupovinu u Bingu jer me na ulazu dočeka umjesto mirisa voća smrad kineske odjeće i obuće. Jutros pored mene proveze radnik kolica sa praznim gajbama od mesnih proizvoda.
Strahota,..... kao da je provezao 100 mrtvih mačaka u fazi raspadanja.
Kupovinom u Bingu ćuna se suši i hoće čak da i o'pane., a žene učestalim posjetama Bingu mogu nerotinje postati :P :D
Post Reply