BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#3751 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

dobro, ti našao mene citirati baš. zanimljivo.

Gdje sam ja tvrdio da ono nije faul što je Spahić uradio? Napisao sam da je faul nad Spahićem, prije svega. Znači prije one situacije na crti. Bolje čitaj malo.

ono JEST bio faul. prvo je bio faul na Spahiću, pa onda faul Spahića na Nasriju. Sudija je komotno mogao dosuditi i suprotan faul ili slobodan udarac.

!ebem ga ja, svima je kontraverzan taj penal, pa i Štimac maloprije o tome priča, ma svako ko vrijedi išta u fudbalu, ali samo tebi eto nije jasno.

nisam niti jednog trena rekao da je bio penal, ali bio je spahicev faul nad nasrijem, to je evidentno, pa onakvi potezi se ne rade kad uzmes termin sa rajom, a ne na utakmici koja odlucuje o plasmanu na EP.

ja zaista ne vidim faul nad spahicem, ono je tipicna situacija, gdje se dva igraca malo guraju, koja se na jednoj prosjecnoj utakmici desi stotinu puta

kao da meni ne bi bilo drago da smo poderali zabare u sred pariza, ali treba biti realan, spahic je kao mnogo puta dosad postupio amaterski i vodjen srcem a ne razumom, ono kao ma podmetnucu mu nogu, nek se sjebe

opet ponavljam, faul je bio, ali ne u 16 metara, ali opet su trebali biti dovoljno pametni da skontaju da ce se u takvoj utakmici to svirati kao penal
pocetnicka greska
mejdanbl

#3752 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mejdanbl »

haubica_i_to_teshka wrote:
respo wrote:nije se mislilo da je juga mala nego zbog igre sa malim repkama
uvijek su se njemci englezi i ostali velikani mucili sa kojekakvim kuharima konobarima samo ih je juga rastavljala na proste faktore a kad treba igrati sa velikanima e tu nesto ne stima
sad jeli to bio strah neki jeli bila nesreca ne znam
niko ne kaze da nije bilo i tada prevage za velike kao i danas al jednostano kad pokazes da si bolji nemogu ti nista
a s tim stjeces to postovanje koje kasnije tebi ide u prilog u utakmicama
uzmi hrvate npr jos uvijek zive na slavi treceg mjesta al isto tako vidimo da bez rezultata i oni padaju
uzmi crnogorce
juce nastali i sa zadnjeg mjesta dodjose u 2 ili 3 sesir (ispravite me ako grijesim i odgovorite tacno) od engleza nisu izgubili i kako ih gledaju?
kao da igraju 200 godina fudbal i to ruku pod ruku sa velikom petorkom
jbg samo je na nama da se dokazemo i to je sva prica
:D
al nama je sve zavjera masoni cia uefa
ovaj post za crnogorce sacuvacemo :D, vidjecesh shta ce se desiti u kvalifikacijama za sp

lako se male motivisati protiv velikih, al’ haj’d obratno motivishi “shreka” da igra protiv “nekog” i “negdje" :zzzz:
ne grijeshi dushu :-D , nije zavjera samo protiv nas...
Buduci da su me neki ljudi pogresno razumjeli,ponavljam, nema veze s nama. Da smo zavrsilikao prvi ili treci ili cetvrti. ANTI-SPORTSKI JE IMATI NOSIOCE U BARAZU. SVAKO JE SVOJE DRUGO MJESTO ZARADIO NA TERENU SVOJOM IGROM. Npr. Crna gora je iza sebe ostavila Svicarsku koja mozda kotira bolje od Irske ili Ceske, Estonija je ostavila iza sebe Srbiju koja je mozda ispred istih, a sad se opet preko nekakvih koeficjenata (koji obuhvacaju 5 godina i bodove dobijene sa igracima, pa i cijelim ekipama, koje vec ne igraju aktivno) kroji NEPRAVDA!
To jednostavno nije u redu i tacka. Trebalo je sve u jedan bubanj i onda izvlacenje gdje se igra prva utakmica. Ja licno ne mislim da su nama recimo Crna Gora ili Turska nesto puno laksi protivnici od Ceske, Irske ili Hrvatske. Jedini je izuzetak Portugal, ali to je jebena sreca ako njih izvucemo. JEDNOSTAVNO GOVORIM DA OVO PRAVILO NIJE SPORTSKI, GENERALNO GLEDAJUCI.
respo

#3753 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by respo »

meni je ok jer se sve svodi zaslugama koje si igrao protekle 3 godine
jbg i nama ces pred svjetsko ovo biti plus pa cemo i mi biti nosioci mozda ako dodje do baraza mada mislim da cemo u brazil direktnim letom
carlos acosta

#3754 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

Buduci da su me neki ljudi pogresno razumjeli,ponavljam, nema veze s nama. Da smo zavrsilikao prvi ili treci ili cetvrti. ANTI-SPORTSKI JE IMATI NOSIOCE U BARAZU. SVAKO JE SVOJE DRUGO MJESTO ZARADIO NA TERENU SVOJOM IGROM. Npr. Crna gora je iza sebe ostavila Svicarsku koja mozda kotira bolje od Irske ili Ceske, Estonija je ostavila iza sebe Srbiju koja je mozda ispred istih, a sad se opet preko nekakvih koeficjenata (koji obuhvacaju 5 godina i bodove dobijene sa igracima, pa i cijelim ekipama, koje vec ne igraju aktivno) kroji NEPRAVDA!
To jednostavno nije u redu i tacka. Trebalo je sve u jedan bubanj i onda izvlacenje gdje se igra prva utakmica. Ja licno ne mislim da su nama recimo Crna Gora ili Turska nesto puno laksi protivnici od Ceske, Irske ili Hrvatske. Jedini je izuzetak Portugal, ali to je jebena sreca ako njih izvucemo. JEDNOSTAVNO GOVORIM DA OVO PRAVILO NIJE SPORTSKI, GENERALNO GLEDAJUCI.
druze ti kao da si juce poceo pratiti fudbal a i ostale sportove
pa zar iko tvrdi da je sportski, da je fair play, da svima pruza iste mogucnosti??
to se oduvijek zna, nesto kao politika, sve se mozemo dogovoriti, al bice kako najvece sile kazu
"i uvijek je bilo, jaci slabijeg tlaci, i uvijek je bilo, bori se ili placi!"
mozemo se boriti ili plakati sto su nas sjebali, a plakanje nece nista promijeniti
mejdanbl

#3755 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mejdanbl »

carlos acosta wrote:
druze ti kao da si juce poceo pratiti fudbal a i ostale sportove
pa zar iko tvrdi da je sportski, da je fair play, da svima pruza iste mogucnosti??
to se oduvijek zna, nesto kao politika, sve se mozemo dogovoriti, al bice kako najvece sile kazu
"i uvijek je bilo, jaci slabijeg tlaci, i uvijek je bilo, bori se ili placi!"
mozemo se boriti ili plakati sto su nas sjebali, a plakanje nece nista promijeniti
Svaka cast! :-D
Jack Be Nimble

#3756 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Image
carlos acosta

#3757 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

Jack Be Nimble wrote:Image

ma boli njih kurac covjece
obican narod se sekira zbog ovoga, a njih dvojice sutra u manchester, da prime sedmicnu platu od 100000 funti, da zigu i da se zajebavaju,
Jack Be Nimble

#3758 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

carlos acosta wrote:

obican narod se sekira zbog ovoga, a njih dvojice sutra u manchester, da prime sedmicnu platu od 100000 funti, da zigu i da se zajebavaju,
Pa i ne treba da ih ista boli, budale bi bile kada bi ih nesto bolilo u vezi onoga sto se desilo u utorak. Ili u bilo kog drugog utorka.
denimb

#3759 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by denimb »

carlos acosta wrote:

Sjasi im i ti brate malo s leđa ziv bio, sta je sada Dzeko kriv svega ti?
neo7

#3760 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by neo7 »

Ni Dzeki nije svejedno, da jeste ne bi igrao za reprezentaciju....

Inace, ova slika je PRIJE utakmice...jesi ih vidio da se ovako smiju POSLIJE UTAKMICE ?
BHF_Manijak

#3761 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Jest garant Nasri nosio odijelo poslije tekme, hajd ba brate ohladi malo, udavi vise... :wink: Slika prije utakmice!
carlos acosta

#3762 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

neo7 wrote:Ni Dzeki nije svejedno, da jeste ne bi igrao za reprezentaciju....

Inace, ova slika je PRIJE utakmice...jesi ih vidio da se ovako smiju POSLIJE UTAKMICE ?

ma jasno da mu nije svejedno, ali ne vjerujem da ga je nesto puno potreslo
nemojte me pogresno shvatiti, ovi nasi stvarno igraju srcem, niti jednom se nema sta prigovoriti, ali to je neki drugi svijet, imaju sta pozele, idu gdje hoce, rade sta hoce, a samo se sitna raja zajebava sa fudbalom
denimb

#3763 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by denimb »

Ma pusti ba, vidis da je pukao lik...sve da i jeste poslije utakmice, sta je trebao da se pobije s Nasrijem :-) :-)

Zavist je cudna bolest :run:
carlos acosta

#3764 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

BHF_Manijak wrote:Jest garant Nasri nosio odijelo poslije tekme, hajd ba brate ohladi malo, udavi vise... :wink: Slika prije utakmice!

dobro izvinjavam se sto vas udavi, nikako da shvatim, ako se neko ne klanja svom snagom svim nasim reprezentativcima, ako ukaze na ocite greske, ako mu sve bosansko nije savrseno, on davi i trola
uvijek to zaboravim, izvinjavam se
ocito je ovo forum samo za odabrane
carlos acosta

#3765 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

denimb wrote:

Ma pusti ba, vidis da je pukao lik...sve da i jeste poslije utakmice, sta je trebao da se pobije s Nasrijem :-) :-)

ajd mi samo reci kome zavidim???
jos jedan koji vrsi psihoanalizu moje krhke licnosti
denimb

#3766 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by denimb »

carlos acosta wrote:
denimb wrote:

ajd mi samo reci kome zavidim???
jos jedan koji vrsi psihoanalizu moje krhke licnosti

Laku noc :thumbup:
carlos acosta

#3767 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

to su ti poznati argumenti
zamolio bih te da me vise nikad ne citiras niti mi pises nesto, jer ocito od tebe nista pametno necu cuti, tako da beskorisno gubim vrijeme
laku noc i tebi
BHF_Manijak

#3768 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

carlos acosta wrote:
BHF_Manijak wrote:Jest garant Nasri nosio odijelo poslije tekme, hajd ba brate ohladi malo, udavi vise... :wink: Slika prije utakmice!

dobro izvinjavam se sto vas udavi, nikako da shvatim, ako se neko ne klanja svom snagom svim nasim reprezentativcima, ako ukaze na ocite greske, ako mu sve bosansko nije savrseno, on davi i trola
Nije jarane, normala ba, ali fakat pretjerujes malo...Ovo je slika prije utakmice 100%, vidis da nema ni na jednom trunke umora...A primaju i fudbaleri srcu mnoge stvari vjeruj mi, sjebe i njih poraz, ne naravno ko sitnu buraniju, ali pogodi...KAd je Dzeko onoliko jebavo sve redom radim poraza Wolfsburga od Hamburga(Imas klip na youtubeu), kako onda mozes reci da ga boli qrac za reprezentacijom, ako nista drugo svima njima je i u licnom interesu da odu na EP ili SP, dize se cijena, bice postovaniji itd...
carlos acosta

#3769 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

BHF_Manijak wrote:
carlos acosta wrote:

Nije jarane, normala ba, ali fakat pretjerujes malo...Ovo je slika prije utakmice 100%, vidis da nema ni na jednom trunke umora...A primaju i fudbaleri srcu mnoge stvari vjeruj mi, sjebe i njih poraz, ne naravno ko sitnu buraniju, ali pogodi...KAd je Dzeko onoliko jebavo sve redom radim poraza Wolfsburga od Hamburga(Imas klip na youtubeu), kako onda mozes reci da ga boli qrac za reprezentacijom, ako nista drugo svima njima je i u licnom interesu da odu na EP ili SP, dize se cijena, bice postovaniji itd...

ma moja poenta nije bila u tome, moguce da sam se pogresno izrazio pa me napadoste, a moram se branit jebes ga
slika jeste prije utakmice vidim sada, ali htio sam reci da ti ljudi imaju sve u zivotu, aute, kuce, ljetovanja gdje hoce, a obican covjek u bosni koji radi za 600 maraka mjesecno, po desetak sati dnevno gleda utakmice reprezentacije kao nesto sveto, da i on ima neku satisfakciju, to je sve

a da dzeki, misketu, spahi i ostalima nije stalo do repke, ne bi ni igrali, oni su se vec prodali i dokazali
BHF_Manijak

#3770 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Otprilike se slazem, velikoj vecini nas, bar onim sa prosjecnim zivotima odnosno prosjecnim primanjima, nama je taj fudbal sve u zivotu, bar nama koji ga pratimo, jebi ga nekom je to izlet, nekom godisnji negdje na JAdranu, nekom ovo nekom ono, ali nama koji fudbal pratimo, jebi ga mi zivimo za ove utakmice i momente kao onaj kad ga Dzeko zabije Francuzima, za to se zivi...Ali sa druge strane fudbalerima, pa i nasim reprezentativcima je to posao, to im je svakodnevica, polahko udjes u rutinu, a rutina je kazu najgora, nema tu vise puno strasti...Ali sve to bude i prodje, pa i ova tekam ,pricat ce se jos koji dan, sedmicu, i hajmo jovo nanovo onda ce doci baraz, i tako dalje zivot ide, i igracima je sigurni krivo, no tesko je poredit njih kojima je to radna obaveza i nas kojima je to bijeg od svakodnevnice, mi od problema bjezimo i pratimo taj fudbal, bar malo da smo rahat, a njima(igracima) je upravo to ta nasa svakodnevnica, drugi je to svijet, oni nemaju kad da i kontaju o ovom porazu, cekaju ih druge obaveze u klubovima, jeben tempo, a i nas isti problemi cekaju, nekom poso, nekom faks, skola, zena, djeca, i svi se u krug vrtimo, samo sto je njima u jednu ruku lakse, imaju obezbjedjene egzistencije a nama valja irgetit! :mrgreen:
carlos acosta

#3771 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by carlos acosta »

BHF_Manijak wrote:Otprilike se slazem, velikoj vecini nas, bar onim sa prosjecnim zivotima odnosno prosjecnim primanjima, nama je taj fudbal sve u zivotu, bar nama koji ga pratimo, jebi ga nekom je to izlet, nekom godisnji negdje na JAdranu, nekom ovo nekom ono, ali nama koji fudbal pratimo, jebi ga mi zivimo za ove utakmice i momente kao onaj kad ga Dzeko zabije Francuzima, za to se zivi...Ali sa druge strane fudbalerima, pa i nasim reprezentativcima je to posao, to im je svakodnevica, polahko udjes u rutinu, a rutina je kazu najgora, nema tu vise puno strasti...Ali sve to bude i prodje, pa i ova tekam ,pricat ce se jos koji dan, sedmicu, i hajmo jovo nanovo onda ce doci baraz, i tako dalje zivot ide, i igracima je sigurni krivo, no tesko je poredit njih kojima je to radna obaveza i nas kojima je to bijeg od svakodnevnice, mi od problema bjezimo i pratimo taj fudbal, bar malo da smo rahat, a njima(igracima) je upravo to ta nasa svakodnevnica, drugi je to svijet, oni nemaju kad da i kontaju o ovom porazu, cekaju ih druge obaveze u klubovima, jeben tempo, a i nas isti problemi cekaju, nekom poso, nekom faks, skola, zena, djeca, i svi se u krug vrtimo, samo sto je njima u jednu ruku lakse, imaju obezbjedjene egzistencije a nama valja irgetit! :mrgreen:

:thumbup:
e upravo sta sam htio da kazem, hvala brate na pomoci :)
jebes ga dzeko i nasri ce sutra zajedno izac na old traford il nou camp, nemaju oni kad da brinu oko ovoga
Point.

#3772 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Point. »

19 sati u autu i jos nisam doso kuci. Neznam gdje gonim, spavo sam 8 sati ukupno id nedjelje al nezalim ni sekunde. Samo da pozdravim sve i jednog insana sto su bili na tribinama i usput da se pokakim kompket reprezentaciji le blue na supackoj igri i simuliranju. Koje jajare.
Kad se probudim u subotu pa cu da procitam sta raja pise al nema sanse da je ono bio penal niTito ni partuja me nemogu uvjeriti da je bio. Crkni skotu!!
Balkanski_sindrom

#3773 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Balkanski_sindrom »

Point. wrote:19 sati u autu i jos nisam doso kuci. Neznam gdje gonim, spavo sam 8 sati ukupno id nedjelje al nezalim ni sekunde. Samo da pozdravim sve i jednog insana sto su bili na tribinama i usput da se pokakim kompket reprezentaciji le blue na supackoj igri i simuliranju. Koje jajare.
Kad se probudim u subotu pa cu da procitam sta raja pise al nema sanse da je ono bio penal niTito ni partuja me nemogu uvjeriti da je bio. Crkni skotu!!
Faul jest 100% ali penal nije, u 99% slucajeva ono se svira van 16, no sticajem okolnosti oni su jedva docekali da ga sviraju...Ma to se moralo ocekivati.....Al faul fakast jest, ono se radi samo na teferickim turnirima, covjeku petlja noge, ako ga je kanio faulirati trebao ga je tjelom rusiti ili uklizati mu odmah nakon sto je vidio da ce ga ovaj izlevatiti, dakle na 18-19 od gola sto ne bi mogao svirati penal....

Ako smo vec isli putem podmladjivanja reprezentacije ( Begovic, Lulic, Zahirovic, Basic i sl) treba onda reci zbogom i Spahicu i Hasagicu jer nas fakat njih dvojica koce trenutno. Dovesti jos par tih mladjih momaka i staviti ih na klupu a spomenute vec poceti ozbiljno stavljati u igru a ovih starih se treba rijesavati..Dokle cemo zbog njihove drskosti ispastati i trpiti ove svjetske nepravde?

Da se razumijemo nemam nista licno ni protiv Spahica niti protiv Hasagica ali ne mogu vise trpiti da zbog njih padam u razocarenja (Grcka u BIH, Albanija, Meksiko, ...samo su neke od utakmica kojih se sjecam a koje su doticna gospoda upropastili)...
Last edited by Balkanski_sindrom on 13/10/2011 08:22, edited 1 time in total.
iceman2010

#3774 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by iceman2010 »

Cijelo jutro molim Boga da ne dobijemo Portugal. Hebi ga ispali nam bekovi (papac i mujdza), a bas tu je portugal najjaci (nani i ronaldo). Strah me da ce nas ubiti po krilima ako njih izvucemo.
Pitarrr82

#3775 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Pitarrr82 »

iceman2010 wrote:Cijelo jutro molim Boga da ne dobijemo Portugal. Hebi ga ispali nam bekovi (papac i mujdza), a bas tu je portugal najjaci (nani i ronaldo). Strah me da ce nas ubiti po krilima ako njih izvucemo.

I da igraju obojica bilo bi tesko s njima...
Locked