Ti izgleda fakat o tome i nemas pojma.
Ko biva ostao zatecen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
jeza u ledja wrote:Evo od nervoze uzeo i odgledao cijelu utakmicu Francuska - Albanija od neki dan.
Ko rece da je Albanija zadnjih pola sata sabila Francuze na njihovu polovinu??Mislim, to je klasican primjer neobjektivnosti nasih navijaca.
Utakmica je manje vise bila jedan laksi trening, s tim sto za razliku od nase utakmice sa Luksemburgom, Francuzi su pokazali mnogo manje znanja i htijenja u zavrsnoj fazi napada.
Igrali su sa Kaboulom i Ramijem (neocjenjeni), sa Evrom lijevo i Debuchyjom desno (debitant). U sredini (zadnji-centralni vezni) su bili M'Vila i Cabaye. U ofanzivi Malouda lijevo i Nasri desno, te Remy i Gomis u napadu.
Moram odmah reci da SVA SRECA sto nema prvo Benzeme, pa onda Riberija u ekipi, jer ovo njihovo u napadu je stvarno mizerno. Moramo isto tako reci da je Nasri (bar na ovoj utakmici) bio mnogo konkretniji nego Malouda. Mada su startali kao na strani, obojica u stvari pokrivaju cijelu unutrasnjost ofanzivne veze. U pocetku su obojica bili opasni, ali Malouda se nakon 30ak minuta vise nije ni vidio, da li zbog 2 gola ili sto, ne znam.
Takodje sto sam primjetio, a sto me jako iznenadilo, da se preko krila maltene nista nije desavalo. Dobro, nije bas nista, ali lijevo krilo nije postojalo (Evra dodje do sredine i to je to, Malouda je vise bio u sredini nego vani). Na desnom krilu je ipak bilo neke akcije, i to prvenstveno zbog Remyja. Ovaj Remy igrao slicno kao Henry krilnog napadaca, samo s desne strane, i tu je bio pravo aktivan, imao prodore, asistirao za onaj prvi gol, dao drugi. Mozda zato Susic hoce staviti Papca na lijevi bok? Medjutim, nije to ono bas da se prepadnes. Nije u pitanju prodor Valbuene ili Riberija, vec onako, vise kao napadac koji igra u cosku. Iza njega pojavljivao se Debuchy sa pozicije desnog beka, ali i to je nista. Ne sjecam se konkretno nijednog pravog ubacaja sa strane. Sve u svemu, nepostojeca igra na krilima, sto me jako jako raduje.
Sto se tice napada, ja stvarno opet moram reci, nije da je to sto sam spomenuo neki dan, ali onaj Gomis je stvarno ogranicen igrac. Imao je 4-5 odlicnih lopti, ali se svaku spetljao pred golom. Jedan jedini sut koji je posteno opalio je bio iz daljine i to pravo u golmana. Dakle igrali su sa samo jednim centarforom, jer je Remy igrao desnog krilnog napadaca. Taj Remy, kada je ulazio u 16erac, u sustini nista specijalno nije napravio. Meni djeluje kao Ibisevic majke mi. Jeste, imao je i asistenciju i gol. Asistencija je bila na Maloudu kojeg niko nije pokrivao i koji je dao odbica-gol. Sam Remyjev gol je bio iz mrtvog ugla, kad je bezze opucao golmanu u noge, a ovaj smotljo sebi u gol.
Uglavnom, raduju me njihovi napadaci. Barem ova dvojica.
Dalje, mada je tesko bilo vidjeti kakvi su u defanzivi, jer su kontrolisali cijelu igru, nikako nisam vidio snagu u zraku ili neko umijece kod M'Vile i Cabayeta (za razliku od Diabija-Diarre sa Koseva). Rami je doduse zvijer kad skoci, ali opet, nista bolji od Spahica. U drugom poluvremenu umjesto Evre je usao Revillere, koji je ja mislim samo jednom dotakao loptu i to kod treceg gola, kada je na odlican pas Martina (koji je usao umjesto Cabayea) dao gol, opet iz mrtvog ugla, opet Ujkanijevom greskom.
Taj Martin je bio mnogo bolji i konkretniji od Cabayea i uz Nasrija gradio napad cijelo drugo poluvrijeme (Malouda se nije vidio).
Na kraju, deset minuta prije kraja umjesto Gomisa je usla Sisa. Ono malo sto je bio na terenu pokazao je vise od Gomisa, kojemu se igra svodila na plazenje jezicine svaki put kad fuli loptu (sto se desilo jedno 5 puta).
No, Cisse je zadnji put dao gol za Francusku prije 6, a Gomis prije 3 godine.![]()
Remy, Rami i Debuchy su dobili neparne zute kartone, dakle svi su avejlabl.
Eh da dodam jos, imali su par uigranih akcija iz slobodnih udaraca. Valjda ce Susic obratiti paznju na to.
Eto, to je to. Igra macke i misa. Bez obzira sto Francuska nije nista specijalno ucinila cijelo drugo poluvrijeme, imao sam osjecaj da kad hoce mogu stisnuti i zabiti jos koji. Albanija je igrala otvoreno, imali jedno 4-5 suteva nebu pod oblake i to je to.
Uglavnom, kome se dalo citati do ovdje, ova postava Francuske od neki dan je meni samo za nijansu bolja od nase. Raduje me da ponovim slaba igra preko krila i bezidejni napadaci.
Jasno mi je da ova utakmica nije pravi pokazatelj, ali jebiga, bolji je pokazatelj nego Francuska bez povrijedjenog pola tima.
Samo se sjecam da su mi sa Koseva najvise ostali u sjecanju Valbuena, Benzema i Diaby, a sutra ih izgleda nece biti nijednog. (ove druge dvojice nece biti sigurno).
mislim da se to govorilo za prvu utakmicu u albanijiKo rece da je Albanija zadnjih pola sata sabila Francuze na njihovu polovinu??
NKVD wrote:Kol'ko god da me boli kurac za ovu karananu od države, uključujući njenu zastavu, entitete a posebno konstitutivne narode (njima se sa posebnim zadovoljstvom ponjamke na vuonglaš!) toliko mi je ova utakmica bitna.
I navijaću, jebeš mi sve, ko nikad.
Ne za ovu BiH od koje mi je muka i prema kojoj ništa (pozitivno) ne osjećam.
Nego za onu zbog koje sam glas'o protiv nacionalista i uz'o pušku 92-e, zbog ideje Bosne koju nećeš ubit' da je prekrajaš i kolješ do zadnjeg. Zbog pravde koja nas, slabije i zgužene, vazda zaobilazi.
A protiv jačih i onih kojima ubiti, u pojam i "zaoprave", nije nikakav problem.
Toliko, hvala.
Svaka cast Majstore!mejdanbl wrote:NKVD wrote:Kol'ko god da me boli kurac za ovu karananu od države, uključujući njenu zastavu, entitete a posebno konstitutivne narode (njima se sa posebnim zadovoljstvom ponjamke na vuonglaš!) toliko mi je ova utakmica bitna.
Nego za onu zbog koje sam glas'o protiv nacionalista i uz'o pušku 92-e, zbog ideje Bosne koju nećeš ubit' da je prekrajaš i kolješ do zadnjeg. Zbog pravde koja nas, slabije i zgužene, vazda zaobilazi.
Toliko, hvala.
Sta ako izgubis opkladu.Cjele kvalifikacije neko nesto negoduje,sumnja,kuka,ovo ono.mejdanbl wrote:Hasagic ce nas kostati prvog mjesta. Ne mogu ovo shvatiti od Papeta. Ima golmana koji je mlad, iskusan i u formi, a stavlja covjeka koji je do prije tri dana bio ozlijedjen???? Pa gdje to ima? To ne mogu shvatiti, jedan brani u Turskoj, a drugi u Engleskoj (ni jedan nije standardan ds se razumijemo), Hasagic je hronicno povrijedjen... Kladim se da cemo popusiti samo zbog ovoga.
koga boli denis zbog koga ili čega ti navijaš ili ne navijaš za bosnu...NKVD wrote:Kol'ko god da me boli kurac za ovu karananu od države, uključujući njenu zastavu, entitete a posebno konstitutivne narode (njima se sa posebnim zadovoljstvom ponjamke na vuonglaš!) toliko mi je ova utakmica bitna.
Toliko, hvala.
Ja isto, ali Begovic, u 93', nako hladan ko led...Kaligrafija wrote:anthraxQ wrote:eto riješili smo znači. penal šuta Hasagić.![]()
Sačekaj malo.
Papeeeeeeee, halooo.... ev mi skontali.
Ja sam ljudi sanjo da Hasagic zabija gol i to u zadnjim sekundama sudijskog vremena, pri rezultatu 0:0 istrco sa gola i kao mi izvodimo korner i Hasagic se zalijece i daje gol glavom i mi pobijedimo...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uhhh kad se sjetim. razvlacili su nas ko djecu. Sreca velika da ne igra Benzema.jeza u ledja wrote: Samo se sjecam da su mi sa Koseva najvise ostali u sjecanju Valbuena, Benzema i Diaby, a sutra ih izgleda nece biti nijednog. (ove druge dvojice nece biti sigurno).
Rekao sam sebi da ti neću replicirati na postove jer lupaš onako rafalno, bez argumenata, a pritom si jako prepotentan ali moram ti reći da ne bi ovako pričao da znaš priču oko Asmira, to oko Kanade i sl, ako mu se već imputira kao da mu je Bosna druga opcija (što nije, svakom normalnom je to jasno) onda ga se prije može smatrati švabom neg kanađaninom...Corola wrote:Znas klinac nista ne znas a dje da znas kad nista ne znas.BHF_Manijak wrote:Jedno vrijeme je u Wolfsburgu Dzeko suto, jest da je bilo gafova sa tim da mu igrac odbrani penal ali jebiga znao je i zabit...Inace u Hoffenheimu je recimo pored Seje Ibisevic jako siguran izvodjac, ja ne pamtim da je ijedan fulio a sutao je sigurno 4-5...Tako da, naslo bi se vec nesto, nego daj ti taj penal, lahko nam je za izvodjaca!shalla wrote:'bemti, valja sabah zorom na posao a ja ne mogu da spavam![]()
Btw, sad sam se uhvatio u razmišljanju i kontam, možeš misliti nekim čudom nam sudija dosudi penal a mi u ekipi nemamo nijednog poštenog izvođača, ni Saliha ni MisketaKo bi u tom slučaju pucao šta mislite, ja bih nekako najprije dao Medi da puca, kontam lucidni tehničar ovo-ono
![]()
![]()
A eto ja bi dao prednost Misketu nad Pjanicem, radi iskustva ponajvise i lucidnosti, Pjanke jos nema taj slif i "ludost" za ovakve tekme, to je opet moje misljenje, nadam se da ce me demantovati!
@Corola, naporan si vise fakat s tim "kanadjanin", momak je Bosanac a ti mozes i nogama i rukama mlatarat koliko hoces...A kako znam i ti si u dijaspori, pa skontaj kako bi se osjeco da te pocnu prozivati...A mozda i nisi, no cini mi se ko da sam procito negdje...
krkovci
![]()
Momak je Kanadzanin pa sam je rekao da mu je sav kardiovaskularni dio na stranu crvenog lista haug, pa onda Hercegovac a Bosanac je samo zato sto u Kanadi uspjeva curling i jos poneki zimski sport.Qurko bi ga ti vidio u dresu BIH da je bio u normalnijoj repci.
Nesto poput Harisa,samo sto su Hareta sutnuli k'o poslednji dronjak iz narandjastih valjda nije imao kila.A ovaj prvi k'o fol izabrao Bosnu jer nije mu se ganjalo po Trinidadu i Tobagu i onim Djevicanskim ostrvima kraj zive zene.
Amin!BHanibal wrote:Sanjao sam rezultat 0:1. Pjanic je dao gol sa sutem van 16m.
odesveuhonduras wrote:koga boli denis zbog koga ili čega ti navijaš ili ne navijaš za bosnu...NKVD wrote:Kol'ko god da me boli kurac za ovu karananu od države, uključujući njenu zastavu, entitete a posebno konstitutivne narode (njima se sa posebnim zadovoljstvom ponjamke na vuonglaš!) toliko mi je ova utakmica bitna.
Toliko, hvala.
imaš politiku pa tamo prosipaj svoje frustracije