BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
johnny_blazze

#1751 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by johnny_blazze »

joj nes gledam neke klipove, i fkt bi volio da je safet nadarevic ako nista na klupi....
zlajapravaraja

#1752 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zlajapravaraja »

Frankyee wrote:
zlajapravaraja wrote:Ja ne bih nista mjenjao, osim uveo Zahirovica umjesto Ibisevica.
To je jedna opcija

Lulic nije dovoljno dobar da igra lijevog beka protiv Francuza , to mora biti Papac a samim tim u tim ulazi Pandza/Mravac. Mozda bi Lula mogao to igrati da ispred sebe ima Salihovica na lijevoj strani na primjer.

E sad ako mislimo da je bolje Papca imati na stoperu nego Pandzu, sto isto ima neke logike isljucivo jer Pandza nema potreban kvalitet, onda je zadnja linija iz Zenice najbolje rjesenje za Pariz.

Ciro bi vjerovatno igrao sa tri u zadnjoj liniji Papac - Spahic - Mujdza a ispred drzao 5 u vezi :mrgreen: :mrgreen:
Mozda to nije tako lose jer se to u odbrani pretvara u 5-3-2. Ko Cire bi u spicu igrali Miske kao poluspic i Dzeko a Ibricic bi naravno upao u sredinu . Ali smo vidjeli kako taj sistem nije radio protiv Portugala koji su nas razvalili po krilima. ( ali doduse tad nismo imali Lulu/Papca i Mujdzu pa ni Zahirovica )

Ali isto tako je dilema da li treba vaditi Ibisevica, koji se mnogo krece , jer se pokazalo da Dzeko sam tesko moze do lopte, pogotovo kod jace odbrane. U Zenici je Ibisevic pokazao da je veoma bitan igrac u fazi napada i kod vecine golova je imao bitan doprinos.
1. pocinjao akcije kad je na primjer nasao Mujdzu kod prvog gola
2. Kod treceg gola se ubacio u prostor i na njemu je napravljen penal.
3. kod cetvrtog gola je odvukao odbranu na sebe

Mozda je 4-4-2 najbolja opcija ako se zeli pobjeda - iako 4-5-1 kako si predlozio nije lose

Pandza mi djeluje nesigurno s loptom, kao nekada Nadarevic (primjer Francuska na Kosevu), dok Papac ima neku mirnocu u sebi, i siguran sam da bi bolje iznosio loptu do sredine terena i time unijeo prijeko potrebnu mirnocu u nas mlin :mrgreen:

Pandza bi bio koristan samo kod visokih lopti, ali Remy i onaj Chupo i nisu neki igraci glavom, tako da nam je potrebniji brz, ali i iskusan igrac na zemlji, sto Papac svako jeste.

Iako bi nam prioritet trebao biti sacuvati gol u prvih 15-ak minuta, ja mislim da ce se Francuzi sjebati od nasih silnih navijaca i "argentina atmosfere" na pocetku :!: , tako da bi mozda sami trebali pokusati odmah uvaliti gol u prvih 5-10 minuta. A ako nista, onda se povuci nazad i igrati saha do neke kontre ili prekida, ne gubeci ofanzivu i pritisak u vidu - jer svakako protiv svakoga uvijek mozemo kreirati sanse, a lopta i kod nas ponekad zna da kruzi kao kod Spanije :dance: Samo nek se decki opuste, i prebrode prvih 15 minuta bez gola.

Mi smo nominalno i uigraniji, a Blanc ce morati izvesti igrace na teren koji nikada u zivotu s ostalima nisu igrali, i to je nasa najveca prednost pored rasterecenosti s kojom bi trebali uci u ovu utakmicu. I da ne zaboravimo da i od ovih Francuza skoro pa niko nije igrao znacajniju reprezentativnu tekmu od ove - tako da ce i oni imati tremu, tim vise sto ce biti gosti u svom stadionu :mrgreen: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Znaci ovako nekako, s tim Misimovic mora dati sve od sebe, jer ce uvijek biti pod jakim pritiskom kad bude imao loptu i od njega ce mnogo zavisiti ako bude igrao :!:

---------------------------------------Begovic---------------------------------

Mujdza-------------------Spahic-------------------Papac---------------Lulic

-----------Zahirovic---------------Rahimic---------------Medunjanin-------

------------------------Pjanic-----------------Misimovic----------------------

---------------------------------Dzeko------------------------------------------
Emilija Kovačev

#1753 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Emilija Kovačev »

Jedna facebook-ska podrška momcima. :wink:

https://www.facebook.com/event.php?eid=247372205308473
DaysleepeR

#1754 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by DaysleepeR »

@palermo druže pomješao si subjektivno i objektivno...

inače super post :)
palermo

#1755 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

DaysleepeR wrote:@palermo druže pomješao si subjektivno i objektivno...

inače super post :)
Druže dnevni spavaču čini ti se da sam pomiješao :D
vernes81

#1756 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by vernes81 »

Nezz sto ste se svi nabrijali da ce cuvamo da neprimimo na pocetku gol, ne vidim (pogotovo nakon ovih ozlijeda) nikakvu specijalnu silu u napadu kod horozova,cak smo tu negdje, sto oni nebi bili ti koji ce paziti da neprime gol na startu a mi krenuti i sa misketom i sa dzekom i ibisevicem pa pocetak je tekme svi su svjezi tribine su pune nasih nemamo nikakav pritisak (osim onog koji sami sebi pravimo), a to da bi nas pojeli mogu samo reci pojeli bi oni ku... , sto nisu bjelorusiju pojeli kad su imali puno bolji sastav i nemojte mi pricati o tekmi na kosevu to su druga vremena pogledajte nasu igru tad i sad. I nek stoje ko veliki favoriti to nam i odgovara.
Zakljucak: Odigrati nasu igru prvih pola sata pa mozda i poluvrijeme i ako urodi plodom onda u drugom zujalice na teren da ganjaju, nismo mi real da ubacimo zivotinje koje ce ih zgaziti za 5 min u finisu i dotad bi vec imali 15 kartona, pa bolje da pokusamo na startu pa nek oni kasnije beru kartone.

http://www.youtube.com/watch?v=qLnS-2h_ ... re=related
Motivacija :mrgreen: :bih:
Sasvim_Obican

#1757 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Između ponora i vrha

Čudna je i prokleta zemlja u kojoj živimo. Nigdje na svijetu se nogomet ne nađe u dva konteksta, jednom najljepšem i drugom najružnijem, u samo 48 sati, kao što je to slučaj u BiH. Naša zemlja je zemlja huligana, besperspektivne omladine, fašističkih i nacističkih grupa kamufliranih u navijače, ali i zemlja neviđenih sportskih heroja koji zaslužuju najveće ordenje časti ovog našeg, gorkog komada zemlje. Gledali smo krv, kamenje i ulične ratove, a onda su se Džeko i ekipa pobrinuli da sve to nekako zapadne za ormar oduševljenja, i doveli nas na granicu raja.

Kakvo smo društvo i kakva države, dovoljno govori činjenica da je jedna prekrasna prilika, dva rođendana kultnih klubova sa ovih prostora, mutirala u tako grozne sukobe osoba koje se ničim izazvane zovu navijačima. I nekako bismo to i preživjeli i prešli preko toga da to nije bogtepita koji incident koji je nogomet i sve vezano uz njega u našoj zemlji, hrabro pomnožio nulom. Prvo su u Banjaluci po direktnoj naredbi osvjedočenog nacionaliste, predsjednika kluba Radmila Šipovca, deseci bandita utrčali na teren i prekinuli dvoboj sa Željezničarem. Jedva da smo stigli oporaviti se od šoka i zbunjenosti, a uslijedio je Mostar i gradski derbi koji je okončan tragi-komičnim huliganskim performansom. U trenutku su igrači Veleža slavili pobjednosni gol, a već u narednom bježali za spas žive glave protiv razularene marve. Posebno se istaknuo izvjesni Mile Pehar. Taj je, valjda u želji da spriječi mrske majorizatore da živi pobjegnu van terena, klizeći startao Veležovom igraču. Zamislite koja psihologija ?! Zamislite koja inteligencija ?! Pitam se, kako bi taj Mile Pehar, koji je kasnije naricao po medijima kako mu je žao, izišao na oči djeci Tarika Cerića, čovjeka kojeg je želio aterirati i ispostaviti na noge i šake podivljalim navijačima svoga kluba.

I baš nakon nemilih događaja u našem glavnom gradu gledam na TV Pink emisiju „Zabranjeni forum“. U njoj su gostovali glavni ljudi svih važnijih klubova, te jedan „navijač“ Slavije iz tkz. „Istočnog Sarajeva“ koji je doslovno plutao u zadovoljstvu što su se „pobili Hrvati i muslimani“. Predstavnik navijača imena i prezimena Natko Sudžuka ( stara srpska dinastija Sudžuka ) bio je živi dokaz rušilačkog, remetilačkog, fašističkog faktora u ovoj našoj napaćenoj zemlji. I tako Sudžuka, mrtav-hladan, konstatira kako u utakmici BiH – Luksemburg neće navijati za BiH već će u Beograd gledati „svoju reprezentaciju“, a sve obrazlaže time što „navijači Bosne donose zastavu sa ljiljanima koja vrijeđa Srbe“. Nakon što je emisija završila u mojoj glavi ostala je radost. Sad se pitate – kakva sad radost ?! E pa radost, zato što je navijati i voliti reprezentaciju svoje domovine u kojoj si rođen i živiš prekrasan osjećaj, a Sudžuka i njemu slični nikad taj osjećaj neće doživjeti. Oni će, kao i dosad, sa pasošem na „domaće utakmice njihove reprezentacije“.

Poslije sve te crne zbilje, tog jada u kome smo se svi našli, a izaći ne znamo godinama, dolaze oni – naši reprezentativci. I to ne samo A državna selekcija, nego i naša U-21 reprezentacija koja je pokazala sjajnu borbenost u meču sa Njemcima, i naša U-19 reprezentacija koja je ponizila jednu Rusiju i Irsku, i trenutno se nalazi na vrhu tabele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo mladih. Svi oni su heroji, nosioci svjetla u naše uspavane i tamne stvarnosti i realitete. I uistinu nema ništa gore i ništa više ne boli neprijatelje ove reprezentacije i ove države kad vide da se za BiH jednakim žarom, do zadnjeg atoma bore i Saša i Zvjezdan i Emir i Boris. Kad vide da se nakon proslave gola poput braće grle Stevanović i Višća. Za njih je to poraz. Poraz tog ljudskog šljama, ljudskih i moralnih bijeda koji ni sami ne znaju ko su, šta su i odakle su.

Idemo na megdan velikoj Francuskoj. Mi, nogometni i državni liliputanci, u želji da skinemo skalp divu usred Pariza. Mi, nevoljeni i voljeni, bogati i siromašni, jadni i ponosni, u potrazi za tintom kojom ćemo konačno napisati poslijednje slovo na ovoj stranici historije. U utorak navečer Bosna i Hercegovina će, unatoč svim problemima i nedaćama, zadrhtati pred sami početak utakmice. U utorak navečer, svi zajedno poslat ćemo milione molitva samo da Edin ostane 1 na 1 sa golmanom. A onda, šta Bog da i sreća junačka !

Nađoh na jednom portalu... :bih: :bih:
DaysleepeR

#1758 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by DaysleepeR »

gledam na arenasport3 tekmu fra albanija

stadion ulijeva strah u kosti

francuska prilicno dominira nad albancima al ima tu prostora
campa_xxx

#1759 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by campa_xxx »

Image
TOM SCHOLZ

#1760 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by TOM SCHOLZ »

zlajapravaraja wrote:Ja ne bih nista mjenjao, osim uveo Zahirovica umjesto Ibisevica.
:thumbup:
nidokralj

#1761 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nidokralj »

http://www.uefa.com/uefaeuro2012/news/n ... 93894.html

nista labavo.fedjina slika na web stranici UEFA-e :mrgreen:
Mustang1

#1762 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Mustang1 »

campa_xxx wrote:Image
Iako nikad nisam bio ljubitelj statistike ali i ovo pokazuje da nisu bolji od nas trenutno onoliko koliko kladionice govore i da se ne treba prepasti nego odigrati hrabro pa sta bog da
nidokralj

#1763 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nidokralj »

evo sad gledam statistiku njihove zadnje utakmice protiv Albanaca.Pa oni su ljudi moji 3 zuta dobili u toj utakmici. :-)
budzak

#1764 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by budzak »

Momci bi trebali ući u utakmicu prije svega opušteno, napravili su dosad najveći uspjeh. Ne praviti ni bunker ni neku pretjeranu ofanzivu, do pred kraj. A onda svim snagama naprijed, pa makar primili više golova, neka barem pokušaju.

A ako ne uspiju u Parizu, u baražu samo da se izbjegnu Hrvatska i Srbija, dosta je više prekidanja, ulijetanja, navijačkih nereda, kazni.
Uglavnom, srećno u Parizu!
zalizani

#1765 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zalizani »

Sanjao tekmu protiv Luxa, rezultat 3-1 i Pjanicev gol (postoji i post kao dokaz)...
djelimicno ostvaren san.
Sanjam sinoc pobjedu protiv francuza... ne mogu da se sjetim rezultata, ali nakon sto sam se probudio, e kakva je to radost bila. :D
Da se i ovaj san ostvari uz boziju pomoc.
Goblin

#1766 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Goblin »

Smanjite dozivljaj i euforiju. Bice hladno 2-3 razlike za Francuze,ljudi su za klasu bolji. Nego jedino se nadati povoljnom zdrijebu za baraz.
žuti

#1767 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by žuti »

neko rece ne traba se prepasti. pa to je ono sto nikad, ali nikad nismo znali. :( muški, hrabro ber respekta odigrati pa sta bude. u takvim utakmicama kad ih gledaš prvih 15 minuta kao da im je daska u nogama.. bojim se da ce tako biti i ovaj put. :roll:

također strahujem od epiloga 2 razlike za francuze. :(
FnatiC

#1768 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by FnatiC »

Goblin wrote:Smanjite dozivljaj i euforiju. Bice hladno 2-3 razlike za Francuze,ljudi su za klasu bolji. Nego jedino se nadati povoljnom zdrijebu za baraz.
Tako nekako
BHF_Manijak

#1769 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Goblin wrote:Smanjite dozivljaj i euforiju. Bice hladno 2-3 razlike za Francuze,ljudi su za klasu bolji. Nego jedino se nadati povoljnom zdrijebu za baraz.
Pa koji cemo onda qrac na prvenstvu?! Tamo su ionako mnogo jace repke od Francuza...Holandija, Svabe, Spanija, Italija, Engleska... :zzzz: :oops:

Jebo vas vise pesimizam i razmisljanje, ko da saljemo juniore na prvu ekipu Francuza! Opustite se ba, nije sve crno ili bijelo, ima i sive...Niko ne kaze da nisu favoriti, ali pojedinci pricaju ko da smo mi zadnji na tabeli a idemo Francuzima, zaboravljajuci nasu svu igru pokazanu dosada...Kako ne kontate da Francuska u ovoj grupi apsolutno nista nije pokazala od cega bi mi trbalo strahovati...Da su mlatnuli Rumune 3-4:0, da su oderali Bjeloruse pa hajd, ja bi reko ok, ali ovako, namuci se protiv vecine reprezentacija, Albanci ih sabise u njih 10-terac zadnjih pola sata, i mi sad kao bez ikakvih sansi u Parizu...Dajte ba uozbiljite se!
Bosanski_kralj

#1770 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

FnatiC wrote:
Tako nekako
U situaciji kada imamo sigurno 2. mjesto ne vidim razloga zašto ne bismo malo i euforični bili. Ovdje naravno mislim na nas navijače, koji to sebi možemo dopustiti.
Bosanski_kralj

#1771 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

BHF_Manijak wrote:
Pa koji cemo onda qrac na prvenstvu?! Tamo su ionako mnogo jace repke od Francuza...Holandija, Svabe, Spanija, Italija, Engleska... :zzzz: :oops:

Jebo vas vise pesimizam i razmisljanje, ko da saljemo juniore na prvu ekipu Francuza! Opustite se ba, nije sve crno ili bijelo, ima i sive...Niko ne kaze da nisu favoriti, ali pojedinci pricaju ko da smo mi zadnji na tabeli a idemo Francuzima, zaboravljajuci nasu svu igru pokazanu dosada...Kako ne kontate da Francuska u ovoj grupi apsolutno nista nije pokazala od cega bi mi trbalo strahovati...Da su mlatnuli Rumune 3-4:0, da su oderali Bjeloruse pa hajd, ja bi reko ok, ali ovako, namuci se protiv vecine reprezentacija, Albanci ih sabise u njih 10-terac zadnjih pola sata, i mi sad kao bez ikakvih sansi u Parizu...Dajte ba uozbiljite se!
Najviše je pokazala upravo protiv nas. :-?
žuti

#1772 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by žuti »

Bosanski_kralj wrote:
BHF_Manijak wrote:
Pa koji cemo onda qrac na prvenstvu?!
Kako ne kontate da Francuska u ovoj grupi apsolutno nista nije pokazala od cega bi mi trbalo strahovati...Da su mlatnuli Rumune 3-4:0, da su oderali Bjeloruse pa hajd, ja bi reko ok, ali ovako, namuci se protiv vecine reprezentacija, Albanci ih sabise u njih 10-terac zadnjih pola sata, i mi sad kao bez ikakvih sansi u Parizu...Dajte ba uozbiljite se!
Najviše je pokazala upravo protiv nas. :-?
Dovoljno je sto su nas mlatnuli. i to po ušima.. :roll:
veljaca

#1773 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by veljaca »

Za klasu sigurno nisu bolji - pogotovo bez svih ovih povrijedjenih ....

U utakmici u Parizu - odlucice i doza srece ..... koja ce nadam se biti na nasoj strani .... jer je sreca sastavni dio sporta ....
just principe

#1774 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

Deremo lagano francuze i igrom cemo ih ubiti, a rezultat ce biti 0-2 ili 1-2 :wink: :oops:
Banja Luka

#1775 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Banja Luka »

Moj prijedlog za taktiku je ubaciti Pandzu nakon 20-ak minuta igre u napad. Tamo ga niko ne ocekuje, svi ce cuvati Dzeku, njega zaboraviti. Nesto slicno je jednom Van Gaal napravio sa Van Buytenom i upalilo je. Znam da nisu za poredjenja Pandza i Van Buyten (ne moze se Van Buyten porediti sa Pandzom :D ), ali ja bih probao.
Locked