BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ProbuseniDolar

#176 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ProbuseniDolar »

Lakse bi protiv Barcelone prosli, nego protiv Platinija.
cyprus

#177 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by cyprus »

Mi pred svaku utakmicu kukamo zbog sudija... :oops: Šta ti je reć pobjednički mentalitet :oops:
jeza u ledja

#178 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

ProbuseniDolar wrote:Realno, sanse protiv francuza su nam 0%.
hint: Irska
nije isto ko irska

jer ko izgubi ima utjesnu nagradu - baraz
ultima_palabra

#179 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultima_palabra »

Baš zbog Irske suđenje bi moglo biti nepristrasno...
quasar

#180 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Upravo. Nece dopustiti ponovno prizivanje promjene pravila, video zapisa i sl. Taman se stisalo nakon kavlifikacija i SP.
Bice najbolji sudija i bice bez bitne greske.
To nece smetati francuzima da odigraju onako kako im treba. Mislim da mi nismo jos dobacili dotle da mozemo izaci na megdan ekipi iz prvog sesira. Ako se zalomi kao bjelorusima, dobro i jest, ali mi tesko mozemo odigrati na nulu. Samo da nas sreca posluzi pa da ne bude suspenzija kljucnih igraca za baraz.
Korisničkoime

#181 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Ma realno Francuzi kada im vidiš imena igrača su jaki ko beton ali su imali kikseva te sve one scene sa SP i poslije njega ne znam ali se čini da tu nešto nije uredu. Blac rotira dosta mislim da niko nije više igrača od njega pozvao, još 2 tekme a čini se da još nije našao početnih 11. Realno kad se vidi spisak njihovih igrača trebali su ovu grupu lagano proći ali nije tako. Možda mognemo iskoristiti tu njihovu nesigurnost ili nestabilnost ali i sa svim negativnostima i dalje imaju toliko kvalitetnih igrača da nas mogu dobiti i bez Platinija i sudija. Nisu ih trebali ni u Sarajevu, moramo biti realni ispade samo ih Platini i sudije mogu sačuvati od poraza. Ljudi su veoma kvalitetni ali iz nekih razloga su nestabilni u kvalifikacijama i to je naša šansa, nije da smo bez ikakvih šansi ali su oni ipak veliki favoriti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#182 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Tomahawk11 »

Posto se bitka bije oko Mirze na kosarkaskom dijelu foruma, evo da i ovdje kazem: od Dzeke se minimalno ocekuje da sam zabije 3 gola Francuzima u Parizu, inace mu je noga iz reprezentacije, samo tako ce dokazati da je nas najbolji igrac :oops:
shalla

#183 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

Ja sam ubijeđen da ćemo lakše izaći na kraj sa francuzima u Parizu nego sa bilo kojom reprezentacijom u baražu gdje se mora igrati dvomeč. Ja bi ih ljudi napao, stisnuo presingom i probao ih pobijediti, ne znam zašto ali sam ubijeđen da nam je Pariz veća šansa od baraža :bih:
ljevoruki

#184 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ljevoruki »

quasar wrote:Upravo. Nece dopustiti ponovno prizivanje promjene pravila, video zapisa i sl. Taman se stisalo nakon kavlifikacija i SP.
Bice najbolji sudija i bice bez bitne greske.To nece smetati francuzima da odigraju onako kako im treba. Mislim da mi nismo jos dobacili dotle da mozemo izaci na megdan ekipi iz prvog sesira. Ako se zalomi kao bjelorusima, dobro i jest, ali mi tesko mozemo odigrati na nulu. Samo da nas sreca posluzi pa da ne bude suspenzija kljucnih igraca za baraz.
How yes no - samo se vi tjesite. Rata nece biti, mirno spavajte. :D
Nase sanse, fudbalske i nefudbalske, u ovoj utakmici su minimalne.
Da sam PApe otisao bih na izlet u Pariz, pojeo cevape kod ajfelovog tornja, popio bozu kod Luvra i lagano u Sarajevo na krompirusu i pripreme za baraz.
quasar

#185 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

ljevoruki wrote:
quasar wrote:Upravo. Nece dopustiti ponovno prizivanje promjene pravila, video zapisa i sl. Taman se stisalo nakon kavlifikacija i SP.
Bice najbolji sudija i bice bez bitne greske.To nece smetati francuzima da odigraju onako kako im treba. Mislim da mi nismo jos dobacili dotle da mozemo izaci na megdan ekipi iz prvog sesira. Ako se zalomi kao bjelorusima, dobro i jest, ali mi tesko mozemo odigrati na nulu. Samo da nas sreca posluzi pa da ne bude suspenzija kljucnih igraca za baraz.
Da sam PApe otisao bih na izlet u Pariz, pojeo cevape kod ajfelovog tornja, popio bozu kod Luvra i lagano u Sarajevo na krompirusu i pripreme za baraz.
Citiras mene, pa onda makar izvuci ispravnu poentu...
Nece se ni UEFA ni Francuzi zbog nas ofirati, kad mogu taj bod sacuvati sa pola snage.
Corola

#186 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

shalla wrote:Ja sam ubijeđen da ćemo lakše izaći na kraj sa francuzima u Parizu nego sa bilo kojom reprezentacijom u baražu gdje se mora igrati dvomeč. Ja bi ih ljudi napao, stisnuo presingom i probao ih pobijediti, ne znam zašto ali sam ubijeđen da nam je Pariz veća šansa od baraža :bih:
A vidi ovo @shalla,napadati,presing itd i onda zuti k'o salate.Na kraju tekme kvalitetan remi koji je nedovoljan za direktan plasman.Suma sumarijum u prvoj tekmi baraza ima da nas nema,jer ce bukvalno pola tima biti sa parnim zutim.
Vrijedi li toga i naravno sve ce se to sputavati Papetu a ne igracima.
Jos ako se zna da postoje uefina pravila da namjerni zuti ako procjene karton moze biti mnogo veca sankcija od normalnog.tako da i ciscenje karona nije bas bezazleno.
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#187 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by čoksa08 »

ZVANIČNO SMO 22. REPREZENTACIJA SVIJETA :dance: :bih:

Image
Image
ultima_palabra

#188 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultima_palabra »

ljevoruki wrote:
Sreća pa nisi Pape :) Ovo su utakmice za koje treneri i igrači žive... pritiska nema, a motiv i mogući dobitak je ogroman. Nek on njih naloži ko mlade majmune, pa ćemo vidjeti šta će biti ;-)
quasar

#189 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Mislim da ce sesiri za zrijeb baraza biti odredjeni prema:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Tako da nosioci necemo biti sigurno.
zlajapravaraja

#190 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zlajapravaraja »

cyprus wrote:Mi pred svaku utakmicu kukamo zbog sudija... :oops: Šta ti je reć pobjednički mentalitet :oops:
Ovo je nevjerovatno covjece... :shock:

Sta je ovom nasem narodu?
Baudelaire

#191 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

quasar wrote:Mislim da ce sesiri za zrijeb baraza biti odredjeni prema:
Ne može nikako biti po ovom, ovo je bilo uoči kvalifikacija za ovo Euro 2012.
quasar

#192 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Baudelaire wrote:
UEFA ne mijenja cesto kao FIFA ovu listu. Ova je vazeca jos od kraja 2009. kada su prema njoj izvucene grupe za kvalifikacije 2012. Obzirom da se i baraz smatra djelom kvalifikacija (pa nema ni brisanja kartona), tako vjerujem da ce ova lista biti referentna za odredjivanje nosioca.
Pogotovo jer nema najave nove rang liste.
Baudelaire

#193 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

Jest, al na ovu moraš upisati još 40% bodova ostvarenih u ovim kvalifikacijama. Ne možemo bit 22. na Fifinoj, a 29. na Uefinoj, to apsolutno nikakvog smisla nema :-)
zecko_kupuz

#194 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zecko_kupuz »

Ako odemo u Pariz opterećeni mislima o eventualnom neuspjehu, na kraju ćemo zaista i zijaniti. Ovakve utakmice grade historiju reprezentacije, ali ja ne mogu zamisliti da Džeko, Pjanić i ostala mlađa kompanija "živi" za ovakve mečeve. Spahić će se sigurno (još više nego do sada) potruditi da učini sve za direktan plasman na EP, ali većina ostalih igrača će igrati onako kako ih Pape bude navodio.
Imamo talente koji, nažalost, uglavnom nisu dovoljno srčani za velike tekme.
convict

#195 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by convict »

ultima_palabra wrote:
ljevoruki wrote:
Sreća pa nisi Pape :) Ovo su utakmice za koje treneri i igrači žive... pritiska nema, a motiv i mogući dobitak je ogroman. Nek on njih naloži ko mlade majmune, pa ćemo vidjeti šta će biti ;-)
Da, Pape je poznat kao vrhunski motivator, prosto zrači pozitivom čovjek
convict

#196 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by convict »

quasar wrote:
Baudelaire wrote:
UEFA ne mijenja cesto kao FIFA ovu listu. Ova je vazeca jos od kraja 2009. kada su prema njoj izvucene grupe za kvalifikacije 2012. Obzirom da se i baraz smatra djelom kvalifikacija (pa nema ni brisanja kartona), tako vjerujem da ce ova lista biti referentna za odredjivanje nosioca.
Pogotovo jer nema najave nove rang liste.
Netačno, UEFA redovno mijenja svoju listu. Zadnji update je napravljen dan nakon kvalifikacionih utakmica. U pravilniku za kvalifikacije također se navodi da će ova lista biti relevantna za nosioce u baražu uz još jedan update nakon oktobarskih utakmica.

quasar

#197 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

A, pa bravo. Ja to nisam uspio pronaci. Cak ni najavu update-a.
Super. Samo opet nismo u puno boljoj poziciji u odnosu na moguce ucesnike baraza. Trebaju nam 4 iza nas.
Za sad samo montenigersi losiji.
udrch

#198 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by udrch »

čoksa08 wrote:ZVANIČNO SMO 22. REPREZENTACIJA SVIJETA :dance: :bih:

Image
Image
Nadam se da ćemo se učvrstiti među prvih 30..

A ko je 28.? :D
star(i)mo

#199 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by star(i)mo »

Kosovo? :run:
Baudelaire

#200 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

2 reprezentacije na diobi 27. mjesta, tako da nema 28., već je iduće 29. mjesto.
Locked