BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Litvanija-BiH

Pobjeda Litvanije
20
9%
Nerjeseno
16
8%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
177
83%

Total votes: 213

nKrkan

#151 Re: Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn 11.10.2013.

Post by nKrkan »

DonV wrote:
Meho Kodro wrote:Treba pobjediti uvjerljivo, tako da Grckoj bude tezi zadatak u zadnjem kolu, Grci ako pobjede Slovake i Lihtenstajn (sa 30-40 golova razlike) mogu ici dalje :D
Toga se bojim, ofirna namjestaljka. :mrgreen:

Nego popravio se Lihto cak i Hrvatskoj zavalio 2 komada, Grcka ih jedva dobi.. ali tako to kod njih.
Sto jeste jeste Lihto je pet klasa iznad Andore, San Marina :mrgreen:
Mogu oni dat 100 golova računa se međusobni omjer H2H sa Grcima
Jack Be Nimble

#152 Re: Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn 11.10.2013.

Post by Jack Be Nimble »

nKrkan wrote:
Mogu oni dat 100 golova računa se međusobni omjer H2H sa Grcima
To se racuna ako oba tima imaju istu ukupnu gol razliku i isti broj golova datih u svih 10 utakmica.
Obuca9

#153 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Obuca9 »

Nisam siguran, ali mislim da se u ovim kvalifikacijama gledaju redom:
1. Broj bodova
2. Ukupna gol-razlika
3. Broj postignutih golova

A onda, ako postoje dva tima koja su jednaka po sva tri kriterija, tek se onda gleda međusobni omjer.
Jack Be Nimble

#154 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Jack Be Nimble »

Obuca9 wrote:Nisam siguran, ali mislim da se u ovim kvalifikacijama gledaju redom:
1. Broj bodova
2. Ukupna gol-razlika
3. Broj postignutih golova

A onda, ako postoje dva tima koja su jednaka po sva tri kriterija, tek se onda gleda međusobni omjer.
To su pravila.
ZPP

#155 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by ZPP »

Sve i da je tako, oni moraju u dvije utakmice zabiti 18 golova, da ne prime ni jedan, a da mi obje dobijemo sa samo 1:0.

Šta ima. 8-)
drug_profi

#156 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by drug_profi »

De ba na zanosite se. Sad bi svi kao trebali biti protiv nas pa da pustaju grcima da ih demoliraju. Boli njih taki za nas i za grke. Igrace ljudi za sebe. Mozda sa pola snage jer im je nebitno, ali grci ni prazan go ne znaju svaki put pogoditi. :D
north

#157 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by north »

Ja bih najsretniji bio da prvu tekmu dobijemo 2-0 uz ne tako blistvu igru, je bi onda siguran sam bili oprezniji i uzeli bi garant u Litvaniji..sa nekih 5-0 iz prve tekme bi opet počeli sa preseravanjem.....
DonV

#158 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonV »

ZPP wrote:Sve i da je tako, oni moraju u dvije utakmice zabiti 18 golova, da ne prime ni jedan, a da mi obje dobijemo sa samo 1:0.

Šta ima. 8-)
Da je rukomet pa ajd..OK.

Grcka ako dobije sa 20 razlike Liht. zabranit cu nogomet mojim ocima.
Madrid

#159 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Madrid »

north wrote:Ja bih najsretniji bio da prvu tekmu dobijemo 2-0 uz ne tako blistvu igru, je bi onda siguran sam bili oprezniji i uzeli bi garant u Litvaniji..sa nekih 5-0 iz prve tekme bi opet počeli sa preseravanjem.....
Inace da, al u ovom trenutku ne :-D
Trelo bi izvrsit kvalitetno punjenje nakon 2 poraza i jednog Izeta :D
Dosta je tu miseva koji bi nakon slabije utakmice opet izasli iz rupica, tako da bolje je dodatno zacepit te rupice...
am2804

#160 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by am2804 »

north wrote:Ja bih najsretniji bio da prvu tekmu dobijemo 2-0 uz ne tako blistvu igru, je bi onda siguran sam bili oprezniji i uzeli bi garant u Litvaniji..sa nekih 5-0 iz prve tekme bi opet počeli sa preseravanjem.....
Suprotnog sam mišljenja.
Naime, prije Slovačke svi smo bili uvjereni (igrači i navijači) da ćemo ih uzeti glat, te sretnu priču o Brazilu završiti sa Lithenštajnom (zaboravili smo kako je prije nekoliko godina tako isto mislila Belgija pa joj se obilo o glavu).
Osim toga, u glavi se vrtila pomisao: imamo 4 tekme od kojih 3 treba da dobijemo, te priča Safetova da možda Grci i konačno podbace neku tekmu, to i sada spominje (više sam volio onaj njegov stav da Grci neće niti jednu podbaciti).
Međutim, sada su igrači svjesni šta znače ove dvije tekme (dokaz je Žilina iako su noge bile teške), i neće se sigurno opustiti. Ja sam za to da izrešetaju ove konobare, jer to neće na njih uticati (možda hoće na nas, ali nije to čudno :)).
cyprus

#161 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by cyprus »

Ma o kakvim miševima se više priča? :-) :-)
sumirprimus

#162 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by sumirprimus »

nema sad stat,sad se puni do vrha,da niko i ne pomisli da ima i teoretske sanse preko nas do brazila...
kakvo opustanje kakvi bakraci,ako moze 15, 15 nula...samo derte...
ko sto mi o grcima pricamo,ma to su grci vazda lose igraju a pobijede 1:0-.--e tako i oni o nama trebaju,ko igra bosanci?ma 8:0 :D
DonV

#163 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonV »

Naime, prije Slovačke svi smo bili uvjereni (igrači i navijači) da ćemo ih uzeti glat

Igraci sigurno nisu svi bili uvjereni.
Navijaci da, PAPE da.

Pojedicni (ja) :mrgreen: i pisao sam prije prve utakmice smo znali pravi kvalitet Slovacke helem nove Slovacke.
sumirprimus

#164 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by sumirprimus »

cyprus wrote:Ma o kakvim miševima se više priča? :-) :-)
ni ja ne kontam,jel to posveceno nekim novinarima?
drug_profi

#165 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by drug_profi »

Ama samo bez milosti igrati i cuvati se kartona. Nemoj da nam fali Pjanic, Begovic, Dzeko u Litvaniji. Ne bi bilo nikako dobro, ali nikako.
velikibrnjo

#166 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by velikibrnjo »

ZPP wrote:Sve i da je tako, oni moraju u dvije utakmice zabiti 18 golova, da ne prime ni jedan, a da mi obje dobijemo sa samo 1:0.

Šta ima. 8-)
kad bi njemacku i spaniju sastavio da igraju za grcku ne bi mogli ovoliko golova dati :D
drug_profi

#167 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by drug_profi »

six and 4C :D
north

#168 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by north »

am2804 wrote:
Suprotnog sam mišljenja.
Naime, prije Slovačke svi smo bili uvjereni (igrači i navijači) da ćemo ih uzeti glat, te sretnu priču o Brazilu završiti sa Lithenštajnom (zaboravili smo kako je prije nekoliko godina tako isto mislila Belgija pa joj se obilo o glavu).
Osim toga, u glavi se vrtila pomisao: imamo 4 tekme od kojih 3 treba da dobijemo, te priča Safetova da možda Grci i konačno podbace neku tekmu, to i sada spominje (više sam volio onaj njegov stav da Grci neće niti jednu podbaciti).
Međutim, sada su igrači svjesni šta znače ove dvije tekme (dokaz je Žilina iako su noge bile teške), i neće se sigurno opustiti. Ja sam za to da izrešetaju ove konobare, jer to neće na njih uticati (možda hoće na nas, ali nije to čudno :)).

Moguće, ne tvrdim da sam 100% u pravu, jednostavno mi se samo čini da ne bih volio da se ide u Litvaniju nakurčen i sa devizom "ne možemo nam sad niko ništa" a tako bi možda bilo kad bi ove nesretnike demolirali...ali eto, moguće da bih baš bio kontraefekat...
vryzas

#169 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by vryzas »

Slovacka ce dobiti Grcku i to je kraj price 8) ...Brazil :bih:
Obuca9

#170 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Obuca9 »

drugi profil wrote:De ba na zanosite se. Sad bi svi kao trebali biti protiv nas pa da pustaju grcima da ih demoliraju. Boli njih taki za nas i za grke. Igrace ljudi za sebe. Mozda sa pola snage jer im je nebitno, ali grci ni prazan go ne znaju svaki put pogoditi. :D
Ne bih baš rekao da je Slovacima nebitna utakmica. Istina, ne mogu na SP, ali su trenutno na 20. mjestu UEFA-ine rang liste, koje će biti mjerodavna za kreiranje kvalifikacionih grupa: http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html

Ako se pretpostavi da će biti 9 grupa (još se ne zna format kvalifikacija, ali obično je to broj 8-10), te ako se izbaci Francuska kao domaćin, to znači da Slovake jedno mjesto na toj rang-listi dijeli od 19. pozicije, koja im garantuje drugi šešir u kvalifikacijama, a obzirom da prve dvije ekipe iz grupe idu direktno na Euro, ne treba ni govoriti koliko bi im to značilo.

Slovaci sa dvije pobjede u preostale dvije utakmice (jer UEFA, za razliku od FIFA-e rang listu pravi samo na osnovu takmičarskih utakmica, ne i prijateljskih), gotovo sigurno mogu među prvih 19 ekipa na toj rang listi, tako da ta tekma u Grčkoj i nije tako nebitna za njih, kako se čini.
Pismonosa

#171 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Pismonosa »

I ja glaso za pobjedu Lištjenštanja :bih:
north

#172 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by north »

Odlično je ovo ako je istina što @sema navodi za slovake i njihov rejting koji bi se mogao popraviti ukoliko dobiju naredne dvije tekme.....ako je tako, onda je milion posto da će slovaci zapeti, što nužno ne znači da će dobiti, ali će sigurno ući u tekmu najozbiljnije, dobro je što ne igraju "sutra" jer bi vjerovatno još bili pod dojmom poraza protiv nas i vjetovatno bi pali, ovako imaju mjesec dana da se ohlade i zapnu protiv grka...eh, kad bi barem neriješeno odigrali, o pobjedi da ne pričamo...
IcedMFEarth

#173 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by IcedMFEarth »

Ja bih volio vidjeti kako bi izgledala repka bez lulića, džeke i pjanića u ovoj utakmici :D
vryzas

#174 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by vryzas »

Grcka gubi od Slovacke 100% 8), a mi uzimamo 6 bodova u zadnje dvije utakmice 8)
Idemedosumom

#175 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Idemedosumom »

Grcka - Slovacka ce biti jako neizvjesna utakmica. U prvoj utakmici su slovaci itekako bolji bili, ali grci su svojski pobijedili s 0:1.

Statistika kaze da Slovacka skoro uvijek bolji rezultat ostvari u gostima nego kuci. Ako budu slovaci igrali kao sto su protiv nas, onda im grci ne mogu gola dat za 900 minuta igre.

Ja bih bio zadovoljan i s jednim X-om. Taman cemo opusteniji bit protiv Litvanije. :bih:
Locked