BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod utakmice BiH - Latvija?

Pobjeda BiH
182
88%
Neriješeno
17
8%
Pobjeda Latvije
9
4%

Total votes: 208

last mohicans

#801 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by last mohicans »

Crvena Tifoza wrote:
north wrote:A "navijačke" pjesme su poseban rock n roll.....Bosna je šampion i behar su već zasigurno postale evergreen u navijačkom svijetu....Šteta što se ne može ništa uraditi po tom pitanju, ili može?.....neka samoinicijativa pojedinaca iz ostalih navijačkih grupa, da se nekako udruže, zaborave samo tu tekmu na svoje klubove, formiraju kop, pa taman ih bilo pet stoja i početi furati pjevljive pjesme....kad su u Marakanu mogli ići HZ, TM, Robijaši, RA I Fukare, može se i par puta u jednoj godini valjda nekako udrućiti kad igra repka.....ovo što sada slušamo već toliko godina je odron i nema dalje, fakat poražavajuće i sramotno....na kopu od par stoja HZ i TM je veće ludilo u navijanju, nego na prepunom BP kada igra repka :roll:

Problem je sto se sve te navijacke grupe ogradjuju od reprezentacije, zbog ovog ili onog razloga.
meni to također nije jasno.
Dammme

#802 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Dammme »

Sarajevo_Grad wrote:Neće do toga nikad doći.
Da ima volje i želje došlo bi!
Ko kaže da moraju biti zajedno?

Zamisli situaciju da po jedan dio tribine (na pristojnoj udaljenosti) zauzme po 100 HZ, TM, RA, Robijaša i Fukara
Neka su Fanatikosi sami na jednoj tribini, postaviš Robijaše i recimo Fukare na kontra tribinu, a na Istok staviš recimo Hz i TM u čoškove, a RA u sredinu. Zapad je svakako za "hadžije" i dijasporu.

Prije utakmice se sjedne i napravi reportoar koji će se pjevati i svaka grupa povede navijanje po jednom i tako u krug. Naravno ona grupa koja je do one koja povede navijanje mora pratiti i tako redom. Siguran sam da bi se to moglo odraditi i za vrijeme utakmica reprezentacije "zakopati ratne sjekire", k'o što su stari Grci radili za vrijeme Olimpijade.
Last edited by Dammme on 11/09/2012 23:52, edited 1 time in total.
Timotije

#803 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Timotije »

LSD wrote:Džeko: Veliki trijumf, sada želimo pobijediti Grčku

Džeko hoce tri boda iz Grčke, ništa bod :-) ...bice on tamo posebno naložen :bih:

Ono na cemu Sušić insistira jeste pas igra po zemlji, da se nabijanje lopte od strane stopera svede na minimum (mada je Spahić voli nabiti, više nego se hljeba najesti :D ) , da se kratkim pasovima osvaja prostora i gradi igra...to smo veceras vidjeli od Misketa i Pjanića koji su razigravali sve oko sebe, izbacivali pasovima u prostor Lulića, Salihovića, Mujdžu, Vršajevića...za takvu igra treba mnogo trcati, a mi nismo nikad bili neki trkaci...doduše, i onaj kraci teren u Zenici nam pogoduje po tom pitanju....Mujdža je prvo poluvrijeme letio po desnoj strani, probijao i nabacivao, više bio krilo nego bek....u drugom pol. je malo povukao rucnu i okrenuo se defanzivi, ili je ispuhao ili je to bila naredba od strane selektora.

Ona bitanga sa laserom je dušmanin ove države :x :x dva puta su nas ovi iz UEFE upozoravali, sreca te nije bilo treceg prekida jer bi to znaco i prekid utakmice i tri lagana boda za Latviju.
Stvarno, treba to konacno iskorijeniti :oops:
Ja sam u momentu pomislio, mora da sa onih zgrada oko stadiona djeluje, ako moze dobaciti, ne mogu da skontam ako onaj pored njega na tribini ne reaguje....iako, znam ja vrlo dobro profil prosjecnog navijaca...
It_is_a_Leclerc

#804 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by It_is_a_Leclerc »

Gotovo je sigurno da će ovi iz Hell Assa pokušati provocirati naše igrače i navijače, u svakom smislu, pa će, kao i u Rumuniji, biti spominjanja Srebrenice i slično.
U takvom trenutku naše službeno lice treba da zaprijeti delegatu UEFA-e da će igrači napustiti teren ukoliko se to ne ukloni, kao što je učinjeno u Rumuniji.

Govorim to zato što sam siguran da će do toga doći. Pogotovo sad kad su jedina država na svijetu koja je u parlament izabrala deklarisane Hitlerovce.
luckylaka

#805 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by luckylaka »

poznanik wrote:Mene nikako ne raduje večerašnja igra :oops:

Luksemburg je četvrtorazredna evropska ekipa, i ko im ne zabije nekoliko golova - ne treba ni da igra nogomet :oops: Latvija je trećerazredna ekipa, i na golove u njihovoj mreži nije uticala toliko igra i Sušićeva taktika, koliko galama, dernjava, zapravo dreka sa tribina i isprepedanost Latvijaca, odnosno psihološki uticaj svjesnosti lošijeg u rangu.

Da je umjesto Latvije u Zenici igrala neka bolja ekipa iz ranga drugorazrednih evropskih, pitanje je ko bi slavio večeras :-) Naša odbrana je šuplja poput švicarskog sira, konfuzna i zbunjena, Begović kao da je drogiran... :( Pjanić i dalje sklon soliranju i narcisoidnom pristupu igri, momak jednostavno pati da bude u centru dešavanja :( iako ne osporavam njegove igračke kvalitete.

Nisam siguran da ova ekipa, zapravo - pristup igri i taktika ove ekipe, može učiniti nešto značajnije. Vjerovatno je da će ovakvi kakvi su sada, u našoj grupi uspjeti proći do prolaska za Brazil, ili razigravanja za prolazak, ali u Brazilu očekujem bruku i sramotu, ne bude li odbrana drastično bila promijenjena i ne bude li više discipline i kolektiviteta u igri, a prije svega - ne bude li taktički bila bolje osmišljena igra.
Mozda bi te radovala da smo izgubili :-)
Mračajski proto

#806 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Mračajski proto »

Ljudi nemaju para za svoje domaće utakmice i gostovanja po našoj ligi, a neki bi još i da se prati repka kao klub. Neće biti nikad, iz ovog, ali i iz drugih razloga. Čuj da si na 100 metara udaljen od ovih, onih, a sinoć se sreli na povratku sa gostovanja i pomarisali. Sinoć ti izboli jarana u tramvaju, a danas na tribini gdje i ti. Aferim.
Bosanski_kralj

#807 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Bosanski_kralj »

Vala i sudije su pretjerale zbog onog lasera. Do sad je na hiljadama utakmica laser korišten kao ometajuće sredstvo i nigdje nisu bile onako drastične prijetnje upućene o prekidanju utakmice.

Vidjećemo koliko će lasera Grci koristiti i kako će sudije na to reagirati.
Logovan

#808 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Logovan »

north wrote:
zlo87 wrote:
north wrote:A "navijačke" pjesme su poseban rock n roll.....Bosna je šampion i behar su već zasigurno postale evergreen u navijačkom svijetu....Šteta što se ne može ništa uraditi po tom pitanju, ili može?.....neka samoinicijativa pojedinaca iz ostalih navijačkih grupa, da se nekako udruže, zaborave samo tu tekmu na svoje klubove, formiraju kop, pa taman ih bilo pet stoja i početi furati pjevljive pjesme....kad su u Marakanu mogli ići HZ, TM, Robijaši, RA I Fukare, može se i par puta u jednoj godini valjda nekako udrućiti kad igra repka.....ovo što sada slušamo već toliko godina je odron i nema dalje, fakat poražavajuće i sramotno....na kopu od par stoja HZ i TM je veće ludilo u navijanju, nego na prepunom BP kada igra repka :roll:
Brate ti da si se tek sada registrovao na forum, mislio bih da imaš 9-10 godina. :mrgreen: Nema šanse da se to desi, pa ni one minimalne šanse.

BHF bi se trebao potruditi i smisliti neke nove pjesme. Nije sad da se mješam u njihov posao, drago mi je što prate sve reprezentacije BiH ali definitivno treba unijeti neke nove pjesme.
Pa dobro, nisi me baš najbolje skontao, ja sam i naglasio u prvom dijelu da nema ništa od toga izuzev da se samo POJEDINCI skupe iz svih grupa pa nešto pokušaju....nisam ni mislio da će čitav sjever koji je bio protiv Levskog ili jug koji je bio protiv Maribora i sl...odjednom čarter letom preletiti na BP i zagrljeni skakati....valjda si me skontao jebi ga....
Ma skontao sam ja tebe. Nema šanse da se pojedinci skupe. Ovo na tribinama je dno dna, žalosno, jadno. Jebo ga više i Bosna je šampion ooooooooooo. :run:

Dammme@ Ne maštaj više Boga ti. :lol:
Obuca9

#809 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Obuca9 »

LSD wrote:Ona bitanga sa laserom je dušmanin ove države :x :x dva puta su nas ovi iz UEFE upozoravali, sreca te nije bilo treceg prekida jer bi to znaco i prekid utakmice i tri lagana boda za Latviju.
Šta će lola, došli "zeleni laseri" i u njegovu opštinu, sad će biti glavni u selu, kad bude prepričavao kako je sudija samo zbog njega dva puta prekidao utakmicu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#810 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by -LIBERO- »

last mohicans wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Problem je sto se sve te navijacke grupe ogradjuju od reprezentacije, zbog ovog ili onog razloga.
meni to također nije jasno.
Niko se ne ogradjuje od reprezentacije. Nerijetko pojedinci ili manje grupice idu na utakmice naseg nacionalnog tima. Ali ni HZ ni TM ne prate ORGANIZOVANO taj tim. Ogromna je to razlika.
Ja_Ja

#811 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Ja_Ja »

Dabogda mu zadnje bilo ko god da se zahebavo sa onim laserom. Jeli bash treba covjek biti toliki BOLID da ne ima k umjesto mozga?!!

Vrsajevic moze trcati ali lijevu nogu nema, ko da je amputirana. Ne moze nabaciti njom da mu za zivot treba. Susic je to morao znati tako da ne kontam koji ga klinac stavi na lijevu stranu.
Point.

#812 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Point. »

Luksemburg je četvrtorazredna evropska ekipa, i ko im ne zabije nekoliko golova - ne treba ni da igra nogomet :oops: Latvija je trećerazredna ekipa, i na golove u njihovoj mreži nije uticala toliko igra i Sušićeva taktika, koliko galama, dernjava, zapravo dreka sa tribina i isprepedanost Latvijaca, odnosno psihološki uticaj svjesnosti lošijeg u rangu.

Da je umjesto Latvije u Zenici igrala neka bolja ekipa iz ranga drugorazrednih evropskih, pitanje je ko bi slavio večeras :-) Naša odbrana je šuplja poput švicarskog sira, konfuzna i zbunjena, Begović kao da je drogiran... :( Pjanić i dalje sklon soliranju i narcisoidnom pristupu igri, momak jednostavno pati da bude u centru dešavanja :( iako ne osporavam njegove igračke kvalitete.

Nisam siguran da ova ekipa, zapravo - pristup igri i taktika ove ekipe, može učiniti nešto značajnije. Vjerovatno je da će ovakvi kakvi su sada, u našoj grupi uspjeti proći do prolaska za Brazil, ili razigravanja za prolazak, ali u Brazilu očekujem bruku i sramotu, ne bude li odbrana drastično bila promijenjena i ne bude li više discipline i kolektiviteta u igri, a prije svega - ne bude li taktički bila bolje osmišljena igra.
Ili se ne razumijes u igru zvanu fudbal ili te depresija spucala, trece nema.
PeppermintSA

#813 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by PeppermintSA »

Dammme wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Neće do toga nikad doći.
Da ima volje i želje došlo bi!
Ko kaže da moraju biti zajedno?

Zamisli situaciju da po jedan dio tribine (na pristojnoj udaljenosti) zauzme po 100 HZ, TM, RA, Robijaša i Fukara
Neka su Fanatikosi sami na jednoj tribini, postaviš Robijaše i recimo Fukare na kontra tribinu, a na Istok staviš recimo Hz i TM u čoškove, a RA u sredinu. Zapad je svakako za "hadžije" i dijasporu.

Prije utakmice se sjedne i napravi reportoar koji će se pjevati i svaka grupa povede navijanje po jednom i tako u krug. Naravno ona grupa koja je do one koja povede navijanje mora pratiti i tako redom. Siguran sam da bi se to moglo odraditi i za vrijeme utakmica reprezentacije "zakopati ratne sjekire", k'o što su stari Grci radili za vrijeme Olimpijade.
how yes no
Dammme

#814 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Dammme »

zlo87 wrote: Ovo na tribinama je dno dna, žalosno, jadno. Jebo ga više i Bosna je šampion ooooooooooo. :run:

Dammme@ Ne maštaj više Boga ti. :lol:
Sam kažeš da je ovo na tribinama dno dna, žalosno, jadno.
Ne preostaje mi izgleda ništa drugo nego da maštam, jer pojedinci ni na 24 sata ne mogu zaboravit mržnju radi višeg cilja.
Nije to moj majstore smiješno. To je žalosno, baš kao i ovo navijanje koje si naveo.
poznanik

#815 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by poznanik »

Point. wrote:

Ili ne onanišem uprazno :oops:

Vrati se na moj post nakon "grčkih utakmica" :oops:
last mohicans

#816 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by last mohicans »

Onaj šupak golman je navaljivao za taj laser,umalo nas ne uvali u go...Pa ne znam koliko el-klasika sam gledao kad mesija i ronalda ometaju s laserima,ali hajde fifa ćera strogoću u ovakvim takmičenjima.
Kemal Malovčić

#817 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Kemal Malovčić »

đe će ba oni ljudi navijat ono su FEMILI RAJA ne znaju oni ba navijat to se treba znat jarane
ArthurSpooner

#818 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by ArthurSpooner »

Image
Obuca9

#819 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Obuca9 »

poznanik wrote:
Point. wrote:

Ili ne onanišem uprazno :oops:

Vrati se na moj post nakon "grčkih utakmica" :oops:
Za početak ne bi bilo loše ni da naučiš s kim smo u grupi.
north

#820 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by north »

Onda je jedino rješenje da BHF pokušaju nešto više, prvo oko brojnosti, jer ona šaka jada, mislim da ih nema nikad više od tri stoje na BP se ne može pošteno ni čuti, a onda kad bi popravili brojnost malo na youtoobe, vidjeti kako to rade pravi navijači, ne moraju ići daleko, mogo i ovdje u "kući" pogledati, ima se šta vidjeti, pa pođoniti neke pjesmice i furke...Inače, do tada svi u glas Dinin behar i nakon što nekome protivniku utrpamo petardu mi opletimo kako nas je život razočarao :lol:
luckylaka

#821 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by luckylaka »

Point. wrote:

vidis da se razumije,,ko mara u krivq....,,valjda smo trebali dati 12 da svi budu zadovoljni/Idemo dalje.Grcka.Bod ko kuca :bih:
Kemal Malovčić

#822 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by Kemal Malovčić »

nemojte raja kad bude nekih pravnih problema biće panika al će poznanik naći pravi ČLAN :mrgreen:
last mohicans

#823 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by last mohicans »

ArthurSpooner wrote:Image
Teren je zaista prelijep.Ne znam stvarno da li treba dati ovom našim da ga uzoru i unište,da mi se ne naljute čelikovci, :-D ali opet ako je kvalitet travnjaka,ne bi mu trebalo škoditi.Jednom Švabo ili Pape reče,nisam siguran koji od njih dvojice,na pitanje nekog novinara kad je portugal gostovao da li će se snaći ronaldo na onakvom travnjaku,a on mu odgovori pa i nama taj takav teren ne odgovara,isto ko i njima.To se večeras vidjelo kako je milina gledati onu loptu dok klizi.
LSD

#824 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by LSD »

Obuca9 wrote:
LSD wrote:Ona bitanga sa laserom je dušmanin ove države :x :x dva puta su nas ovi iz UEFE upozoravali, sreca te nije bilo treceg prekida jer bi to znaco i prekid utakmice i tri lagana boda za Latviju.
Šta će lola, došli "zeleni laseri" i u njegovu opštinu, sad će biti glavni u selu, kad bude prepričavao kako je sudija samo zbog njega dva puta prekidao utakmicu.
Zbog takvih lola primitivnih boba je falila da sudije veceras prekinu meč :x :x neko ce reci, mogu se na nama iživljavati, mi smo mali, mi smo niko i ništa, sitne ribe, u Beogradu bacali topovske pa nije bilo prekida, bla bla bla....pa kad to sve fino znamo da nas jedva cekaju na ziceru (ako je vec tako) - što im onda dajemo povoda da nas karaju i da nam prijete :shock: ....fakat smo stoka nenormalna...sudija fino upozorava dva puta "nemoj drkati sa laserom", golman Latvije namjerno to naglašava jer vidi ovi njegovi ne mogu sastaviti tri pasa kako treba, jok babun sa laserom hoce da yebe sve redom i tu nema pomoci :x
Slijedeci put može biti prekid (nedo Bog) i onda ce opet biti kukanje kako nas UEFA ne voli, kako nam ne daju maknuti...svakako smo im se odavno popeli na neku stvar.
poznanik

#825 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Post by poznanik »

Obuca9 wrote: Za početak ne bi bilo loše ni da naučiš s kim smo u grupi.
A šta treba da naučim?
Locked