BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tkd

#651 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Ibrahimović nije igrao jer su mu pare tražili, a kao u početku nije bio dobar da igra za BiH. Zato prije nije ni Rahimić igrao itd. Nije tema fudbal.

Preldžić se sjetio "korijena" što bi rekli Srbi :lol: :lol: :lol:

Pa zovu nas Turcima, pa valjda momak odlučio da igra za zemlju odakle vuče korijene :D
phillie

#652 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

Ljudi, vi se stvarno opterecujete stvarima kao sto su "ko je koga odjeb'o, sta je kome u srcu, ko sta vaga".... Da taj Medunjanin pogodi protiv Grcke u odlucujucoj utakmici i odvede nas na SP, ili Masic svojom tricom obezbjedi nam drugi krug EP-a u Sloveniji, da li bi i tada govorili ovo sto govorite?
Najvaznije pitanje je ovdje, sta nasoj reprezentaciji treba, koji kalibar igraca i koji kvalitet. Ako postoji igrac koji kvalitetom odskace od potencijalnih kandidata na odredjenoj poziciji, meni bi bilo malo glupo ne pozvati tog igraca u reprezentaciju. Koji su njegovi razlozi, njegova htjenja, najmanje je bitno. Bitno je ono sto pokaze na terenu, na kraju krajeva bitan je rezultat.
Koliko puta smo culi od nasih reprezentativaca (i kosarkasa i nogometasa), dok je taj i taj selektor na mene ne racunajte...jel to igranje srcem?
Bavimo se trivijalnostima i resetamo nase igrace kao da smo Brazil (Spanija) u najmanju ruku pa nam je baza nogometasa (kosarkasa) 20 miliona (3 miliona), a ne sto imamo skoro najslabiju ligu na svijetu i zavisimo od igraca koji uspiju vani sta uraditi.
amoninan

#653 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

CollegeGunner wrote:Evo da ostanemo pri kosarci, sta bi sa Preldzicem? Zbog cega on sada za Tursku igra? Sta ima sa tom zemljom?
Recimo ja i Ibrahimovica ne volim. Da je zelio, igrao bi za nas sada.
Al nije bitno, ko hoce igrace. Nije niko nezamjenjiv. ;-)
Zbog toga što su Turci imali pare da plate njegove papire Slovencima, mi nismo. U prvom redu zbog toga.
LSD

#654 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:15 minuta, znaci citavu prvu i pola druge cetvrtine- mi nismo pogodili šuta sa distance :!: procenat 0% , nije ni 20% vec 0%....a fol se furamo da nama ne treba odbrana, da smo strašna napadacka ekipa...ko da smo Feniks sansi iz najboljih dana...nidje veze ..Kikanović 5-6 otvorenih šuteva sa poludistance: promašio sve....ispod mene frajer zamalo u teren nije uletio da ga davi....šta ga onda poziva i drži u timu koji vrag....hajd što fula, vec u odbrani onaj Pačulija prolazio pored njega, ko da ga i nema :shock:
Aha, pa tako reci druze, zao ti je bacenih 10KM koje su otisle u nepovrat. Ti istreso cenera, a oni zijanili jos primili 30 koseva za cetvrtinu i 10 sekundi, a mogo si za to popiti 5 kafa, pa reci odmah sta te jede. :-)

Izvini ali bas kakis na ovoj temi, jarane ogorcen si jebote ko da smo zijanili od djevicanskih otocja, smiri malo! :roll: Jebote nisi tol'ko ogorcen bio kad je Zeljo zijanio, jos je manja razlika u kvaliteti bila nego li izmedju nas i Gruzije, a sad ovoliko pizdis radi jednog jebenog poraza koji skoro pa nista ne znaci, a Zelji je znaci ispadanje i jos vecu bruku nego li ovo u kosarci! :roll:
Ja ne znam što si mi se toliko svezao ,šta sam ti uradio, pa me svako malo vremena prozivaš po forumu.
Izgleda, da treba da prvo da tebe pitam šta treba da napišem, da ti to pregledaš, odobriš, opceatiš, pa da onda ja to napišem....dokle je došlo
Mislim, jesam li ja ikad tebi kenjao i spocitavao kad si ti pizdio i crnjake pisao :? hajmo pošterno ;-)
Kad sam ja tebe po forumu nazivao seratorom??
I kakve sad Željo veze ima sa ovom temom :shock: ili moj cener, koliko sam ja mogao popiti kafa ili šta vec :shock: nevjerovatno jbt šta ljudi sebi uzimaju za pravo.
Ali necu više da personaliziram ovu temu
BHF_Manijak

#655 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by BHF_Manijak »

Upravu si, doduse! :mrgreen: Iskreno zao mi je sto se bezze nerviras, daleko od toga da imam nesto licno protiv tebe majkemi!!! ;-) Nije jebi ga sve tako crno, bice valjda nekad bolje i za nas...
LSD

#656 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Upravu si, doduse! :mrgreen: Iskreno zao mi je sto se bezze nerviras, daleko od toga da imam nesto licno protiv tebe majkemi!!! ;-) Nije jebi ga sve tako crno, bice valjda nekad bolje i za nas...
E sad zamisli kako bi to izledalo kad bi ja sad zaredao po forumu i sviju koji se nerviraju radi neke tekme ili necega, nebitno - ružio, pisao Ne valja ti to, puno kakiš, ovo ono...pa na šta bi licilo :-)
Trebalo bi mi godinu dana da svima skrenem pažnju na pisanje, da ih korigujem i ukorim.

A što se tice tekme, ja im halaliti necu...to je moja stvar ;-) ...i nije do cenera, nego do onih +20 odmah u prvoj cetvrtini...nece mene Harun i kompanija više vidjeti u skenderiji.
Kardelj01

#657 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Kardelj01 »

Kakvih se sve budalaština načitah zadnjih nekoliko stranica. Bože sačuvaj.

Onaj tamo uzima mjerilo amerikance koji uzvikuju "difens" a isti ti ameri akcenat daju na napadačku košarku osim nekoliko izuzetaka. :lol:

Onaj nabroja da skoro ništa nema pozitivno. 8-)

A onaj komentariše Mašića u negativnom kontekstu. :lol:

Uglavnom, ovdje vlada ona "mišljenje ja kao i prkno, svako ga ima" ;-)
legenda reala

#658 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

kakavdanakneiskustvu wrote: samo on zna što je odabrao tursku,i nek je,takvi nam ne trebaju
Ma i da nije izabrao Tursku on nikad ne bi zaigrao za nas :-)
Nama ga Slovenci nisu dali jer nismo mogli platiti, jasna računica, njemu je možda bila želja BIH, ali kad nije moglo daj šta daš, a Turskoj je već domaći i oni su vjerovatno bili zagrijani za njega :wink:
Evo i sad džaba nama što je Omić reko da neće više igrati za Sloveniju kad nemamo para da podmažemo SLovence,Fibu koga već treba, i tako će na kraju opet pristati da igra za Sloveniju kad nema izbora, nešto slično Preldžić samo što su Turci platili za njega, a momci su mladi, šteta da im karijere propadaju preko rprezentacije mogu samo više napredovati :wink:

Nek Harun traži od Turaka da nam kupe Omića :lol:
cyprus

#659 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

CollegeGunner wrote:
cyprus wrote: Što je neuporedivo? Jesu li i SAD i Hrvatska druge države? Ako jesu, zašto jednoj davat specijalni status u odnosu na drugu?
Zato sto Wright nema nikakve veze sa BiH dok je Masic rodjen i odrastao ovdje. A i pogledaj Wrighta na terenu koliko se trudi. Najborbeniji igrac, a eno i ime je promjenio. :D
Znači oni koji nemaju nikakve veze sa državom mogu igrat bez ikakvih preduslova, a oni koji imaju ne mogu ako baš nisu silno emocionalno vezani za državu? :mrgreen: Čudno mi to...
Ripicipi

#660 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Ripicipi »

LSD wrote:nece mene Harun i kompanija više vidjeti u skenderiji.
Super, ionako samo peglas.
Pretezak si lik
LSD

#661 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

potres_mozga wrote:
LSD wrote:nece mene Harun i kompanija više vidjeti u skenderiji.
Super, ionako samo peglas.
:lol: :lol: može mi se ...navikni se na to :P

Vidi je
Image
Bitno je da si ti lagan ko paučak, fin si do jaja :-)
amoninan

#662 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

legenda reala wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: samo on zna što je odabrao tursku,i nek je,takvi nam ne trebaju

Nek Harun traži od Turaka da nam kupe Omića :lol:
:lol:

Preko Boše nek završi to, nek poselami Erdogana usput :D

Mah, mi smo Preldžića, Begića i co izgubili davno prije. Dok su još klinci bili.
Na isti način bi ove godine izgubili Nurkića, Sulejmanovića i Sandra da nismo krenuli sa ozbiljnim radom u savezu. Zato ovom Harunu i ekipi kapa do poda, tek ćemo u budućnosti biti svjesni koliko su važan posao odradili.
Da se krenulo sa ovakvim radom prije 3-4 godine, sada bi vodili polemike možemol u Sloveniji do medalje ili ne.
legenda reala

#663 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

amoninan wrote:
Preko Boše nek završi to, nek poselami Erdogana usput :D

Mah, mi smo Preldžića, Begića i co izgubili davno prije. Dok su još klinci bili.
Na isti način bi ove godine izgubili Nurkića, Sulejmanovića i Sandra da nismo krenuli sa ozbiljnim radom u savezu. Zato ovom Harunu i ekipi kapa do poda, tek ćemo u budućnosti biti svjesni koliko su važan posao odradili.
Da se krenulo sa ovakvim radom prije 3-4 godine, sada bi vodili polemike možemol u Sloveniji do medalje ili ne.
Valjda mu je Alija i košarku ostavio u amanet :lol: :lol:

To je to danas sam ja pričo ovom LSD-u o Harunovom poslu :wink:
Ljudi koji su praktično nuđeni KK Bosni,Slobodi i našoj repci, ali ih stručnjaci nisu htjeli.

Preldžić,Begić,Rizvić,Omić,Bogdanović,Ramljak,Planinić bar petorica bi igrala za nas da se radilo kao danas :wink:
Pogledaj samo kakve smo igrače izgubili, jedna repka za deset godina koja bi bila u borbi za medalje.
Jok mi se čudimo što nas Gruzija dobija i što imamo samo 3-4 kvalitena igrača :-x
vryzas

#664 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

translater wrote:sve ok....sve super...

dajemo haman po 100 koseva nebitno ko da nam je protivnik...primamo isto toliko...nema veze neka primamo, ali...ne mogu da shvatim i ne mogu da razumijem da se ne moze napraviti korak prema covjeku koji se namjesta 7 sekundi da shutira i da se digne ta hebena ruka da mu barem malo zasmetash?!?!?!

to mi je neshvatljivo i nerazumno totalno...zar je to toliki napor?!?! zar je to toliko trosenje energije?!!??!

ne znam jeli to treba tako u kosarci jer je nisam trenirao nikada ali sam godinama igrao rukomet i znam da kada se covjek dize sa 11 metara da shutira a ti ako sa rukama da ne kazem na kojem predjelu svog tijela stojish na 7 metara ostavljash golmana kao na streljani...ali zato kada izadjesh mu taj korak - dva...i kada dignesh ruke skroz je druga stvar u pitanju onda...vjerujem da je tako i u kosarci...

citam vas i vidim da ima veliki proj ozbiljnih poznavaoca...ako moze samo neko da mi potvrdi da je to ispravno da se pusta covjek na otvoren shut...pa...barem 80% shuteva su totalno neispraceni od nashih u odbrani na ovaj nacin na koji ja to ocekuem...i koji je mozda pogresan...

hajde...ok kada nas ljudi razvuku kao jufiku pa se nashi sudaraju po reketu k'o teletabisi i ostane covjek na drugoj strani slobodan dok se nashi organiziraju da skontaju na koji kosh treba da napadaju, i opali shut kao da jena treningu...ali...ovo ...o cemu pricam mi je strasno iritirajuce...ne razumijem...evo i sada popizdih i lupam glopsti a mozete mislit kako je kad je utakmica :D :D

:bih:

Slicno je kao u rukometu...igrac sa loptom ima tri napadacke opcije, a to su ulaz/prodor, sut i dodavanje. Da pojednostavim malo... prvo i osnovno ti je da zaustavis prodor, a uspjesna odbrana 1 na 1 se smatra ako ti je ruka na sutu, dobrim kretanjem si zaustavio dribling napadaca i ometas ga u predaji lopte.
Tu zavrsava sva slicnost sa rukometom :D
vryzas

#665 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

legenda reala wrote:
LSD wrote: Ma jašta, za par godina sa Harunom do medalje :-)
Upravo tako ušli smo u A diviziju, sad će naši talenti igrati za nas, biće i djece iz Hercegovine, znači samo Haruna zadržati da se bori za tu djecu.

Imaćemo jednu jaku reprezentaciju koja će se boriti za medalje :wink:
Nećemo biti najbolji jer i Hrvati imaju jednu odličnu generaciju,Turci dobro selektiraju,Španci npr padaju itd.Ali ćemo biti bitan faktor, samo da zadržimo svoje talente.

Od starijih Nihad,Gordić, pa i Mirza može još, ali Juka,Sandro,Buza,Šehić, ako mlađeg Đedovića uspijemo dovesti ili vratimo malog Omeragića(teško,ali), imaćemo jednu vrlo jaku reprezentaciju, koja će ostati na okupu deset godina .

Svijetla budućnost!!

PS E gledaj šta smo igrača/talenata izgubili u prethodnim godinama:Preldžić,Begić,Ramljak,Rizvić,Planinić,Omić, da je bio tu Harun bar četvorica bi igrala za nas i mi bi se prošetali kvalifikacijama ;-)
Od talenata Nurkić,Sulejmanović,Gačić,Buza,Vrabac,Šehić,Đedović,Lazić,Omeragić, Harun je kod većine otišao razgovarao sa njima, ponudio im njih šest je već ovo ljeto zaigralo, dvojica se nećkaju.
Samo pravi rad :wink:

Izvini, da li ti zivis u BiH ili negdje vani?
Kakve crne medalje, kakvi crni bitni faktori i svijetla buducnost :? :shock:
Mozda ako vani, po USA, Njemackoj, Italiji i sl. zemljama ima nase djece koja ce ciniti okosnicu reprezentacije. Ova djeca ovdje nemaju uslove za rad i strucno osoblje koji bih ih "izvelo" na nivo o kojem pricas :wink: .
amoninan

#666 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

Pa većina tih mladih igrača su već vani.
Košarka nije fudbal, ne moraš imati 15 izvanserijskih igrača da se nadaš nekom velikom uspjehu. Recimo ovo što danas imamo + trojac Preldžić, Begić i Bogdanović i mi bi bili tvrd orah za bilo koju ekipu u Evropi osim Španije.
Vrhunskog talenta imamo, pa čovječe s našeg prostora se 3 države već godinama redovno snabdjevaju reprezentativcima :-)
Comrad

#667 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ljudi moji, pa bitno je sada ko igra. Te ostale likove ne treba ni spominjati.

Al najzalosnije je sto bosnjo nikad nije zadovoljan. Evo Masic igra i bosnjo konto sto on igra, htio je drugu zemlju. Da je otisao u Hrvatsku, bilo bi sto tamo igra, sto ne igra za nas. Mislim, prica vam je fakat nidje veze.

A ovih dezurnih pesimista mi je vise pun qrac. Nista im ne valja, sutra da osvojimo EP nasli bi neki djavo da im smeta. Isto ko da mi imamo vrhunskih igraca u izobilju, covjek jedva sklepao ekipu, 80% igraca iz proslih kvalifikacija nema tu i sad bi mi trebali otresati gruziju i latviju po +20. :roll: Kako? Cime?
vryzas

#668 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

Bejzbol palicom :D
amoninan

#669 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

Comrad wrote:Ljudi moji, pa bitno je sada ko igra. Te ostale likove ne treba ni spominjati.

Al najzalosnije je sto bosnjo nikad nije zadovoljan. Evo Masic igra i bosnjo konto sto on igra, htio je drugu zemlju. Da je otisao u Hrvatsku, bilo bi sto tamo igra, sto ne igra za nas. Mislim, prica vam je fakat nidje veze.
Ma treba ih spominjati, jer su oni slika i prilika amaterizma koji je godinama stanovao u našem KS. Sve do početka ove godine. Najlakše je zapjeniti izdajnik ovo-ono, igra za Sloveniju/Hrvatsku/Tursku... a zašto je to tako, jel sve baš bilo do igrača ili je malo više do nas odnosno do KS.
Hibridni_Otučak

#670 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Hibridni_Otučak »

Jeli neko ima link za spisak svih grupa. Treba mi hitno :D :bih: :bih:
EDIT: Naš'o ;)
Leftist

#671 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Leftist »

CollegeGunner wrote:
hrastov zizak wrote:
CollegeGunner wrote:Bice bolje kad se prikljuce neki igraci a odu Masic i kompanija. :thumbup:
Ti si fakat komičan lik.
Sto? To mislis da Masic zasluzuje igrati?

Mislim da ima mjesta u ovih 14 igraca :

Masic, A. 32 6/10 60.0 1/2 50.0 5/8 62.5 0/0 0.0 2 4 6 0 2 0 0 1 2 -1 17

17 poena, 6 skokova, 5/8 tricu puc'o....
Tomahawk11
Globalni moderator

#672 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Nece Masic otici, a nece ni ''kompanija'' (na koga li se ovo odnosilo?)
Bitno je da se kontra puca.....
legenda reala

#673 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

vryzas wrote:
Mozda ako vani, po USA, Njemackoj, Italiji i sl. zemljama ima nase djece koja ce ciniti okosnicu reprezentacije. Ova djeca ovdje nemaju uslove za rad i strucno osoblje koji bih ih "izvelo" na nivo o kojem pricas :wink: .
Živim ovdje i upoznat sam sa situacijom sa našim talentima i sa ostalima.
Jusuf je u Cedeviti,Sulejmanović i Lazić su u Olimpiji,Buza je u Sparsu ali ponuda za dalje ne manjka,Đedović i Omeragić(?) su u Barseloni, Gačić je 96 godište igra za Caju , a već je ove sezone bio prijavljen za Euroligu :wink:
Šehić je u Americi :wink:
Ima još par momaka po Njemačkoj,Sloveniji za koje se tek borimo itd.

To je ta svijetla budućnost :wink:
A za ove što smo izgubili prethodnih godina
Svi ti što sam ti ih nabrojao su bar u kadetskoj konkurenciji igrali u BIH, neki igraju još uvijek, pa su otišli vani ljudi ih primjetili pa ih uzeli za svoje selekcije, samo zbog nebrige saveza :wink:
Tako i to da nema uslova kod nas nije skroz tačno, jer su svi oni počeli ovdje
vryzas

#674 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

legenda reala wrote:
vryzas wrote:
Živim ovdje i upoznat sam sa situacijom sa našim talentima i sa ostalima.
Jusuf je u Cedeviti,Sulejmanović i Lazić su u Olimpiji,Buza je u Sparsu ali ponuda za dalje ne manjka,Đedović i Omeragić(?) su u Barseloni, Gačić je 96 godište igra za Caju , a već je ove sezone bio prijavljen za Euroligu :wink:
Šehić je u Americi :wink:
Ima još par momaka po Njemačkoj,Sloveniji za koje se tek borimo itd.

To je ta svijetla budućnost :wink:
A za ove što smo izgubili prethodnih godina
Svi ti što sam ti ih nabrojao su bar u kadetskoj konkurenciji igrali u BIH, neki igraju još uvijek, pa su otišli vani ljudi ih primjetili pa ih uzeli za svoje selekcije, samo zbog nebrige saveza :wink:
Tako i to da nema uslova kod nas nije skroz tačno, jer su svi oni počeli ovdje
Hajde de...ponavljamo se ali dobro. Savez poceo da "regrutuje" igrace da nam ne odlaze i igraju za druge zemlje...kapa dole! Radi se "jaci" scouting...kapa dole!
Uslova ima ali su "mizerni", da ne upotrijebim malo ostriju rijec. Koliko ja znam, a moguce je i da grijesim, nekoliko klubova rade "ozbiljno" sa mladjim kategorijama. Medju tim klubovima nije KK Bosna sto je paradoks s obzirom na "bazu" koju ima grad Sarajevo!
Djeca treniraju 2-3 puta sedmicno sto je u odnosu na neka druga vremena "smijesno". U dobi kada se uce osnove kosarke nekada se treniralo jednom dnevno, a u kadetskim i juniorskim danima dva puta dnevno.
OK, nije sve tako crno i vide se pomaci u nekim stvarima. Ljudima koji rade posteno i za dobrobit BiH kosarke zelim puno srece. Takvih ljudi je malo na nasu zalost!
Tomahawk11
Globalni moderator

#675 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

@vryzas :thumbup: tacno tako, crna rupa u bh kosarci je Bosna, nazalost.
Locked