BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#626 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:15 minuta, znaci citavu prvu i pola druge cetvrtine- mi nismo pogodili šuta sa distance :!: procenat 0% , nije ni 20% vec 0%....a fol se furamo da nama ne treba odbrana, da smo strašna napadacka ekipa...ko da smo Feniks sansi iz najboljih dana...nidje veze ..Kikanović 5-6 otvorenih šuteva sa poludistance: promašio sve....ispod mene frajer zamalo u teren nije uletio da ga davi....šta ga onda poziva i drži u timu koji vrag....hajd što fula, vec u odbrani onaj Pačulija prolazio pored njega, ko da ga i nema :shock:
Aha, pa tako reci druze, zao ti je bacenih 10KM koje su otisle u nepovrat. Ti istreso cenera, a oni zijanili jos primili 30 koseva za cetvrtinu i 10 sekundi, a mogo si za to popiti 5 kafa, pa reci odmah sta te jede. :-)

Izvini ali bas kakis na ovoj temi, jarane ogorcen si jebote ko da smo zijanili od djevicanskih otocja, smiri malo! :roll: Jebote nisi tol'ko ogorcen bio kad je Zeljo zijanio, jos je manja razlika u kvaliteti bila nego li izmedju nas i Gruzije, a sad ovoliko pizdis radi jednog jebenog poraza koji skoro pa nista ne znaci, a Zelji je znaci ispadanje i jos vecu bruku nego li ovo u kosarci! :roll:
Jokericious

#627 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Bice bolje kad se prikljuce neki igraci a odu Masic i kompanija. :thumbup:
hrastov žižak

#628 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

CollegeGunner wrote:Bice bolje kad se prikljuce neki igraci a odu Masic i kompanija. :thumbup:
Ti si fakat komičan lik.
cyprus

#629 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

A dobro ne valja sad precjenjivati ni tu Gruziju... Opet se zaista ograđujem jer već godinama ne pratim nešto košarku, ali ne bih ja reko da su oni mnogo bolja reprezentacija od nas... Nije baš da nismo nikako mogli pobjedit, reko bih da smo čak bili favoriti na domaćem terenu...
Jokericious

#630 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

hrastov zizak wrote:
CollegeGunner wrote:Bice bolje kad se prikljuce neki igraci a odu Masic i kompanija. :thumbup:
Ti si fakat komičan lik.
Sto? To mislis da Masic zasluzuje igrati?
hrastov žižak

#631 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

CollegeGunner wrote:
hrastov zizak wrote:
Ti si fakat komičan lik.
Sto? To mislis da Masic zasluzuje igrati?
da, zašto ne?
burek_in_space

#632 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by burek_in_space »

cyprus wrote:A dobro ne valja sad precjenjivati ni tu Gruziju... Opet se zaista ograđujem jer već godinama ne pratim nešto košarku, ali ne bih ja reko da su oni mnogo bolja reprezentacija od nas... Nije baš da nismo nikako mogli pobjedit, reko bih da smo čak bili favoriti na domaćem terenu...
Pa po meni je to jedina tragedija sinocnjeg mecha, jer smo mi s njima bara bara, po nekom mom mishljenju, i da nije bilo proklete 1 chetvrtine, vrlo moguce da bi mi ono priveli kraju sa 10-ak oena razlike. I onda me ne bi chudio recimo tamo poraz od isto toliko poena.
Ali isto tako, nece me ni najmanje zachuditi ako mi njih okrenemo usred Tbilisija ili gdje vec igraju tu utakmicu.
Jokericious

#633 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

hrastov zizak wrote: da, zašto ne?
Zato sto ne daje sve od sebe u mecevima, sto je ocigledno. I zato sto nam ne trebaju igraci koji ne ograju srcem za svoju zemlju.
hrastov žižak

#634 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

CollegeGunner wrote:
Zato sto ne daje sve od sebe u mecevima, sto je ocigledno. I zato sto nam ne trebaju igraci koji ne ograju srcem za svoju zemlju.
Pričaš o nečemu za što nemaš dokaz i što je apstraktno. Igrati srcem za je toliko dosadna fraza da mi je mučno više i čitati ju, a kamoli da je moram komentarisat. Zadnju utakmicu čovjek dadne 17 poena uz odličan procenat i to pod injekcijama i ti tako prozivaš čovjeka. Kako te nije stid?
Jokericious

#635 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

hrastov zizak wrote: Pričaš o nečemu za što nemaš dokaz i što je apstraktno. Igrati srcem za je toliko dosadna fraza da mi je mučno više i čitati ju, a kamoli da je moram komentarisat. Zadnju utakmicu čovjek dadne 17 poena uz odličan procenat i to pod injekcijama i ti tako prozivaš čovjeka. Kako te nije stid?
Nije ti dovoljan dokaz to da je htio igrati za Hrvatsku i da kada nije dobio njihov poziv rekao da mora razmisliti da li zeli da igra za BiH?
It_is_a_Leclerc

#636 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Ostavimo se lagano Gruzije, i okrenimo našem idućem protivniku reprezentaciji Rumunije. Reprezentacija je to koja je nominalno najlošija u našoj grupi, ali već imaju jednu pobjedu, protiv Holandije, sa 16 poena razlike. Dakle, nisu u potpunosti bezopasni, ali su daleko čak i od Latvije, a o Gruziji da ne govorimo.
Ako izbjegnemo neke naše boljke u otvaranjima ili privođenjima kraju mečeva, mislim da bismo trebali ubilježiti visoku pobjedu jer su Rumunji osrednji doslovno na svim pozicijima, uključujući i onu selektorsku.
cyprus

#637 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

CollegeGunner wrote:
hrastov zizak wrote: Pričaš o nečemu za što nemaš dokaz i što je apstraktno. Igrati srcem za je toliko dosadna fraza da mi je mučno više i čitati ju, a kamoli da je moram komentarisat. Zadnju utakmicu čovjek dadne 17 poena uz odličan procenat i to pod injekcijama i ti tako prozivaš čovjeka. Kako te nije stid?
Nije ti dovoljan dokaz to da je htio igrati za Hrvatsku i da kada nije dobio njihov poziv rekao da mora razmisliti da li zeli da igra za BiH?
Al jel misliš da treba i Wrighta potjerat? Ja mislim da bi i on radije igro za Ameriku... :mrgreen:
burek_in_space

#638 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by burek_in_space »

12+ razlike za nas u Rumuniji.
Jokericious

#639 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

cyprus wrote: Al jel misliš da treba i Wrighta potjerat? Ja mislim da bi i on radije igro za Ameriku... :mrgreen:
Ti poredis neuporedivo.
phillie

#640 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

Jok, treba dovesti 12 BHF.ovaca i dati im sedmicu da ih Aco nauci kosarci, Momci bi igrali srcem, a to je najbitnije. (izvinjavam se BHF.u zbog karikiranja).
cyprus

#641 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

CollegeGunner wrote:
cyprus wrote: Al jel misliš da treba i Wrighta potjerat? Ja mislim da bi i on radije igro za Ameriku... :mrgreen:
Ti poredis neuporedivo.
Što je neuporedivo? Jesu li i SAD i Hrvatska druge države? Ako jesu, zašto jednoj davat specijalni status u odnosu na drugu?
BHF_Manijak

#642 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by BHF_Manijak »

A ti fakat mislis da pola reprezentacije Francuske igra za nacionalnu selekciju srcem, ili Ozil za Nijemce ili da neki nasi igaci igraju za fudbalsku selekciju srcem? Zivis u nakvom druze romantizmu, mane toga vise ba, kakavo srce, cast izuzecima!
Pa nije NAZALOST Masic ni prvi ni posljednji koji ce se neckati izmedju "matice" i svoje prave domovine BiH! Ti fakat mislis da bi neki nasi reprezentativci, bilo u fudbalu ili nekom drugom sportu, igrali za nas a da su im prije toga Srbija ili Hrvatska ponudile da igraju za njih? Nemoj biti naivan. :roll:
amoninan

#643 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

CollegeGunner wrote:
Kako je Bogati očigledno? Mogul kakvi konkretni primjeri ?

Momak nas je sinoć svojim tricama vratio u život, u odbrani isto požrtvovan za razliku od recimo Đedovića koji jel igra srcem. :-)
Jokericious

#644 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

cyprus wrote: Što je neuporedivo? Jesu li i SAD i Hrvatska druge države? Ako jesu, zašto jednoj davat specijalni status u odnosu na drugu?
Zato sto Wright nema nikakve veze sa BiH dok je Masic rodjen i odrastao ovdje. A i pogledaj Wrighta na terenu koliko se trudi. Najborbeniji igrac, a eno i ime je promjenio. :D

@BHF
Ne znam da li si pratio, al bilo je dosta rasprave u Njemackoj upravo oko ove teme. Traze i da svi himnu pjavaju.
hrastov žižak

#645 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

Ma vazda ovaj Ganer povuče ovako glupu temu, pa bezveze počne rasprava o nebitnoj temi. Pa šta ako je želio igrati i za Hrvatsku? Šta je tu problem? Da mrzi BiH kurac bi obukao njen dres i sebi na vrat tovario kritike velikih Hrvata . Zar nije lijepo što napokon hercegovački Hrvati igraju za reprezentaciju i što će se bar na neki način smanjiti izolacionizam? Ali na stranu to, glavni argument je da čovjek ima kvalitet i da je najbolja trojka koju imamo.
BHF_Manijak

#646 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by BHF_Manijak »

Znam druze, ali hocu ti reci moze se recimo Khedira ili Ozil derati ko konji i virsteci pjevati himno, no znas i sam da im nikad Njemacka kao zemlja nece biti u srcu kao recimo Neueru ili Mulleru! ;-) Kod nas je problem sto je 90% ovih mladica rodjeno tu, kao i njihovi roditelji i jos stariji, pa ipak nekim svojim razlogom ne osjecaju ovu zemlju svojom, dok recimo kod francuza ili Nijemaca to mogu opravdati jer ti ljudi ili nisu rodjeni tu ili im roditelji nisu odatle.
Hocu ti samo reci da imas i vani primjera da igrac ne luduje za tom zemljom, ali bar profesionalno igra i daje svoj maksimum, nije ljubav prema domovini nikakvo mjerilo, jer znas i sam kakva je gadna situacija i nakaradna kod nas, na veliku zalost!
Rijetki su ljudi poput recimo Papca ili Sergeja kod kojih nikad nije ni sekunde dvojbe bilo, ali oni su 1%, dok ostali sad da imaju poziv Hrvatske ili Srbije odleprsali bi vani! :( :roll: Bolna realnost naseg drustva, tako da sto se mene tice Masic i ne mora voliti ovu zemlju kao ni njenu reprezentaciju, ali sve dok profesionalno i korektno odradjuje svoj posao meni ce biti ok!
Pa sta bi tek za one morone reko sto se slikase sa majicama ratnih zlocinaca, a isto tako nstupaju pod nasom zastavom! :roll:
Jokericious

#647 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Evo izgleda da ce i Stevanovic upasti u tih 1%. :thumbup:
Lijepo si to sve rekao. Samo sto mene eto nervira kad neko takav igra za reprezentaciju.
BHF_Manijak

#648 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by BHF_Manijak »

CollegeGunner wrote:Evo izgleda da ce i Stevanovic upasti u tih 1%. :thumbup:
Lijepo si to sve rekao. Samo sto mene eto nervira kad neko takav igra za reprezentaciju.
Srecom po nas za Stevanovica, vrlo dobar igrac!

Sto se ovog drugog tice, pa ja sam "rat" vodio sa ljudima oko Medunjanina, jer sam misljenja da je to jedan obicni supak koji kad je vidio da ce ga Holandezi odjebat onda poletio za nas igrati, e meni su takvi gori, lafo "nasi" ma sta to znacilo, a u biti pakasi pravi. Hajd ko i ne cudi me za Hrvate ili Srbe, jebi ga njih cijeli zivot filuju pricama kako im je Srbija/Hrvatska matica, kako Bosna nije njihova zemlja u biti itd, ali sta sa ovakvima kao Medunjanin? Sta oni hoce koje PM? Meni su takvi gori... :roll:
Jokericious

#649 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Evo da ostanemo pri kosarci, sta bi sa Preldzicem? Zbog cega on sada za Tursku igra? Sta ima sa tom zemljom?
Recimo ja i Ibrahimovica ne volim. Da je zelio, igrao bi za nas sada.
Al nije bitno, ko hoce igrace. Nije niko nezamjenjiv. ;-)
PapeSusic

#650 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by PapeSusic »

Vecina hoce da igra za bolju reprezentaciju. Da smo mi brali medalje recimo u rukometu a Hrvatska se nikad kvalifikalo pola ti hercegovaca bi igrali za nas.
Locked