BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
vryzas

#601 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

Napad, procenat suta, skokovi, izgubljene lopte itd. itd. Sve se vrti u krug a mi na kraju svake utakmice primamo 80+ koseva u prosjeku. Latvija se mogla dobiti sa +10-15 da je bila cvrsca odbrana. Ozbiljne ekipe "ubijaju" Latviju i slicne sa agresivnom odbranom. Ekipa poput Latvije koja se oslanja na vanjski sut ne moze dobiti utakmicu, tj. moze jednu od deset. Sinoc smo mogli dobiti utakmicu da nismo primili skoro 100 poena...
Mi cemo imati velikih problema u nastavku kvalifikacija i sve dok ih selektor ne natjera da "jedu parket", ne mozemo ocekivat veci pomak u igri i rezultatu.
Aco jeste podmladio ekipu ali ti mladi igraci ce u ovom ciklusu dobiti sansu na kasikicu. Tri igraca iz U18 ce imati do kraja kvalifikacija max. 15-20 minuta igre. "Podmladjivanje" na reprezentativnom nivou nije isto sto i podmladjivanje na klupskom nivou.
Ulog je veci, a prostor za igru mladih igraca je manji...
fini dečko

#602 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by fini dečko »

Tomahawk11 wrote:
Corto Maltese wrote:Glavni akcenat Acinog vođenja ove ekipe nije ni napad ni odbrana, nego podmlađivanje. Da se odlučio za najbolji sastav, slika bi bila drukčija, i vjerujem da bismo, sa Ikonićem i još ponekim iz stare garde, bez mnogo problema prošli ove kvalifikacije. Međutim, on se odlučio na rez, i smjenu generacija. Biće problema probiti se na EP, ali kada prođemo, imaćemo generacijski, ideološki, jaranski, i šta sve još ne, zaokruženu ekipu za sljedića tri prvenstva. U tom svjetlu, ono što trenutno rade on, Neno, i cijeli KS, itekako ima smisla.
Dzabe crtati, mi hocemo odmah rezultate :mrgreen: ali u principu, to je to :thumbup:
Ovo je suština, ja bi halalio i EP 2013, ako uspiju u nakani da stvore snažan tim koji će 2015. proći u drugu fazu na EP. Ali sam siguran da ćemo već 2013 napraviti ovo. Postoje stvari koje mi ne vidimo, a koje Harun radi i koje se iz dana u dan pokazuju kao ispravan put. Ja mu vjerujem!
It_is_a_Leclerc

#603 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Da zaključimo - Aco Petrović nema pojma od košarke, dapače ubačeni je element poslat sa zadatkom da dotuče bh. košarku zajedno sa još jednim drugim krimogenim i udbaškim faktorom - Nenadom Crnim Markovićem.
Sa druge strane, potpuno je evidentno da su i igrači sve odreda ogrezli u gruzijsko-latvijskom kapitalu, pa su namjerno izgubili utakmicu, zašto ih treba kazniti spaljivanjem na vječnoj vatri zajedno sa Acom, Nenom i ostatkom saveza.
U bh. reprezentaciju dovesti, a koga drugog nego, forumske eksperte. Nema veze što su mnogi od njih zadnji put na koš bacali za vrijeme zagrebačke univerzijade. Ha-Ya ! :lol: :lol:

Šalu na stranu. Ljudi, kad ćete vi shvatiti dvije bitne stvari. Prvu, da je ova reprezentacija tim u nastajnju. Od prošlog EP-a u ekipi su ostala četiri igrača, što implicira da ovi sad ljudi praktički nanovo grade cijeli jedan sistem na kojem počiva košarka kao sport. To ne ide na silu, ne ide za mjesec, ne ide za godinu. I kad odemo u Sloveniju (u što nemam ni minimalnih sumnji) nerealno je, glupo i potpuno idiotski očekivati da mi tamo možemo biti išta više od potencijalnog kandidata za ispadanje u drugom krugu jer - reprezentacije za velike domete godinama igraju zajedno. I upravo je to Aco odlučio uraditi. Riješiti se ljudi koji će za godinu-dvije prestati sa profesionalnim bavljenjem sportom, dovesti Nurkića, Buzu, Mašića, Sinanovića, Perišića... koji mogu igrati zajedno sa Teletovićem, Đedovićem još najmanje tri-četiri godine.

Ako mi mislimo sa svims labijim rezultatom tjerati trenera i mijenjati pristup i koncepciju, onda nikad nećemo biti ništa ozbiljnije prisutni na završnicama prvenstava. Treba raditi, treba se namučiti, treba izgubiti upravo na ovakav način kao sinoć, puno, puno utakmica, da bi se igra posložila i napravio pravi tim. Ko god je ikad nastupio u nekom ekipnom sportu, zna da je tako.

Izgubili jesmo i to na glupast način. Naučiti nešto iz poraza, i ići dalje. :bih:
fini dečko

#604 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by fini dečko »

vryzas wrote:Napad, procenat suta, skokovi, izgubljene lopte itd. itd. Sve se vrti u krug a mi na kraju svake utakmice primamo 80+ koseva u prosjeku. Latvija se mogla dobiti sa +10-15 da je bila cvrsca odbrana. Ozbiljne ekipe "ubijaju" Latviju i slicne sa agresivnom odbranom. Ekipa poput Latvije koja se oslanja na vanjski sut ne moze dobiti utakmicu, tj. moze jednu od deset. Sinoc smo mogli dobiti utakmicu da nismo primili skoro 100 poena...
Mi cemo imati velikih problema u nastavku kvalifikacija i sve dok ih selektor ne natjera da "jedu parket", ne mozemo ocekivat veci pomak u igri i rezultatu.
Aco jeste podmladio ekipu ali ti mladi igraci ce u ovom ciklusu dobiti sansu na kasikicu. Tri igraca iz U18 ce imati do kraja kvalifikacija max. 15-20 minuta igre. "Podmladjivanje" na reprezentativnom nivou nije isto sto i podmladjivanje na klupskom nivou.
Ulog je veci, a prostor za igru mladih igraca je manji...
Sve je ovo nebitno, igrali su i "stari", pa gdje smo bili proteklih godina? Jedino bitno je ovdje da Harun i co. imaju viziju i da je sve podređeno dugoročnom cilju, a to je da se do 2015 stvori super tim koji može napraviti i više nego Makedonija na prošlom EP i da to bude konstanta! U mlađim kategorijama će se "proizvoditi" igrači za "A" selekcije, već sada je popravljen imidž naše reprezentacije, tako da očekujem i veće uspjehe kod lobiranja mlađih igrača koji su u nedoumici koju repku da izaberu. Ovdje se primjeti sistem, a to je garant za uspjeh!
Last edited by fini dečko on 22/08/2012 16:06, edited 1 time in total.
LSD

#605 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Može li mi neko reci (ovi koji su gledali na TV-u) koliki nam je procenat šut bio u prvih 15 minuta :? ....morala je izaci grafika u vezi toga.....dobro, mi smo frajeri bečki kojima ne treba odbrana, možemo mi i bez nje izgleda ;-) ali može li se barem vježbati/trenirati šut ili smo i za to preveliki frajeri....znam da ništa pogodili nismo s vana prvih 15 minuta....20-tak pokušaja, a ucinak rinaka...može nam se , jer smo u nekakvom "stvaranju" :lol:...ma mi smo u stvaranju otkako postojim ko nezavisna država
Last edited by LSD on 22/08/2012 16:07, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#606 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Velkoski »

20% ja mislim.
LSD

#607 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

leet wrote:20% ja mislim.
šminka ;-)
Comrad

#608 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ne znam, ja mozda gledam sve nekim drugim ocima, ali meni je ova repka ok. Kad se pogleda ko igra i kakav tim smo skrpili mislim da su ovo realni rezultati. I ko da Aco ne bi zovnuo da je bilo dobrih igraca...dajte ba smijesni ste sa tim izjavama. :-)

I ne znam sta pricate, pa mi 8 godina!!! nismo izborili nastup na EP (ovo posljednje smo na guzove otisli, ajd eto 6 godina). Ne kontam ove pojedine komentare, vi ocito ko da ste prespavali zadnjih 10 godina sto se tice kosarke... :run: :-)
LSD

#609 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Comrad wrote:Ne znam, ja mozda gledam sve nekim drugim ocima, ali meni je ova repka ok. Kad se pogleda ko igra i kakav tim smo skrpili mislim da su ovo realni rezultati. I ko da Aco ne bi zovnuo da je bilo dobrih igraca...dajte ba smijesni ste sa tim izjavama. :-)

I ne znam sta pricate, pa mi 8 godina!!! nismo izborili nastup na EP (ovo posljednje smo na guzove otisli, ajd eto 6 godina). Ne kontam ove pojedine komentare, vi ocito ko da ste prespavali zadnjih 10 godina sto se tice kosarke... :run: :-)
Mi i ako odemo na ovo naredno EP, otici cemo samo zato što se format takmicenja proširio i što ce participiranje na EP-u uzeti više selekcija, a nikako zbog neke naše kvalitete....da je ostao onaj stari format, qrca bi mi vidjeli EP - budimo realni ;-) ...a i ovako nam predstoji velika borba za izborimo ovo naredno....vidjecemo protiv Rumunije šta i kako dalje.
ArthurSpooner

#610 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ArthurSpooner »

Mi smo kao narod jako skloni ekstremima, ili smo smo u euforiji (vidi komentare nakon pobjede nad Holandijom - "mozemo se nositi sa bilo kojom repkom svijeta"), ili u nacrnjoj depresiji, trece nema. Nije to zdravo.
translater

#611 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by translater »

sve ok....sve super...

dajemo haman po 100 koseva nebitno ko da nam je protivnik...primamo isto toliko...nema veze neka primamo, ali...ne mogu da shvatim i ne mogu da razumijem da se ne moze napraviti korak prema covjeku koji se namjesta 7 sekundi da shutira i da se digne ta hebena ruka da mu barem malo zasmetash?!?!?!

to mi je neshvatljivo i nerazumno totalno...zar je to toliki napor?!?! zar je to toliko trosenje energije?!!??!

ne znam jeli to treba tako u kosarci jer je nisam trenirao nikada ali sam godinama igrao rukomet i znam da kada se covjek dize sa 11 metara da shutira a ti ako sa rukama da ne kazem na kojem predjelu svog tijela stojish na 7 metara ostavljash golmana kao na streljani...ali zato kada izadjesh mu taj korak - dva...i kada dignesh ruke skroz je druga stvar u pitanju onda...vjerujem da je tako i u kosarci...

citam vas i vidim da ima veliki proj ozbiljnih poznavaoca...ako moze samo neko da mi potvrdi da je to ispravno da se pusta covjek na otvoren shut...pa...barem 80% shuteva su totalno neispraceni od nashih u odbrani na ovaj nacin na koji ja to ocekuem...i koji je mozda pogresan...

hajde...ok kada nas ljudi razvuku kao jufiku pa se nashi sudaraju po reketu k'o teletabisi i ostane covjek na drugoj strani slobodan dok se nashi organiziraju da skontaju na koji kosh treba da napadaju, i opali shut kao da jena treningu...ali...ovo ...o cemu pricam mi je strasno iritirajuce...ne razumijem...evo i sada popizdih i lupam glopsti a mozete mislit kako je kad je utakmica :D :D

:bih:
Romanista 101%

#612 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Romanista 101% »

sinoc Djedovic predje 3-4 i onda polaganje kad lopta ostade isped obruca jedno pola metra :roll:

kada je igrac u cistoj situaciji ispod obruca i nema nikoga u blizini a on to promasi to je meni isto ko kad fudbaler izadje sam ispred golmana na 5 metara i primasi 100% sansu
palermo

#613 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by palermo »

Tek treća utakmica reprezentacije, poraz nakon dvije pobjede, prije toga u rpijateljskim utakmicama pobjede nad Slovenijom i Hrvatskom, Skenderija prepuna, BHT pod pritiskom popušta i odustaje od kombinovanog prenosa, o košarci se opet priča, osjeti se pozitivna atmosfera, i sam utakmica sinoć pefektna za gledanje., onaj slatki miris euforije je tu,......... ne znam zaista čemu ovoliko negativnih postova.....

znam, znam, sad će oni reći, to je samo kritika
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#614 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Velkoski »

I sa ovim porazom više nema euforije, garantovano. :D
cyprus

#615 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Ja nešto kontam da bi nas ovaj poraz mogo koštat plasmana na EP... Vjerovatnije je da ćemo izgubit u Latviji i Gruziji nego da nećemo... Rumuniju znači moramo pobjedit oba puta, a ni tada nismo sigurni... Ili griješim?
palermo

#616 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by palermo »

cyprus wrote:Ja nešto kontam da bi nas ovaj poraz mogo koštat plasmana na EP... Vjerovatnije je da ćemo izgubit u Latviji i Gruziji nego da nećemo... Rumuniju znači moramo pobjedit oba puta, a ni tada nismo sigurni... Ili griješim?
Mislim da smo sa pobjedom nad Rumunima prilično sigurni, ali ima ovdje boljih poznavalaca
Tkd

#617 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Joj, nevjerovatno kako ljudi mogu stvoriti takvu euforiju, pa onda postati takvi pesimista . To ima samo u BiH.

Imamo sjajnu ekipu. Povrede su učinili svoje. Zack igra po cijelu utakmicu jer nema Gordića da ga zamjeni. Nema Edina Bavčića da zamjeni par minuta Mirzu . Nema također Brkića radi papira. U nas je rooster mal, ali opet smo zamalo dobili Gruziju.

I da je ostao stari sistem takmičenja BiH bi se plasirala. Imali smo tu nesreću da nam se povrijediše par igrača, no i dalje prva petorka nam je sjajna. No klupa nam je veoma tanka. Zack, Nihad, Mašić, Teletović i Kikanović je odlična ekipa, no fale poeni s klupe pomoću kojih bi postali tvrd orah za mnoge . Nije slučajnost da je ta ekipa dobila Hrvatsku, Sloveniju, držala se pred kraj s Srbijom. Sabura ljudi.

2013 aBd, Mirza s nba iskustvom, Gordić se vraća, Nihad se još razvija, pa recimo tu je i Nurkić. Treba igrati malo bolju odbranu i to je to. Napad nam je trenutno jedan od najboljih u Evropi. To pokazuju i broj postignutih poena, ali zato nam je odbrana kritična :D

Polahko, Rumunija ako Bog da pada, kao i Nizeozemska. Protiv Latvije na strani sve dati da se pobijedi i onda igramo protiv Gruzije za 1 mjesto. Ko to kaže da recimo Gruzija ne može izgubiti od nekoga ;-)
LjubiBrat

#618 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LjubiBrat »

bilo sinoc par lijepih akcija i koseva, ima li kakav video?
legenda reala

#619 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

LSD wrote: Mi i ako odemo na ovo naredno EP, otici cemo samo zato što se format takmicenja proširio i što ce participiranje na EP-u uzeti više selekcija, a nikako zbog neke naše kvalitete....da je ostao onaj stari format, qrca bi mi vidjeli EP - budimo realni ;-) ...a i ovako nam predstoji velika borba za izborimo ovo naredno....vidjecemo protiv Rumunije šta i kako dalje.
Čuj ga, pa bolan mi ćemo završiti prvi u grupi, tako da ti sve tvrdnje padaju u vodu :P
Dobijamo Rumune, Latviju i Holandiju onda rasterećeni idemo Gruziji bez ikakvog pritiska 8-)
cyprus

#620 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

legenda reala wrote:
LSD wrote: Mi i ako odemo na ovo naredno EP, otici cemo samo zato što se format takmicenja proširio i što ce participiranje na EP-u uzeti više selekcija, a nikako zbog neke naše kvalitete....da je ostao onaj stari format, qrca bi mi vidjeli EP - budimo realni ;-) ...a i ovako nam predstoji velika borba za izborimo ovo naredno....vidjecemo protiv Rumunije šta i kako dalje.
Čuj ga, pa bolan mi ćemo završiti prvi u grupi, tako da ti sve tvrdnje padaju u vodu :P
Dobijamo Rumune, Latviju i Holandiju onda rasterećeni idemo Gruziji bez ikakvog pritiska 8-)
Jah, i onda baci Amere da se igramo :mrgreen:
legenda reala

#621 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

cyprus wrote:
Pošta ćeš da ćemo igrati sa Gruzijom za prvo mjesto :mrgreen: :mrgreen:
A za par godina Špance, Ameri su ipak nivo više, ali da ćemo biti u borbi za medalje za par godina to sigurno, samo ostaviti Haruna :wink:
It_is_a_Leclerc

#622 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja imam osjećaj da je ovo bio prvi i zadnji naš poraz u ovim kvalifikacijama :)
LSD

#623 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

legenda reala wrote:
cyprus wrote:
Pošta ćeš da ćemo igrati sa Gruzijom za prvo mjesto :mrgreen: :mrgreen:
A za par godina Špance, Ameri su ipak nivo više, ali da ćemo biti u borbi za medalje za par godina to sigurno, samo ostaviti Haruna :wink:
Ma jašta, za par godina sa Harunom do medalje :-)
burek_in_space

#624 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by burek_in_space »

LSD, ima li ishta pozitivno u ovim kvalifikacijama? :-)
legenda reala

#625 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

LSD wrote: Ma jašta, za par godina sa Harunom do medalje :-)
Upravo tako ušli smo u A diviziju, sad će naši talenti igrati za nas, biće i djece iz Hercegovine, znači samo Haruna zadržati da se bori za tu djecu.

Imaćemo jednu jaku reprezentaciju koja će se boriti za medalje :wink:
Nećemo biti najbolji jer i Hrvati imaju jednu odličnu generaciju,Turci dobro selektiraju,Španci npr padaju itd.Ali ćemo biti bitan faktor, samo da zadržimo svoje talente.

Od starijih Nihad,Gordić, pa i Mirza može još, ali Juka,Sandro,Buza,Šehić, ako mlađeg Đedovića uspijemo dovesti ili vratimo malog Omeragića(teško,ali), imaćemo jednu vrlo jaku reprezentaciju, koja će ostati na okupu deset godina .

Svijetla budućnost!!

PS E gledaj šta smo igrača/talenata izgubili u prethodnim godinama:Preldžić,Begić,Ramljak,Rizvić,Planinić,Omić, da je bio tu Harun bar četvorica bi igrala za nas i mi bi se prošetali kvalifikacijama ;-)
Od talenata Nurkić,Sulejmanović,Gačić,Buza,Vrabac,Šehić,Đedović,Lazić,Omeragić, Harun je kod većine otišao razgovarao sa njima, ponudio im njih šest je već ovo ljeto zaigralo, dvojica se nećkaju.
Samo pravi rad :wink:
Last edited by legenda reala on 22/08/2012 21:01, edited 1 time in total.
Locked