BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
El_comadante

#576 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

očekujem pobjedu protiv Rumuna i vidječemo šta če biti u utakmici Latvija - Gruzija.
neno#4

#577 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

Acine ekipe nikada nisu niti ce igrati odbranu, to da bude jasno. Kada je imao 12 igraca u rotaciji u Cedeviti nije uspio spustati ekipe ispod 80 poena. To ko ne moze shvatiti, onda se ne razumije u njegovu filozofiju kosarke. Ono sto on zeli da igra su potrebna desetorica u rotaciji. Npr. sinoc da su bili Gordic i Bavcic da zamijene Crnog i Mirzu po 7-8 minuta mi bi dobili mec. Ali da je Sabe sinoc bio trener bilo bi minus 30 na kraju. Aco je uspio imati napad za pobjedu.
Comrad

#578 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

neno#4 wrote:Acine ekipe nikada nisu niti ce igrati odbranu, to da bude jasno. Kada je imao 12 igraca u rotaciji u Cedeviti nije uspio spustati ekipe ispod 80 poena. To ko ne moze shvatiti, onda se ne razumije u njegovu filozofiju kosarke. Ono sto on zeli da igra su potrebna desetorica u rotaciji. Npr. sinoc da su bili Gordic i Bavcic da zamijene Crnog i Mirzu po 7-8 minuta mi bi dobili mec. Ali da je Sabe sinoc bio trener bilo bi minus 30 na kraju. Aco je uspio imati napad za pobjedu.
Ma djaba to objasnjavas ljudima. Ajd sto ne znaju Acin sistem rada, nego sto upadnu ovdje ko iz vedra neba i lupetaju. Koliko smo samo u napadu napredovali, pa razvaljujemo jbt. Kad krenemo sa serijom, nema stajanja. Sinoc je Gruziju spasila sirena za kraj trece cetvrtine, jer smo ih bukvalno pobucali. Pogledajte sta su Holandiji uradili, pa i Latviji.

Kad bi sa Sabetom ili Mensom stigli -21, kazem vam kod njih jel bilo -6 mogao si komotno ugasit tv, jer tih -6 bi se samo popelo na -16. U rijetkim trenucima smo mogli preokrenuti rezultat. Jesmo bezveze izgubili, ali treba gledati i drugu stranu, a to je da konacno imamo psihicki stabilnu repku. U onakvim situacijama imamo trenera koji igrace smiri i organizuje napad, a ne ko Menso koji bulji u igrace, nervira se i ne zna ni sam sta da uradi, ili Sabe 'ajmo u picku materinu'. Dajte malo uozibljite se.

Igraci nisu roboti, pet ih igra gotovo 40 minuta, pojedinci ocekuju od Djedovica da 40 minuta pruza maximum. Da ne govorim kakvim se tempom igra i da vec u petak opet igraju narednu utakmicu.

Kritike su naravno pozeljne, ali argumentovane. A te gluposti da je trebo Djedovic ovo, da se trebalo dodati Teletovicu i sl mogu samo bubati ljudi koji ne prate kosarku ili uopste nisu gledali tekmu.

:bih: :bih: :bih: :bih:
vryzas

#579 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

neno#4 wrote:Acine ekipe nikada nisu niti ce igrati odbranu, to da bude jasno. Kada je imao 12 igraca u rotaciji u Cedeviti nije uspio spustati ekipe ispod 80 poena. To ko ne moze shvatiti, onda se ne razumije u njegovu filozofiju kosarke. Ono sto on zeli da igra su potrebna desetorica u rotaciji. Npr. sinoc da su bili Gordic i Bavcic da zamijene Crnog i Mirzu po 7-8 minuta mi bi dobili mec. Ali da je Sabe sinoc bio trener bilo bi minus 30 na kraju. Aco je uspio imati napad za pobjedu.

A.P. nije krema evropskih trenera. Imao je uspjeha sa Cibonom u HR prvenstvu nekoliko godina ali to su "zlatna vremena" kada se u Cibonu "pumpao" ogroman novac. 2011 god je proglase trenerom godine u takmicenju EC . Sa solidnom ekipom je napravio veliko iznenadjenje i upao na F4 turnir. Njegova trenerska filozofija je glavni razlog zbog kojeg A.P. vjerovatno nikada nece raditi sa nekom vrhunskom ekipom.
A.P. nije trener koji ce nama donijeti prevagu. Trenutno nema trenera u Evropi koji bi znacio prevagu za nasu ekipu, a razlog je nedostatak kvalitetnih igraca u ekipi!
Neki treneri bi vjerovatno izvukli maximum iz ove ekipe na drugi nacin (kroz defanzivu) i vjerujem da bi rezultati bili za nijansu bolji!

Sa Acom ide ona: Svi u napad..." :D
Arminovski

#580 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Arminovski »

Comrad wrote:
Ma djaba to objasnjavas ljudima. Ajd sto ne znaju Acin sistem rada, nego sto upadnu ovdje ko iz vedra neba i lupetaju. Koliko smo samo u napadu napredovali, pa razvaljujemo jbt. Kad krenemo sa serijom, nema stajanja. Sinoc je Gruziju spasila sirena za kraj trece cetvrtine, jer smo ih bukvalno pobucali. Pogledajte sta su Holandiji uradili, pa i Latviji.

Kad bi sa Sabetom ili Mensom stigli -21, kazem vam kod njih jel bilo -6 mogao si komotno ugasit tv, jer tih -6 bi se samo popelo na -16. U rijetkim trenucima smo mogli preokrenuti rezultat. Jesmo bezveze izgubili, ali treba gledati i drugu stranu, a to je da konacno imamo psihicki stabilnu repku. U onakvim situacijama imamo trenera koji igrace smiri i organizuje napad, a ne ko Menso koji bulji u igrace, nervira se i ne zna ni sam sta da uradi, ili Sabe 'ajmo u picku materinu'. Dajte malo uozibljite se.

Igraci nisu roboti, pet ih igra gotovo 40 minuta, pojedinci ocekuju od Djedovica da 40 minuta pruza maximum. Da ne govorim kakvim se tempom igra i da vec u petak opet igraju narednu utakmicu.

Kritike su naravno pozeljne, ali argumentovane. A te gluposti da je trebo Djedovic ovo, da se trebalo dodati Teletovicu i sl mogu samo bubati ljudi koji ne prate kosarku ili uopste nisu gledali tekmu.

Bas tako. Sa ogranicenim rosterom od 7 igraca oprastam slabiju odbranu. Ne mozes trcati konstantno 40 minuta. I Jordan se morao odmarati ponekad. Poraz od pola kosa svrbi ali sta je tu je.
vryzas

#581 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

Comrad wrote:

Uz duzno postovanje ali lupas ko maksim po dviziji!

Kako smo to napredovali u napadu? Jel zato sto dajemo po 80-90 poena Gruziji, Holandiji i Latviji? :?
Kakva crna psihicka stabilnost sa npr. onakvom prvom cetvrtinom sinoc? :?

Btw. Poredis kruske i jabuke kada poredis 3 trenera koji treniraju 3 razlicite ekipe! :wink:
karanana

#582 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by karanana »

ako cemo se igrati prepucavanja, odnosno oslanjati se samo na napad i na kos vise u napadu nego na odbranu, e onda smo ga popushili i ako udjemo na evropsko.
i jebes tu taktiku ako je to taktika ace. onda je bolja sabetova ho ruk.
neno#4

#583 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

vryzas wrote:

A.P. nije krema evropskih trenera. Imao je uspjeha sa Cibonom u HR prvenstvu nekoliko godina ali to su "zlatna vremena" kada se u Cibonu "pumpao" ogroman novac. 2011 god je proglase trenerom godine u takmicenju EC . Sa solidnom ekipom je napravio veliko iznenadjenje i upao na F4 turnir. Njegova trenerska filozofija je glavni razlog zbog kojeg A.P. vjerovatno nikada nece raditi sa nekom vrhunskom ekipom.
A.P. nije trener koji ce nama donijeti prevagu. Trenutno nema trenera u Evropi koji bi znacio prevagu za nasu ekipu, a razlog je nedostatak kvalitetnih igraca u ekipi!
Neki treneri bi vjerovatno izvukli maximum iz ove ekipe na drugi nacin (kroz defanzivu) i vjerujem da bi rezultati bili za nijansu bolji!

Izvini, ali gdje sam ja rekao da je Aco krema evropskih trenera? To nigdje nisam spomenuo. Ja samo ne znam kako se ne vidi napredak nase kosarke. Juniori su usli u A diviziju, znas li sta to znaci? Protekle godine nismo ucestvovali, godinu prije smo imali dvije pobjede u juniorskom dijelu. Od toga su sinoc trojica bila na klupi, a svakim danom sve vise i vise igraca zeli da igra za nas. Mukotrpno se radi i bori za svakog igraca. To treba da se cijeni. Moj licni izbor i zelja za selektora je Jure Zdovc.
vryzas

#584 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

neno#4 wrote:
vryzas wrote:

Izvini, ali gdje sam ja rekao da je Aco krema evropskih trenera? To nigdje nisam spomenuo. Ja samo ne znam kako se ne vidi napredak nase kosarke. Juniori su usli u A diviziju, znas li sta to znaci? Protekle godine nismo ucestvovali, godinu prije smo imali dvije pobjede u juniorskom dijelu. Od toga su sinoc trojica bila na klupi, a svakim danom sve vise i vise igraca zeli da igra za nas. Mukotrpno se radi i bori za svakog igraca. To treba da se cijeni. Moj licni izbor i zelja za selektora je Jure Zdovc.
Pogresno si me skontao...samo sam se nadovezao na pricu da Acine ekipe nemaju "defanzivni stih".
Jure Zdovc :thumbup:
Comrad

#585 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

vryzas wrote: Uz duzno postovanje ali lupas ko maksim po dviziji!

Kako smo to napredovali u napadu? Jel zato sto dajemo po 80-90 poena Gruziji, Holandiji i Latviji? :?

Btw. Poredis kruske i jabuke kada poredis 3 trenera koji treniraju 3 razlicite ekipe! :wink:
Mi kao repka nismo nista superiorniji od Gruzije ili Latvije, pa da njih svrstavamo u neki drugi razred evropske kosarke i da ih se toliko potcjenjuje. Na zadnji basket smo se zajedno kvalificirali jedino zato sto je prosiren broj klubova. Volim i ja svoju zemlju, ali treba biti realan u nekim stvarima, jer jedino tako mozemo naprijed. Sta si ti ocekivao, da cemo razvalit Gruzuiju 20+ razlike? Nismo ucestvovali punih 6 godina na EP (trebali 8 god da nije prosireno), pobjedu na EP zaboravili kako i izgleda i sad mi se nesta kurcimo. Pa daj molim te.

Kako nismo napredovali? Kad smo pod Mensinim ili Sabetovim vodstvom stizali ovakve minuse (kao protiv Latvije ili sad Gruzije). Ja se toga ne sjecam. Jer cim bi krenulo malo niz brdo, to bi bio i kraj utakmice za nas. Sad to nije slucaj. Prvu cetvrtinu jesmo usrali, ali ti moras da shvatis da pet igraca svako 3-4 dana igra po 40 minuta. Tempo je uzasno brz, i kad nemas kvalitetnu klupu desava ti se ovo, igraci premoreni..pa jbt Wright na kraju tekme ne moze vise da trci, Djedovic nema snage itd. I takvi izmoreni igraci odmah za tri dana opet moraju igrati 40 min. I ti bi da oni grizu parket...

Aco sa ovom ekipom je uspio dobiti 2 od 3 tekme. Za mene je to odlican rezultat, narocito kad se pogleda sa kakvim igracima su raspolagali njegovi prethodnici.
vryzas

#586 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

Comrad wrote:

Mi kao repka nismo nista superiorniji od Gruzije ili Latvije, pa da njih svrstavamo u neki drugi razred evropske kosarke i da ih se toliko potcjenjuje. Na zadnji basket smo se zajedno kvalificirali jedino zato sto je prosiren broj klubova. Volim i ja svoju zemlju, ali treba biti realan u nekim stvarima, jer jedino tako mozemo naprijed. Sta si ti ocekivao, da cemo razvalit Gruzuiju 20+ razlike? Nismo ucestvovali punih 6 godina na EP (trebali 8 god da nije prosireno), pobjedu na EP zaboravili kako i izgleda i sad mi se nesta kurcimo. Pa daj molim te.

Kako nismo napredovali? Kad smo pod Mensinim ili Sabetovim vodstvom stizali ovakve minuse (kao protiv Latvije ili sad Gruzije). Ja se toga ne sjecam. Jer cim bi krenulo malo niz brdo, to bi bio i kraj utakmice za nas. Sad to nije slucaj. Prvu cetvrtinu jesmo usrali, ali ti moras da shvatis da pet igraca svako 3-4 dana igra po 40 minuta. Tempo je uzasno brz, i kad nemas kvalitetnu klupu desava ti se ovo, igraci premoreni..pa jbt Wright na kraju tekme ne moze vise da trci, Djedovic nema snage itd. I takvi izmoreni igraci odmah za tri dana opet moraju igrati 40 min. I ti bi da oni grizu parket...

Aco sa ovom ekipom je uspio dobiti 2 od 3 tekme. Za mene je to odlican rezultat, narocito kad se pogleda sa kakvim igracima su raspolagali njegovi prethodnici.

Nisam ja ocekivao pobjedu 20 + nad Gruzijom i Latvijom jer znam da razlika u kvalitetu izmedju nas i njih nije tolika, ako je uopste ima u nasu korist.
Slazem se sa svim ostalim sto si naveo osim za dio da smo "napredovali". Kosarka je zanimljiv sport. Za razliku od nekih drugih sportova (npr. fudbala) gdje bolje/jace ekipe ne pobjedjuju uvijek, u kosarci kvalitet i snaga ekipe u 90% utakmica donose pobjedu.
Mi nismo napredovali jer, po mojoj procjeni, kvalitet igraca tj. citavog tima je slabiji u odnosu na neke nase ekipe koje su "odradjivale" kvalifikacione cikluse u proslosti!
KIMBO

#587 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by KIMBO »

Comrad wrote:

i ko nam je kriv što neznamo da sastavimo tim, brate kriv je aco, harun, ili neko ko je dozvoli da se nešto preko noge lomi, nemože se dovesti 9 novih igrača da ti igraju i od njih devet koristiti 4. To nije normalno, pa koliko je plejmejkera otjerao ko bajagi povrede, e jebem ga i tu povredu, ku da neko "bezbolnom" tuče pleja. Ako su za sve dobro zaslužni harun i aco onda su i za sve što nevalja krivi njih dvojica. A za ovo da smo zaboravili kako izgleda pobjeda na ep, nije istina ja ko sada se sječam kako smo majorizirali hrvate.
LSD

#588 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Ja ne znam kakvo opravdanje i izgovor pojedinci traže za onih 28-9 odmah u startu :shock: :shock: ma nema te vode koja može oprati tu bruku i ljagu :!: da su Cenex ili Vogašća na parketu skenderije sinoc igrali nebi dopustili +20 odmah u prvoj cetvrtini....kakva qrceva taktika i odbrana...i kasnije se nešto trzali, stizali, napinjali, yebevali sebe i živce svoje i navijaca....ispade sad gruzija americki dream team za nas....neko rece, treba na 20-tak minuta da se ko biva zagrijemo :lol: :lol: pa jest da je ovo fudbal...isto dizelaš na minusima Bjelašnice koji se vergla po 20 minata dok ne upali.
Ne treba nam sekiracija još i zbog košarke.
Last edited by LSD on 22/08/2012 15:19, edited 1 time in total.
vryzas

#589 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

LSD wrote:Ja ne znam kakvo opravdanje i izgovor pojedinci traže za onih 28-9 odmah u startu :shock: :shock: ma nema te vode koja može oprati tu bruku i ljagu :!: da su Cenex ili Vogašća na parkatu skenderija sinoc igrali nebi dopustili +20 odmah u prvoj cetvrtini....kakva qrceva taktika i odbrana...i kasnije se nešto trzali, stizali, napinjali, yebevali sebe i živce svoje i navijaca....ispade sad gruzija americki dream team za nas....neko rece, treba na 20-tak minuta da se ko biva zagrijemo :lol: :lol: pa jest da je ovo fudbal...isto dizelaš na minusima Bjelašnice koji se vergla po 20 minata dok ne upali.Ne treba nam sekiracija još i zbog košarke.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#590 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Nema opravdanja za 1/4. To je nesto na cemu treba pod hitno raditi. Ulazimo previse stegnuto u mec, a kad vidimo da je vrag odnio salu, onda proigramo. Karakteristika sve tri kvalifikacione utakmice da smo druga poluvremena duplo bolje igrali, a i to je novost kad se sjetimo 3/4 :mrgreen: Za razliku od gospode kojoj je 3/4 bila goruci problem, mislim da ce ovo Aco rijesiti. Svjestan je i on da ne moze od 7 igraca ocekivati neki ozbiljniji rezultat. Dati priliku juniorima da i oni pokazu da znaju, Bavcic ce se vratiti da odradi svoju rolu, Gordic i Pasalic da rasterete Zeku. Tad ce biti vec druga prica. Mada mene najvise zanima koliko moze Nurkic. Mlad jeste, ali mislim da moze vise od Kikana.
LSD

#591 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Nema opravdanja za 1/4. To je nesto na cemu treba pod hitno raditi. Ulazimo previse stegnuto u mec, a kad vidimo da je vrag odnio salu, onda proigramo. Karakteristika sve tri kvalifikacione utakmice da smo druga poluvremena duplo bolje igrali, a i to je novost kad se sjetimo 3/4 :mrgreen: Za razliku od gospode kojoj je 3/4 bila goruci problem, mislim da ce ovo Aco rijesiti. Svjestan je i on da ne moze od 7 igraca ocekivati neki ozbiljniji rezultat. Dati priliku juniorima da i oni pokazu da znaju, Bavcic ce se vratiti da odradi svoju rolu, Gordic i Pasalic da rasterete Zeku. Tad ce biti vec druga prica. Mada mene najvise zanima koliko moze Nurkic. Mlad jeste, ali mislim da moze vise od Kikana.
Ali evo realno jarane....pa hajmo pošteno- yebeš ti takvu selekciju, ekipu, tim, bilo šta...pa zar treba da skontamo negdje na poluvremenu (semafor na poluvremenu pokazivao 54-38...dakle 16 razlike) , da je eto "vrag odnio šalu" pa Hajmo malo momci zaigrati :shock: treba da se to desi, da bi kasnije zagrizli :shock: :shock: hej...a mogli smo gristi odmah od pocetka....ali jok, nama treba da nas ljudi nagaze brutalno, pa da dođe iz guzice u glavu...e jbg više....ma mislim, mi možemo sad od Gruzije praviti Dream team, sebe lagati- ali ovih +20 iz prve cetvrtine i kasnije Hajmo malo momci zaigrati - su odlike amaterskih ekipa...da se ne lažemo ;-)
karanana

#592 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by karanana »

u kombinaciji sa losom odbranom koja je bila takva citavu tekmu, sinoc u 1/4 nije nista nase ni ulazilo u basket. zato, bez napretka u odbrani, mi se ne mozemo iz utakmice u utakmicu prepucavati sa timovima za kos vise.
Tomahawk11
Globalni moderator

#593 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:Nema opravdanja za 1/4. To je nesto na cemu treba pod hitno raditi. Ulazimo previse stegnuto u mec, a kad vidimo da je vrag odnio salu, onda proigramo. Karakteristika sve tri kvalifikacione utakmice da smo druga poluvremena duplo bolje igrali, a i to je novost kad se sjetimo 3/4 :mrgreen: Za razliku od gospode kojoj je 3/4 bila goruci problem, mislim da ce ovo Aco rijesiti. Svjestan je i on da ne moze od 7 igraca ocekivati neki ozbiljniji rezultat. Dati priliku juniorima da i oni pokazu da znaju, Bavcic ce se vratiti da odradi svoju rolu, Gordic i Pasalic da rasterete Zeku. Tad ce biti vec druga prica. Mada mene najvise zanima koliko moze Nurkic. Mlad jeste, ali mislim da moze vise od Kikana.
Ali evo realno jarane....pa hajmo pošteno- yebeš ti takvu selekciju, ekipu, tim, bilo šta...pa zar treba da skontamo negdje na poluvremenu (semafor na poluvremenu pokazivao 54-38...dakle 16 razlike) , da je eto "vrag odnio šalu" pa Hajmo malo momci zaigrati :shock: treba da se to desi, da bi kasnije zagrizli :shock: :shock: hej...a mogli smo gristi odmah od pocetka....ali jok, nama treba da nas ljudi nagaze brutalno, pa da dođe iz guzice u glavu...e jbg više....ma mislim, mi možemo sad od Gruzija praviti Dream team, sebe lagati- ali ovih +20 iz prve cetvrtine i kasnije Hajmo malo momci zaigrati - su odlike amaterskih ekipa...da se ne lažemo ;-)
Pa ne treba, to i jeste problem koji moramo rijesiti. Gruzijci su skontali blitzkriegom nas raznijeti i uspjelo im.
Ono sto ja mislim je da ovoj ekipi ipak treba dati malo prostora, moraju imati od nas kredita dok se ne uklope. Mislim da nije upitan plasman na EP, ali pravi dobitak za ovu reprezentaciju ce biti ako uspijemo postici da odigramo bolju odbranu, da nas ljudi ne hvataju na krivoj nozi na startu tekme, da imamo normalnu rotaciju u ekipi (a ne da glavni igraci igraju dok ne izdahnu). Ako u ovim kvalifikacijama uspijemo preboljeti te djecije bolesti, onda mozemo reci da imamo ozbiljnu selekciju. Ovako je sve to jos u povoju.
vryzas

#594 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

Mali ima potencijal ali trenutno na seniorskom nivou, a pogotovo reprezentativnom, "nema sta da trazi". Godinu dana ozbiljnog individualnog rada na nekim tehnickim stvarima, da ga u tom periodu zaobidju povrede i bice u najmanju ruku dobar igrac!
Corto Maltese

#595 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Corto Maltese »

Glavni akcenat Acinog vođenja ove ekipe nije ni napad ni odbrana, nego podmlađivanje. Da se odlučio za najbolji sastav, slika bi bila drukčija, i vjerujem da bismo, sa Ikonićem i još ponekim iz stare garde, bez mnogo problema prošli ove kvalifikacije. Međutim, on se odlučio na rez, i smjenu generacija. Biće problema probiti se na EP, ali kada prođemo, imaćemo generacijski, ideološki, jaranski, i šta sve još ne, zaokruženu ekipu za sljedića tri prvenstva. U tom svjetlu, ono što trenutno rade on, Neno, i cijeli KS, itekako ima smisla.
LSD

#596 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

15 minuta, znaci citavu prvu i pola druge cetvrtine- mi nismo pogodili šuta sa distance :!: procenat 0% , nije ni 20% vec 0%....a fol se furamo da nama ne treba odbrana, da smo strašna napadacka ekipa...ko da smo Feniks sansi iz najboljih dana...nidje veze ..Kikanović 5-6 otvorenih šuteva sa poludistance: promašio sve....ispod mene frajer zamalo u teren nije uletio da ga davi....šta ga onda poziva i drži u timu koji vrag....hajd što fula, vec u odbrani onaj Pačulija prolazio pored njega, ko da ga i nema :shock:
Last edited by LSD on 22/08/2012 15:43, edited 3 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#597 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

karanana wrote:u kombinaciji sa losom odbranom koja je bila takva citavu tekmu, sinoc u 1/4 nije nista nase ni ulazilo u basket. zato, bez napretka u odbrani, mi se ne mozemo iz utakmice u utakmicu prepucavati sa timovima za kos vise.
Yebo ga ti, karanana, pratis kosarku, kako je losa odbrana bila cijelu tekmu? Pa imali su i oni crnih rupa kad im nista nije prolazilo, Persic kad je igrao, dobru je odbranu odigrao. Najgore sto svi ponavljamo:''odbrana, odbrana....'', ko kakvi papagaji, pa dobro, odbrana, Sinan da nije popushio par glupih faula na njihovim playevima, klinac bi se Zaza onako shetao po reketu, a i ovako je pohvatao dosta toga. Sto se tice odbrane, tesko da moze gore, primamo puno koseva, tako da se taj segment mora popraviti. Ali, ja ne ocekujem da ce Aco puno odstupati od svoje napadacke filozofije. Ne mozemo se lagati da smo jaki pod kosem, Zeko ima najvise skokova, Sinan je ovu proradio, ko zna hoce li sljedecu. Kad budemo imali vecu dominaciju u reketu, tad cemo moci pricati i o nekoj boljoj odbrani.
north

#598 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by north »

Najgore što se kao ispada smiješan što se ukazuje na veliki broj primljenih koševa, o prvoj četvrtini smo se ionako fino ispisali, sve je jasno tu ko dan...ali jer zaboga Aco forisra igru "za koš više"...pa nije fudbal majka mu stara, svugdje se u svijetu košarka zasniva većim dijelom i na odbrani, "defence" se jedino i čuje na tribinama u NBA ligi, samo kod nas preko noći to postade sekundarna stvar, jer jebi ga Avo voli brzu i ofanzivnu igru...smiješno, Aco jeste za Sabeta i Mensura profesor, ali previše se on uzdiže u nebo, sve je ovo ček bez pokrića, da mi prvo vidimo kako će sve završiti, jedno je sigurno u prve tri utakmice ništa spektakularno, čak zabrinjavajuće, ali eto neko se zadovoljava što se gubi samo sa košem razlike kući protiv velesile Gruzije i što se guzovače opet kući dobija Latvija, a sa Holandijom koju niko u njihovoj zemlji ne prenosi imamo egal cijelo prvo poluvrijeme....mene to ne zadovoljava, može se puno bolje od toga, ako neko smatra i siguran da je to naš plafon i da nema dalje, onda nema ni svrhe se sekirati plaho kad znaš si mrtvi prosjek i ništa više od toga...
Tomahawk11
Globalni moderator

#599 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Corto Maltese wrote:Glavni akcenat Acinog vođenja ove ekipe nije ni napad ni odbrana, nego podmlađivanje. Da se odlučio za najbolji sastav, slika bi bila drukčija, i vjerujem da bismo, sa Ikonićem i još ponekim iz stare garde, bez mnogo problema prošli ove kvalifikacije. Međutim, on se odlučio na rez, i smjenu generacija. Biće problema probiti se na EP, ali kada prođemo, imaćemo generacijski, ideološki, jaranski, i šta sve još ne, zaokruženu ekipu za sljedića tri prvenstva. U tom svjetlu, ono što trenutno rade on, Neno, i cijeli KS, itekako ima smisla.
Dzabe crtati, mi hocemo odmah rezultate :mrgreen: ali u principu, to je to :thumbup:
LSD

#600 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

pa eto furamo se na Phoenix Sunse, 7 sekundi napad i slicne zayebancije...ali oni su mogli igrati sa lohotnom odbranom jer su svaku tekmu trpali preko 110 (govorim za njihov Prime time) zato što su imali strašan potentan napad i ofanzivne akcije...ali zaboravljamo da su i oni primali preko 110....a mi furaci na Sunse imamo 0% šut sa distance u prvih 15 minuta igre :lol: :lol: ja dobre kopije jbt kralj :-)
Locked