5 igraca nikako nisu koristeni, pa da su bez ruke jedne mogli su dobiti po par minutajust principe wrote:bolja, ne bih se slozio. Ko zna kako je izjavu selektora preveo taj sc![]()
BiH, kvalifikacije za EP 2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- motachjointa
#526 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
- Better Man
#527 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ne smatram ih prdimahovinom, ali ih ne smatram ni nekom košarkaškom silom. Smatram da smo ih morali dobiti kući i da nismo sebi smjeli dopustiti katastrofalnih prvih 10 minuta! Kad će konačno doći vrijeme da prestanu biti luzeri da ugrade sebi u mozgu taj pobjednički mentalitet!Kardelj01 wrote:Vidi se da ne poznaješ košarku baš najbolje, čim Gruziju smatraš prdimahovinom.Better Man wrote: Ako nismo u stanju Gruziju dobiti kući
- BHF_Manijak
#528 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
E jeboga ti vise Better man, jarane isto ko da mi volimo sto smo zijanili! Raja ne voli gubiti niti voli poraz, ali je realna, a realnost JESTE da je u ovom momentu Gruzija jaci tim, ko zna za godinu-dvije, ali sad su jos uvijek mjera za nas i treba se pomiriti s tim!
Isto u fudbalu sto je npr Danska za nijansu ili dvije jaca selekcija, ali ipak jaca, te od njih i neki minimalan poraz uz dobru igru nije sramota, tako isto ova utakmica sa Gruzijom! Trebali smo mozda dobiti, medjutim nismo i tu se sva prica zavrsava.
Isto u fudbalu sto je npr Danska za nijansu ili dvije jaca selekcija, ali ipak jaca, te od njih i neki minimalan poraz uz dobru igru nije sramota, tako isto ova utakmica sa Gruzijom! Trebali smo mozda dobiti, medjutim nismo i tu se sva prica zavrsava.
-
pOZz
#529 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Aco je treb'o Juku na Zazu staviti umjesto Sinanovića da odmah dokaže klasu.motachjointa wrote:5 igraca nikako nisu koristeni, pa da su bez ruke jedne mogli su dobiti po par minuta
Za to već treba imati muda...
- necko_hz
#530 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Kada se mi sami pomirimo da imamo gubitnički mentalitet i prestanemo biti ponosni samo zbog činjenice da su se igrači borili. Borio bih se i ja, poginuo bih ako treba, ali ipak pored toga treba imati i znanja i muda. Mi i ako imamo ovo prvo, nemamo ovo drugo. Svaka pobjednička ekipa bi iskoristila onaj veliki povratak od -19 i iskoristila momentum, samo mi zakažemo onda kada je najpotrebnije. I raja zadovoljna sa tim, jer su tobože pokazali karakter. E po*erem se na takav karakter kada 2 obična polaganja u prelomnim trenucima koja ti mogu donijeti vodstvo promašiš, a pogodio bi ih u svakoj drugačijoj situaciji i to žmireći. Dakle, problem smo samo mi što se zadovoljavamo mrvicama. Kada budemo razmišljali kao šampioni, igraćemo i pobjeđivati kao šampioni. Dotad, možemo biti ponosni što su se momci borili 2 poluvrijeme.Better Man wrote:Kad će konačno doći vrijeme da prestanu biti luzeri da ugrade sebi u mozgu taj pobjednički mentalitet!
- Kardelj01
#531 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Pa da SC napiše da je snijeg bijel, dobro bih razmislio, a kamo li da prenose nečiju izjavu.hary wrote:''Sutra putujemo u Rumuniju, koja je čak jači protivnik od Gruzije. Atmosfera ostaje neporemećena, a kao i svaki put, idemo na pobjedu u narednoj utakmici'', završne su riječi selektora Petrovića.ArthurSpooner wrote:Kakvi su Rumuni?
(SC)
Rumuni najlošiji u grupi.
-
leeloo
#532 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Prvo poruka Fanatikosima:
Ne pocinje se iz tisine navijati kada je igrac na liniji za slobodna. U prvoj cetvrtini, tisina u dvorani, mirza na liniji za slobodna... taman dize ruke za sut, kad oni pocese urlati i bubnjati. I mirza fuli prvo. zbog toga ili ne... Uz duzno postovanje fanatikosima, tako ne radi na kosarkaskim utakmicama. Kao zeljovca boli me da ovo kazem, ali nostalgicna sam za danima kada su pitari dolazili na tekme kk bosne i navijali.
Sto se same tekme tice, lakse bi mi bilo podnijeti da su izgubili sa 10 razlike nego sa ovih pisljivih 1. Djedovic k'o da je imao dvije lijeve ruke. Kikanovic realno nije mogao puno pod kosem da napravi pored one sedmice... lik je ogroman. ispromasivao se grozno. I ja mislim da je zadnja lopta trebala ici na wrighta, al' sta ces sad....
Isto tako ne treba da se zavaravamo, nemamo druge opcje nego postaviti igru oko teletovice... svi ostali su za klasu losiji od njega, tako da se tu aci ne mogu nista prigovoriti.
Ja imam teoriju, koja je zasnovana na nicemu konkretnom... nego na osjecaju. Mislim da cemo biti bolji u gostima i mislim da kod igraca postoji pritisak domaceg terena... muz mi kaze da valjam gluposti. Zivi bili pa vidjeli. Ja sam odlucila da vjerujem u ovu reprezentaciju.
I na kaju... supacki je napustati dvoranu prije nego publika pozdravi igrace.
Ne pocinje se iz tisine navijati kada je igrac na liniji za slobodna. U prvoj cetvrtini, tisina u dvorani, mirza na liniji za slobodna... taman dize ruke za sut, kad oni pocese urlati i bubnjati. I mirza fuli prvo. zbog toga ili ne... Uz duzno postovanje fanatikosima, tako ne radi na kosarkaskim utakmicama. Kao zeljovca boli me da ovo kazem, ali nostalgicna sam za danima kada su pitari dolazili na tekme kk bosne i navijali.
Sto se same tekme tice, lakse bi mi bilo podnijeti da su izgubili sa 10 razlike nego sa ovih pisljivih 1. Djedovic k'o da je imao dvije lijeve ruke. Kikanovic realno nije mogao puno pod kosem da napravi pored one sedmice... lik je ogroman. ispromasivao se grozno. I ja mislim da je zadnja lopta trebala ici na wrighta, al' sta ces sad....
Isto tako ne treba da se zavaravamo, nemamo druge opcje nego postaviti igru oko teletovice... svi ostali su za klasu losiji od njega, tako da se tu aci ne mogu nista prigovoriti.
Ja imam teoriju, koja je zasnovana na nicemu konkretnom... nego na osjecaju. Mislim da cemo biti bolji u gostima i mislim da kod igraca postoji pritisak domaceg terena... muz mi kaze da valjam gluposti. Zivi bili pa vidjeli. Ja sam odlucila da vjerujem u ovu reprezentaciju.
I na kaju... supacki je napustati dvoranu prije nego publika pozdravi igrace.
- BHF_Manijak
#533 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Da je Mirza pogodio ono polaganje te da smo tad poveli, bilo bi svasta...Steta, prava steta! 
-
Ripicipi
#534 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Mi bi ove "glat" dobili da nismo onako diletantski odigrali prvu cetvrtinu, preostale 3 cetvrtine smo ih normala uzeli.
Steta stvarno
Steta stvarno
-
sorted
#535 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Sta ima strucnjak..BHF_Manijak wrote:Iako svi spominju Djedovica, po meni je Kikanovic veceras los bio, frajer nigdje haman nije bilo cijelu tekmu, nevidiljiv totalno!A danas je morao odigrati zajedno sa Sinanovicem veoma bitnu ulogu u skoku, posebno ofanzivnom gdje smo tanki bili. Svaka odbijena trojka je njima hladno isla, bez imalo skrleta...
![]()
Strucnjaci vidim pominju kao trebao je ici zadnji napad na Teletovica, jok eto to nisu kontali i Gruzijci!![]()
Dajte molim vas, pa to bi tako providno bilo i nemoguce, dva covjeka na njemu, kuda lopta da prodje? Moralo se nesto improvizirati jer se znalo da nece dati trepnuti Teletovicu.
Po meni bi bilo bolje rjesenje Wright(ić) ili Masic od Nihada, ali eto...
Da smo dobili bilo bi extra i gotovo sigurno bi obezbjedili odlazak, ovako valja se jos malo pozahmetit.
PS posto ne razumijem bas najbolje kosarkasku taktiku, interesuje me je li u cilju nase odbrambene taktike bilo ono sasvim slobodno pustanje Gruzijcima da sutaju trojke, gdje su nasi bili i po metar- dva od igraca, ili jednostavno nisu dobro zatvarali? Posto gro napada njihovih je tako iso, nasi suvise odaljeni u fazonu "hajd pusti ga, mozda promasi", i to najvise na onog Pullena, koji je ubado i nogama i rukama!![]()
Obrati paznju na igrace koji su u zadnjim sekundama rjesavali utakmice. Uglavnom su to igraci koji kvalitetom odskacu od ostatka ekipe, pa bilo to za nijansu ili nekoliko levela, nebitno. Vecina ekipa klupskih ili nacionalnih je tako struktuirana, gdje pojedini odskacu kvalitetom ovisno od pozicije, osim naravno reprezenatacije JuEsEj-a gdje imas jednog Kobija, Lebrona i Duranta, ali oni nikad nece bit u poziciji da odlucuju u zadnjim sekundama.
I na kraju priznas da se ne razumijes, ali ipak se usudis da improvizujes.
- BHF_Manijak
#536 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Da smo mogli obezbjedili bi mu sut, posto nismo, tu se sva prica zavrsava.
I ti ovdje kao da pricas o svjetskim kalibrima, a realno nasa reprezentacija sem Mirze takvih nema, tako da...S vecinom se recenog ne slazem sem da smo imali dovoljno vremena od 6sec da nesto bolje izreziramo!
To da se trebalo ici na najboljeg sutera su i ptice na grani znale, pa tako i Gruzijci, zato i nismo uspjeli na njega otici, vrlo jednostavno. To sto nemamo adekvatne alternative u tom slucaju, je vec neka druga tema, samo ti hocu reci da ti nisi nista pametniji od Ace, znao je i on na koga da ide, ali nije uspjela i kraj price.
To da se trebalo ici na najboljeg sutera su i ptice na grani znale, pa tako i Gruzijci, zato i nismo uspjeli na njega otici, vrlo jednostavno. To sto nemamo adekvatne alternative u tom slucaju, je vec neka druga tema, samo ti hocu reci da ti nisi nista pametniji od Ace, znao je i on na koga da ide, ali nije uspjela i kraj price.
- phillie
#537 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Steta, bas steta. Losa igra u prvoj cetvrtini nas je kostala ovog poraza. Stvarno ne mogu da shvatim da se u igrace moze uvuci onolika nervoza pa da napad 3 na 1 ne uspiju realizirati. Ali sta je tu je, odlicno drugo poluvrijeme pokazalo je da nasi momci mogu i znaju, samo da im fali duza klupa. Na opste iznenadjenje Sinanovic je veceras bio odlican, steta je samo sto je onako brzo skupio 4 licne greske, pa je pred kraj Paculija poentirao kako je htio. S druge strane Kikanovic mu nista nije mogao, pa tako da se dodje na isto. Dzedovic u drugom poluvremenu proradio (ako izuzmemo posljednji napad, al jbg, desava se), ali u prvom je previse forsirao sut i solo akcije. dva zakucavanja Taletovica i Zakarijeva pirueta potezi utakmice. Masic takodjer vise nego solidan.
Gruzija je bez sumnje prva selekcija grupe, imaju kvalitetne igrace na svim pozicijama, jake izmjene i ko god misli da smo mi ovo trebali glat dobiti, nije bas u levelu. Vjerovatno vodjeni mislju "ko je ta Gruzija, dje ona bila kad smo MI osvajali EP i Olimpijade
" ne vide da je BiH ekipa evropskog solidnog drugog razreda, koja ima znanje i snagu da izbori ucesce na EP ali da je tamo dvaka pobjeda historijski rezultat. I kad se tako stvari sagledaju, kome mi mozemo reci da cemo ga oderati. Pogotovo sto je ovo sasvim nova reprezentacija, oslabljena povredama nekolicine igraca. Ipak, nadam se da Aco stvara ekipu za Sloveniju i da cemo tamo pokazati pravu igru i potencijal koji ova reprezentacija posjeduje, a sto se tice kvalifikacija, kad bi zavrsili i kao treci (ako to trece mjesto vodi na EP) zasto ne. Ili trebamo izdominirati grupu? A nemamo kvalitet za to trenutno.
Bolja vremena za nasu reprezentativnu kosarku su definitivno dosla, vec je neko rekao, da je Sabit vodio ovu utakmicu na poluvremenu bi bila poluprazna Skenderija. Pa Petrovic ima bolju akciju na onoj reklami nego sto su je Sabit (ili Menso) imali dok su bili na klupi reprezentacije
Idemo dalje, volim te BiH!
Gruzija je bez sumnje prva selekcija grupe, imaju kvalitetne igrace na svim pozicijama, jake izmjene i ko god misli da smo mi ovo trebali glat dobiti, nije bas u levelu. Vjerovatno vodjeni mislju "ko je ta Gruzija, dje ona bila kad smo MI osvajali EP i Olimpijade
Bolja vremena za nasu reprezentativnu kosarku su definitivno dosla, vec je neko rekao, da je Sabit vodio ovu utakmicu na poluvremenu bi bila poluprazna Skenderija. Pa Petrovic ima bolju akciju na onoj reklami nego sto su je Sabit (ili Menso) imali dok su bili na klupi reprezentacije
Idemo dalje, volim te BiH!
-
sedinjo
#538 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Šteta u svakom slučaju,ali su momci pokazali karakter,ja znam, prije kad smo imali jaču reprezentaciju sa sabom ili mensom na klupi na -21 utakmica bi bila gotova pa taman igrali još dva dana. Ostaje gorak okus zbog poraza na ovakav način, ali i činjenice da smo najgore napade odigrali u situaciji kad smo mogli povesti. U petak protiv rumunije u 17:00 na bht-u.
- BHF_Manijak
#539 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
A niko ne spominje Haruna kol'ko je urlo i divljo sa partera, covjek se bas uzivio!
Odlican posao radi, moram ga jos jednom pohvalit, bravo Hare, bravo, kad bi se svi na sadasnji KS ugledali! 
- Impavidus
#540 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
15 asistencija, 13 skokova Zeke
Kud ne zabi još hebenih 6 poena, da strašan triple-double ima...
Ono je nevjerovatno šta radi momak.
Kud ne zabi još hebenih 6 poena, da strašan triple-double ima...
Ono je nevjerovatno šta radi momak.
- phillie
#541 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
O, Harun je posebna prica
svaka cast!
- Ricken
#542 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Gruzija je vrlo dobra reprezentacija, čak šta više sigurno među 8 Europskih ekipa. Brza ekipa, uigrana, maštovita sa više nego solidnim šutem.
Definitivno dosta bolja od nas, tačnije kvalitetnija. Može se reći da smo totalno nezasluženo izgubili pola koša razlike. Nismo organizovano odigrali niti napadački niti odbranbeno. Da je šut bio lošiji izgubili bi 30 razlike. Nego su one silne trice ušle, i nerezonski šutevi.
Ovakvi Teletović i Džedović sekunde ne doprinose našoj igri. Tako su me nervirali cijelu tekmu. A odbranu skoro da i ne igraju. S druge Wright strašan igrač, odlično odigrao pri tome mislim da je bio najbolji u ofanzivnom skoku.
Kikanović, pa nisam siguran da li je taj dečko danas znao gdje se nalazi. Totalno izgubljen i beskoristan.
S druge strane Sinanvić odradio 20ak odličnih minuta, odigrao bez straha i uz Wrighta može dobiti prolaznu ocjenu. Mašić i Peršić ubacili neke nerezonske šuteva, ali nema aktivno u igri, mrtvo apatično i naprijed u nazad.
Ono što jeste problem je da smo koristili 7 igrača i s te strane definitivno protiv super jake Gruzije možda i nismo mogli više.
Ušli smo u tekmu sa strahom i pravili toliko početničkih gluposti da jednostavno kad se sabere i oduzme smo bili vrlo neozbiljni, u prvoj dionici smiješni. Bez sistema, bez taktike, bez protoka i smislene akcije. Odbrana šta je to?
Aco Petrović, pa vala i nevidim neki napredak. Večeras je ušlo dosta toga nerezonskog, drugi put neće i bit će katastrofa. Ovo što smo danas odigrali, igrali smo i sa Sabitom i sa Mensom. Osječaj za tajm out prilično tanak, morao je prije reagoavti u prvoj četvrtini.
Definitivno dosta bolja od nas, tačnije kvalitetnija. Može se reći da smo totalno nezasluženo izgubili pola koša razlike. Nismo organizovano odigrali niti napadački niti odbranbeno. Da je šut bio lošiji izgubili bi 30 razlike. Nego su one silne trice ušle, i nerezonski šutevi.
Ovakvi Teletović i Džedović sekunde ne doprinose našoj igri. Tako su me nervirali cijelu tekmu. A odbranu skoro da i ne igraju. S druge Wright strašan igrač, odlično odigrao pri tome mislim da je bio najbolji u ofanzivnom skoku.
Kikanović, pa nisam siguran da li je taj dečko danas znao gdje se nalazi. Totalno izgubljen i beskoristan.
S druge strane Sinanvić odradio 20ak odličnih minuta, odigrao bez straha i uz Wrighta može dobiti prolaznu ocjenu. Mašić i Peršić ubacili neke nerezonske šuteva, ali nema aktivno u igri, mrtvo apatično i naprijed u nazad.
Ono što jeste problem je da smo koristili 7 igrača i s te strane definitivno protiv super jake Gruzije možda i nismo mogli više.
Ušli smo u tekmu sa strahom i pravili toliko početničkih gluposti da jednostavno kad se sabere i oduzme smo bili vrlo neozbiljni, u prvoj dionici smiješni. Bez sistema, bez taktike, bez protoka i smislene akcije. Odbrana šta je to?
Aco Petrović, pa vala i nevidim neki napredak. Večeras je ušlo dosta toga nerezonskog, drugi put neće i bit će katastrofa. Ovo što smo danas odigrali, igrali smo i sa Sabitom i sa Mensom. Osječaj za tajm out prilično tanak, morao je prije reagoavti u prvoj četvrtini.
- just principe
#543 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Mirza Teletovic najbolji strijelac kvalifikacija sa 28 poena po mecu
na 8 mjestu se nalazi Nihad Djedovic sa 21 poenom po mecu
Zack Wright najbolji asistent kvalifikacija sa 8 asistencija po mecu
-
neno#4
#544 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Znao sam da se vracamo, ali nazalost nismo uspjeli do kraja. Zadnja akcija je bila korektna. Udvajanje na Mirzi, pas za Djedovica koji je ostao sam. I trebao je samo spustiti loptu i sutirati, a ne traziti penjanje po Pachuliji. Mislim da bi pogodio. Prva cetvrtina je bila najgora ove reprezentacije ove godine. Pokusali smo i sa zonom, ali je nas je Kokoskov odlicno napadao. Crni nije mogao da dodje do svoje igre, Djedovic se gubio dok se Mirza morao cesto boriti sa dvojicom. U drugoj smo pokazivali znake zivota, ali su nas uvijek sasjekli kada smo uzimali zamah. Persa je odlicne stvari napravio u napadu, Masic pogodio sto je imao. Dok je Kiki promasio sve suteve koje inace pogadja. Kokoskov je sjajno napadao Kikanovica, dok nije usao Sinanovic nismo mogli nista. Sermadini je imao puno problema s njim, a onda je Pullen pogodio nemoguc sut sto ga je drzalo citavu utakmicu. U trecoj smo poceli solidno, a onda je doslo ludilo. Sinanovic nas je vratio sa 5 vezanih poena, pohvatao sve u odbrani i bili smo vrlo blizu. Otvorili su posljednju dionicu odmah sa cetiri vezana poena. Tu su nas opet sasjekli, a Mirza stupa na scenu. Govorio sam da ne moze spojiti dva losa poluvremena i veceras se to vidjelo. oceo je da pogadja, stali smo u zonu, Wright nas vukao i onda dva kljucna napada. Mirza vuce kontru i pomislio sam sad ce da ih odnese i prelazimo u vodstvo i klinicki su mrtvi. Medjutim, nisu, Pullen je masio otvoren sut i nasa je lopta bila koja je udarila u vrh table. Sudije nisu to dosudile, i isceprkali su loptu u napadu i pogodili poslije. Mirza nas vratio sa nemogucim sutem, i onda smo odigrali odbranu i dosla opisana zadnja akcija.
Crni - Bojao sam se losijeg kosgeterskog ucinka. Kokoskov je suvise kvalitetan strucnjak da ne bi skautirao nacin kako igramo. Ali je zato sve ostalo maestralno odradio. Da je na njegovom mjestu bio Pullen bilo bi -20. Divota je gledati momka kako vuce ekipu, kako se bori, skace, radi sve za tim. Meni je samo cast sto sam bio jedan od rijetkih koji je vjerovao u njega.
Djedovic - Jeste zabrljao i uneredio stvari na kraju, ali momak igra srcem. I njemu jeste najteze veceras, u startu utakmice je napravio namjernu, poslije toga ono polaganje ni do kosa, nije Masicu dao loptu kad su ga faulirali, ali i to je period koji mora proci. Samo u posljednje vrijeme je poceo losije i u odbrani da igra, uvijek se pogubi u zoni, u bloku ostane. Ne odmara prakticno nikako.
Masic - Znao sam da ce nekoga da uneredi sa sutem izvana i to se veceras desilo. Odlicno je napadacki odigrao, osim ona dva zabijanja koja je imao. U odbrani je bio losiji, a uz Persu je nas najbolji igrac. Par puta je maltene ostao u bloku, a oni lagano radili visak.
Teletovic - U drugom poluvremenu je poludio. Zabio je sve i svasta, osim one gore opisane situacije. U odbrani igra losije, ali se trosi u napadu. Zbog toga fali Edo da udje jedno 7-8 minuta i da se potuce s nekim i odigra cvrsto i pozrtvovano. U prvom je par puta lose odigrao, u kontri kad smo prakticno imali 3 na 1 bacio je njima loptu i slicno. Ali drugo je bilo maestralno.
Kikanovic - Veceras je bio los. Aco bi sigurno Nedzada vise koristio, ali je usao u probleme s licnim. Kikan ne moze sacuvati ozbiljnu peticu i to je to. Imat ce uvijek problema sa igracima tipa Pachulije koji su puno fizicki jaci od njega.
Persa - Odigrao odlicno s klupe i mora imati minute i u Sloveniji iduce godine. Igra odbranu, i treba koristiti varijantu da pritisne protivnickog playa jer on to sigurno moze. Unosi energiju u tim i treba nam jos jedan ovakav igrac. Gdje cemo ga iskopati, vidjet cemo.
Sinan - Drago mi je za njegovu partiju veceras. Sinan ide uzlaznom putanjom i danima sam se svadjao i branio momka jer on to moze. I moze to da igra. Odlicno je zatvorio reket nisu nam skocili u napadu kada je on bio. U napadu cak moze i da rola u picku do kraja, ima mekanu ruku. Jeftino je skupio licne u prvom dijelu, ali je sve poslije odlicno odigrao.
Sve u svemu, jesmo izgubili, ali ne treba biti razocaran. Momci su dali sve od sebe, pravi se i uhodava. Potpuno razumijem Acu koji je tuzno napustio dvoranu. Razumijem sve nas koji ulazemo ekstremne napore u sve ovo. Haruna ne da razumijem, nego se divim covjeku. Sta sve radi i kakvu zrtvu podnosi. Ali, puna dvorana i ovako navijanje treba da bude satisfakcija i sve ovo sto je napravljeno samo je dio puta koji moramo preci. Ili situaciju kada Dino kao u stara dobra vremena maltretira protivnickog trenera i svadja se s njim. Suze su mi bile u ocima kad sam vidio Markovica na parketu, Rikala sa peharom, Buzu, Nurkica i Vrapca u rosteru, ostale momke koji su zajedno stajali zagrljeni sa seniorima. To sve treba dozivjeti.
Crni - Bojao sam se losijeg kosgeterskog ucinka. Kokoskov je suvise kvalitetan strucnjak da ne bi skautirao nacin kako igramo. Ali je zato sve ostalo maestralno odradio. Da je na njegovom mjestu bio Pullen bilo bi -20. Divota je gledati momka kako vuce ekipu, kako se bori, skace, radi sve za tim. Meni je samo cast sto sam bio jedan od rijetkih koji je vjerovao u njega.
Djedovic - Jeste zabrljao i uneredio stvari na kraju, ali momak igra srcem. I njemu jeste najteze veceras, u startu utakmice je napravio namjernu, poslije toga ono polaganje ni do kosa, nije Masicu dao loptu kad su ga faulirali, ali i to je period koji mora proci. Samo u posljednje vrijeme je poceo losije i u odbrani da igra, uvijek se pogubi u zoni, u bloku ostane. Ne odmara prakticno nikako.
Masic - Znao sam da ce nekoga da uneredi sa sutem izvana i to se veceras desilo. Odlicno je napadacki odigrao, osim ona dva zabijanja koja je imao. U odbrani je bio losiji, a uz Persu je nas najbolji igrac. Par puta je maltene ostao u bloku, a oni lagano radili visak.
Teletovic - U drugom poluvremenu je poludio. Zabio je sve i svasta, osim one gore opisane situacije. U odbrani igra losije, ali se trosi u napadu. Zbog toga fali Edo da udje jedno 7-8 minuta i da se potuce s nekim i odigra cvrsto i pozrtvovano. U prvom je par puta lose odigrao, u kontri kad smo prakticno imali 3 na 1 bacio je njima loptu i slicno. Ali drugo je bilo maestralno.
Kikanovic - Veceras je bio los. Aco bi sigurno Nedzada vise koristio, ali je usao u probleme s licnim. Kikan ne moze sacuvati ozbiljnu peticu i to je to. Imat ce uvijek problema sa igracima tipa Pachulije koji su puno fizicki jaci od njega.
Persa - Odigrao odlicno s klupe i mora imati minute i u Sloveniji iduce godine. Igra odbranu, i treba koristiti varijantu da pritisne protivnickog playa jer on to sigurno moze. Unosi energiju u tim i treba nam jos jedan ovakav igrac. Gdje cemo ga iskopati, vidjet cemo.
Sinan - Drago mi je za njegovu partiju veceras. Sinan ide uzlaznom putanjom i danima sam se svadjao i branio momka jer on to moze. I moze to da igra. Odlicno je zatvorio reket nisu nam skocili u napadu kada je on bio. U napadu cak moze i da rola u picku do kraja, ima mekanu ruku. Jeftino je skupio licne u prvom dijelu, ali je sve poslije odlicno odigrao.
Sve u svemu, jesmo izgubili, ali ne treba biti razocaran. Momci su dali sve od sebe, pravi se i uhodava. Potpuno razumijem Acu koji je tuzno napustio dvoranu. Razumijem sve nas koji ulazemo ekstremne napore u sve ovo. Haruna ne da razumijem, nego se divim covjeku. Sta sve radi i kakvu zrtvu podnosi. Ali, puna dvorana i ovako navijanje treba da bude satisfakcija i sve ovo sto je napravljeno samo je dio puta koji moramo preci. Ili situaciju kada Dino kao u stara dobra vremena maltretira protivnickog trenera i svadja se s njim. Suze su mi bile u ocima kad sam vidio Markovica na parketu, Rikala sa peharom, Buzu, Nurkica i Vrapca u rosteru, ostale momke koji su zajedno stajali zagrljeni sa seniorima. To sve treba dozivjeti.
- phillie
#545 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
@neno#4
Svaka cast, odlicna analiza!

Svaka cast, odlicna analiza!
- Ricken
#546 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
just principe wrote:Mirza Teletovic najbolji strijelac kvalifikacija sa 28 poena po mecu![]()
Da li Mirza i Nihad igraju za reprezentaciju BiH ili za svoju statistiku?
Bolje bi bilo da si stavio procenat šuta u prosjeku po meču.
-
sumirprimus
#547 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
previse lakih koseva primljeno i previse cistih akcvija profulano...
steta...
steta...
- Charuga
- Globalni moderator
#548 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Bilo je puno izgubljenih lopti i promasenih cistih zicera. Nema veze, idemo dalje, moramo dobiti Rumuniju u dvije utakmice, Holandiju kuci i pokusati dobiti Latviju. Sumnjam da ce ih prosrati kuci kao sto ih je sralo u Skenderiji.
Sta je sa Bavčićem, ima li sanse da se vrati? Jeli Gordić definitivno otpisan za kvalifikacije? Sta je sa Pašalićem i Brkićem? Fakat nisam pratio nista oko igrackog kadra, pa da mi neko pojasni malo.
Sta je sa Bavčićem, ima li sanse da se vrati? Jeli Gordić definitivno otpisan za kvalifikacije? Sta je sa Pašalićem i Brkićem? Fakat nisam pratio nista oko igrackog kadra, pa da mi neko pojasni malo.
-
sumirprimus
#549 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
to je izmedju nas i latvije,vrlo lako bi se moglo desit isto da odigramo i sa holandijom i sa rumunima i da odluci kos razlika...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#550 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Bavcic se vraca sad protiv Rumunije.Plavih_11 wrote:Bilo je puno izgubljenih lopti i promasenih cistih zicera. Nema veze, idemo dalje, moramo dobiti Rumuniju u dvije utakmice, Holandiju kuci i pokusati dobiti Latviju. Sumnjam da ce ih prosrati kuci kao sto ih je sralo u Skenderiji.