Kardelj01 wrote:Bubalo1 wrote:Koliko ide na prvenstvo ? Jel prve dvije i ono nekoliko najboljih treceplasiranih .. Ili ?
Prve 2 sigurno, i mislim najbolja trećeplasirana.
Četiri najbolje trećeplasirane.
Odnosno, iz dvije grupe trećeplasirani neće ići dalje.
U grupi A, Izrael je napravio kiks s Estoncima, koji vjerovatno neće moći izdržati do kraja u prve 3 ekipe. Tu će biti Izrael, ali s obzirom na taj kiks, loš. Mislim da će pobjedom protiv Crnogoraca kući ipak doći na omjer 5-3 koji garantuje prolazak dalje.
U B grupi slična situacija. Azerbejdžan je dobio Bugare, ali će se teško zadržati u vrhu. Odnosno, vjerovatno će izgubiti, da li od Bugara u revanšu, da li od Švedske neku tekmu i opet će doći do situacije da su Šveđani/Bugari/Azerbejdžanci, ko god bio treći, lošeg rezultata, vrlo vjerovatno i da se zatvori neki krug tu.
U grupi C će vjerovatno na vrhu biti Ukrajina i Hrvatska, a treća ekipa Mađarska. S obzirom da Austrija nije toliko daleko iza Ukrajine i Mađarske, onda su i tu mogući neki kiksovi, ali vjerujem ipak da će iz ove grupe 3 ekipe na Eurobasket.
U grupi D, nama će praktično biti dovoljno do kraja da dobijemo sve u Skenderiji, te Rumune u gostima. Uz poraze od Latvije i Gruzije u gostima, njima bi trebale također sve druge pobjede i međusobni omjer 1-1, te bolja koš-razlika od naše, da bi mi bili treći, a i kao takvi bi bili vjerovatno najbolji trećeplasirani (a kamol i među 4

).
U grupi E, Finska i Belgija sumnjam da će ispustiti šansu za prvu poziciju, a osim Poljaka ne vidim konkurente za treće mjesto. I njihov omjer će 99% biti gori od omjera ekipe iz naše grupe.
I iz grupe F će trećeplasirana biti Češka, sa omjerom 4-4, najvjerovatnije.
Moja prognoza za trećeplasirane:
Izrael 5-3
Švedska 4-4
Mađarska 5-3
Latvija 5-3
Poljska 4-4
Češka 4-4
Od ovih sa omjerom 4-4, prognoziram Poljacima najbolji rezultat