BiH - Kipar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Point.

#1 BiH - Kipar

Post by Point. »

Zadnju temu koju sam otvorio smo ubili puru u estoncima, reko mozda sam sretne ruke pa da otvorim i ovu da vratimo ovima milo za drago.

Nakon sinocnjeg debakla nisam nesto optimistican. Mesa ce vjerovatno opet neki eksperiment. U ovoj utakmici bi definitivno dao sansu Cimirotu ako bude igrao sa dva napadaca, Vedu na klupu i Djurica sa Edinom.

--------------------Begovic-------------------

Bicakcic----Spahic----Zuka-----Kolasinac

----------------Pjanic-------------Cimirot-------
----------Visca----------------------------Lulic/Hajrovic

------------------Djuric-------Dzeko--------------
p206

#2 Re: BiH - Kipar

Post by p206 »

Zukanović klupa, Kipar ima brze napadače, a on je i za sporije prespor. Umjesto njega bilo koji stoper ili bek s klupe
Lulić klupa, u lošoj formi je.. umjesto njega Hajrović ali desno, Višća lijevo. U napadu Djurić mora početi, Ibišević na klupu.
Na zadnjeg veznog ne znam, koga god stavimo umjesto Bešića nije to to, tu smo najtanji, da nam je pola Rahimića tu bilo bi najbolje
groove

#3 Re: BiH - Kipar

Post by groove »

------------------------begovic--------------------------
m. susic-------bicakcic--------zukanovic-----kolasinac
---------------vrancic-----gojko--------------------
visca----------------pjanic-------------------lulic
----------------------djuric--------------------
Logovan

#4 Re: BiH - Kipar

Post by Logovan »

Sad svi počeli Cimirota stavljati u prvih 11. :D Shvataju se neke stvari. :D

Kipar se mora dobiti, nema tu puno priče. Kiks ne bi značio kraj šansi za plasiranje na SP, ali bi nas udaljio. Ne dao Bog da nas opet dobiju. :oops: :skoljka:
KB9

#5 Re: BiH - Kipar

Post by KB9 »

dolazi jos jedna utakmica kad ce se ukazat veliki i mocni miralem pjanic :bih:
hrle1976

#6 Re: BiH - Kipar

Post by hrle1976 »

Kipar je igrao protiv dva favorita za prvo i drugo, zato tipam na x koji ce biti 2-2
p206

#7 Re: BiH - Kipar

Post by p206 »

Logovan wrote:Sad svi počeli Cimirota stavljati u prvih 11. :D Shvataju se neke stvari. :D

Kipar se mora dobiti, nema tu puno priče. Kiks ne bi značio kraj šansi za plasiranje na SP, ali bi nas udaljio. Ne dao Bog da nas opet dobiju. :oops: :skoljka:
Značio bi. Grci će osvojiti 18 bodova protiv Kipra, Estonije i Gibraltara 100%.
insomnia78

#8 Re: BiH - Kipar

Post by insomnia78 »

Do kad ce se vise dopustati ovo spamanje kloniranih likova
Grean

#9 Re: BiH - Kipar

Post by Grean »

Moj izbor bi bio sifra "suskavac", prva utakmica protiv Gane na Kosevu, igra sa laznim krilom jer Dzeko ne voli da je sam u napadu ali sa laznim krilom na lijevoj strani.

... Cimirot/Jajalo....Pjanic........
Lulic......Milicevic/Medo....Ibisevic
...............Dzeko..............

Koliko god lazno krilo bilo nepopularno u forumskim krugovima mislim da bi od Ibisevica u ovakvoj utakmici dobili vise nego od Visce. Igramo kuci i moramo dobiti a Visca i nece imati bas prostora za svoju pravolinijsku trku i nekakve kontre.

Pjanic treba dobiti ulogu kakvu je imao protiv Argentine i zaboraviti njegovo guranje na desetku.
avetinja

#10 Re: BiH - Kipar

Post by avetinja »

2-0
cyprus

#11 Re: BiH - Kipar

Post by cyprus »

Ovdje uzimamo 100%...

PS Mi, Bosna i Hercegovina :mrgreen:
Point.

#12 Re: BiH - Kipar

Post by Point. »

Grean wrote:Moj izbor bi bio sifra "suskavac", prva utakmica protiv Gane na Kosevu, igra sa laznim krilom jer Dzeko ne voli da je sam u napadu ali sa laznim krilom na lijevoj strani.

Koliko god lazno krilo bilo nepopularno u forumskim krugovima mislim da bi od Ibisevica u ovakvoj utakmici dobili vise nego od Visce. Igramo kuci i moramo dobiti a Visca i nece imati bas prostora za svoju pravolinijsku trku i nekakve kontre.

Pjanic treba dobiti ulogu kakvu je imao protiv Argentine i zaboraviti njegovo guranje na desetku.
Do sad nam je istorija vec objasnila da smo sa Ibisevicem na krilu, lijevo desno ne bitni, ekipa sa igracem manje.
Point.

#13 Re: BiH - Kipar

Post by Point. »

cyprus wrote:Ovdje uzimamo 100%...

PS Mi, Bosna i Hercegovina :mrgreen:
Dobri dani idu za tebe, kad se Kipar uskoro, ako Bog da, ujedini. :)
condy

#14 Re: BiH - Kipar

Post by condy »

Dobijamo Kipar. Vjerujem u nase igrace i selektora, i treba ih podrzat i kad im je najpotrebnije. Naprijed zmajevi :bih:
SkyLimit

#15 Re: BiH - Kipar

Post by SkyLimit »

Šta internet kaže:

- Kipar je poražen u zadnjih 5 utakmica. Prva od tih 5 je bio domaći poraz baš od nas pri kraju prošlih kvalifikacija(2 : 3), a između dva duela sa nama poraženi su u 4 utakmice u kojima su postigli samo jedan gol.

- Kao da se u međuvremenu puno toga promjenilo u ekipi Kipra, pa su tako od onih igrača koji su startali u onom našem šokantnom domaćem porazu protiv njih samo 3 igrača bili starteri u jučerašnjoj utakmici protiv Grčke.
Idemedosumom

#16 Re: BiH - Kipar

Post by Idemedosumom »

Nažalost, nakon SP u Brazilu, naša igra se svodi na nabijanje lopte naprijed, preskakanje sredine. Od Vede nemamo neke koristi s ovakvom igrom, makar bio prvi strijelac Bundeslige. Naročito ne kao "lažno" krilo.

Trebamo startati s Džekom i/ili Đurićem, pa da tako barem svaka visoka lopta naša bude.

Na desnom krilu Višća ili čak Hajrović, malo koja repka bi Lulića s trenutnom formom i na klupi držala, ali koga drugo lijevo staviti?

Meni je onaj Cocalić ostavio solidan dojam što se odbrambenih zadataka tiče na poziciji zadnjeg veznog.

Ovo bi se moralo pobijediti majku mu :?
Grean

#17 Re: BiH - Kipar

Post by Grean »

Point. wrote:
Grean wrote:Moj izbor bi bio sifra "suskavac", prva utakmica protiv Gane na Kosevu, igra sa laznim krilom jer Dzeko ne voli da je sam u napadu ali sa laznim krilom na lijevoj strani.

Do sad nam je istorija vec objasnila da smo sa Ibisevicem na krilu, lijevo desno ne bitni, ekipa sa igracem manje.
To jednostavno nije tacno.

Ja nisam vidio konstantan doprinos krila kad smo igrali u formaciji sa jednim napadacem a najgora opcija je bila dva krila i dva napadaca, klasicni 442 jer to su utakmice kad smo igrali na duge lopte zbog nepostojece sredine terena. Imali smo do sad primjera gdje Visca i Lulic nisu nista naparavili za cijelu utakmicu sto ne bi napravio i Ibisevic da je bio u timu na njihovoj poziciji. Jedan od primjera je Irska.

Previse se daje znacaj koristenju dva krila, pogotovo krila koji igraju klasicnu ulogu a nisu poluspicevi. Sve u svemu prihvatljivo je i to da su u timu Lulic i Visca kad nije Ibisevic ali absolutno najlosija opcija je Visca, Pjanic, Lulic - Ibisevic, Dzeko tj famozni 442 romb gdje nam Begovic obicno bude plejmejker.
Last edited by Grean on 08/10/2016 13:40, edited 1 time in total.
leškarenje

#18 Re: BiH - Kipar

Post by leškarenje »

Opet Cocalic :oops: Cimirot je ZADNJI VEZNI,alooo :D
Logovan

#19 Re: BiH - Kipar

Post by Logovan »

p206 wrote:
Logovan wrote:Sad svi počeli Cimirota stavljati u prvih 11. :D Shvataju se neke stvari. :D

Značio bi. Grci će osvojiti 18 bodova protiv Kipra, Estonije i Gibraltara 100%.
Prerano bi nas ti otpisao u slučaju kiksa. :D Tek je treća utakmica. Ko kaže da Grci neće kiksati, a možda ih mi i mlatnemo, ko zna.
leškarenje

#20 Re: BiH - Kipar

Post by leškarenje »

Sto li nisi tako optimista kad je FKS u pitanju :D
LSD

#21 Re: BiH - Kipar

Post by LSD »

Pitarluk opra na ruke sa onim Cimirotom :kontrabas:
leškarenje

#22 Re: BiH - Kipar

Post by leškarenje »

LSD wrote:Pitarluk opra na ruke sa onim Cimirotom :kontrabas:
:kiss: vidis da mu mozes prezime napisati tacno :lol: jedno vrijeme te i nije bas islo :D
Logovan

#23 Re: BiH - Kipar

Post by Logovan »

leškarenje wrote:Sto li nisi tako optimista kad je FKS u pitanju :D
Ne znam da sam ikad rekao da je Sarajevo izgubilo sve šanse za titulu, a niti da ćemo ostati bez kupa ili da ćemo završiti u ligi za opstanak.
MOSALJOZE

#24 Re: BiH - Kipar

Post by MOSALJOZE »

Stavio sam na onu tamo temu,a i ovdje ću.
Ako neko ima dva sjevera,ili zna da neko prodaje neka se javi.
mega_mashcine

#25 Re: BiH - Kipar

Post by mega_mashcine »

Protiv Kipra u sljedećem sastavu izaci:

-----------------Šehić-----------------
Vranjes--Sunjic---Bicakcic---Kolašinac
-------------Cimirot---Pjanic------------
Visca-------------------------Lulic/Hajrovic
-------------Džeko-----Djuric--------------

Iako ima muda ubaciti Mata 'tudji otpadak' Jajala da debituje protiv Belgije, nazalost, Meša nema muda ubaciti ovaj sastav protiv Kipra, tj. ne smije se zamjeriti Begoviću, Spahicu, Medunjaninu i Ibiševicu, tako da ćemo barem trojicu od ovih gledati u prvoj postavi.

Nakon katastrofalne partije protiv Belgije, stoperski par je zasluzio da odmori protiv Kipra, umjesto njih stavio bih Bicakcica i Sunjica. Desno nemamo boljeg od Vranješa..
Begovic je u vrlo losoj formi već odavno, ne brani ni u klubu, u zadnje dvije godine nas je u nekoliko navrata posteno ostetio, i ne vidim nijedan razlog zašto bi branio prije Sehica. :?
Lulića ili Hajrovića lijevo ,svejedno kojega, obojica su teške prevare od igraca. Mozda bih stavio Izeta jer barem ima opasan šut.
Cimirot je napokon zasluzio pravu priliku, i treba početi od prve minute. Djuric je takodjer zasluzio da bude starter, uvijek borben, i do sada nikada nije razočarao. Da li Vedu, da li Dzeku na klupu, ili obojicu nije bitno, ali Djuric mora poceti. 8-)
Post Reply