BiH je trenutno teritorijalno okupirana i podjeljena drzava

Da li su po vasem misljenju RBiH i njen Bosanskohercegovacki narod i nacija okupirani od Srba, Hrvata, Bosnjaka/Sandzaklija?

Da, ostavicu svoj komentar zasto mislim da je tako
16
43%
Ne, ostavicu svoj komentar zasto mislim da nije tako
7
19%
Ne znam, neka mi drugi razjasne situaciju zasto je BH okupirana drzava
1
3%
Glupa ti je i tema i pogled na politicku i teritorijalnu situaciju u BiH
13
35%

Total votes: 37

Novi_Nick

#1 BiH je trenutno teritorijalno okupirana i podjeljena drzava

Post by Novi_Nick »

BiH (i njen Bosankohercegovacki narod i nacija ili Bosanci) je trenutno teritorijalno i na svaki drugi nacin okupirna drzava od Srba, Hrvata i Bosnjaka/Sandzaklija :shock:

Bez ljutnje gore navedenih :oops: Hajde da zajednicki pogledamo ovu sliku pa da vidimo sa argumentima ko je u pravu ako ne :roll: ?

Srbija kontrolise teritorijalno i na svki drugi nacin Sandzak i Sandzaklije. Srbi u BiH kontrolisu 1/2 ili 49% teritorije BiH. Hrvati u BiH kontrolisu caa 27% teritorije. Bosnjaci/Sandzaklije kontrolisu preostalih 23% BH teritorije i BH politike zajednicki sa Srbima i Hrvatima.

Gdje ovdje u ovoj slici vi vidite slobodnu drzavu BiH i njen Bosanskohercegovacki narod i naciju?. Ja kada pogledam ovu sliku vidim da je BiH okupirana od stranih drzava pa cak i u onih 23% BH teritorije koju Srbija kontrolise preko Bosnjaka/Sandzaklija.

Molim vas da mi konstruktivno i sa argumentima razjasnite situaciju da li sam u pravu ili ne :-D ?
Last edited by Novi_Nick on 01/01/2006 23:54, edited 4 times in total.
EMF

Post by EMF »

Једини проблем у твојим тегобама је што, правно гледајући, Босна и Херцеговина чак није ни држава-тако да правно и строго гледајући не може бити ''окупирана држава''....Тако да слободно се може рећи да ниси у праву или народски речено ваљаш глупости :D

Најбоље рјешење за твоје тегобе је подјела овога што се данас зове Босна и Херцеговина (не Босна пошто је Босна ријека) између Бошњака, Хрвата и Срба, па што остане, нека припадне Босанскохерцеговцима. Поштено? :oops:
da pamtis

Post by da pamtis »

:D e ova tema bi se mogla zvati kod dva ahbaba :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Hake , de ne :D mlati praznu slamu nisi David a sve mi nešto govori da si Golijat :D :D .
Sve mi se nešto kazuje da ode i Crna Gora :D :D iz tvoje zajednice :D :D
A-ZO

Post by A-ZO »

slazete li se da bosancima pripadne morska obala od neuma (ne i neum) do dubrovacke republike :-)
alek

Post by alek »

mozes li to i obezbijediti ili si ovdje drugim povodom? :D
furlan

Post by furlan »

Najdrazi su mi pravnici koji se guse u vlastitim govnima i pravnoj drzavi a u stanju su uvjek gledati preko tudje tarabe ne bi li kako mogli makar kost da ukradu .
Skljoco

#8 Re: BiH je teritorijalno okupirna drzava

Post by Skljoco »

Novi_Nick wrote:BiH (i njen Bosankohercegovacki narod i nacija ili Bosanci) je teritorijalno i na svaki drugi nacin okupirna drzava od Srba, Hrvata i Bosnjaka/Sandzaklija :shock:

Bez ljutnje gore navedenih :oops: Hajde da zajednicki pogledamo ovu sliku pa da vidimo sa argumentima ko je u pravu ako ne :roll: ?

Srbija kontrolise teritorijalno i na svki drugi nacin Sandzak i Sandzaklije. Srbi u BiH kontrolisu 1/2 teritorije BiH. Hrvati u BiH kontrolisu caa 27% teritorije. Bosnjaci/Sandzaklije kontrolisu preostalih 23% BH teritorije i BH politike zajednicki sa Srbima i Hrvatima.

Gdje ovdje u ovoj slici vi vidite slobodnu drzavu BiH i njen Bosanskohercegovacki narod i naciju?. Ja kada pogledam ovu sliku vidim da je BiH okupirana od stranih drzava pa cak i u onih 23% BH teritorije koju Srbija kontrolise preko Bosnjaka/Sandzaklija.

Molim vas da mi konstruktivno i sa argumentima razjasnite situaciju da li sam u pravu ili ne :-D ?
------------------------------------
Sto sve vise budes o ovome pisao sve ces vise dolaziti do spoznaje Da je to zaista tako i onda argumenti nahrupe ko ludi i sve se kockice pocnu sklapati u jedan mozaik koji postaje tako crvst da mu niko pera ne moze odbiti.
Glavno je da si Ukabulio ovo napisati i sad ces tek vidjeti kako ti argumenti i dokazi lijezu ko "halva" a da ti neprijatelji ovakve teze postaju u najmanju ruku smjesni sa svojim protuargumentima.
Evo np. ovog Cirilicara koji ti replicira ,
Negira BiH da je Drzava a sam zna da Srbija nije drzava i da za tu potvrdu nisu potrebni nikakvi dokazi jer sve se vidi ko hoce da vidi . I sta onda rec tom Cirilicaru nego mu se nasmijat u obraz srpski !
EMF

Post by EMF »

furlan wrote:Najdrazi su mi pravnici koji se guse u vlastitim govnima i pravnoj drzavi a u stanju su uvjek gledati preko tudje tarabe ne bi li kako mogli makar kost da ukradu .
:lol: :lol: Рекоше јадници, који се радују поразу СЦГ у кошарци, више него побједи (хипотетички говорећи :oops: ) своје јадне репрезентације...
EMF

#10 Re: BiH je teritorijalno okupirna drzava

Post by EMF »

Skljoco wrote:
Novi_Nick wrote:BiH (i njen Bosankohercegovacki narod i nacija ili Bosanci) je teritorijalno i na svaki drugi nacin okupirna drzava od Srba, Hrvata i Bosnjaka/Sandzaklija :shock:

Srbija kontrolise teritorijalno i na svki drugi nacin Sandzak i Sandzaklije. Srbi u BiH kontrolisu 1/2 teritorije BiH. Hrvati u BiH kontrolisu caa 27% teritorije. Bosnjaci/Sandzaklije kontrolisu preostalih 23% BH teritorije i BH politike zajednicki sa Srbima i Hrvatima.

Sto sve vise budes o ovome pisao sve ces vise dolaziti do spoznaje Da je to zaista tako i onda argumenti nahrupe ko ludi i sve se kockice pocnu sklapati u jedan mozaik koji postaje tako crvst da mu niko pera ne moze odbiti.
Glavno je da si Ukabulio ovo napisati i sad ces tek vidjeti kako ti argumenti i dokazi lijezu ko "halva" a da ti neprijatelji ovakve teze postaju u najmanju ruku smjesni sa svojim protuargumentima.
Negira BiH da je Drzava a sam zna da Srbija nije drzava i da za tu potvrdu nisu potrebni nikakvi dokazi jer sve se vidi ko hoce da vidi . I sta onda rec tom Cirilicaru nego mu se nasmijat u obraz srpski !
:lol: :lol: Шкљоцко, мој пресвијетли пријатељу, да себи рашчистиш - узмеш Дејтонски споразум (лако га је наћи) и прочиташ. Затим узмеш Устав СЦГ (ДРЖАВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ) и прочиташ.
Па ми се тек онда насмиј у образ. Поштено? :oops:
furlan

Post by furlan »

Ne,nikakva radost.Apsolutna ravnodusnost i nezainteresiranost.Za mene na istoku samo sunce izlazi i nista vise.
rajvosa

Post by rajvosa »

EMF wrote:Једини проблем у твојим тегобама је што, правно гледајући, Босна и Херцеговина чак није ни држава-тако да правно и строго гледајући не може бити ''окупирана држава''....Тако да слободно се може рећи да ниси у праву или народски речено ваљаш глупости :D

Најбоље рјешење за твоје тегобе је подјела овога што се данас зове Босна и Херцеговина (не Босна пошто је Босна ријека) између Бошњака, Хрвата и Срба, па што остане, нека припадне Босанскохерцеговцима. Поштено? :oops:

Pravedi molim...Nesto sam zaboravio citati ovu ornamentiku............
rajvosa

Post by rajvosa »

Nije okupirana,,,
Ako mislis na cinjenicu da su njemacke postrojbe ponovo napravile bazu u Rajlovcu to nesmatram okupacijom...To je samo nastavak onog sto je slucajno zaustavljeno necim sto se zvalo Jugoslavija...
Ako mislis da sandzaklije okupiraju...nije tacno oni se samo vracaju svojoj kuci..
Sto se Srba i Hrvata ticeoni su domaci , nisu odnijeli Bosnu do sada pa nece ni od sada
EMF

Post by EMF »

rajvosa wrote:
EMF wrote:Једини проблем у твојим тегобама је што, правно гледајући, Босна и Херцеговина чак није ни држава-тако да правно и строго гледајући не може бити ''окупирана држава''....Тако да слободно се може рећи да ниси у праву или народски речено ваљаш глупости :D

:lol: док порастеш, научићеш :D ако ниси лимитиран превише :D
rajvosa

Post by rajvosa »

EMF wrote:
rajvosa wrote:

:lol: док порастеш, научићеш :D ако ниси лимитиран превише :D

Ma nekad davno sam to ucio al vjeruj mi globalizacija je odradila svoje...Ko zna mozda previse citam englesku i njemacku literaturu.... :D
Skljoco

#16 Re: BiH je teritorijalno okupirna drzava

Post by Skljoco »

EMF wrote:
Skljoco wrote:

:lol: :lol: Шкљоцко, мој пресвијетли пријатељу, да себи рашчистиш - узмеш Дејтонски споразум (лако га је наћи) и прочиташ. Затим узмеш Устав СЦГ (ДРЖАВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ) и прочиташ.
Па ми се тек онда насмиј у образ. Поштено? :oops:
----------------------
Sad te prepznadoh i drago mi je da si tu , onako najiskrenije !
A za pocetak edukacije ,
Drzavna Zajednica nije Drzava , jel tako ?
Srbija nije nacionalna drzava i Srbija nema svoj nacionalni identitet pa je vise nego smijesno da Srbi u BiH imaju nacionalni identitet drzave koja sama nema tog identiteta . Mislim tolliko je to sve blesavo da mi se zbilja nije dalo da to sve postavljam na forum.
A mozda je i razlog sto meni odgovara da je Srbija nacionalna drzava pa ja u svojim komentarima to cesto isticem mada sam svjestan da ona to nije ni Drzava ni nacionalna drzava . Ali previse je sveg tog sranja da bih imao snage da sve to objasnjavam na forumu ... ali je tako .
O BiH necu jer ona je okupirana drzava i to je potpuno jasno tj. da je ona Drzava i da je Okupirana !
Pozdrav !
Superbalija

Post by Superbalija »

Djelimicno je okupirana od onih koji tu drzavu mrze a koji imaju svoj entitet i kantone
Shoba

Post by Shoba »

Ja sam za to da se dejton ponisti, posto oni koji su ga potpisali, vise ne vrijede.......da krenemo iznova, ali ovaj put bez rata.....
Shoba

Post by Shoba »

Pored toga, predlazem da svi politicari koji smatraju da je dejton katastrofalan prestanu dolaziti na posao i da se sve institucije zatvore dok ne napravi postena drzava. Ovo ovako ne valja k....

I da se Bosni i Hercegovini vrati stari naslov BOSNA.....(hercegovinu su u naslov ubacili austrijanci)
FIKUS2

Post by FIKUS2 »

zanimljiva anketa, čestitam na kreativnosti
sekiracija

Post by sekiracija »

Bosna je slobodna medjunarodno priznata drzava,sa jednim unikatnim drzavnim uredjenjem koje je posljedica rata koji se vodio na njenoj teritoriji iteritoriji bivse Jugoslavije.Nezadovoljstvo takvim sistemskim nefunkcionalnim uredjenjem ce dovesti do sazrijevanja SVIJESTI o neophodnim promjenama i iznalazenju boljeg,funcionalnijeg i humanijeg drzavnog uredjenja.
hananah

Post by hananah »

Bosna u konfederaciji sa Hrvatskom - najbolje rjesenje :)
sve ce doci na svoje

Post by sve ce doci na svoje »

Sjetimo se 90-tih godina i odnosa snaga u BIH. neprijatelji BIH nisu uopste htjeli da o necemu razumnom pregovaraju i dogovaraju,nego samo rat. Znali su da su vojno jaci ,pa udri po sugradanima i komsijama.

Ne ostvarise ono u potpunosti sto su planirali,pa sad pokusavaju podmuklim i kojekakvim opstrukcijama legalizovat ono sto su zlocinima uradili.

dali je iko poslije dejtona od strane tih agresora na BIH spomenuo novi rat ili slicno ,nije zato sto znaju nije vise 92-a.

Da je odnos snaga isti kao prije davno bi se ponovo zaratilo u BIH.

Ponavljam vrijeme radi za BIH a ne za njene neprijatelje.

BIH nije okupirana kao drzava ,nego su okupirani mozgovi,njenih gradana kojim se sprecava da misle svojom glavom ,nego im je pamet u beogradu i zagrebu.

Neprijatelji nemaju vise snage da naude BIH jedino mogu da se kriju iza monstruma dejtona,a i on ce uskoro uci u istoriju kao promasen projekat.
FIKUS2

Post by FIKUS2 »

hananah wrote:Bosna u konfederaciji sa Hrvatskom - najbolje rjesenje :)
gluho i daleko bilo
hananah

Post by hananah »

Konfederacija sa Hrvatskom je jedini ispravan put u kojim Bosna treba da ide :)
Post Reply