Ratni huskac iz Amerike... Pa dokle vise? I sto ce ti rat da bi iskorjenio korupciju?Emir 7 wrote:Bit ce bolje ako Bog da kada budemo samostalna i suverena drzava bez entiteta, sa nasom himnom i zastavom za koju je poginulo masa zivota. Bit ce bolje ako Bog da kada izbijemo korupciju iz svih drzavnih struktura, kada ljudi budu dobijali poslove zbog toga jer su kampetenti za tu funkciju, a ne zato jer je doticni/a neciji rodjak ili pak zbog toga jer je musliman/pravoslavac/katolik. Bit ce bolje ako Bog da onda kada svi oni koji su ovu drzavu pokrali budu strogo kaznjeni na javnim mjestima tako da se posalje jasna poruka, ma iz kojeg korpusa oni dolazili (muslimanskog,pravoslavnog ili katolickog). Da bi se sve to desilo nazalost po mojoj procjeni 99% sam siguran da bi rat bio neizbjezan, ali postoji nada u onih 1%. Da i onda ako Bog da kada budemo imali kvalifikovane politicare kojima je u prvom interesu BiH i njeni sugradjani, koji ce se boriti za povratak jadranske obale koju je Djuro Pucar poklonio Crnoj Gori, tako da sa rahatom mozemo izgraditi sopstvenu luku bez ikakvih problema i ucijenjivanja od strane zapadnih komsija.
BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
-
Micaha
#426 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#427 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
opet dijaspora zapela u 1993.
uživajte u svojim zemljama gdje je blagostanje i ne rušite ustavni poredak preko neta
doće vrijeme kaće i to biti kažnjivo pa fino udri po novčaniku kad krenu laprdat

uživajte u svojim zemljama gdje je blagostanje i ne rušite ustavni poredak preko neta
doće vrijeme kaće i to biti kažnjivo pa fino udri po novčaniku kad krenu laprdat
-
iamia
#428 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
niste shvatili emira. on je rekao da ce biti rata ako se korupcija pokusa unistiti u vladajucim strukturama drzave.
ja mislim drugacije.
korupcija se jedino moze iskorjeniti ako se napravi legalnom, kao u americi.
znaci,, fino legalizovati podmicivanje politicara. bankara. drzavnika.
i problem rijesen.
nema vise korupcije.
ja mislim drugacije.
i problem rijesen.
nema vise korupcije.
-
VjecitiStudent
#429 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
Sarajevo je kao ekspres-lonac, zrak je 6,5 puta zagađeniji od podnošljivog
Građani Sarajeva već danima se guše u magli i prašini. Zagađenje zraka, koje je u nekim dijelovima grada 6,5 puta veće od tolerantne vrijednosti, dovodi do poteškoća u disanju i opterećenja srca, jer nema dovoljne zasićenosti kisikom krvi i pluća.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /130103032
- fantom slobode
#430 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
De ba otvori ventil, da prosisti...Nista ne preostaje drugo nego da iz susjedstva uvezemo nekoliko hiljada tona cistog konzerviranog zraka....VjecitiStudent wrote:Sarajevo je kao ekspres-lonac, zrak je 6,5 puta zagađeniji od podnošljivog
Građani Sarajeva već danima se guše u magli i prašini. Zagađenje zraka, koje je u nekim dijelovima grada 6,5 puta veće od tolerantne vrijednosti, dovodi do poteškoća u disanju i opterećenja srca, jer nema dovoljne zasićenosti kisikom krvi i pluća.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /130103032
- luckylaka
#431 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
A u Americi kao korupcija iskorijenjena,de ba,,iamia,,iamia wrote:niste shvatili emira. on je rekao da ce biti rata ako se korupcija pokusa unistiti u vladajucim strukturama drzave.
ja mislim drugacije.
i problem rijesen.
nema vise korupcije.
-
iamia
#432 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
@lucky,,
pa ja kazem da je u americi korupcija legalna. nije iskorjenjena, nego legalizovana.
dadnes jednom politicaru pare da recimo izgradi autoput sa tvojom gradjevinskom firmom.
samo se to kod amerikanaca zove "campaign financing".. ... i legalno je !..
znaci, nije problem.
pa ja kazem da je u americi korupcija legalna. nije iskorjenjena, nego legalizovana.
dadnes jednom politicaru pare da recimo izgradi autoput sa tvojom gradjevinskom firmom.
znaci, nije problem.
-
jefferson
#433 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
Kod nas imas finansiranja z akampanje, onda te stranke postave svoje politicare u drzavne firme, onda drzavne firme daju profit strankama.iamia wrote:@lucky,,
znaci, nije problem.
Korpupcija u BiH i campaign financing u americi veze nemaju jedno s drugim.
-
iamia
#434 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
a u cemu je razlika ??
ah,, ja znam,
u americi je legalno, a kod nas nije
ah,, ja znam,
-
iamia
#435 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
@jefferson,
znas li sta je super-pac ?
learn my friend.
http://www.opensecrets.org/pacs/superpacs.php
learn my friend.
-
jefferson
#436 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
hehe, znam ja vrlo dobro sta je super-pac, ali ono sto znam sigurno je da ti fakat nemas pojma sta je super-pac!iamia wrote:@jefferson,
learn my friend.
-
iamia
#437 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
teach me,, professor.. 
-
jefferson
#438 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
Cuj teach me, to se placa, nista nije besplatno u kapitalizmu, i sam znas!iamia wrote:teach me,, professor..
-
iamia
#439 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
dao sam ti sansu da se iskupis.
ali dok si ti googlao (kladim se u zivot da ti nisi cuo za tu rijec "super-pac" dok je nisam spomenuo)..
ja sam cekao da cujem koju pametnu od tebe.
dobro,, nista onda.
sljedeci put,, bit cu nemilosrdan...
ali dok si ti googlao (kladim se u zivot da ti nisi cuo za tu rijec "super-pac" dok je nisam spomenuo)..
dobro,, nista onda.
-
jefferson
#440 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
Pazi jaro u sta se kladis!iamia wrote:dao sam ti sansu da se iskupis.
dobro,, nista onda.
- luckylaka
#441 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
iamia wrote:a u cemu je razlika ??
ah,, ja znam,
- matic.ivan
- uglavnomja
#443 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
koji ekonomski efekat donose himna i zastavaMicaha wrote:Ratni huskac iz Amerike... Pa dokle vise? I sto ce ti rat da bi iskorjenio korupciju?Emir 7 wrote:Bit ce bolje ako Bog da kada budemo samostalna i suverena drzava bez entiteta, sa nasom himnom i zastavom za koju je poginulo masa zivota. Bit ce bolje ako Bog da kada izbijemo korupciju iz svih drzavnih struktura, kada ljudi budu dobijali poslove zbog toga jer su kampetenti za tu funkciju, a ne zato jer je doticni/a neciji rodjak ili pak zbog toga jer je musliman/pravoslavac/katolik. Bit ce bolje ako Bog da onda kada svi oni koji su ovu drzavu pokrali budu strogo kaznjeni na javnim mjestima tako da se posalje jasna poruka, ma iz kojeg korpusa oni dolazili (muslimanskog,pravoslavnog ili katolickog). Da bi se sve to desilo nazalost po mojoj procjeni 99% sam siguran da bi rat bio neizbjezan, ali postoji nada u onih 1%. Da i onda ako Bog da kada budemo imali kvalifikovane politicare kojima je u prvom interesu BiH i njeni sugradjani, koji ce se boriti za povratak jadranske obale koju je Djuro Pucar poklonio Crnoj Gori, tako da sa rahatom mozemo izgraditi sopstvenu luku bez ikakvih problema i ucijenjivanja od strane zapadnih komsija.
- malsal
#444 Re: BiH je grozna crna rupa - Zlata za Daily Telegraph
--------uglavnomja wrote:koji ekonomski efekat donose himna i zastavaMicaha wrote:Ratni huskac iz Amerike... Pa dokle vise? I sto ce ti rat da bi iskorjenio korupciju?Emir 7 wrote:Bit ce bolje ako Bog da kada budemo samostalna i suverena drzava bez entiteta, sa nasom himnom i zastavom za koju je poginulo masa zivota. Bit ce bolje ako Bog da kada izbijemo korupciju iz svih drzavnih struktura, kada ljudi budu dobijali poslove zbog toga jer su kampetenti za tu funkciju, a ne zato jer je doticni/a neciji rodjak ili pak zbog toga jer je musliman/pravoslavac/katolik. Bit ce bolje ako Bog da onda kada svi oni koji su ovu drzavu pokrali budu strogo kaznjeni na javnim mjestima tako da se posalje jasna poruka, ma iz kojeg korpusa oni dolazili (muslimanskog,pravoslavnog ili katolickog). Da bi se sve to desilo nazalost po mojoj procjeni 99% sam siguran da bi rat bio neizbjezan, ali postoji nada u onih 1%. Da i onda ako Bog da kada budemo imali kvalifikovane politicare kojima je u prvom interesu BiH i njeni sugradjani, koji ce se boriti za povratak jadranske obale koju je Djuro Pucar poklonio Crnoj Gori, tako da sa rahatom mozemo izgraditi sopstvenu luku bez ikakvih problema i ucijenjivanja od strane zapadnih komsija.
Onaj koji Bog da, ako Bog da....